FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 12 maj 2019, 21:00

Busi igra vec 10 godina na maximalnom broju obrtaja.
10 godina :!: malo li je... plus reprezentativne utakmice, p.materine....normalno je da ce poceti padati.
Na to sve ima tonu osvojenih trofeja, otkako se Yaya pokupio iz Barce (prije 10 godina) nikad niko nije ugrozio Busija na njegovoj poziciji. Prakticno bio neupitan baš kao i Messi, Pique i Alba....ta četvorka masijaca, moraju dobiti konkurenciju koja ce ih istisnuti, a ne neka lafo pojacanja koja ce im grijati klupu kao i dosad.
Vrijeme je da ih neko ugrozi ! posebno Busquetsa... dobro, Messija ne može niko živ ugroziti u Barci.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 12 maj 2019, 21:02, ukupno mijenjano 1 put.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 maj 2019, 21:02

Donnie Darko je napisao/la:
xaviesta je napisao/la:Vidal uzme pet lopti, pet doda protivniku.
Busquets ne uzme nijednu, pet doda protivniku.
Al eto jedan makar gine, reklo bi se da je on masijac.

Messi kapiten :urnebes: U te dvije rijeci stane sve o ponasanju ove ekipe na terenu.
Zaboravljaš činjenicu da su Busquetsove kretnje nevjerovatno lijepe fluidne i elegantne dok dodaje loptu protivniku. Barca DNA.
Ma razumijem ja na sta Rajaz misli, Barci su potrebni slicni igraci kao Busquets u tehnickom smislu, oni koji igraju mozgom, fino iznose loptu pod presingom i to. Ali ovo je 2019 godina, a Busquets to moze protiv ovako prosjecnih ekipica u Spaniji, dok recimo na gostovanjima u LP to vise ne moze raditi, to je jasno kao dan.
27.10.2020

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 maj 2019, 21:02

Da je bogdo uzeti igraca sa trkom vidala i skilom biskvita(ali onog 2010-2015).Igrac sa obrnutim “osobinama” ne bi ni u zelji mogao igrat
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 maj 2019, 21:02

xaviesta je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:Zašto Camp zviždi Felipetu? :mrgreen:

Bogam pravilnije je il svima zviždat il nikome :kafa:
Zviždali su mu i kad je sezona bila idilična, i kada je sve vodilo ka tripleti.
Jos prosle godine ljudi koji su tamo gledali utakmice mi govore da mu jebu mater domaci navijači kad god primi loptu.
Nedostatak zalaganja vjerovatno.
Aaaa zato je proslavio skoro onaj gol onako sa začepljenim ušima. Nisam znao da ga odavno zvižde.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 12 maj 2019, 21:04

Mokes je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
Nije Busquets bitan. Sve dok navijač Barcelone bude veličao klizeći ispred pozicioniranja, trku ispred pasa, haotičnost ispred kontrole Barcelona će sve dublje tonuti.

I zbog velike većine koja tako razmišlja neće mi biti krivo.
Samo što Busi ove sezona nema niti pozicioniranje, niti pas, niti kontrolu. I to nije samo ove sezone, koja kulminacija, već je u padu od sezone 15/16. Ne smijem ni zamisliti šta će biti sljedeće sezone.
Nije u padu nego si imao trenere koji su veznom redu dali sporednu ulogu. Samim tim Busquets je, kao i svaki veznjak, izgubio na značaju. Čovjek je u najboljim godinama i ako neko misli da je bio brži 2009. predlažem mu da ponovo upali koju utakmicu i pregleda.

