Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
ovo bi moglo bit zanimljvo u 4 poslje ovog udarca obicno znamo sta se dogadja
- StevieFranchise
- Kontakt:
Još jedan Juka kurcobolja klasik, Randle mu se treba zahvaliti za career high ali bar je DD tu. 

“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”
- AshburtonG
- Kontakt:
Tekma gdje je trebao imat 25-15, on ima za 22min 6 licnih i 5 TO uz 37% suta.
Vrijeme mu je da polako ulazi u sutersku formu, jer ovi procenti koje ima u zadnje vrijeme ce mu reducirat ionako nesigurnih 30min, uz ovako efikasnog Kantera. Oni ocekuju od njega da u PO prelazi sezonske prosjeke, i mislim da ce imat vise ofanzivnih akcija, ali moras jarane i pokazat da si sposoban i spreman na takvo nesto...
Ako budu u duelu sa Houstonom, onda mora pustat Hardena ako nije clean blok, inace ce pokupit 3 faula u 10min, pa presjedit 2 i pol cetvrtine po obicaju...

Ako budu u duelu sa Houstonom, onda mora pustat Hardena ako nije clean blok, inace ce pokupit 3 faula u 10min, pa presjedit 2 i pol cetvrtine po obicaju...
Ma, vratice one procente na putbackove. U malom je slampu, ako se moze time nazvati, fizicki je najspreminji otkako je u Ligi, dakle rijec je o levelu koncetracije kao uzroku. Mentalni problem. PO se bliži, misli su u prvoj rundi, a on je još uvijek neiskusan.
Ko bi bio najbolji match up za prvu rundu. OKC ili UTAH ?
Ko bi bio najbolji match up za prvu rundu. OKC ili UTAH ?
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 16 mar 2019, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
OKC je teži matchup po Blazerse, ali za NBA generalno bio bi izrazito zanimljiv.
S Jazzerima je mnogo lakše igrati, ali Gobert je puno bolji od Adamsa ako gledamo samo matchup za Jusufa.
S Jazzerima je mnogo lakše igrati, ali Gobert je puno bolji od Adamsa ako gledamo samo matchup za Jusufa.
BALL DON'T LIE
- AshburtonG
- Kontakt:
Nakon probijanja te mentalne blokade protiv Goberta, mislim da bi lakse izasli u kraj sa Utahom. Definitivno ne treba ocekivat od njega monstruozne partije zbog vjerovatno, uz Marca, njegovog najtezeg matchupa, ali ce definitivno dosta zavisit od njega. To bi trebali rutinski 4-2 uzet.
Sa OKCom bi definitivno to islo u 7, ako neka od ekipa ne faila debelo.
Sa OKCom bi definitivno to islo u 7, ako neka od ekipa ne faila debelo.
Ma nisam mislio na indi vidualni, Jukin mach up. Nego za Portland, generalno. Naravno, Juka je bitan faktor, i imace sigurno uticaj njegova igra u PO na krajnji rezultat serije. No nije odlucujuci. Nurk i kad ga ne ide oko obruca, obicno je dobar do odlican u skoku, odbrani, asistira 3 u prosjeku. Radi druge stvari.
Ja bi prije OKC. S Adamsom je u najgorem slucaju bare-bare u utakmici. Ekipe se ne vole, tinja neko rivalstvo odavno, rekao bi od prbe tekme prosle sezone kad je Melo izbacen zbog lakta na Juki. Svaka im je bila na noz do kraja, i POR je uzeo sve 4. Ove sezone, OKC uzvratio metlom. I vidjelo se, da su u svakoj od te cetiri igrali s dodatnim intezitetom. Bitno im je bilo da osvete metlu iz prosle godine u reg sezoni. I kad imaš takvu seriju,emocionaolno nabrijanu, dvije kvalitetne ekipe. Nikad se ne zna. Jedino je GP prednost, a ne znam ko od Portlandovih krila može da ga brani iole efikasno. Strašna serija za neutralnog fana,bice lakaktova na sve strane.
Ja bi prije OKC. S Adamsom je u najgorem slucaju bare-bare u utakmici. Ekipe se ne vole, tinja neko rivalstvo odavno, rekao bi od prbe tekme prosle sezone kad je Melo izbacen zbog lakta na Juki. Svaka im je bila na noz do kraja, i POR je uzeo sve 4. Ove sezone, OKC uzvratio metlom. I vidjelo se, da su u svakoj od te cetiri igrali s dodatnim intezitetom. Bitno im je bilo da osvete metlu iz prosle godine u reg sezoni. I kad imaš takvu seriju,emocionaolno nabrijanu, dvije kvalitetne ekipe. Nikad se ne zna. Jedino je GP prednost, a ne znam ko od Portlandovih krila može da ga brani iole efikasno. Strašna serija za neutralnog fana,bice lakaktova na sve strane.

