NBA Playoffs & Finals

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Ko ce biti MVP finala?

Steph Curry
48
35%
Klay Thompson
2
1%
Draymond Green
4
3%
KD
7
5%
Kawhi Leonard
62
45%
Pascal Siakam
9
7%
Kyle Lowry
3
2%
Neko drugi
2
1%

Ukupno glasova: 137

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: NBA Playoffs & Finals

Post Postao/la Monolog » 11 maj 2019, 22:54

bombaysaphire je napisao/la:
Jorginho5 je napisao/la:Steph Curry je na dan šeste utakmice htio odraditi šuterski trening u dvorani Rocketsa i manager Warriorsa mu je rezervirao dvoranu od 19:00 do 20:00. Chris Paul je nekako saznao za to i odlučio je otići tamo prije Curryja da mu zauzme dvoranu. Curry je ponudio da svatko vježba na svojoj polovici, ali je Paul to odbio i tako su izbacili Curryja iz dvorane.

Ova priča ima sretan završetak jer je Curry ipak odradio šuterski trening u dvorani, i to u zadnjoj četvrtini kad je ubacio Rocketsima 23 poena i nakon tekme se zaderao "KICK ME OFF THE COURT AGAIN, BOY!"

:mrgreen:

Na stranu njegovo košarkaško umjeće , Curry je veoma iritantan lik , i simpatičan je samo navijačima GSW-a.
Nisam uopće navijač Warriorsa, ali gotivim Curryja.
Your argument is invalid.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Jorginho5
Kontakt:

Post Postao/la Jorginho5 » 11 maj 2019, 22:55

Sumnjam da to nije istina.Curry je možda iritantan nekome, jer uvijek se mrze najbolji, ali ovaj Paul žaba je definitivno i objektivno i subjektivno najodvratniji tip u cijelom svijetu košarke.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 11 maj 2019, 22:57

Jorginho5 je napisao/la:Sumnjam da to nije istina.Curry je možda iritantan nekome, jer uvijek se mrze najbolji, ali ovaj Paul žaba je definitivno i objektivno i subjektivno najodvratniji tip u cijelom svijetu košarke.
tu su negdje on i Rondo po pitanju najvećeg smeća u ligi
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 11 maj 2019, 22:58

Kajzer10 je napisao/la:Cuj mozda bi im odgovaralo da igra Durant :rol:
Malo ozbiljnosti. Ne moze neko za nekog tvrditi da je najbolji, top3, top 5 ili top 10 igrac lige a onda u drugoj recenici ici sa pricom kako je za protivnika bolje da on igra, lol. Pa to je onda prevara neka od igraca.

Ovdje ljudi u fazonu da ce limitirana trojka Livingston, Looney, Iguodala kombinovano davati 40 po utakmici a vala i Klay biti jaci faktor u napadu pa ici ce sve glatko.
Nek si ti stavio taj :rol: yebo te on.

Kad si tako pametan Arhimede košarke,pogledaj učinak GSW-a kad je Durant prvi strijelac ekipe , pa pogledaj kad je Steph prvi strijelac ekipe.

Odgovara zato što Durant koči prepoznatljiv protok lopte , i pogotovo njihov pick Steph - Donkey.
Rocketsi to nisu iskoristili, Bucksi hoće.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 11 maj 2019, 22:59

Jorginho5 je napisao/la:Sumnjam da to nije istina.Curry je možda iritantan nekome, jer uvijek se mrze najbolji, ali ovaj Paul žaba je definitivno i objektivno i subjektivno najodvratniji tip u cijelom svijetu košarke.
Draymond,Rondo(meni ne licno naravno ali vecini da),Wade,Iggy,CP3,Zmija ubjedljivo najiritantniji likovi.Licno najiritantniji mladi momak pomocu kojeg sam izgradio “reputaciju” ali ja sam izuzetak naravno u tom slucaju.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 11 maj 2019, 22:59

If you don't like Steph, you don't like basketball.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 11 maj 2019, 23:00

Ova serija mi je posebno draga jer je konačno cijeli svijet vidio koje je smeće Chris Paul. Predugo je on za mainstream medije bio neki nice guy koji igra jaku odbranu. Hinja najveća u NBA, daleko najveća
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 11 maj 2019, 23:00

Barbarossa je napisao/la:
tu su negdje on i Rondo po pitanju najvećeg smeća u ligi
A Green vam se sviđa, normalno ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 maj 2019, 23:01

Harden i CP3 pa tek onda svi ostali.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 11 maj 2019, 23:04

E yebi ga sad , koliko je ljudi ovdje pisalo kako ih iritira Curry , pogotovo protiv Cavsa , ali sad yebi sve iz Houstona zbog Alema, niđe veze...

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 11 maj 2019, 23:05

Malo ozbiljnosti. Ne moze neko za nekog tvrditi da je najbolji, top3, top 5 ili top 10 igrac lige a onda u drugoj recenici ici sa pricom kako je za protivnika bolje da on igra, lol. Pa to je onda prevara neka od igraca.

Ovdje ljudi u fazonu da ce limitirana trojka Livingston, Looney, Iguodala kombinovano davati 40 po utakmici a vala i Klay biti jaci faktor u napadu pa ici ce sve glatko.

Kad si tako pametan Arhimede košarke,pogledaj učinak GSW-a kad je Durant prvi strijelac ekipe , pa pogledaj kad je Steph prvi strijelac ekipe.

Odgovara zato što Durant koči prepoznatljiv protok lopte , i pogotovo njihov pick Steph - Donkey.
Skocio mu tlak jer sam stavio smajli. Polako matori.
Samo kazem, neke stvari su apsolutno nespojive.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 11 maj 2019, 23:07

A Green vam se sviđa, normalno ?
da
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 11 maj 2019, 23:10

Kajzer10 je napisao/la:

Skocio mu tlak jer sam stavio smajli. Polako matori.
Samo kazem, neke stvari su apsolutno nespojive.