Biće bolji jer će pored sebe imati De Jonga koji, za razliku od Rakitića/Vidala, nudi kontrolu i pauzu. Uz trenera koji, nadamo se, propagira pozicioni fudbal jel.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 12 maj 2019, 21:04

Pogba je napisao/la:
let3 je napisao/la: Ovo se zove blasfemija, svetogrđe, skrnavljenje itd. Porediti jednog genija Busquetsa sa ovim pokemonom koji ima samo agresiju u igri od kvaliteta. Do prije 2-3 godine bio bi predmet ismijavanja sa takvom izjavom ;) budi siguran. Ali sad si u pravu, nažalost :(

Doduše, Barca je sama sebi kriva što trenutno u njoj Vidal izgleda bolje od Busquetsa :facepalm: to je baš dobar primjer koliko je sistem otišao u 3 PM :thumbdown:
Sticem dojam da se ne sjecas najboljeg Vidala u Juventusu, covjek je imao sezone sa 15+ golova i bar 10 asista pored toga sto je orao teren. Plemeniti Vidal. :salut:
Jest imao, kad je izvodio penale :mrgreen:

Meni je uvijek bio jedan od najdražih non-Barca igrača, upravo zbog svoje borbenosti i kvaliteta. Nekad najjači btb veznjak. Strašan vezni red Juventusa, tada zvani MVP. Zapravo s njegovim dolaskom i dolaskom Pirla, te Contea je započela dominacija Juventusa. Oni su zapravo Padoina, Pelusa, De Ćeljea, Matrija, Kvaljarelu i ekipitzu učinili šampionima.

Tada je mali Labile bio klupa i učio od majstora :cool:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 maj 2019, 21:07

Rajaz je napisao/la: Nije u padu nego si imao trenere koji su veznom redu dali sporednu ulogu. Samim tim Busquets je, kao i svaki veznjak, izgubio na značaju. Čovjek je u najboljim godinama i ako neko misli da je bio brži 2009. predlažem mu da ponovo upali koju utakmicu i pregleda.

Biće bolji jer će pored sebe imati De Jonga koji, za razliku od Rakitića/Vidala, nudi kontrolu i pauzu. Uz trenera koji, nadamo se, propagira pozicioni fudbal jel.
Pa fino je Moke napisao neki dan.
Barca se mora vratiti svom korijenu, to jest da vezni red bude fokus i glavni dio tima, da oni budi glavne poluge igre.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 maj 2019, 21:08

Rajaz je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
Nije Busquets bitan. Sve dok navijač Barcelone bude veličao klizeći ispred pozicioniranja, trku ispred pasa, haotičnost ispred kontrole Barcelona će sve dublje tonuti.

Samo što Busi ove sezona nema niti pozicioniranje, niti pas, niti kontrolu. I to nije samo ove sezone, koja kulminacija, već je u padu od sezone 15/16. Ne smijem ni zamisliti šta će biti sljedeće sezone.
Nije u padu nego si imao trenere koji su veznom redu dali sporednu ulogu. Samim tim Busquets je, kao i svaki veznjak, izgubio na značaju. Čovjek je u najboljim godinama i ako neko misli da je bio brži 2009. predlažem mu da ponovo upali koju utakmicu i pregleda.

Busquets je vrhunski fudbaler kad imamo loptu. Medjutim, kad je nemas on je igrac manje na terenu. To se najbolje vidjelo u LP na gostovanjima. Smijesno izgleda kad ga vidis kako trci ko baba za fudbalerima i izbacuje ih u kontre. Jarane nije ovo 2009 nego 2019, a to je mnogooooooo godina. Vrijeme da se prestane zivjeti u prijasnjoj slavi i da se okrenemo novim, mladjim, brzim i potentnijim igracima. A ne ko Bayern ostat u 2019 na krilima Riberya i Robbena.
27.10.2020

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 12 maj 2019, 21:15

Valverde: "No, at no time I have considered resigning."
:bow: :bow: :bow:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 12 maj 2019, 21:21

Kolega @leorey,

Busquets nema 45.

Sportska medicina kaže da je sportista na vrhuncu svojih fizičkih i mentalnih sposobnosti između 26. i 33. godine.

Busquets ima 30 i igrač je koji najmanje ovisi o atleticizmu na planeti.

