Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%
 
Ukupno glasova: 16

Artetitis
Moderator
Postovi: 5569
Pridružen/a: 18 jun 2013, 12:30
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Artetitis » 30 maj 2019, 00:45

Sezona gotova. Nas 20 je glasalo za to da će nas Emery odvesti u EL bez trofeja.

Znači, najgora sezona u zadnje 23 godine - ni trofeja, ni Lige prvaka, ni gledljivog fudbala, ni nade da će iduće sezone biti bolje. Najgori vlasnik u historiji sporta ikad igdje, menadžer koji obožava posao u Arsenalu jer ovdje nema imperativa pobjede, hrpa preplaćenih igrača na čelu sa buljavom spodobom, nepostojeći stil igre... Sve gore od goreg.

Iduće sezone neće biti ništa bolje osim ako se ne desi čudo i Arsenal dobije novog vlasnika/dobijemo finansijsku injekciju u vidu neke budale veće od nas koja će kupiti Özila, Mustafija, Xhaku, Mkhitaryana i Aubameyanga i tako nam skinuti sa platne liste cca milion funti sedmično + upumpati nam lovu za kvalitetne zamjene.

Puno je realnije da, ako postojeća struktura ostane, ovaj klub krene ka sredini tabele gdje mu je, u ovom trenutku, po puno stvari i mjesto. Dao Bog da griješim, ali tako izgleda.

Avatar
Murga
Postovi: 3115
Pridružen/a: 20 jul 2013, 16:29
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Murga » 30 maj 2019, 05:04

Ne grijesis, to je realnost gdje ovaj klub trenutno i pripada. Steta samo sto nisu koristili prave momente na prava pojacanja, pa da si barem nekih par sezona konkurent za titule, i onda se dodatno, pametno pojacavas. Ovako odbrana ne da je losa, vec amaterska. Sredina, zali Boze ugovora i para, a napad isto tako.

Reprezentaciju tako rijetko gledam (malo tekmi poredeci sa klubovima) da sam se jednostavno davno prestao nervirati. Arsenal ce isto tako biti dok brkati kreten vodi klub, jednostavno klub mi ubio volju da ih ikako gledam. Mozda highlights samo.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Avatar
Brokula
Postovi: 30909
Pridružen/a: 13 feb 2014, 18:32
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Brokula » 30 maj 2019, 11:06

Što bude para uložiti svaki dinar u odbranu. Koscielny, Mustafi, Monreal sve smeće od igrača. Kolašinac je bara bara, a AMN-u je ono neprirodna pozicija tako da nije vrijedno komentarisanja.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Artetitis
Moderator
Postovi: 5569
Pridružen/a: 18 jun 2013, 12:30
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Artetitis » 30 maj 2019, 12:01

Ostaje da se vidi kako će se tim od 25 igrača napraviti za iduću sezonu obzirom na to da moramo imati 8 HG i 17 non-HG igrača, a Welbeck i Ramsey odlaze. Ostaju Martinez, Iliev, Bellerin, Jenkinson, Holding, Chambers i Iwobi kao HG-igrači (7). Mislim da Mavropanos, Guendouzi, Nketiah, Maitland-Niles, Nelson i Smith-Rowe mogu igrati i naredne sezone kao U21 igrači mada je realno da neki od njih ode.

Kao non-HG su tu:

Leno, Lichtsteiner, Mustafi, Koscielny, Sokratis, Monreal, Kolašinac, Elneny, Xhaka, Torreira, Mkhitaryan, Özil, Aubameyang, Lacazette (14). Znači, ako ostane ovakvo stanje i ne riješimo se nikog od nabrojanih, imamo prostora za tri non-HG igrača u rosteru za PL. Ako odu, kako se očekuje, Lichtsteiner (nije produžio ugovor), Monreal (spominje se da bi mogao otići, a ima već i višak godina), Mustafi (daj, Bože, da se neko nađe da plati finu cifru za njega), to već otvara više opcija za odbranu i nove non-HG igrače.

Onaj Dayot Upamecano iz RBL-a kojeg je Seaman preporučivao za stopera se spominje kao moguće pojačanje, Saliba iz Saint-Etiennea, Umtiti iz Barcelone...sve bi to bili apgrejdovi u odnosu na ono što imamo danas.

Avatar
Penaltiky
Postovi: 15051
Pridružen/a: 14 maj 2017, 17:04
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Penaltiky » 30 maj 2019, 12:39

Did you see that ludicrous display last night?
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Avatar
Seaman
Postovi: 4290
Pridružen/a: 07 mar 2013, 06:30
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Seaman » 30 maj 2019, 14:54

Xhaka: “I think we had a good season, if you take off the five last games in the Premier League. We had a second chance [against Chelsea] to come back and go to the Champions League but if you don’t take your chances, you will stay in the Europa League.”



