Jel.tako bilo? Jesu protestanti prozvani paljivdzijama, narkomanima, huliganima? Jeste. Dakle, drustvo , potkupljivost.
Studenti? U drugim drzavama strah i trepet kod nas onaj predsjednik unije studenata iz SDA.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
JHam je napisao/la: Zavisi i od uslova ovde, bar u IT bransi mozes zivjeti fino mjesec i jos da ti ostane, nakon par godina mozes i otplacivti ratu kredita za stan, zivjeti i malo ustediti. Al razumijem i ove sto idu, jbg meni se nije isplatilo ici ako necu bas dobre pare ustediti pa se vratiti nakon godinu dvije, a realno, od 3-4k eura u irskoj, nije bas da mozes ustediti kad pocinjes od 0..Osim ako ces iznajmljivati sobicu samo, a i to sam vidio da ide od 600+ eura..
Procedura prijema za jednog profesora. Znaci raspisu konkurs koji za zakasnjenjem ide u sluzbene novine. Parametri za ocjenjivanje kandidata - socijalni status, obrazovanje (polozen strucni) te iskustvo. Tri kandidata, od kojih dvojica nemaju drzavni ali im se nezakonito navlace bodovi glede socijalnog stanja.Fantasista je napisao/la:Logicno ona suti, ne daje izjave, raja ce to da pljuje par dana po portalima i nikome nista. Eto za sta su se nasi ocevi borili, da se uhljebi ova gospoda.
Objavljivali su i portali u Tuzli imena nezakonito zaposlenih na gradinu, biro i socijalno pa nikome nista.
Sveti je napisao/la:Meni je najjace bilo kad su objavili spiskove zaposlenih u javnim institucijama, i poredali ih po imenima a ne po prezimenima da ljudi ne bi vidjeli koliko istih prezimena ima radi nepotizma
Kakva muda prijatelju? Ako su muda volja da protracis zivot u "vitalni nacionalni interes" drzavi, onda si upravu, nemam ih. Jaro kad skontas da jedan Bego Gutic premijer tk ili da eto u mojoj kalesiji u poslanickim klupama sjede nepismeni ljudi koji su davali jaja i kokoske za glasove jasno ti bude sta i kako. Ko voli nek ostane niko nikog ne goni, ali moja proslost u kombinaciji sa tadasnjom/sadasnjom atmosferom i situacijom u drzavi su jednostavno imali preveliki uticaj na moju psihu.
To da, ali ako sam hoces da zivis, dosta je skuplje. Znam koliko nasa firma otprilike placa kuce koje uzimaju u najam jer nas salju u Dublin poslovno. Malo na posao dodas freelancinga i izadjes tu platu kod nas, al u markama, s par godina iskustva.Tritolone je napisao/la:JHam je napisao/la: Zavisi i od uslova ovde, bar u IT bransi mozes zivjeti fino mjesec i jos da ti ostane, nakon par godina mozes i otplacivti ratu kredita za stan, zivjeti i malo ustediti. Al razumijem i ove sto idu, jbg meni se nije isplatilo ici ako necu bas dobre pare ustediti pa se vratiti nakon godinu dvije, a realno, od 3-4k eura u irskoj, nije bas da mozes ustediti kad pocinjes od 0..Osim ako ces iznajmljivati sobicu samo, a i to sam vidio da ide od 600+ eura..
Ne znam jel imas nekog poznanika koji zarađuje tu lovu u Irskoj ali evo ja znam momka koji radi gore, nije u Dublinu nego je jednom drugom vecem gradu, zivi u kući sa jos 3 osobe i plaća neku mizeriju od najma, plaća mu je oko 3500 eura i zivi bogovski, nakon nesto manje od godinu dana kupio je auto, uzeo pc, uzeo PS, sve sta ga zanima, svake godine dođe barem 2 puta doma na 14 dana a i uz to odleti malo do Londona, malo do Amsterdama, malo do Glasgowa itd. Izlazi, glupira se, sve isto kao sta je moga kuci, samo sta sad ima 3x para.
Kad smo kod konkursa, jedne godine su za posao nastavnika u Osnovnoj Skoli Rainci Gornji, selu pored Kalesije, objavili konkurs samo u mostarskim sluzbenim novinama. Cik pogodi zastoAsteriks je napisao/la:Procedura prijema za jednog profesora. Znaci raspisu konkurs koji za zakasnjenjem ide u sluzbene novine. Parametri za ocjenjivanje kandidata - socijalni status, obrazovanje (polozen strucni) te iskustvo. Tri kandidata, od kojih dvojica nemaju drzavni ali im se nezakonito navlace bodovi glede socijalnog stanja.Fantasista je napisao/la:Logicno ona suti, ne daje izjave, raja ce to da pljuje par dana po portalima i nikome nista. Eto za sta su se nasi ocevi borili, da se uhljebi ova gospoda.
Objavljivali su i portali u Tuzli imena nezakonito zaposlenih na gradinu, biro i socijalno pa nikome nista.
Dalje, osoba x (cetvrta) vec ima ugovoren termin da se malo procaska i samo na finalnoj listi, navedena trojka guta prasinu. Objasnjenje u vidu bla bla. Zalbeni rok - tracenje vremena.
Ovaj cetvrti ima ljude u odboru, sa direktorom ko nokat i meso, zelenu clansku te kontakt broj covjeka koji, kada ovog prime, u pola cijene razvozi drva.
Nije problem promjeniti zakone, vec su obicaji tesko promjenjiva stvar.
Pametnom dosta.Kad smo kod konkursa, jedne godine su za posao nastavnika u Osnovnoj Skoli Rainci Gornji, selu pored Kalesije, objavili konkurs samo u mostarskim sluzbenim novinama. Cik pogodi zasto
Bachelor prehrambene tehnologije, uskoro i drugi ciklus zavrsen, 42 prijave na razne oglase/konkurse i slicno, broj odgovora/poziva na razgovor - 0.jasmin10 je napisao/la:Za prijem u MUP HNK za čin policajac. Od 80 bodova, 25 si mogao dobiti na intervjuu.
Lik od mogućih 30 na fizickom testiranju dobio 12, ali sve nadoknadio na intervjuu. Ja dobio 13.2 na intervjuu, a trebalo mi barem 14 da budem primljen.
Pitanja na intervjuu su: reci nesto o sebi i koji je posao policije.
Da sam im psovao dobio bih vise od ovih 13 bodova.
Zasto nije polagala za kamion i uzimala joju dnevno?Pantelija je napisao/la:Magistar masinstva (ne ja), 30-40 pokusaja, par razgovora nula poslova. Ali ne treba se predavati, Boze moj. Inace kada se osoba javila na Njemacki biro rada, odmah su je zvali i zamolili da zavrsi b1 i da dodje gore da radi.
Budala ... jos ganjala prosjek 8.5Sabinho je napisao/la:Zasto nije polagala za kamion i uzimala joju dnevno?Pantelija je napisao/la:Magistar masinstva (ne ja), 30-40 pokusaja, par razgovora nula poslova. Ali ne treba se predavati, Boze moj. Inace kada se osoba javila na Njemacki biro rada, odmah su je zvali i zamolili da zauvrsi b1 i da dodje gore da radi.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 60 gostiju.