FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 13 maj 2019, 18:00

leorey je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Hajde da će bog, mora otkaz dobiti ako hoćemo neke promjene. I ovog Seguru idiota šutnuti nogom, rijetko odvratna njuška.
Čim ovako odugovlače, to je znak da ostaje. Čak i u slučaju da se kup ispuši. Generalno, smiješno bi bilo da mu presude zbog manje bitnog takmičenja, bilo ostanak bilo otkaz.
Ma nece otici dok se kup ne zavrsi taj, nema smisla sad da objavljuju, tj nije kup bitan nego da se zavrsi sezona.

Dalje, Enrique je za razliku od ovog bio susta suprotnost, covjek s mudima i postenjacina i karakter, pa je rekao u sred sezone da odlazi. Ovaj to ipak nije.

Nije mi jasno samo kako zavrsavaju te transfere tipa Griezmanna i de Ligta a da se ne zna uopste ko ce da bude trener. Pa trener je taj koji bi trebao odluciti sta mu za sljedecu sezonu treba i na koga racuna, a na koga ne.
To vrijeme kad je otisao enrike i jeste neki prelomni trenutak, on je trener koji je imao neki autoritet i teske treninge i vidjelo se da ekipa snagu neku fizicku i kondiciju, tad je izgleda zvijzdama to dosadilo, zeljeli su izlahka i izbojkotovali su ga, i mesi prvi paksu sjecam se kako je bio smrknut i enrike je vidio kud stvari vode i otisao, poslije toga ekipa je sve zapustenija i zapustenija, samo sreca i slaba konkurencija su zamazali oci

Sad ako se ne prekine ova silazna putanja mogli bi zapast u probleme dublje nego sto mislimo, ako ostane suarez i raketa i valverde i nastavi se politika niz dlaku starosjediocima, dovest cemo se u situaciju za dvije tri godine kad gospoda pocne ici u kinu, sad il emirate da cemo odjednom trebati 10 vrhunskih igraca, ove mladje igrace tipa coutinji, dembele, de jong, artur, semedo ce ta politika u medjuvremenu potusiti i nece biti ni oni nizasta, zapasti mozemo u takvu krizu i dubiozu da ce trebti 10 godina i dosta srece da budemo top 5 klub u evropi jer nece se imati ni para za ogromne remonte, mnogi novi se nece pokazati itd

Sad je prelomni trenutak da se stvari postave na svoje mjesto, lakse je sad mijenjati dva tri igraca i trenera, ovim mladjim pruziti vise paznje i jos jednu sansu da se pokazu s novim trenerom i sistemom, trener novi kad klupira bilo koga pa taman i mesija, pruziti mu podrsku, kome je mrsko trcati i trenirati nek ide odma u mls ili emirate
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 13 maj 2019, 20:12

Zavrsila im sjednica, ostaje ovaj hadalj na klupi 99 %. Pa yebem vam mater navijacku imate jos 2 tekme, izvizdite to, izvadite te maramice.
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 maj 2019, 21:03

leorey je napisao/la:Zavrsila im sjednica, ostaje ovaj hadalj na klupi 99 %. Pa yebem vam mater navijacku imate jos 2 tekme, izvizdite to, izvadite te maramice.
Dno dna.
Starosjedioci i masijci ce na kraju postati glavni krivci za ovo stanje. Upravo taj klan (Messi, Pique, Busquets, Alba) najviše podržava Valverdea. Barto ce njima ici niz dlaku, ne želeci da talasa stvari. Njemu je bitno da Barca zarađuje i posluje u plusu. Ziheraš se nije smijenio nakon dvije najvce blamaže u novijoj historiji (nakon Rome i Liverpoola), što znaci da trenera prakticno određuju igraci a ne uprava :damn:
Navedeni starosjedioci su osvojili za Barcelonu sve što se može osvojiti, i to po više puta, sa pravom se smatraju nedodirljivim u klubu....sad imaju idealnog trenera sa kojim se mogu poigravati, koji je do juce bio niko i ništa, kojem je plafon Bilbao, koji je svjestan svoje uloge i koji je za njih kar.ina u svakom pogledu.
Idealna kombinacija za njih, ali i za ziheraša ako bude pametan i samo klimao glavom.

