FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Dokoljenko
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dokoljenko » 03 mar 2019, 22:36

Konacno Zeljo opet lici na nesto. Ima dosta posla ali ima i dosta poboljsanja.
Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 03 mar 2019, 22:40

Igrac utakmice je Zec stariji. Nema tu pametovanja. Usao s klupe i zabio gol kojim smo prekinuli uzasnu seriju. Uz to skinuo tone i tone pritiska s ledja ostalih igraca. Samo da on kod nas ostane i nakon ljeta. Kao i nakon Bijeljine opet tvrdim da su nasi najveci problemi Saban i Hajdar. Nijedan meni nije za prve ekipe, ali ako mora jedan jer nema boljih onda Saban. Mi kad oni igraju nemamo prenosa lopte, nema tranzicije nikakve i zbog toga ispasta komplet ekipa. Posjeta je dotukla one profesionalne analne planinare sto se nazivase navijacima Zelje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 03 mar 2019, 22:55

Bitno je da smo otcepili i prekinuli niz. Da je ostalo 0:1 Bog dragi zna kad bismo se podigli i sta bi sve bilo. Nije idealno, daleko je od toga, ali i ne moze biti tako kad su takvi igraci. Samo da se izvuce Evropa pa dobro sjesti i vidjeti sta i kako za sljedecu sezonu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 03 mar 2019, 23:15

Samo da Ermin Zec dobije snage, on i krpic u napadu ce dati zelji totalno novu dimenziju.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 03 mar 2019, 23:42

Trebat ce njemu ova polusezona da se vrati na 70 posto i tad ce biti ubica. On je zadnju utakmicu igrao na kraju prosle sezone. To je maj mjesec a sada je mart. Deset mjeseci je to i jos pripreme nije odradio kako treba.

osobaodpovjerenja
Kontakt:

Post Postao/la osobaodpovjerenja » 03 mar 2019, 23:52

Bezideja je napisao/la:
osobaodpovjerenja je napisao/la:Miske odlazi
Duša draga jesi živ :lol:
Zeljo igra magicno magicno fantasticno
Srdjan Stanic pitarski ker

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 03 mar 2019, 23:56

osobaodpovjerenja je napisao/la:
Bezideja je napisao/la:
osobaodpovjerenja je napisao/la:Miske odlazi
Duša draga jesi živ :lol:
Zeljo igra magicno magicno fantasticno

Ma suosjecam se s tobom, nije tebi lahko :kafa: Pobjedio ti klub za koji navijas :urnebes:
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 04 mar 2019, 01:03

Gledam ove Bergerove tablice po kojima će se igrati treći krug, ako budemo treći nakon 22 kola pitare dočekujemo na Grbavici :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 mar 2019, 01:15

Evo malo duža analiza za večerašnju tekmu, stavio sam u spoiler jer ima onako dosta teksta, pa da ne yebem temu :D
Odbranu neću komentarisati, nisu se puno ni vidjeli pošto Mladost nije napadala, iako smo uspjeli primiti gol, mislim da je Siniša ostao previsoko kod one kontre, inače je odradio posao korektno kao i Pavić, Bogi vjerovatno i najbolji u odbrani, Sipović dominantan u skoku (samo malo da podesi nišanske sprave kada imamo prekid) ali vidi se da mu treba još koja utakmica da se uigra sa odbranom, mada ono što mi se ne sviđa kod njega je to što mi se čini poprilično spor. U ove dvije utakmice pratkično se nikako nismo branili tako da stvarno ne bih komentarisao tu defanzivu.

Asim Zec je totalno beskoristan na postavljenu odbranu, on može uraditi nešto na horuk u kontri i polukontri i to je to, ne isplati se trpiti ga u prvih 11, a i siguran sam da je bolja opcija sa klupe gdje u drugom poluvremenu na trku i svježinu može praviti problem većini odbrana u našoj ligi. Koliko je puta bila situacija u prvom poluvremenu gdje se on i Siniša nalaze duboko na protivničkoj polovini haman jedan do drugog, izgubi se lopta i onda propuh nazad, a sve je to posljedica toga što Zec ne može nikoga proći, Siniša se samo džaba otvara i ostavlja nazad propuh. Mislim da smo iz slične situacije primili gol. On je u Antaliji bio dobar vjerovatno zato što smo se protiv protivnika manje više i postavljali kao "autsajderi" odnosno više smo igrali na tu kontru i tranziciju. Nikada on neće napraviti razliku protiv ekipe koja se brani protiv nas, nikada.

