Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

edin139
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la edin139 » 14 jan 2019, 04:49

Dobro izgubili su od dobre ekipe u gostima.
Sad teško ga je kriviti što se naložio kad smo se realno evo i mi ovdje na forumu naložili :).
Ono što će nadam se doći nekada je da ovo posmatra samo kao još jednu tekmu, a onda ne sumnjam u mnogo bolja izdanja.
Da je odigrao lose i glupo odigrao je al život ide dalje nadat se da će svaka naredna biti pametnije odigrana.

BsonianBeast27
Kontakt:

Post Postao/la BsonianBeast27 » 14 jan 2019, 06:47

Glavni i odgovorni krivac za poraz veceras: Jusuf Nurkic!!!!!
Ne samo sto ga je Jokic izdominiro, vec je kupovao naivne faulove, uzimao suteve na silu, i igrao katastrofalnu odbranu.
Treba prestati uporedjivati Jokica/Nurkica, danas smo vidjeli o kakvom se kosorkasu radi kad je Jokic u pitanju, i sta Jusufu fali. Ako mene pitate najvise od svega je prirodni IQ! Ako te vec sut ne ide, pokusaj brate igrati timski, igraj odbranu a on vecereas kao neki indijanac!
Ne govorim to iz neke frustracije i radi ove utakmice veceras, igra Jusuf ove sezone sigurno bolje, popravio se u dosta kategorija ali je daleko od All Stara po meni.
Jokic je All Star, i kako neko ovdje napisa jednu dimenziju ispred Nurkica za sigurno.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 14 jan 2019, 06:55

Pantelija je napisao/la:
Cepi1981 je napisao/la: , sivonja upregao da ide iz greske u gresku...

ni
Cojk objasnio hehe ponekad je sivonja a zna biti i brizonja :)
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Vedo20
Kontakt:

Post Postao/la Vedo20 » 14 jan 2019, 07:40

Sreća pa su Bošnjaci poznati kao umjeren narod, kako u pozitivnoj tako i u negativnoj kritici.
ŠVRLJ

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 14 jan 2019, 07:54

Šta ovo Juka počeo bježati od Nikole :tralala:

Hajde bogati ko vam je kriv sto ste se toliko naložili.Nikavo čudo nije da Juka izgori ovako, to mu se često puta desavalo i u prošlosti.A opet Nikola je kod vas bio poprilično podcijenjen kao da njegova ekipa nije prva na Zapadu,a on glavni igrač.

Uostalom u NBA je ovo samo jedna od 82.Move on

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 jan 2019, 08:23

BsonianBeast27 je napisao/la: Jokic je All Star, i kako neko ovdje napisa jednu dimenziju ispred Nurkica za sigurno.
marconato je napisao/la:
StevieFranchise je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Jokic trenutno nije na nivou Marca Gasola iz najboljih dana, a mladji Gasol nije ni medju pet najboljih Evropljana u nba. Sanse da postane najbolji evropski kosarkas preko bare svih vremena su nikakve.
Takvima su top 5 "Evropljana" u NBA ikad redom: Divac, Marko Jarić, Nenad Krstić, Darko Miličić i Vladimir Radmanović. Na tu listu Jokić apsolutno može, međutim ovo nije mjesto za tu raspravu.
Redom sve manje vise solidni/odlicni igraci, kao sto je i Nurkić recimo, ali Jokić je dimenzija vise... ;)
Kao sto sam vec i ranije napisao, jedan mec nista ne mora da znaci, ali 40+ (za sada) itekako moze.
Covjek bukvalno vuce Denver (kojem uzgred fali 3-4 jako bitna igraca), igra na mvp nivou, pravi lider, ali pojedincima nije dovoljno... :roll:
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 14 jan 2019, 08:29, ukupno mijenjano 1 put.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 14 jan 2019, 08:29

Generalno, Nurkic ima vrlo pristojan košarkaški IQ, nema doduše nadprosječne vizije u napadu kao Jokić, ali u ovim utakmicama Portlanda što sam gledao ove sezone ( a gledao sam ih barem 30) uglavnom su mu odlična rješenja i u napadu i u odbrani.
Međutim, sinoć je nekako "preučio", možda po govoru tijela nije izgledalo da ga je ponijelo emotivno, ali je definitivno pokušao da se dodatno pokaže protiv Denvera i usput je faulovima sam sebe izbacio iz ritma što mu je nekako učestalo posljednjih sedmicu dana (u zadnje 4 utakmice, 3x je imao problem sa ličnim greškama, pa je i minutaža bila protiv NY 19min, protiv CHI 21min i sad protiv DEN 25min), a što je uticalo i na njegove "sumnjive" odluke u zadnjim minutama utakmice.