Unai Emery on beIN SPORTS: “Congrats to #CFC for winning the title. Their individual quality [won them the match]. We played a good first half but lost control in the second half. I am proud of my players and proud of our season. We will carry on improving in our way.”




Emery: "We are really disappointed but in general we made a new step in improving and being competitive. We made one more step than last year."






koji mentalitet :urnebes: :rol: :rol: :rol:










Artetitis je napisao/la:
Onaj Dayot Upamecano iz RBL-a kojeg je Seaman preporučivao za stopera se spominje kao moguće pojačanje, Saliba iz Saint-Etiennea, Umtiti iz Barcelone...sve bi to bili apgrejdovi u odnosu na ono što imamo danas.




ma nemaju sad love niti za upamecanoa ili konatea :rol: ovaj saliba je talent,ali tek za 2-3 godine bi nešto moglo biti od njega :kafa: na kraju će ostati wc kepec od stopera još i iduću sezonu sa monrelom da nas kenjaju :rol:

Avatar
Brainiac
Postovi: 29
Pridružen/a: 13 maj 2019, 17:19
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Brainiac » 30 maj 2019, 15:59

Sama činjenica da Xhaka kaže "imali smo dobru sezonu", kakav god kontekst rečenice bio, pokazatelj je kapaciteta trenutnog igračkog kadra.

Htio sam ispisati imena nekih igrača koji trebaju da se prodaju ali je spisak poprilično dug i realno kao takav nema smisla. Najbolje je sačekati desetak dana da vidimo kakvi će potezi kluba biti. Emery ostaje sigurno... sad za sad sam mišljenja da nema previše prostora da napravi nešto naročito ni iduće sezone. Za očekivat je da to ujedno bude njegova posljednja na klupi Arsenala.

japa
Postovi: 7198
Pridružen/a: 17 dec 2017, 20:09
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la japa » 30 maj 2019, 16:14

Naravno da ce Emery ostati, pa treba im zrtveni jarac da jos jednu neuspjesnu sezonu pokupi odgovornost pa da onda dobije nogu. Dokaz da pekarska spodoba kaze nakon sto zavrsis peti u ligi, osvojis nula trofeja da je sezona bila uspjesna je samo jos jedan dokaz o kakvoj se skupini luzera tu radi i dokaz koliko su se srozali standardi u Arsenalu. Sada uzmite ove izjave Xhake i sjetite se price o nekakvom velikom klubu kojem je cilj boriti se za igrace sa Realom, Bayernom, Barcelonom iz onih prica i vidjecemo da je cijeli ovaj projekt bio jedna velika ubleha i prevara u reziji americkog vlasnika i Arsena Wengera grobara Arsenala.

Avatar
Rosicky
Postovi: 8310
Pridružen/a: 11 feb 2012, 02:01
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Rosicky » 30 maj 2019, 16:29

Msm da mi previse krivimo igrace..pa nisu se oni sami doveli na ovaj nivo i stavili se u prvu postavu.

Kao i danas sutra da nas neko stavi za direktore neceg iako nismo kvalificirani...radili bi kako znamo

japa
Postovi: 7198
Pridružen/a: 17 dec 2017, 20:09
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la japa » 30 maj 2019, 16:35

Igrace ne krivimo vec ih ismijavamo, a naravno da je stvarni krivac onaj koji je kreirao politiku dovodjenja polovnjaka a to je Arsene Wenger i vlasnik Arsenala i njegovi botovi iz uprave.

Avatar
Rosicky
Postovi: 8310
Pridružen/a: 11 feb 2012, 02:01
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Rosicky » 30 maj 2019, 16:39

A dobro ismijavamo...i ja u afektu bi svakom sve nabrojo i sprdo ga al sta se moze.
Politika kluba je takva da igrači ranga saint ettiennea igraju za naš klub.

U ovaj roster da se ubace 2 kvalitetna igraca ekipa bi bila druga prica a gdje vise.
Mi se moramo rijesit ozila i prodisala bi ekipa,ne zato sto nije kvalitetan nego msm da je los karakter i svojim nezalaganjem pravi ozbiljan nemir.

Primjetio sam u dvije situacije da mu monreal nesto dobacuje vjv radi lezernosti.

japa
Postovi: 7198
Pridružen/a: 17 dec 2017, 20:09
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la japa » 30 maj 2019, 17:56

Aha odlaskom Ozila Iwobi i Guednoouzi bi eksplodirali da da lijepe bajke. Kakva dva kvalitetna igraca? Arsenalu treba minimalno 5 super kvalitetnih igraca i naravno najbitnije vrhunski menadzer koji ce imati odrijesene ruke a ne da mu neka spodoba Sanliehi ili nekad Gazidis utice na pojacanja.