Dobro buraz , ispao si duhovit , svaka čast , ejvala ...

Nego jesi li provjerio, ne napisa mi to ?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 maj 2019, 23:12

slika

funny because it's true

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 maj 2019, 23:57

Donnie Darko je napisao/la:ali neki ozbiljni ljudi su pisali da je harden najbolji igrac lige, ljudi poput clutcha, eh to je prava tragikomedija ove sezone
U regularnoj sezoni je pokazao da jeste, jer fakat je bio strasan. I iskreno nije subjektivnost bila, recimo i Zach Lowe je pred playoff napisao da je Harden ofanzivno najbolji igrac lige. Fakat historijsku sezonu je odigrao.

I kad se pogleda ova serija sa Warriorsima to je vrhunski nivo:

35/7/5 na 46%/36% suta

Ali

Ono sto sam ja ocekivao je da takav kvalitet bude prenesen na bitne trenutke, da pokaze da moze nositi sampionsku ekipu pa cak i ako su Warriorsi s druge strane. Imali su ekipu koja im se moze suprostaviti i njega na takvom nivou kao lidera. A dobio si sinoc, u do or die utakmici, posebno u 4. cetvrtini, da se hvata za glavu kakve greske pravi. Pas Klayu u ruke cim je vidio da krece udvajanje, neobjasnjiv ofanzivni faul na Draymondu, spora egzekucija, vrijeme bi se cesto spustilo ispod 8 sekundi dok on uopste odluci sta zeli i krene sa napadom. Milion stvari.

Njegov kvalitet meni nije upitan (ni ako pricamo o tom top1, top3 nivou) ali jeste glava i nedostatak tog nekog killer DNA. Curry je G1 odigrao uzasno pa je na kraju rijesio utakmicu onom trojkom preko Nenea. Sinoc imao 0 poena na poluvremenu, a onda kada je bilo najbitnije imao si osjecaj da ce zabiti kako zeli i odakle zeli, jer takvi trenuci jos podignu njegov nivo, a znamo koji rijetki profil igraca su takav slucaj. Harden to nazalost nema.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 maj 2019, 00:07

Reds je prije mjesec dana rekao da harden nije top 5 i svi mu se smijali.Sada je to vrlo realno pretpostaviti.Durant i Lebron bolji sigurno nema se tu sta diskutovati.Kawhi i Giannisu prednost zbog odbrane i clutcha,iako je harden bolji plejmejker.Jedino s Curryem bi se mogla voditi diskusija da ovaj nema 3 prstena.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 12 maj 2019, 00:13

Hot takes by bosniaboston
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 12 maj 2019, 00:35

Monolog je napisao/la:
Jorginho5 je napisao/la:Steph Curry je na dan šeste utakmice htio odraditi šuterski trening u dvorani Rocketsa i manager Warriorsa mu je rezervirao dvoranu od 19:00 do 20:00. Chris Paul je nekako saznao za to i odlučio je otići tamo prije Curryja da mu zauzme dvoranu. Curry je ponudio da svatko vježba na svojoj polovici, ali je Paul to odbio i tako su izbacili Curryja iz dvorane.

Ova priča ima sretan završetak jer je Curry ipak odradio šuterski trening u dvorani, i to u zadnjoj četvrtini kad je ubacio Rocketsima 23 poena i nakon tekme se zaderao "KICK ME OFF THE COURT AGAIN, BOY!"

:mrgreen:

Na stranu njegovo košarkaško umjeće , Curry je veoma iritantan lik , i simpatičan je samo navijačima GSW-a.
Nisam uopće navijač Warriorsa, ali gotivim Curryja.
Your argument is invalid.
bas, isto sam krenuo napisati.. neko ga gotivi, neko ne, ne moze se generalizovati.

Jorginho5
Kontakt:

Post Postao/la Jorginho5 » 12 maj 2019, 00:46

Kao glavni argument koji sam čuo što ga ne vole jeste zbog žvakanja zubala.

Vainglorious
Kontakt:

Post Postao/la Vainglorious » 12 maj 2019, 00:50

Sta svasta covjek nece procitati na ovom forumu, sve neki kvazistrucanjaci. A elementarne stvari se ne znaju. Nije mi jasno sto pojedini, cije misljenje smatram relevantnim (poput TMaca) uopste pokusavaju nekome nesto utuviti u glavu.

Kosarka nije prosta matematika poena i statistike. Tako ni GS bez KD nije timska statistika minus KDova. Jer KD koliko god maestralan, nije igrac sistema, ima ogroman usage rate i bukvalno ne maksimizira ucinak ostalih, vec naprotiv, znacajno umanjuje. GS bez duranta znaci GS sa sistemom i maksimiziranjem usage ratea i ucinka ostalih. A Steph jeste taj sistem. GS bez stepha < GS bez duranta, jer odsustvom stepha GS ne dobiva boost sistema i kerrovom gameplana nego samo abnormalno visok KD usage rate koji moze samo iscrpiti lika do iznemoglosti i uticati na efikasnost.

Prema tome ja uopste ne vidim toliko slabijim GS bez duranta od onog s njim, mozda nekih 95% bas zbog povecanog usage ratea splash brothersa i kerrovog gameplana. Gameplan ne pali sa KD jer on u intervalima bukvalno privatizuje tekmu. Iako je on najbolji igrac na terenu bez diskusije.

Matematicki prikazano:

GS - KD + Kerrov gameplan = GS sa durantom * 0.95

Ko umije mucnuti glavom, skontace.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: L-Train, Wilshere10 i 14 gostiju.