Dakle, ovdje je glavni krivac uprava i predsjednik koji nece da presjeku stvari. Laporta je neki dan (nakon kolapsa na Anfieldu) fino i precizno naveo glavne krivce. Njega ne zanimaju ni trener ni igraci.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 13 maj 2019, 21:10

let3 je napisao/la:
leorey je napisao/la:Zavrsila im sjednica, ostaje ovaj hadalj na klupi 99 %. Pa yebem vam mater navijacku imate jos 2 tekme, izvizdite to, izvadite te maramice.
Dno dna.
Starosjedioci i masijci ce na kraju postati glavni krivci za ovo stanje. Upravo taj klan (Messi, Pique, Busquets, Alba) najviše podržava Valverdea. Barto ce njima ici niz dlaku, ne želeci da talasa stvari. Njemu je bitno da Barca zarađuje i posluje u plusu. Ziheraš se nije smijenio nakon dvije najvce blamaže u novijoj historiji (nakon Rome i Liverpoola), što znaci da trenera prakticno određuju igraci a ne uprava :damn:
Navedeni starosjedioci su osvojili za Barcelonu sve što se može osvojiti, i to po više puta, sa pravom se smatraju nedodirljivim u klubu....sad imaju idealnog trenera sa kojim se mogu poigravati, koji je do juce bio niko i ništa, kojem je plafon Bilbao, koji je svjestan svoje uloge i koji je za njih kar.ina u svakom pogledu.
Idealna kombinacija za njih, ali i za ziheraša ako bude pametan i samo klimao glavom.

Dakle, ovdje je glavni krivac uprava i predsjednik koji nece da presjeku stvari. Laporta je neki dan (nakon kolapsa na Anfieldu) fino i precizno naveo glavne krivce. Njega ne zanimaju ni trener ni igraci.
Da, ali ne vjerujem da bi se ista promijenilo da ti dodje recimo Ten Hag. Ko je bolan on naspram Messija i Piquea? :mrgreen: Sta ce im on rec ako ne bude zadovoljan necim, zar mislis da ce smjeti? Pa pojest ce ga, letit ce prvim letom za Nizozemsku nazad.

Ovo moze ispraviti samo neko provjereno trenersko, veliko ime, a nesto ne vidim da su dostupni sad takvi treneri. Ili to, ili neka ziva legenda kluba koji je bio vrhunski igrac pa da ih motivise, nesto tipa kao Zidane u Rejalu. Trece nema.

Ten Hag bi prosao kao Tata Martino. Mada bi ga ja volio vidjeti na klupi. Msm bilo koga, cisto neka promjena, uvjeren sam da bi bar zanimljivije bilo gledat utakmice.
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 maj 2019, 21:17

leorey je napisao/la:
Da, ali ne vjerujem da bi se ista promijenilo da ti dodje recimo Ten Hag. Ko je bolan on naspram Messija i Piquea? :mrgreen: Sta ce im on rec ako ne bude zadovoljan necim, zar mislis da ce smjeti? Pa pojest ce ga, letit ce prvim letom za Nizozemsku nazad.
Pa naravno, to sam i pisao neki dan.
Bezveze bi sažvakali i ispljunili dobrog trenera.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 maj 2019, 21:49

leorey je napisao/la:
let3 je napisao/la:
Dno dna.

Ovo moze ispraviti samo neko provjereno trenersko, veliko ime, a nesto ne vidim da su dostupni sad takvi treneri. Ili to, ili neka ziva legenda kluba koji je bio vrhunski igrac pa da ih motivise, nesto tipa kao Zidane u Rejalu. Trece nema.

