ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Mig_Mig
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Mig_Mig » 18 mar 2019, 07:14

LlullSergio je napisao/la:Ooooooo ima da vas **** @lucky sad :urnebes: :urnebes:

Neloše buđenje, mislio sam da Thiem nema apsolutno nikakve sanse u finalu na betonu.Generalno citav njegov turnir je jako iznenađujuci,jos okrenu Rogera ono na hardu jebote.

Fakat je cudan lik Dominic.
Novi trener nove navike
Max Allegri

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 18 mar 2019, 08:10

I tako zemo moj kitova babuku a onda poslije vjerovatno i Kikicu Mladenovicku. Ne zasluzujemo te Domi! :tokralju:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 18 mar 2019, 08:13

LlullSergio je napisao/la:Ooooooo ima da vas **** @lucky sad :urnebes: :urnebes:

Neloše buđenje, mislio sam da Thiem nema apsolutno nikakve sanse u finalu na betonu.Generalno citav njegov turnir je jako iznenađujuci,jos okrenu Rogera ono na hardu jebote.

necu puno, samo par cm... :D

nego ti porazi nakon dobijenog prvog seta i od ovog kao i na USO od cipija pokazuju da kada mu se izadje na megdan sa bijelim bubrezima i ne skinu gace da rodja nema (trenutno) onaj sampionski mentalni sklop. inace je po tom segmentu (pobjede u odlucujucim setovima) na onoj klac listi na ATP stranici daleko iza noleta recimo.

vs tur
nole 74,7%
fed 65,6%

https://www.atptour.com/en/stats/leader ... rNo1=false

vs top10
nole 68,9%
fed 48,2%

ogromna razlika. pogotovo vs top10. zanimljivo da nole ima cak i dosta bolji % u odlucujucim setovima protiv top10 nego fed uopste (protiv cijelog tura). fed porazavajucih ispod 50% vs top10.

ah da, kad smo vec kod okretanja, nole je okrenuo feda 7 puta a ovaj njega 1!
najlegendarnije okretanje je naravno onaj USO 2011. 0-2 u setovima i *40-15 i 2 servisa za pobjedu rodje u 5.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 18 mar 2019, 08:57

lucky13 je napisao/la:

necu puno, samo par cm... :D

nego ti porazi nakon dobijenog prvog seta i od ovog kao i na USO od cipija pokazuju da kada mu se izadje na megdan sa bijelim bubrezima i ne skinu gace da rodja nema (trenutno) onaj sampionski mentalni sklop. inace je po tom segmentu (pobjede u odlucujucim setovima) na onoj klac listi na ATP stranici daleko iza noleta recimo.

vs tur
nole 74,7%
fed 65,6%

vs top10
nole 68,9%
fed 48,2%

ogromna razlika. pogotovo vs top10. zanimljivo da nole ima cak i dosta bolji % u odlucujucim setovima protiv top10 nego fed uopste (protiv cijelog tura). fed porazavajucih ispod 50% vs top10.

ah da, kad smo vec kod okretanja, nole je okrenuo feda 7 puta a ovaj njega 1!
najlegendarnije okretanje je naravno onaj USO 2011. 0-2 u setovima i *40-15 i 2 servisa za pobjedu rodje u 5.

Nole je šampion okretanja odavno , od lika koji je predavao mečeve zbog milion razloga, do lika koji igra 13 sati atomskog tenisa u dva dana bez problema , samo zbog glutena ....

Od čovjeka kojeg dobije Čekinato na RG i koji se vuče po terenu i nema snage , do šampiona Wimbledona za mjesec dana uz formu iz 2011...