glupost za hrabre je sebičan lijek
duel sa OKCem bi bio neizvjestan jer mislim da je westbrook u stanju izbacit svoju ekipu ako krene da luduje i igra indijansku 7/24 utakmicu....Georgea ne moze niko cuvat, ali kazem Porland ima sanse da ih dobije ako westbrook dozivi pomracenje uma....
najveci problem portlanda ostaje klupa....ne vjerujem ni da ce aminu i harkless odjednom pocet zabijat tricu.....losi su suteri i to ce ostati tako...juka bi trebao dobit duel sa adamsom ili biti u najmanju ruku jednak s njim.gulio bi 33 minute po utakmici, minimum...problem je sto bi CJ i dame mogli igrat sebicnu kosarku gdje ce on sluzit samo kao rjesenej u nuzdi i da postavlja blokove. njihov GM je prevelika kukavica i ovi potezi za Hooda i Kantera su cista kozmetika.da je doveo Otto Portera to bi bio ozbiljan dodatak, dovoljno je da stoji u cosku i ceka lopte nakon udvajanja lillarda ili nakon sto ga juka pronadje....mada je Hood dobar jer ne forsira sut....samo sto ne moze uvezat dvije dobre partije da se posadi na glavu...kanter u PO ce biti unplayble...jer cim se nadje na parketu protivnik ce ga napadat...zato je i nogiran iz OKC-a...moze posluzit samo za regular season.PDX ce ispast glup ako mu da ugovor...sve iznad 5 miliona ej puno za njega
sanse 60:40 u korist OKC
Jazz
isto ne vjerujem da bi Juka bio u podredjenom polozaju, naprotiv...i tu bi igrao oko 35 minuta sto je vazno za nas.ovdje je Portland u prednosti....ako ih dobije ekipa sa Inglesom, Mitchellom i Rubiom....onda je vrijeme za razilazenje...ni jedni ni drugi nemaju klupu a Jazzova je mrvicu gora
Houston
potecijalno najgora serija...Harden je majstor izvlacenja faula pa bi jukina minutaza i frustracije mogli bi obrnuto proporcionalni...Chris Paul i ostale iskusnjare bi ovo sigurno dobile....4:1
ja bih volio seriju sa denverom...bez obzira na RS...mislim da bi portland imao vrlo dobre sanse
najveci problem portlanda ostaje klupa....ne vjerujem ni da ce aminu i harkless odjednom pocet zabijat tricu.....losi su suteri i to ce ostati tako...juka bi trebao dobit duel sa adamsom ili biti u najmanju ruku jednak s njim.gulio bi 33 minute po utakmici, minimum...problem je sto bi CJ i dame mogli igrat sebicnu kosarku gdje ce on sluzit samo kao rjesenej u nuzdi i da postavlja blokove. njihov GM je prevelika kukavica i ovi potezi za Hooda i Kantera su cista kozmetika.da je doveo Otto Portera to bi bio ozbiljan dodatak, dovoljno je da stoji u cosku i ceka lopte nakon udvajanja lillarda ili nakon sto ga juka pronadje....mada je Hood dobar jer ne forsira sut....samo sto ne moze uvezat dvije dobre partije da se posadi na glavu...kanter u PO ce biti unplayble...jer cim se nadje na parketu protivnik ce ga napadat...zato je i nogiran iz OKC-a...moze posluzit samo za regular season.PDX ce ispast glup ako mu da ugovor...sve iznad 5 miliona ej puno za njega