Ten Hag bi prosao kao Tata Martino. Mada bi ga ja volio vidjeti na klupi. Msm bilo koga, cisto neka promjena, uvjeren sam da bi bar zanimljivije bilo gledat utakmice.
Ne mora znaciti, sve zavisi od karaktera trenera, i nacina rada, ako se postavi kao profesionalac moze ih i ten hag dovesti u suru, ako starosjedioci pocnu neki bojkot, odmah ih poslat na hoblanje klupe, ili javno reci taj i taj bojkotuje zato sto mu je mrsko trenirat, nudim ostavku ako treba i onda se i igraci posrame, a i kad bi doveli ten haga i ovih par pojacanja koja se pominju, moguol bi pobjedjivati u spaniji i bez mesija i ahbaba, samo je potrebno u startu nogirat suareza i vec tim potezom stice se autoritet i daje se do znanja sta se trazi

Najidealnije bi ten hagu bilo da uzme pujola recimo u strucni stab, niko ne bi smio pisnuti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

LEO10
Kontakt:

Post Postao/la LEO10 » 13 maj 2019, 21:51

let3 je napisao/la:
leorey je napisao/la:
Pa naravno, to sam i pisao neki dan.
Bezveze bi sažvakali i ispljunili dobrog trenera.
Bi promijenuo ako bi se uprava odlucila na promijene i stala iza trenera(primjer Pep), da ako trener procijeni da nema zalaganja pa da izbaci par tekmi na klupu igraca ili tribine ili cak i prodaja ako nisi vise dobar nije vazno ko si bio prije...ali cini mi se da niko u klubu nije za drasticne promijene. Upalo se je u letargiju, osvaja se liga kupe se kupovi, klub zaradjuje velike pare, igraci isto placeni kao nigdje, zasiceni, vec i stari polako tako da ja vjerujem da njima pase ova uspavanost. Znaci bez nove prave uprave koja bi pokrenula sve, mislim da nece biti nista bolje kao sto i vi kazete jel dosao Ten Hag il ne znam ti ja ko drugi.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 13 maj 2019, 22:00

Arturo Vidal je direktno uključen u devet Barceloninih pogodaka ove sezone u La Ligi, postigavši tri i asistirajući za šest golova, što je najviše među igračima Barçinog veznog reda.
To sve za 1.838'.
Rakitić 3 gola i 4 asistencije za 2.553.

Kakva krađa od 20 miliona :tokralju: :ljepota:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 13 maj 2019, 22:36

Pa jel moguće da će ovaj ostati još jednu sezonu :rol: :tokralju:

Ne mogu ovo gledati još godinu dana haloooo...

Kakva to još sramota treba da se desi da ga ovi nabiju nogom u guzicu?! Hajmo Valencija 4 razlike ih razbijte u finalu :pray:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 maj 2019, 22:57

BoixosNois1899 je napisao/la:Pa jel moguće da će ovaj ostati još jednu sezonu :rol: :tokralju:

Ne mogu ovo gledati još godinu dana haloooo...

Kakva to još sramota treba da se desi da ga ovi nabiju nogom u guzicu?! Hajmo Valencija 4 razlike ih razbijte u finalu :pray:
Ne pomaze cetvorka, pet komada treba da dobiju da bi se nesto mijenjalo, od rome 3, liverpoola 4 i nista, sad je petica potrebna, al dabogda i to da upali
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 13 maj 2019, 23:35

Upravo ovo što reče @LEO10, sve tačno. Uprava je glavna, ne možeš se ti kurciti i da ti sve prolazi ako Uprava zna šta radi i koji im je cilj. Ali, izgleda da je ovo blamiranje njima nebitno, svake godine se uzmu liga i kup i to je njima dosta. Ova letargičnost i anemičnost je najgora stvar.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2019, 01:48

Gotova prica je izgleda de Ligt. Griezmann isto vrlo blizu.
27.10.2020

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 14 maj 2019, 13:36

''Griezmann za Coutinha'' glasi naslovnica današnjeg izdanja Sporta.

Uprava Barcelone je odlučila krenuti po Francuza te pokrenuti pregovore oko otkupa njegova ugovora. Dolaskom Griezmanna, otvorio bi se prostor za transfer Philippea Coutinha u Premier ligu
Nisam za trozubac Suki, Leo, Grizi, ali sam svakako za odlazak Coutinha. Za Suareza vjerujem da ostaje još godinu i onda rastanak sljedeće ljeto. Svakako ima ugovor do 2021.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 maj 2019, 13:40

Suarez u vrhu napada naredne sezone znaci nista od lige prvaka.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 14 maj 2019, 14:05

Dembele————-Griezman
—————-Messi

Ako ima bolji igrac od Dembelea vrijedio bi.Igrac koji moze zabiti , uz sve to biti koristan i prema nazad i kreaciji.
Griezman je taj.