Veselinović zna fudbala, ima finu tehniku i dosta bolje izgleda da lijeva strana sa njim i Pavićem nego ova desna sa Zecom i Sinišom. Odlično je izvodio prekide večeras, pogotovo u prvom poluvremenu gdje je svaki naš prekid bio opasnost po protivničku ekipu. Veselinovićev problem je taj što nekada previše pelja loptu i ne osvaja tako lako prostor, za razliku od Zeca ima dribling ali nema neku brzinu, kad bi nekako njih dvojicu spojili imali bi jedno odlično krilo ala Miro ili Zakarić.

Dženo je odigrao onako, isto kao da je zaboravio igrati napadača, dosta se izvlačio po loptu, vidi se da je postao pravi krilni igrač koji hoće da igra "licem prema golu", a to je za napadača poprilično teško, pogotovo u ovoj našoj ligi.

Ramović po meni najbolji, momak trči ubija stvarno, ima ga na svakom dijelu terena, po meni naš najbolji ofanzivac gledajući sveukupno karakteristike koje može imati jedan igrač.

Vezni red nam je tanak, pravo tanak, Anel je danas bio malo bolji al' neće od njega biti hajra na malo gorem terenu i protiv protivnika koji će ga konstantno udarati i ganjati, što danas gosti nisu radili, većim dijelom nisu ni mogli jer su imali igrača manje na terenu. Ono što hoću reći, na većini gostujućih utakmica imat ćemo Anela u modu kakav je bio protiv Radnika, dakle skroz tanko.

Hajdarević je onaj tip veznjaka kojeg plaho i ne vidiš, tu je da malo bije, trči, doda prvom do sebe, sve više od njega je premija i u tom smislu je odigrao korektno.

Ermin Zec je pojačanje, mada mora se popraviti fizički jer realno onakav nam neće puno pomoći. Mujezinović je odigrao fino, zna momak lopte vidi se, mada nešto ne vjerujem da on može igrati centralnog veznjaka, ovo večeras je bilo vjerovatno zato što smo imali igrača više u polju.

Helem, kao zaključak, fali nam jedan pravi veznjak koji će kvalitetno i u kontinuitetu povezati igru na sredini terena, diktirati tempo, ja ga iskreno ne vidim u našem rosteru trenutno, zato se vjerovatno i forsira ta igra na krila jer kroz sredinu očigledno ne možemo odnosno nemamo taj kvalitet. Kada na to dodaš da imamo jedno beskorisno krilo u tom smislu probijanja i neke kreacije, onda dobiješ peglanje lopte od strane drugog krila (Veseli) i to da nam se 80% akcija završi centaršutem.

Mujezinovića bih volio vidjeti na desnom krilu umjesto Asima Zeca već u narednom meču protiv Slobode.

I da, još jedna stvar koju sam primjetio večeras, kad god neko sa krila uđe u šesnaesterac, uvijek su tri naša igrača (Dženo, Sinan i jedno krilo, obično Zec) tu jedan do drugog u tri metra i to bi svi da mogu ušli u gol, niko znači da se izvuče na povratnu malo dalje na penal ili na ivicu šesnasterca, a da ne govorim o tome da u tom trenutku nema Šabanadžovića ili Hajdarevića na povratnoj oko 20 m od gola, oni su opet negdje predaleko. Prvi put kada se neko izvukao dali smo gol tj. Ermin Zec se izvukao i šutao, i vjerovatno bi ona ušla odmah na prvu da je nije izblokirao igrač Mladosti, al' eto ušla je srećom nakon drugog udarca. A onako kako je pao prvi gol, to će se desiti jednom od deset pokušaja da će lopta proći sa jednog dijela kaznenog na drugi, a da je ne pokupi neki protivnički igrač ili golman u međuvremenu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 04 mar 2019, 06:21

Blueforce21 je napisao/la:Gledam ove Bergerove tablice po kojima će se igrati treći krug, ako budemo treći nakon 22 kola pitare dočekujemo na Grbavici :D
A Zrinjskom gostujemo?
23

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 04 mar 2019, 07:47

Neki novi football na Grbavici. Koliko sansi smo napravili, pet, deset, dvadeset?