Ili dovedi trenera koji praktikuje pozicioni fudbal ili dovedi novog Valverdea, budi u podređenom položaju, ganjaj loptu i prodaj Busquetsa.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 12 maj 2019, 21:22

Mokes je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:

Ne samo što nema ovo navedeni, već je spor i mlak, lopti više izgubi nego što osvoji, to je bar stanard postao. Eto, igraju na pas i eleganciju, pa se dešava šta se dešava u LP. :lol: Xavi i Iniesta su u penziji, ovo što mi imamo je ni približno tome, a uz to i ne trče. Ljepota.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 maj 2019, 21:25

Rajaz je napisao/la:Kolega @leorey,

Busquets nema 45.

Sportska medicina kaže da je sportista na vrhuncu svojih fizičkih i mentalnih sposobnosti između 26. i 33. godine.

Ili dovedi trenera koji praktikuje pozicioni fudbal ili dovedi novog Valverdea, budi u podređenom položaju, ganjaj loptu i prodaj Busquetsa.
Okej, ali da li ti mislis da mi s ovim igracima i dalje mozemo da igramo pozicijski nogomet? Ja mislim da ipak ne mozemo. Pomiri se s tim da je Busquets svakako los zadnje 2 sezone, da najvise grijesi u predaji lopte, pod presingom, pa danas je 3 zicera napravio za protivnika, a igrali smo kuci protiv Getafea.

Ostaviti opet njega i Rakitica sljedece godine u LP, smijesi se jos jedno brukanje, pa vi samo govorite sto spominjem stalno Romu. Bit ce tog brukanja jos, sve dok se ne posade ovi hadalji na klupu. parangal je to najbolje objasnio, za nas su Pique ( imao je super sezonu btw), Alba, Busquets, Rakitic, Roberto i dalje najbolji na svijetu, a to nije ni blizu istini. Rezultati to jednostavno ne pokazuju.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 12 maj 2019, 21:29

Evo pacovčina Alba javno traži ostanak ziheraša. :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 maj 2019, 21:29

Koliko god bio loš Busquets ove sezone, ja sam stava da će on biti drastično bolji po eventualnom dolasku novog trenera. Ne može me niko ubjediti da on pod Koemanom ili Ten Hagom ili nekim trećim ne bi bio pa barem 70% onog Sergija iz najboljih dana.
Normalno je da će grohnuti, jer ima tu nekoliko ključnih faktora. Prvo, igra standardno svaku tekmu ebenih 10 godina, ne samo u klubu, već i u repki. Drugo, nema konkurenciju i samim tim nema izazova da se bori za prvu postavu. Treće, osvojio je toliko trofeja i samo treba poraditi na motivacionom nivou.

Isto tako, mislim da bi Coutinho bio sasvim drugi igrač pod novim trenerom, znači dajem obje ruke za to. Nemoguće da je zaboravio igrati fudbal, problem je u glavi i motivaciji.

Ova ekipa je nonšalantna, bez kapi krvi i agresivnosti, zato im i odgovara Valverde. Treba trener koji će ih probuditi i sve će biti kako treba. Njima bi Klopp bio pencilin samo takav.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 12 maj 2019, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 12 maj 2019, 21:30

messilla je napisao/la:Evo pacovčina Alba javno traži ostanak ziheraša. :kafa:
Pa dok je gargamela i ovaj će bit neprikosnoven, a naši bekovi će da jačaju druge ekipe. Mislim da ga i Raketa i Biskvit zasigurno podržavaju :urnebes:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 maj 2019, 21:33

AlfredNobel je napisao/la:Koliko god bio loš Busquets ove sezone, ja sam stava da će on biti drastično bolji po eventualnom dolasku novog trenera. Ne može me niko ubjediti da on pod Koemanom ili Ten Hagom ili nekim trećim ne bi bio pa barem 70% onog Sergija iz najboljih dana.
Normalno je da će grohnuti, jer ima tu nekoliko ključnih faktora. Prvo, igra standardno svaku tekmu ebenih 10 godina, ne samo u klubu, već i u repki. Drugo, nema konkurenciju i samim tim nema izazova da se bori za prvu postavu. Treće, osvojio je toliko trofeja i samo treba poraditi na motivacioniom nivou.