O Ozilu mozemo diskutovati, ja sam uvijek bio da on ostane ali naravno ne pod ovim uslovima a sjeticemo se zasto je ostao pod ovim uslovima? Zato sto ga je voajer u ocajnickom i jednom od posljednjih pokusaja da ostavi svoje senilno dupe na klupi Arsenala ponudio mu nesto sto niko ne bi samo da sprijeci novi egzodus Arsenalovih najboljig igraca koji je krenuo odbijanjem Alexisa da produzi i ostane. Nije pomoglo ni to sto Emery nema znanje kako da iskoristi Ozilove kvalitete koje svi znamo da ima a sakrije mane i onda dobijemo ovakvog Ozila.

Profesor
Postovi: 4247
Pridružen/a: 01 avg 2011, 19:11
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Profesor » 30 maj 2019, 23:51

Treba priznati da je Ozil svije odigrao. Ne pocetku prelaska u klub bili smo prica njegovoj magiji i fudvalskom umijecu koje se je polako gasilo, kao sto se gasi kvalitet i renome kluba. Tu je potreban potpuni remont pocevsi kod glave - brko, menadzer pa tek onda igraci.

japa
Postovi: 7198
Pridružen/a: 17 dec 2017, 20:09
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la japa » 31 maj 2019, 11:52

Uz menadzere koji bi ga znao iskoristii i naravno uz njegovu motivaciju on bi sigurno mogao biti od koristi jer kvalitet itekako ima e sada ovo je sve sbb kbb trenutno Ozil nije nizasta njegov ugovor je rezultat ocajnickog pokusaja Wengera da se zadrzi na klupi.

Avatar
Brainiac
Postovi: 29
Pridružen/a: 13 maj 2019, 17:19
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Brainiac » 01 jun 2019, 13:23

slika

Artetitis
Moderator
Postovi: 5569
Pridružen/a: 18 jun 2013, 12:30
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Artetitis » 01 jun 2019, 14:54

RIP Jose Antonio Reyes. :( 35 godina. Kad sam vidio da je neka tužna vijest, mislio sam da se penzionisao kad ono...

Artetitis
Moderator
Postovi: 5569
Pridružen/a: 18 jun 2013, 12:30
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Artetitis » 03 jun 2019, 16:21

Emery hoće Meuniera. :facepalm: Imaš 40 milki, imaš Bellerina koji se vraća u tim i ti veći dio budžeta hoćeš da daš za igrača koji će ti biti saveznik u svlačionici.

Avatar
Gunner4
Postovi: 8522
Pridružen/a: 11 avg 2012, 21:13
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Gunner4 » 08 jun 2019, 17:49

@Seamane kakva su ova dva iz Samdorije sto ih ganjamo?

Pojacana ponuda na 48 miliona gazda njihov hoce vise.
Jurimo i onog beka iz Seltica sto ga Seaman ovde preporucivao.

Navodno smo rijesili Carrasca i bice prvo pojacanje ove sezone.

Uz ovaj dvojac bi to bilo to ako ne prodamo Ozila i ekipu sto je za prodaju
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Avatar
Seaman
Postovi: 4290
Pridružen/a: 07 mar 2013, 06:30
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Seaman » 10 jun 2019, 21:48

ma kakav praet,lik je bolja verzija talibana na devi,u sampdoriji igrao većinu vremena kao desni centralni vezni kad su igrali s trojicom centralnih veznih gdje je imao slobodu da igra ofanzivnije,lik je obećavao puno u anderlectu,a ovo danas šta pokazuje je čista stagnacija,po meni je to igrač u najboljem slučaju za klupu,ali kad su svi kriteriji pali u ovom klubu mogu ga staviti i u prvih 11,drakula umjesto da je zapeo za tielemensa on zapeo za kurcevog praeta,čak i onaj mladi argentinac palacios s kojim smo se povezivali prije 2-3 tjedna djeluje bolje ali kao neko tko ima još više prostora za napredaka ali je pitanje kako bi se snašao u europi,čak je i real prije nešto brljao oko njega,andersona bi uzeo ako nebi imao nekog drugog rješenja kao neko najlošije rješenje,iako je on tehnički bolji igrač nego što je stvarno obrambeno neka stoperčina

Artetitis
Moderator
Postovi: 5569
Pridružen/a: 18 jun 2013, 12:30
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Artetitis » 13 jun 2019, 11:39

Sudeći po rasporedu, Emery bi mogao biti bivši već početkom septembra.

Imamo nekoliko ovih odvratnih duplih derbija, protiv Chelsea igramo dvaput u manje od mjesec dana... Baš bljak raspored.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.