Postao/la AlphonseKauders » 14 jan 2019, 08:29
Generalno, Nurkic ima vrlo pristojan košarkaški IQ, nema doduše nadprosječne vizije u napadu kao Jokić, ali u ovim utakmicama Portlanda što sam gledao ove sezone ( a gledao sam ih barem 30) uglavnom su mu odlična rješenja i u napadu i u odbrani.
Međutim, sinoć je nekako "preučio", možda po govoru tijela nije izgledalo da ga je ponijelo emotivno, ali je definitivno pokušao da se dodatno pokaže protiv Denvera i usput je faulovima sam sebe izbacio iz ritma što mu je nekako učestalo posljednjih sedmicu dana (u zadnje 4 utakmice, 3x je imao problem sa ličnim greškama, pa je i minutaža bila protiv NY 19min, protiv CHI 21min i sad protiv DEN 25min), a što je uticalo i na njegove "sumnjive" odluke u zadnjim minutama utakmice.
O učincima Nikole i njega je bespotrebno raspravljati večeras, 40/10/8 linija sa 4 trice i sjajnim procentima - Nikola je izdominirao ovaj duel i igrao na superstar nivou i dobro je da će sada prestati priča o tome kako ga Juka u međusobnim duelima uvijek nadjača (to svakako nije bilo tačno ni do sinoć).
Ovdje mi smeta što si ljudi malo previše dopuštaju slobode da ga bespotrebno vrijeđaju, te "međed", te "glupan", ali to je tipični balkanski mentalitet koji u njemu ne vidi 24-godišnjaka koji je isključivo svojim radom dospio iz bosanskog sela u najjaču košarkašku ligu Svijeta u roku od 10 godina, već smatraju da im je Juka nešto dužan (ili da je dužan državi) pa ih eto razočarava i zagorčava život.
Da se razumijemo, i ja se iznerviram kada ustanem u 3h a onda nakon 5 minuta on napravi 2 lične pa ponovo uđe i za 2 minute opet napravi ličnu, ali to je moj izbor i nemam ja šta tu Juku sada da psujem - nemali broj puta se vratim na spavanje nakon druge/treće četvrtine, pa pogledam highlighte ujutro.
Sve ok, svi želimo da igra na vrhunskom nivou, on ponajviše, ali fakat - de malo suzdržimo se od čaščenja primitivnim epitetima - znam, ponese svakoga kada napravi bedastu odluku, ali fakat momak to nije zaslužio.