sanse 60:40 u korist OKC
Jazz
isto ne vjerujem da bi Juka bio u podredjenom polozaju, naprotiv...i tu bi igrao oko 35 minuta sto je vazno za nas.ovdje je Portland u prednosti....ako ih dobije ekipa sa Inglesom, Mitchellom i Rubiom....onda je vrijeme za razilazenje...ni jedni ni drugi nemaju klupu a Jazzova je mrvicu gora
Houston
potecijalno najgora serija...Harden je majstor izvlacenja faula pa bi jukina minutaza i frustracije mogli bi obrnuto proporcionalni...Chris Paul i ostale iskusnjare bi ovo sigurno dobile....4:1
ja bih volio seriju sa denverom...bez obzira na RS...mislim da bi portland imao vrlo dobre sanse
Gledajuci raspored do kraja nema gotovo nikakve sanse da igraju s Rocketsima koji ce najvjerovatnije zavrsiti na 2.mjestu, tesko da ce Portland pasti nama 7.poziciju...
Mislim da ce Portland zavrsiti 4., mozda i 3.ako prestignu Denvera koji ima poprilicno tezak raspored (ako se dobro sjecam, gledao sam neki dan, mrsko mi opet provjeravati).
OKC ce zavrsiti 5.ili 6., iza Spursa.
Naravno, za NBA tezak raspored ne mora nista predstavljati, ali ne bih se iznenadio da ovako zavrsi:
1. Warriors
2. Houston
3. Denver (Portland)
4. Portland
5. OKC (Spurs)
6. Spurs
7. Utah
8. LAC
Mislim da ce Portland zavrsiti 4., mozda i 3.ako prestignu Denvera koji ima poprilicno tezak raspored (ako se dobro sjecam, gledao sam neki dan, mrsko mi opet provjeravati).
OKC ce zavrsiti 5.ili 6., iza Spursa.
Naravno, za NBA tezak raspored ne mora nista predstavljati, ali ne bih se iznenadio da ovako zavrsi:
1. Warriors
2. Houston
3. Denver (Portland)
4. Portland
5. OKC (Spurs)
6. Spurs
7. Utah
8. LAC
-
- Kontakt:
Eselamu alejkum. Kako ste, idemo Jusufeee 

treba ovaj sut popravit nekoliko zadnji utakmnica puno ne kontrolisani suteva uzima ali bice to oki 

od kad je juka poceo odbranu na aldrigu 0 od 3 ovaj defanzivno odlican
Mogao je lagano natrpati SA da hoce dodati saigraci 

- StevieFranchise
- Kontakt:
Juka degradiran u ulogu Adamsa, vrhunsko traćenje potencijala. 

“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”
bice to oki valjda ci ovaj trener skontat da im je pick and roll otvoren cjelo vreme i ic na njeg vise a ne da se ovi indijanci ispucavaju
Bez njega puca svaka nit u defanzivi.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
KANTER I ODBRANA UZAS
kanter ce ih sahranit u playoffu....OKC je to shvatila prije par godina,kad ga je donovan konacno zakucao za klupu.... a sada ce i ove parmake koji su slavili kao da su potpisali hakeema...nevjerovatno kako stots ne osjeca utakmicu i drzi se gameplana....nurkic nikad ne ulazi prije unaprijed zacrtanog vremena makar kanter sam sebi zabijao koseve
Kakva zvijer u odbrani 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.