Od operacije , zbog povrede zbog koje teniseri prekidaju karijere , na terenu za mjesec dana kao da ništa nije bilo...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 18 mar 2019, 09:05

zaboravio si navesti i do najboljeg saportiste planete :tokralju: :kralj:

pa da citiram nekog sa foruma: "srbi su fenomen od naroda"! stas, opusteno, tek je pocela godina ;)

cim je otklonio glutonit:
slika

(ps
ima i onih za koje se pise odavno da svasta koriste, pravili se podrugljivi filmovi o tome a nisu ni krili da su radili tretman za koljena koji je kasnije zabranjen a imamo i gerijatriju koji razbijaju mladice u naponu snage i to plesuci po terenu uz pola snage a bez da se oznoje, da citiram neke od opisa)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 mar 2019, 09:41

čovjek osvolji sto turnira i dvadeset grand slamova i igra najljepši i najelegantniji tenis u zadnjih trideset godina, ima skoro sto godina a najveći rival ga nije dobio već pet godina i sklanja mu se van zemlje gdje god stigne .... ali vazda se nađe neko da sve to osporava, nije više najbolji a ima negdje sigurno i neka statistika koja to podeblja... :mrgreen:

ko je najveći svih vremena i ko je najbolji svih vremena i ko je najljepši i najružniji i ko je naguzio najviše top modela mene ne interesuje, ja gledam tenis da uživam u vrhunskim mečevima a ne da trpim mučenje sa prebacivanjem 50 puta preko mreže tipa česnokova ili čanga uz obligatorno stenjanje ala šarapova ... e toga ima najmanje upravo u rogerovim mečevima i meni je to dosta da znam koga najrađe gledam (pored delpoa)! a ko traži ovo ostalo bujrum, ima tu dosta izbora, pa čak i za mazohiste ima rješenje u vidu jednog i jedinog damira!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 18 mar 2019, 10:08

lucky13 je napisao/la:zaboravio si navesti i do najboljeg saportiste planete :tokralju: :kralj:

pa da citiram nekog sa foruma: "srbi su fenomen od naroda"! stas, opusteno, tek je pocela godina ;)

cim je otklonio glutonit:
slika

(ps
ima i onih za koje se pise odavno da svasta koriste, pravili se podrugljivi filmovi o tome a nisu ni krili da su radili tretman za koljena koji je kasnije zabranjen a imamo i gerijatriju koji razbijaju mladice u naponu snage i to plesuci po terenu uz pola snage a bez da se oznoje, da citiram neke od opisa)

Buraz nek si ti meni živ i zdrav , ali ja Novaka prvo gledam kao tenisera , pa kao čovjeka, pa tek onda kao Srbina....
Meni je žao što ti potenciraš prvo to što je Srbin, a živiš u Švedskoj....
Bio sam sportista , roditelji su me odgojili da ljude dijelim na ljude i neljude, koliko god je to teško na ovim prostorima...

Šalu na stranu , ali meni iskreno nije bilo jasno ovo oko povrede teniskog lakta , i čitav taj pad, čak se i razvod pominjao....
Bio je u naponu snage , osvojio RG (KONAČNO) i onda se doziva dvije godine...
Pa i najvećem ljubitelju Novaka je tu sumnjivo milion stvari....

Pratim Novaka od meča sa Ančićem na Wimbledonu , i sav taj njegov put je bio lud i očekivan/neočekivan , ali ovo zadnje mi nikako nije jasno...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 18 mar 2019, 10:25

Pa sta to ti insinuiras da je nekakvim nedozvoljenim sredstvima uspio to odraditi.

Ne kontam, pored toliko kontrola i svega oni dopustaju Novaku da to radi. Bas glupa,ali bas glupa prica.Pa ako gdje stoji ta prica o teorijama zavjere stoji tu da bi zapadnjaci jedva docekali da ga uniste tu ako mogu.

Ovo zadnje sto se desilo,taj pad je uzrokovan odsustvom ikakve zelje da se igra tenis.Bila je i povreda,ali njega je prestao tenis zanimati iz nekog razloga.Da li su to problemi sa zenom, sa trenerom,seanse sa Imazom ili eventualno zasicenje od tenisa ne znam i ne bih da ulazim jer je irelevantno za raspravu, ali bez ikakvog dokaza si fakticki covjeka optuzio da je se bavio nedozvoljenim stvarima.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 mar 2019, 10:26

svi oni nešto uzimaju

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 18 mar 2019, 10:32

Uzimaju svi dozvoljene supstance.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 18 mar 2019, 10:43

