Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Jokic kad mu nesto nije po volji, uzme 5-6 suteva...to su oni pasivno-agresivni ratovi koje je vodio sa Malounom jer mu nesto smeta...a smeta mu sve ako ne ide svaki napad kroz njega
U zadnje vrijeme je posebno pojacao agresivnost u napadu jer niposto ne zeli propustit AS pa uzima i preko 20 suteva.Juki se fucka za AS, najbitnije je da su lillard i cj zadovoljni...ako mu bace koju mrvicu sa stola dobro i jest
U zadnje vrijeme je posebno pojacao agresivnost u napadu jer niposto ne zeli propustit AS pa uzima i preko 20 suteva.Juki se fucka za AS, najbitnije je da su lillard i cj zadovoljni...ako mu bace koju mrvicu sa stola dobro i jest
- BosniaBoston
- Kontakt:
Zato Malone lize dupe istom,dok Stotts jedva ceka da naseg iskritikuje i popljujeAirRamiz je napisao/la:Jokic kad mu nesto nije po volji, uzme 5-6 suteva...to su oni pasivno-agresivni ratovi koje je vodio sa Malounom jer mu nesto smeta...a smeta mu sve ako ne ide svaki napad kroz njega
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Nebi zato jer je on Nurkich nije McCollum, jer da Anderson, Mccarthy ili Smith sa njegovim stats bio bi plazen najmanje 15 miliona a ne 12._dreamer_ je napisao/la:kobe24 je napisao/la:S
Nece nikad izgraditi status ako na tome ostane. Mora biti malo sebicniji, odvazniji, traziti odredjene stvari, a ne da bude stalno neko preko koga se kola lome. CJ igra citavu sezonu ispod svake mjere pa opet uzima svoj dio, sto to Jusuf nebi mogao tako da radi. Yebo sve...
AshburtonG je napisao/la:
...
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
- AshburtonG
- Kontakt:
@_dreamer_
Budi ozbiljan. CJ hejtam zbog defanzive, a sto se tice ofanzive covjek vec cetvrtu sezonu igra sa 20+ppg na 45% za 2 i 40% za 3 i skoro 90% sa slobodnog. Gledajte malo neostrasceno.
Drugi je par rukava sto je totalno slab fit sa Lillardom, jer su dva slicna profila igraca, iako je Lillard neuporedivo nesebicniji od ovog tokmaka. Samim tim odmah imas problem u odbrani, gdje je CJ dosta losiji nego sto je na ofanzivnoj strani.
Portlandu bi vise godilo da dovedu igraca koji ce im isporucivat nesto manje od CJa, uz mnogo bolju odbranu a istovremeno povecat ofanzivni usage Nurkicu te rasteretit ga defanzivno. Znaci neka budget verzija Klaya bi im bila kao dar sa neba.
Budi ozbiljan. CJ hejtam zbog defanzive, a sto se tice ofanzive covjek vec cetvrtu sezonu igra sa 20+ppg na 45% za 2 i 40% za 3 i skoro 90% sa slobodnog. Gledajte malo neostrasceno.
Drugi je par rukava sto je totalno slab fit sa Lillardom, jer su dva slicna profila igraca, iako je Lillard neuporedivo nesebicniji od ovog tokmaka. Samim tim odmah imas problem u odbrani, gdje je CJ dosta losiji nego sto je na ofanzivnoj strani.
Portlandu bi vise godilo da dovedu igraca koji ce im isporucivat nesto manje od CJa, uz mnogo bolju odbranu a istovremeno povecat ofanzivni usage Nurkicu te rasteretit ga defanzivno. Znaci neka budget verzija Klaya bi im bila kao dar sa neba.
Sutra u 4:30h možda i najteži meč za našeg diva: pored all stara Dejvisa tu su Rendl i Mirotić.
Ako Lilard i McCollum ne budu na visokom nivou, Pelicansi će ih uništiti.
Ako Lilard i McCollum ne budu na visokom nivou, Pelicansi će ih uništiti.
ŠVRLJ
Eh kad bi Nurkic imao ovakve lopte kao Zubac u Lakersima...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
hahahaahahhahhakobe24 je napisao/la:Eh kad bi Nurkic imao ovakve lopte kao Zubac u Lakersima...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Sta je smijesno, glupane?! Momak je 16. opcija u Lakersima, uglavnom iznenada dobija priliku za igru i uzme 14 suteva, od kojih je sigurno 9-10 na ziceru. Nurkic je top10 centar u ligi, drugi igrac PO ekipe, a opet nerijetko nema vise od 7-8 suteva po mecu.Lillard je napisao/la:hahahaahahhahhakobe24 je napisao/la:Eh kad bi Nurkic imao ovakve lopte kao Zubac u Lakersima...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Glupan te napravio veliki vjerniče.kobe24 je napisao/la:Sta je smijesno, glupane?! Momak je 16. opcija u Lakersima, uglavnom iznenada dobija priliku za igru i uzme 14 suteva, od kojih je sigurno 9-10 na ziceru. Nurkic je top10 centar u ligi, drugi igrac PO ekipe, a opet nerijetko nema vise od 7-8 suteva po mecu.Lillard je napisao/la:hahahaahahhahhakobe24 je napisao/la:Eh kad bi Nurkic imao ovakve lopte kao Zubac u Lakersima...