O učincima Nikole i njega je bespotrebno raspravljati večeras, 40/10/8 linija sa 4 trice i sjajnim procentima - Nikola je izdominirao ovaj duel i igrao na superstar nivou i dobro je da će sada prestati priča o tome kako ga Juka u međusobnim duelima uvijek nadjača (to svakako nije bilo tačno ni do sinoć).

Ovdje mi smeta što si ljudi malo previše dopuštaju slobode da ga bespotrebno vrijeđaju, te "međed", te "glupan", ali to je tipični balkanski mentalitet koji u njemu ne vidi 24-godišnjaka koji je isključivo svojim radom dospio iz bosanskog sela u najjaču košarkašku ligu Svijeta u roku od 10 godina, već smatraju da im je Juka nešto dužan (ili da je dužan državi) pa ih eto razočarava i zagorčava život.
Da se razumijemo, i ja se iznerviram kada ustanem u 3h a onda nakon 5 minuta on napravi 2 lične pa ponovo uđe i za 2 minute opet napravi ličnu, ali to je moj izbor i nemam ja šta tu Juku sada da psujem - nemali broj puta se vratim na spavanje nakon druge/treće četvrtine, pa pogledam highlighte ujutro.

Sve ok, svi želimo da igra na vrhunskom nivou, on ponajviše, ali fakat - de malo suzdržimo se od čaščenja primitivnim epitetima - znam, ponese svakoga kada napravi bedastu odluku, ali fakat momak to nije zaslužio.

Vedo20
Kontakt:

Post Postao/la Vedo20 » 14 jan 2019, 08:32

Problem je u tome što kad Jusuf napravi NBA rekord sa DD20+ 5x5 , ljudi u BiH svršavaju 7 dana na ostale centre u ligi. Poslije toga se pogubi protiv najbolje ekipe u njihovoj konferenciji, kreće pljuvanje istih razmjera. Čuj ovog, kaže da nema talenta bio bi drvosječa. Znači krem de la krem brate.
ŠVRLJ

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 14 jan 2019, 09:48

Rokoko87 je napisao/la:
keno83 je napisao/la:Ukratko bolji igrac je Denverovac od Juke. Od obojice je daleko bolji Doncic vec sada. Tako da Jokic nikad nece biti najbolji evropljanin u nba, niti za to ima sansu, Doncic ako nastavi ovako definitivno bi vec kroz 5 godina mogao da postane najbolji neamerikanac ikad. Eto da se ne raspravljate
keno83 zna, ovo je argumentacija!
Eh vidite zasto nekad nije potrebno previse nabadat i argumentovat. Bar kad su cinjenice u pitanju. Nekome ko je igrao kosarku i kasno vidi stavari ne treba puno rijeci da analiziraju stvar, dovoljno je samo prihvatit cinjenice i ici na konkretnije i realnije stvari.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 jan 2019, 10:28

Kao sto sam napisao prije 2, sedmice :damn: jedna slabija Tekma mijenja sve kod Napaćenog Bosnje jer je možda odigrao Jusufa :arrow: Over a ovaj nije ispunio očekivanja :eh:

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 14 jan 2019, 10:48

lumani je napisao/la:Kao sto sam napisao prije 2, sedmice :damn: jedna slabija Tekma mijenja sve kod Napaćenog Bosnje jer je možda odigrao Jusufa :arrow: Over a ovaj nije ispunio očekivanja :eh:
Ovo je prva tekma mislim otkako je u Portlandu gdje se može reći da je direktni krivac za poraz.
Kao što neko dobro primjeti ovo je već 3-4 zaredom gdje ima problem sa ličnim i to protiv mnogo lošijih igrača od jokica.
Isto kao da mu se desio neki djavo nakon 5x5 i situacije gdje je jako bitan faktor u ekipi pa sad pomislio da svaka mora imat 5 blokada i ukradenih.
Taman mu stvari postale prirodne on počeo forsirati.
Gdje su oni spinovi i zakucavanja?
Ovo je sinoć bio prošlosezonski juka.
Nadat se da je već večeras vraćanje na pravi kolosjek al me ne bi iznenadilo da i večeras ima problem sa ličnim i srljanjem.

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 14 jan 2019, 11:00

Vedo20 je napisao/la:Problem je u tome što kad Jusuf napravi NBA rekord sa DD20+ 5x5 , ljudi u BiH svršavaju 7 dana na ostale centre u ligi. Poslije toga se pogubi protiv najbolje ekipe u njihovoj konferenciji, kreće pljuvanje istih razmjera. Čuj ovog, kaže da nema talenta bio bi drvosječa. Znači krem de la krem brate.
pa šta bi bio ? advokat ? nemoj me zajebavat ba,Jusufu inteligencija nije jaca strana pa ti pricaj sta hoces :salut:
p.s. Denver nije najbolja ekipa nego je ekipa sa TRENUTNO najboljim skorom al' daleko su oni od najbolje ekipe
Zadnja izmjena: RealnoGledano, dana/u 14 jan 2019, 11:02, ukupno mijenjano 2 puta.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 jan 2019, 11:01