Suarez je prelijen i trom da bi to funcionisalo.O njegovom nekvalitetu ne treba trositi rijeci.

Messi kao false 9 je nesto sto je funcionisalo

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2019, 15:02

JoeBleck je napisao/la:Dembele————-Griezman
—————-Messi

Ako ima bolji igrac od Dembelea vrijedio bi.Igrac koji moze zabiti , uz sve to biti koristan i prema nazad i kreaciji.
Griezman je taj.

Suarez je prelijen i trom da bi to funcionisalo.O njegovom nekvalitetu ne treba trositi rijeci.

Aha, 2012 kad si imalo brutalan vezni red. Otpisi Messija u vrhu napada koji se ne vraca, s ovom sredinom. To su odmah 2 igraca manje na terenu.
27.10.2020

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 14 maj 2019, 15:07

:hmmmm:
leorey je napisao/la:
—————-Messi

Griezman je taj.

Aha, 2012 kad si imalo brutalan vezni red. Otpisi Messija u vrhu napada koji se ne vraca, s ovom sredinom. To su odmah 2 igraca manje na terenu.
Pa zato i jeste pozicija False 9.Nije 9-ka.

Messi dok je igrao sa Xavijem, Iniestom je preuzimao jako cesto loptu na 34-40 m od gola rivala.Ta pozicija kao sto naziv kaze dozvoljava slobodu kretnje od pozicije 10 do pozicije 9 , ukljucujuci obe krilne pozicije.

Vezni red sa Arthurom i Frenkijem sigurno moze iznijeti loptu.
Meni je jedino upitna pozicije DMfa jer sam siguran da su Buskeca godine pregazile.Koliko god korisio glavu i bio mozak , toliko su mu fizikalije otkazale i same vise ne mogu da prate mozak.

Tu bi nasadio Frenkija a Vidalu dao free box to box rolu jer je ubica i atleta kakva treba timu.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 maj 2019, 15:09

—————-Messi

Griezman je taj.

Ja bih zbog ovoga doveo i Van De Beka. Momak trci kao lud. Za ovu trojicu i treba neko da trci.
--------De Jong--------
------Bek-------Melo

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2019, 15:14

JoeBleck je napisao/la::hmmmm:
leorey je napisao/la:
—————-Messi

Griezman je taj.

Pa zato i jeste pozicija False 9.Nije 9-ka.

Messi dok je igrao sa Xavijem, Iniestom je preuzimao jako cesto loptu na 34-40 m od gola rivala.Ta pozicija kao sto naziv kaze dozvoljava slobodu kretnje od pozicije 10 do pozicije 9 , ukljucujuci obe krilne pozicije.

Vezni red sa Arthurom i Frenkijem sigurno moze iznijeti loptu.
Meni je jedino upitna pozicije DMfa jer sam siguran da su Buskeca godine pregazile.Koliko god korisio glavu i bio mozak , toliko su mu fizikalije otkazale i same vise ne mogu da prate mozak.

Tu bi nasadio Frenkija a Vidalu dao free box to box rolu jer je ubica i atleta kakva treba timu.
Ja ipak mislim da ce Frenkie vise igrati poziciju Busquetsa gdje ce se duboko vracati nazad do stopera da iznosi loptu i diktira tempo, to igra i u Ajaxu ove sezone. Ako Rakitic ode citam da ce ici po jos jednog veznjaka, pogotovo ako se proda i Coutinho.

de Ligt ce biti official kroz par dana 100 %. Griezmann na ljeto isto nas. Mislim da ce Suarez ostati iz dva razloga:

Ipak dobar igrac za klupe ( pitanje ko ce biti trener jel) i jednostavno ne vidim da prodaju tolko pesos pesados igraca na ljeto. Tipa da ti ode Coutinho, Rakitic, Suarez i Umtit. Nema yebene sanse.