14 šuteva kakvih? Svaki napad Adams ide u udvajanje nekog beka, ostavlja Zubca samog, normalno da ide lopta pod ko i lagano kucanje ili polaganje. Od tih 14 šuteva koliko je izašlo iz njegovih ofenzivnih skokova? Usporedba je debilna jer niko ne obraća pažnju na Zubca koliko na Nurkića. Nurkića udvajaju često, a Zubca samog ostavljaju.. Uglavnom, Nurkić je drugi igrač ekipe, ali u današnjoj košarci centri ako ne šutiraju trice nemaju toliko lopti. CJ kad smanji potrošnju na 12-15 šuteva, Portlan obično dobija utakmice.
Da se ne lažemo, nije sve to do ekipe, Juka odigra kvalitetno, pa zas.ere par utakmica. Konstanta je cilj.
A sta znaci biti konstantan? Uzeti 30 suteva (kao RW, npr.) i pri tome postici 20 koseva, uz procente sute 25%? Ako je to konstantnost, onda se od Jusufa nesto takvo nikad ne moze ocekivati. Je li CJ konstantan, pa mu je svaki drugi dodir s loptom sut prema kosu? Ne znam da li je Nurkicu dodao 5 lopti u zadnjih 20 meceva.Lillard je napisao/la: Da se ne lažemo, nije sve to do ekipe, Juka odigra kvalitetno, pa zas.ere par utakmica. Konstanta je cilj.
Covjek do drugog poluvremena utakmice protiv Denvera (prvo je bio odlican izuzev faulova, ali kome se ponekad ne desavaju takve situacija?!) zaredom odigrao 10ak brutalnih partija, i onda nakon toga ne vidi loptu po 5 minuta. Kada je i dobije, kako ocekivati da ce pogoditi ako je totalno van ritma?! Jedna losija partija i odmah se prica o nekakvom Kolinsu (da ne bude zabune, drag mi je momak), koji ne moze donijeti ni 10% od onoga sto je Nurkic sposoban.
Kakvo udvajanje kralju, o cemu ti pricas? Koji je to bek Lakersa toliko kvalitetan da ga protivnici moraju udvajati? Poenta je u tome da njihovi bekovi probiju svoje cuvare i da poslije toga imaju cilj da ekipa zabije kos, a jok da oni nabijaju svoju statistiku. U takvim situacijama, Ball i klapa uglavnom cekaju da protivnicki centar izadje na njih i onda oni upucuju pas na zicer McGeeu, Zubcu i ostalim visokim saigracima. S druge strane, imas Lillarda koji je solidan razigravac, ali on kad probije svog cuvara i krene na ulaz, u 95% situacija ide do kraja. Njegove asistencije dolaze uglavnom kroz igru 2na2, ali poeni koji proizilaze iz toga cesto nisu ziceri. Njihov drugi najbolji bek CJ je najsebicniji igrac ekipe i njemu je zadnja opcija dati pas saigracu. Jedina razlika je sto on ne ide do kraja, vec se uglavnom odlucuje za mid-range suteve.Lillard je napisao/la: Glupan te napravio veliki vjerniče.
14 šuteva kakvih? Svaki napad Adams ide u udvajanje nekog beka, ostavlja Zubca samog, normalno da ide lopta pod ko i lagano kucanje ili polaganje. Od tih 14 šuteva koliko je izašlo iz njegovih ofenzivnih skokova? Usporedba je debilna jer niko ne obraća pažnju na Zubca koliko na Nurkića. Nurkića udvajaju često, a Zubca samog ostavljaju.. Uglavnom, Nurkić je drugi igrač ekipe, ali u današnjoj košarci centri ako ne šutiraju trice nemaju toliko lopti. CJ kad smanji potrošnju na 12-15 šuteva, Portlan obično dobija utakmice.
Da se ne lažemo, nije sve to do ekipe, Juka odigra kvalitetno, pa zas.ere par utakmica. Konstanta je cilj.
Sto se tice Jukine konstante, nek mu daju 15 suteva po mecu pa ces vidjeti je li konstantan.
CJ nije konstantan slažemo se.
Ajmo gledat brojke. CJ na 18 šuteva ima 45% FG. Juka na 11 šuteva ima 50%FG. Nije to velika razlika kad vidiš da ovaj uzima više šuteva i da je jedan bek, drugi centar. Juka često upadne u probleme s faulima, ima više TO od CJa iako loptu eto ima manje u rukama. To su sve odlike nekonstantnosti. Da ne idem sad u detalje, zadnji sam koji će branit CJa jer želim njegov trejd već duže vrijeme. Najbolje bi bilo kad bi CJ smanjio broj šuteva na 15, a Juka ostao tu di je ili povećao isto do toliko. On je drugi igrač ekipe, radi obrane i dijelom napada, ali kad tu ne bi bilo CJa, ne vjerujem da je Juka igrač za 20 poena svaku večer, nažalost.