Sta je ovo sa Juke?Evo par utakmica vec u drugoj cetvrtini 3 ili 4 licne i haj na klupu...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 jan 2019, 11:08

edin139 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Kao sto sam napisao prije 2, sedmice :damn: jedna slabija Tekma mijenja sve kod Napaćenog Bosnje jer je možda odigrao Jusufa :arrow: Over a ovaj nije ispunio očekivanja :eh:
Ovo je prva tekma mislim otkako je u Portlandu gdje se može reći da je direktni krivac za poraz.
Kao što neko dobro primjeti ovo je već 3-4 zaredom gdje ima problem sa ličnim i to protiv mnogo lošijih igrača od jokica.
Isto kao da mu se desio neki djavo nakon 5x5 i situacije gdje je jako bitan faktor u ekipi pa sad pomislio da svaka mora imat 5 blokada i ukradenih.
Nadat se da je već večeras vraćanje na pravi kolosjek al me ne bi iznenadilo da i večeras ima problem sa ličnim i srljanjem.

Nije problem ako je Jusuf kriv za poraz, ali komentari su vrh ;) kao da Juka nije odigrao 7, 8 vrhunskih tekmi, gdje je bio 2,3 puta igrač tekme.. Ovo samo imaš na Balkanu i nigdje vise :tokralju:

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 14 jan 2019, 11:39

lumani je napisao/la:
edin139 je napisao/la:
Ma klasika. Plus uništio ga mrski Jokić. Politika i ništa više. Najjače mi kad gomila lelemuda i neradnika komentariše ljude koji igraju shaki drugi dan, non-stop lete avionom. Ima li iko pojma kakav je to napor fizički i psihički. Ali hej izdao je naciju jer nije bio bolji od mrskog vlaha. Ista stvar vrijedi na drugoj strani.

Nije problem ako je Jusuf kriv za poraz, ali komentari su vrh ;) kao da Juka nije odigrao 7, 8 vrhunskih tekmi, gdje je bio 2,3 puta igrač tekme.. Ovo samo imaš na Balkanu i nigdje vise :tokralju:
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 14 jan 2019, 12:26

Klasične bošnje.. Slična situacija kao i svim sportovima. Jedan loš dan i odma kamenovanje i linč.. Glupa vam je priča.. Ok napravio je početničke greške i tu je bio početak kraja.. Ima još utakmica..

Joker izdominirao tekmu i cao

baltazar7
Kontakt:

Post Postao/la baltazar7 » 14 jan 2019, 12:40

SPY je napisao/la:Klasične bošnje.. Slična situacija kao i svim sportovima. Jedan loš dan i odma kamenovanje i linč.. Glupa vam je priča.. Ok napravio je početničke greške i tu je bio početak kraja.. Ima još utakmica..

Joker izdominirao tekmu i cao
Od 82 utakmice znači po našoj logiKi Juka ne bi smio odigrati niti jednu (1) jedinu slabu/slabiju, lošu/lošiju... :crazy:

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 14 jan 2019, 12:58

Ma ja ba. Generalni poslije bitke. Mene nervira samo sto pravi bespotrebno faulove i remeti ritam. Jokic pušta u odbrani boli ga qrac.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 14 jan 2019, 13:35

SPY je napisao/la:Ma ja ba. Generalni poslije bitke. Mene nervira samo sto pravi bespotrebno faulove i remeti ritam. Jokic pušta u odbrani boli ga qrac.
Ja ovdje odavno trubim da ne treba ići u odbrani sa 100% nego u brzinu manje. I dalje bi bio klasa al ne bi igrao 19 minuta zbog ličnih + mnogo bi to bolje izgledalo u napadu.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 14 jan 2019, 13:54

edin139 je napisao/la:
SPY je napisao/la:Ma ja ba. Generalni poslije bitke. Mene nervira samo sto pravi bespotrebno faulove i remeti ritam. Jokic pušta u odbrani boli ga qrac.
Ja ovdje odavno trubim da ne treba ići u odbrani sa 100% nego u brzinu manje. I dalje bi bio klasa al ne bi igrao 19 minuta zbog ličnih + mnogo bi to bolje izgledalo u napadu.
Pa čovječe dragi ovo je košarka a ne tenis da igraš sam. Misliš stvarno da treneru, GM, ili bilo kome normlanom ko posmatra utakmicu Portlanda (pa čak i samom Jusufu) više znači je li Jusuf dao 5 ili 25 poena nego je li tim pobjedio ili izgubio? Pa koja je smisao ovog sporta ?

I da stvar bude gora jako puno ljudi koji pišu na ovoj temi tako razmišlja
ZELJEZNICAR 1921!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.