nole je vukao povredu i prije RGa. koristio pejnkilers i ostala sranja. kada je osvojio onda je prvo doslo do praznjenja i zasicenja. odmor, povreda, neadekvatan trening, poslije je bilo tesko do povratka. ako je neko u antidoping fazonu to je on. pa on je i protiv tableta i cekao je sa operacijom predugo bas jer je sav u nekom sve prirodno fazonu. savjetovali su mu operaciju koja je dosta rutinska. agasi je o tome pricao. izgubio je zbog tih svojih prirodnih stavova bar godinu i po. kada si u problemu onda ispliva sve na povrsinu i onda jedan problem stvara drugi. raskrstio je sa timom, sumnjao i u sebe. ali je preveliki borac i predobar teniser da toliki kvalitet ne nadje put da opet ispliva na povrsinu. kada je uklonio prvobitni problem, operisao lakat, uozbiljio se, vratio vajdu i ono najvaznije konacno odlucio da se potpuno posveti tenisu, to je bilo to!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 18 mar 2019, 10:58

Kako god , ide Majami. Po igri ne bi me iznenadilo da bude isto finale , vidjećemo.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 18 mar 2019, 11:01

LlullSergio je napisao/la:Pa sta to ti insinuiras da je nekakvim nedozvoljenim sredstvima uspio to odraditi.

Ne kontam, pored toliko kontrola i svega oni dopustaju Novaku da to radi. Bas glupa,ali bas glupa prica.Pa ako gdje stoji ta prica o teorijama zavjere stoji tu da bi zapadnjaci jedva docekali da ga uniste tu ako mogu.

Ovo zadnje sto se desilo,taj pad je uzrokovan odsustvom ikakve zelje da se igra tenis.Bila je i povreda,ali njega je prestao tenis zanimati iz nekog razloga.Da li su to problemi sa zenom, sa trenerom,seanse sa Imazom ili eventualno zasicenje od tenisa ne znam i ne bih da ulazim jer je irelevantno za raspravu, ali bez ikakvog dokaza si fakticki covjeka optuzio da je se bavio nedozvoljenim stvarima.

Zbog čega bi ga zapadnjaci uništavali , molim te objasni?
Smo nemoj mi napisati teorija čitav svijet mrzi srbe, to je prežvakano.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 18 mar 2019, 11:08

ma ne, obozavaju ga. prave mu zrebove kakve hoce, podloge, bira termine, hoce li igrati pod krovom ili ne i sto mu onda ne bi progledali kroz prste za tu i tamo neki mali dopingcic! ova trenutna hajka oko smjene njihovog covjeka (kojeg slucajno eto podrzavaju i rodja i rafa) sa cela atp-a je samo prolazni mali nesporazum .a i ko je pa on da trazi vece parce kolaca za slabije tenisere. i toga se sjetio sad kad mu ne ide pa da bi dobio vise para kada ispada u prvim kolima mastersa.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 18 mar 2019, 11:20, ukupno mijenjano 1 put.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 18 mar 2019, 11:17

lucky13 je napisao/la:ma ne, obozavaju ga. prave mu zrebove kakve hoce, podloge, bira termine, hoce li igrati pod krovom ili ne i sto mu onda ne bi progledali kroz prste za tu i tamo neki mali dopingcic! ova trenutna hajka oko smjene njihovog covjeka sa cela atp-a je samo prolazni mali nesporazum (kojeg slucajno eto podrzavaju i rodja i rafa). a i ko je pa on da trazi vece parce kolaca za slabije tenisere. i toga se sjetio sad kad mu ne ide pa da bi dobio vise para kada ispada u prvim kolima mastersa.

Zaboravio si spomenuti CIA ,Vatikan i NATO.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 18 mar 2019, 11:21

cia, vatikan, nato, nasa, diznilend

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 18 mar 2019, 11:29

bombaysaphire je napisao/la:
LlullSergio je napisao/la:Pa sta to ti insinuiras da je nekakvim nedozvoljenim sredstvima uspio to odraditi.