Ne vidim da Messi ima snagu da igra false 9 i da se jos vraca nazad po loptu 50 metara. Nije mu ipak vise 25 godina. Na kraju krajeva, mi ovdje palamudimo bezveze, Messi ce da igra ono sto on hoce i ono sto mu najvise odgovara. I niti jedan trener na svijetu nece moci na to da utjece.
27.10.2020

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 14 maj 2019, 15:51

Ekipa nam je prespora. To je problem broj 1. S druge strane, u ekipi trenutno imamo 3-4 igrača koji mogu dati gol, to su Messi, Suárez, Coutinho i Dembélé. Kad pogledaš koliko se Suárez ulijenio, u kakvim je Cou problemima i stalne povrede Dembéléa, nije ni čudo što u zadnje 4 sezone Messi ima 29 golova u LP, a iza njega je autogol sa 7 golova. I kako očekivati klempu na Camp Nouu, pa kad bi se Messi i Ronaldo sastavili, bilo bi neizvjesno.
Ziheraš na klupi, veza prespora, Roberto na beku, sve to govori da nam još štošta fali za 'ušati trofej.
Sad ću pokušati dati neku svoju viziju sastava za dalje.
Ter Stegen na golu neprikosnoven. S odlaskom Cillessena treba dovesti kvalitetnu zamjenu. Trenutno mi ne pada neki golman na um, ali samo da je bolji od Pinta kojeg smo imali.
Piqué je odigrao sezonu života i vidim ga i sljedeću sezonu u prvih 11. Najbolja solucija bi bila da imamo De Ligta, Lengléta i Umtitija, ali bojim se da će jedan od njih otpasti. Sva trojica su izvrsni, ali ja bih Umtitija stavio ako se oporavi kvalitetno. Na lijevom beku je Alba i dalje broj 1, trebalo bi dovesti dostojnu zamjenu, a ne gurati Roberta i Semeda te neiskusnog Mirandu na tu osjetljivu poziciju.
Desni bek bi mi bio Semedo, a zamjena promovisati Waguea ili dovesti nekog novog beka, ali ako se Wague ne pokaže uvijek imaš Roberta da popuni ako zatreba, mada je sve lošiji na toj poziciji.
Busquets na zadnjem veznom opada i tu treba jaka konkurencija. Ako se ne dozove, De Jonga gurnuti u vatru. Na Xavijevoj šestici vidim samo Arthura. Rakitić i Vidal mogu biti samo rezerve. Na Iniestinoj osmici moramo staviti Coutinha, za njega nema druge solucije, a boljeg igrača na toj poziciji teško možemo naći. U napadu Messi i Suárez su ogroman nedostatak defanzivno, tako da Suáreza prodati dok se može love dobiti a Messija opet na lažnu devetku jer mu je to jedina moguća pozicija u 4-3-3, sve ostalo je asimetrično i ne donosi rezultat. Ostaju nam još lijevo i desno krilo. Desno bih ostavio za Dembouza, a neka mu Malcom bude rezerva. Lijevo krilo je potrebno popuniti kvalitetno, jer i Dembélé i Malcom preferiraju desnu stranu i na lijevoj su slabiji 50%.
Znači ovako:
Ter Stegen (x)
Semedo (Wague) Piqué (De Ligt) Umtiti (Lenglét) Alba (x)
De Jong (Busquets)
Arthur (Rakitić/Vidal/Roberto) Coutinho (Aleña)
Dembélé (Malcom) Messi (x) x (x)
Dovesti zamjenu za Ter Stegena, Albu i dva lijeva krila.
Prodati Rakitića/Vidala pa možda čak i obojicu a ostaviti Roberta kao zamjenu za Arthura. Prodati Suáreza i ostatak škarta u vidu Vermaelena.
Na posudbu poslati Puiga, Todiba i ostalu buraniju.
Što se tiče Griezmanna, ne vidim ga u 4-3-3, ako dođe to znači da igramo 4-4-2 i Valverde ostaje.
Mes Que Un Club

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 2 gosta.