Isto tako, mislim da bi Coutinho bio sasvim drugi igrač pod novim trenerom, znači dajem obje ruke za to. Nemoguće da je zaboravio igrati fudbal, problem je u glavi i motivaciji.

Ova ekipa je nonšalantna, bez kapi krvi i agresivnosti, zato im i odgovara Valverde. Treba trener koji će ih probuditi i sve će biti kako treba. Njima bi Klopp bio pencilin samo takav.
Pa normalno da ce ti svi igraci biti bolji pod drugim trenerom koji ima normalan sistem. Kod nas prodje i po 40 minuta na Campu a da se sansa ne napravi i tako 2 sezone a nigdje maramica. Gore od ovoga ne moze sigurno. Bar ne ova Messijeva generacija.

Klopp nikad ne bi mogao natjerati ove hadalje da potrce. Pa ja ne znam eto imao si odmora dugo, imao si 3 tekme do triplete, kud ces bolju motivaciju, i opet nista. Da su izbacivali svaku loptu u out ne bi dobili 14 komada na gostovanjima.
27.10.2020

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 12 maj 2019, 21:33

leorey je napisao/la:

Busquets nema 45.

Okej, ali da li ti mislis da mi s ovim igracima i dalje mozemo da igramo pozicijski nogomet? Ja mislim da ipak ne mozemo. Pomiri se s tim da je Busquets svakako los zadnje 2 sezone, da najvise grijesi u predaji lopte, pod presingom, pa danas je 3 zicera napravio za protivnika, a igrali smo kuci protiv Getafea.

Ostaviti opet njega i Rakitica sljedece godine u LP, smijesi se jos jedno brukanje, pa vi samo govorite sto spominjem stalno Romu. Bit ce tog brukanja jos, sve dok se ne posade ovi hadalji na klupu. parangal je to najbolje objasnio, za nas su Pique ( imao je super sezonu btw), Alba, Busquets, Rakitic, Roberto i dalje najbolji na svijetu, a to nije ni blizu istini. Rezultati to jednostavno ne pokazuju.
Apsolutno.

Sa Busquetsom, De Jongom i Arthurom se pozicioni fudbal sam po sebi nameće.

Rezultati ?

Imaš duplu krunu vrlo vjerovatno, koliko ekipa u Evropi se može pohvaliti takvim rezultatom ?

Da ne spominjem kretena Dembelea zbog kojeg manje-više i imamo ovu diskusiju.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 12 maj 2019, 21:35

Ne pratim bas najbolje raspravu, sta je sad Dembele skrivio

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 12 maj 2019, 21:36

Tesnjak1991 je napisao/la:Pa dok je gargamela i ovaj će bit neprikosnoven, a naši bekovi će da jačaju druge ekipe. Mislim da ga i Raketa i Biskvit zasigurno podržavaju :urnebes:
Raketa, Biskvit, Presidente, već spomenuta pacovčina i urugvajska letva. Sve zagarantovan prvi sastav. Vrlo moguće i onaj ublehaš Roberto. :think: Ne znam samo što Messiju to treba, ali valjda dođe tobe. :zzz:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 maj 2019, 21:38

Rajaz je napisao/la:
leorey je napisao/la:

Busquets nema 45.

Apsolutno.

Sa Busquetsom, De Jongom i Arthurom se pozicioni fudbal sam po sebi nameće.

Rezultati ?

Imaš duplu krunu vrlo vjerovatno, koliko ekipa u Evropi se može pohvaliti takvim rezultatom ?

Da ne spominjem kretena Dembelea zbog kojeg manje-više i imamo ovu diskusiju.
Arthur mora prvo da se dovede u red u fizickom smislu da bi mogao da igra takav nogomet. Vjeruj mi da smo zabili i taj cetvrti, oni bi nasli nacin da prime peti. Uostalom opet bi imao egal, produzetke gdje bi mi naravno fizicki pali i primili peti. Sve je pokazao onaj cetvrti gol iz kornera, ljudi nisu znali gdje udaraju :rol:
27.10.2020

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.