Zbog čega bi ga zapadnjaci uništavali , molim te objasni?
Smo nemoj mi napisati teorija čitav svijet mrzi srbe, to je prežvakano.
Zato sto nije omiljeni teniser medju njima.

Tu nema spora, Federer je bogotac apsolutni sto se tice Anglosaksonaca, a i to se vidi jasno na svim turnirima gdje je uvijek ubjedljivo najobozavaniji igrac.

Murray je dugo godina imao jaku propagandu za taj big four iako je kvalitetom jasno ispod ove trojice.Msm sigurno jeste najbolji iza njih,ali nije njihov kalibar. A Britanci pogotovo koji su jako mocni u teniskom svijetu su vrsili jaku propagandu za njega.

S luckyem se tu apsolutno slazem, nonsens je apsolutni bio sta su pisali tamo 2010,pa i 2012 kad uze prvi GS. Oni su njega vidjeli u istoj ravnini sa Novakom.

Nadal je isto realno popularniji od Novaka mada ni blizu kao Federer.

U razloge toga ne bih da ulazim, ne znam zasto mi kacis to oko Srba kad to nigdje nisam spomenuo.Ali to je sigurno tako, cak i prihvacam da je covjek sam od sebe toliko popularan,ali cinjenica je da je to nosilo sa sobom zvizdanje na servise suparnika na GS, smecarska prozivanja medija, degradiranje svakog drugog tenisera i njegovih uspjeha (citaj Nadala i Novaka najvise) itd itd.

I da se razumijemo to nema nikakve veze sa Rodjom, u smislu da je on nesto kriv,ali se jasno vidi taj razlika u odnosu navijaca,medija,bivsih tenisera(dobro to se sad polako i promijenilo) prema Federeru,Murrayu ili prema Djokovicu.

I ovo ne znaci da postoji nekakva urota protiv Novaka,da je ovo teorija zavjere samo na tvoje insinuacije da on nesto kofol vara, buba se tableticama ti kazem da nema sanse da bi tako nesto ostalo zakopano. Nema on uopste tako zaleđe kod zapadnjaka da ga ne bi razje.bali kad bi se tako nesto desilo.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 18 mar 2019, 11:34

ma obozavaju ga taman koliko su obozavali i moniku dok je igrala pod onom zastavom one davne ´93. koja je eto slucajno bila jedini uspjesni sportista koji se u to vrijeme mogao takmiciti pod tom, zapadu tako omiljenom, zastavom. (prvo mali atentancic, gdje smje da bude prva i samara grafovu, pa izglasavanje da joj se oduzimaju poeni i da se poslije vraca tenisu bez poena i rejtinga pa kada je uzela americko drzavljanstvo onda odjednom ajd, nek se vraca kao br1 a atentatoru godinu dana uslovna, da ne smije zbosti ni jednog tenisera 12 mjeseci, ah da i da se lijeci u medjuvremenu). to sto se tice tenisa.

ajmo na posljednje fudbalsko prvenstvo, varili ne varili ali koja je bila najveca ocigledna kradja na prvenstvu, koju je i u FIFA morala da prizna? ako cemo kosarku, protiv koga je (postoji jasan snimak) postignut kos iz auta u posljednjoj sekundi za preokret u SF-u SPa 2010, iako je sudija imao cist pogled i stajao na 2m (a i to je samo jedna od 5-6 katastrofalnih gresaka samo u finisu tog meca). koji je plivac na OI na ocigled cijelog svijeta bio brzi od felpsa, kamere i snimci pokazali da je prvi dotakao plocu (a felps jos dotakao prvo samo jednom rukom sto po pravilu ne vazi u delfin stilu) a osvojio srebro? koja je skakacica u dalj na SPu imala daleko najduzi skok a ostala bez medalje bez da se vidio jasan trag u pijesku osim njenog otiska tijela (iako pravila nalazu da pocetna tacka mjerenja mora biti jasno utisnuta u pijesak a i nije se prethodno dozvolilo treneru da joj popravi broj iako je reklamirano), dok se nekima oprastalo i trcanje u suparnickim stazama i guranje suparnika i ispadanja stafete? ima toga koliko hoces u svim sportovima, pamtim i rukomet (3-4 vezana sedmerca vranjesu za ocigledna probijanja u finisu SFa na SPu) i vaterpolo i fudbala jos koliko hoces (kao recimo ruka iznad glave koja zaustavlja sut prema golu u finisu utakmice, mislim protiv australije u zavrsnici meca za prolaz grupe na jednom drugom SPu, bez penala) ali ovo su samo neki najdrasticniji primjeri gdje postoje fotografije najociglednijih stvari. sva sreca pa je kvaliteta tolika (osim u fuci) pa se i pored toga konstantno osvajaju medalje sa najvecih takicenja.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 mar 2019, 14:27