Budite blagi prema Hajdarevicu i Sabanu. Prepali su se, potonuli, grijesili, desava se. Zato je tim odreagovao odlicno i izvukao se, svih devedeset minuta su radili "nesto". Svih devedeset se trci, napada, vrsi pritisak. Kako vrijeme bude odmicalo to ce izgledati jos bolje, posebno realizacija koja je trenutno problem broj jedan. Zeko stariji. Odavno nisam vidio da se neko onako brzo "repetira" i opuca prema golu. Kakav ubica.

Posjeta, kako sam i govorio. Mi smo Zeljo, najveci i najbolji klub u drzavi!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 04 mar 2019, 08:06

GOAT je napisao/la:
Blueforce21 je napisao/la:Gledam ove Bergerove tablice po kojima će se igrati treći krug, ako budemo treći nakon 22 kola pitare dočekujemo na Grbavici :D
A Zrinjskom gostujemo?
Aha

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 04 mar 2019, 08:51

Koliko sam upoznat, pitari mole Boga da budemo 3. kako bi igrali s nama na Grbavici kako ne bi isli Sirokom u goste.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 04 mar 2019, 08:54

Dokoljenko je napisao/la:Neki novi football na Grbavici. Koliko sansi smo napravili, pet, deset, dvadeset?

Budite blagi prema Hajdarevicu i Sabanu. Prepali su se, potonuli, grijesili, desava se. Zato je tim odreagovao odlicno i izvukao se, svih devedeset minuta su radili "nesto". Svih devedeset se trci, napada, vrsi pritisak. Kako vrijeme bude odmicalo to ce izgledati jos bolje, posebno realizacija koja je trenutno problem broj jedan. Zeko stariji. Odavno nisam vidio da se neko onako brzo "repetira" i opuca prema golu. Kakav ubica.

Posjeta, kako sam i govorio. Mi smo Zeljo, najveci i najbolji klub u drzavi!
Pogledaj, nemam ja nista protiv Hajdara i Sabana, ali ne moze nam veza funkcionisati s njima dvojicom u igri. Nema prenosa lopte, previse igraju u sirinu. Pogledaj gol Zeca. Bilo koji drugi igrac da je bio u onoj poziciji ne bi ga dao.

KongrateUK
Kontakt:

Post Postao/la KongrateUK » 04 mar 2019, 09:00

Žele komšije titulu slaviti na Grbavici, opšte poznato, treba im napraviti aranžman paket karta za utakmicu piva i koncert Koketa 30 KM, pet hiljada ih i eto 150.000 KM :kafa:
17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 04 mar 2019, 09:06

KongrateUK je napisao/la:Žele komšije titulu slaviti na Grbavici, opšte poznato, treba im napraviti aranžman paket karta za utakmicu piva i koncert Koketa 30 KM, pet hiljada ih i eto 150.000 KM :kafa:
Rezultatski gledano svejedno je jel igramo na grb ili kosevu jer smo na oba stadiona domacini al sto ti kazes finansijski imamo 100k vise na racunu ako budemo igrali na grb.
23

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 04 mar 2019, 10:23

Vala je glupo i nepotrebno Ramovic zaradio sinoc treci zuti. Ccc
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 mar 2019, 10:26

25 suteva sinoc :bow:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Topnikus
Kontakt:

Post Postao/la Topnikus » 04 mar 2019, 10:33

kerimatomic1921 je napisao/la:Vala je glupo i nepotrebno Ramovic zaradio sinoc treci zuti. Ccc
Gdje pise da je treci? Nije imao 2.

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 04 mar 2019, 10:34

irfo je napisao/la:25 suteva sinoc :bow:
Jos bez onih pet "kapitalaca", sto su nas u platama kostali pola miliona maraka godisnje. Neto.

Plavousrcu@ Ma znam sve, losi su bili nema govora. Kazem da ih ne napadamo previse, ima ko ce im reci gdje grijese.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: mavi i 31 gost.