Ajmo gledat brojke. CJ na 18 šuteva ima 45% FG. Juka na 11 šuteva ima 50%FG. Nije to velika razlika kad vidiš da ovaj uzima više šuteva i da je jedan bek, drugi centar. Juka često upadne u probleme s faulima, ima više TO od CJa iako loptu eto ima manje u rukama. To su sve odlike nekonstantnosti. Da ne idem sad u detalje, zadnji sam koji će branit CJa jer želim njegov trejd već duže vrijeme. Najbolje bi bilo kad bi CJ smanjio broj šuteva na 15, a Juka ostao tu di je ili povećao isto do toliko. On je drugi igrač ekipe, radi obrane i dijelom napada, ali kad tu ne bi bilo CJa, ne vjerujem da je Juka igrač za 20 poena svaku večer, nažalost.
Mozda sad nije za 20 poena, ali zasluzuje bar 12+ suteva svaku noc i sve ispod tog broja je malo. Na to dodas jos 4-5 bacanja i on hladno moze na 17ppg. Nek pogadja 6-7 suteva u prosjeku i 3-4 bacanja i eto 17 poena. Na stranu sto je on jedan od rijetkih startnih centara te kvalitete koji ima relativno malu minutazu. Eto recimo Adams u prosjeku igra sedam minuta vise od njega, a ni po cemu nije bolji kosarkas.
A na koji fazon da Nurkić uzme 15+ šuteva a da ne bude štetočina za svoju ekipu na terenu ? Trice ne šuta, mid-range daleko od konstantnog... Znači spustiti mu 10+ puta da zida protiv protivničkih centara ?
ZELJEZNICAR 1921!
- BosniaBoston
- Kontakt:
Pustit CJu da puca 12 poludistanci po utakmici?hamzaTM87 je napisao/la:A na koji fazon da Nurkić uzme 15+ šuteva a da ne bude štetočina za svoju ekipu na terenu ? Trice ne šuta, mid-range daleko od konstantnog... Znači spustiti mu 10+ puta da zida protiv protivničkih centara ?
#Punoljetstvo
Na koji fazon je Zubac sinoc uzeo 14 suteva? Hoces reci da je on dobar u tricama, mid-range sutevima i u tom tvom zidanju? Kad god je dobio znacajniju minutazu u Lakersima, dobio je i 15-ak suteva. Centar poput Nurkica zasluzuje svojih 12+ suteva svaku utakmicu, ali ti kao njegov dokazani hejter to nikad neces svariti u glavi.hamzaTM87 je napisao/la:A na koji fazon da Nurkić uzme 15+ šuteva a da ne bude štetočina za svoju ekipu na terenu ? Trice ne šuta, mid-range daleko od konstantnog... Znači spustiti mu 10+ puta da zida protiv protivničkih centara ?
Btw, 12+, a ne 15+ suteva, mada bih mu ja, s obzirom na kvalitet koji posjeduje, hladno dao i 20.

Aaron Gordon za CJ? 

Gadna tekma večeras za Davisa se nema šta dodat možda i najbolji visoki u ovom trenutku, mirotic isto preopasan. Teško ih je i usporiti, a ne zaustaviti.
Ono nadam se potajno dobrom izdanju Juke al brate jedan od najtežih protivnika. Možda bi čak večeras bilo i dobro da ostane na ovom fonu od 7 šuteva.
Ono nadam se potajno dobrom izdanju Juke al brate jedan od najtežih protivnika. Možda bi čak večeras bilo i dobro da ostane na ovom fonu od 7 šuteva.
Ma daj bolan, CJ ne moze imati mnogo TO jer je ili iso igrac ili pick n roll igrac gdje on zavrsava ili spot up shooter. najcesce dodaje prvom do sebe.Lillard je napisao/la:CJ nije konstantan slažemo se.
ima više TO od CJa iako loptu eto ima manje u rukama.
Juka za razliku od njega mnogo vise razigrava, uporedi samo pasove cja i nurkica. a i cesto dobija jusuf nezgodne lopte, pa samim tim je i logicno da ima vise TO.
Nurkic moze imati 20 poena po tekmi, to sve projekcije govore. Pa ako na 11 suteva ima 15 poena, zasto na 15 suteva nebi imao oko 20 poena. Znaci, totalna je nebuloza tvrditi bilo sta drugo. Mozda nece imati bukvalno svaku tekmu 20 poena, ali to je realan prosjek za njega. Problem je sto on nema svojih 15 suteva, a nerijetko nije ni blizu te cifre. Buduci da sam zagovaratelj teorije "learning by doing", ne znam kako ce juka postati konstantan i jos komforniji u postu ako ga ne budu forsirali sada kad je ocigledno da ima alat koji mu treba.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Jusuf otkrio kako je smršao, šta je izbacio iz ishrane i kako izgledaju njegovi obroci
https://www.gq.com/story/jusuf-nurkic-r ... verso=true

https://www.gq.com/story/jusuf-nurkic-r ... verso=true
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, Google Adsense [Bot] i 10 gostiju.