lucky13 je napisao/la:fed porazavajucih ispod 50% vs top10.
E ovo je već nesto. Nisam očekivao ni u snu da Roger ima vise izgubljenih nego dobijenih odlučujućih setova protiv Top 10 tenisera. S obzirom da se radi o ATG igraču, ovo je bas lose za njegov CV.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 18 mar 2019, 14:46

lucky13 je napisao/la:ma obozavaju ga taman koliko su obozavali i moniku dok je igrala pod onom zastavom one davne ´93. koja je eto slucajno bila jedini uspjesni sportista koji se u to vrijeme mogao takmiciti pod tom, zapadu tako omiljenom, zastavom. (prvo mali atentancic, gdje smje da bude prva i samara grafovu, pa izglasavanje da joj se oduzimaju poeni i da se poslije vraca tenisu bez poena i rejtinga pa kada je uzela americko drzavljanstvo onda odjednom ajd, nek se vraca kao br1 a atentatoru godinu dana uslovna, da ne smije zbosti ni jednog tenisera 12 mjeseci, ah da i da se lijeci u medjuvremenu). to sto se tice tenisa.

ajmo na posljednje fudbalsko prvenstvo, varili ne varili ali koja je bila najveca ocigledna kradja na prvenstvu, koju je i u FIFA morala da prizna? ako cemo kosarku, protiv koga je (postoji jasan snimak) postignut kos iz auta u posljednjoj sekundi za preokret u SF-u SPa 2010, iako je sudija imao cist pogled i stajao na 2m (a i to je samo jedna od 5-6 katastrofalnih gresaka samo u finisu tog meca). koji je plivac na OI na ocigled cijelog svijeta bio brzi od felpsa, kamere i snimci pokazali da je prvi dotakao plocu (a felps jos dotakao prvo samo jednom rukom sto po pravilu ne vazi u delfin stilu) a osvojio srebro? koja je skakacica u dalj na SPu imala daleko najduzi skok a ostala bez medalje bez da se vidio jasan trag u pijesku osim njenog otiska tijela (iako pravila nalazu da pocetna tacka mjerenja mora biti jasno utisnuta u pijesak a i nije se prethodno dozvolilo treneru da joj popravi broj iako je reklamirano), dok se nekima oprastalo i trcanje u suparnickim stazama i guranje suparnika i ispadanja stafete? ima toga koliko hoces u svim sportovima, pamtim i rukomet (3-4 vezana sedmerca vranjesu za ocigledna probijanja u finisu SFa na SPu) i vaterpolo i fudbala jos koliko hoces (kao recimo ruka iznad glave koja zaustavlja sut prema golu u finisu utakmice, mislim protiv australije u zavrsnici meca za prolaz grupe na jednom drugom SPu, bez penala) ali ovo su samo neki najdrasticniji primjeri gdje postoje fotografije najociglednijih stvari. sva sreca pa je kvaliteta tolika (osim u fuci) pa se i pored toga konstantno osvajaju medalje sa najvecih takicenja.

Ako ti misliš da su sve navedeni primjeri planski usmjereni protiv takmičara iz Srbije i bivše Jugoslavije , a ne sudijske greške kao što se dešava u svijetu sporta, onda si u svijetu zablude.Od svih primjera jedino su velike i fatalne greške Čavić I Monika bez konkurencije.

Sjećaš li se Jugoslavija - Litvanija 1995 , kakva je krađa bila?

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []