Pape, možda igračka, ali ljudska veličina i legenda r. Hase je iznad svih. Uostalom dok god Miljacka teče neće se više roditi ovakav čovjek (i nije to samo moje mišljenje).Mokes je napisao/la:skoroalen je napisao/la:Svi ovi što pišu "pun forum stručnjaka, uzmite vi neki klub pa osvojite nešta...", samo im pamtim nickove, pa ću vas citirat kad na prvoj utakmici prozovete Hebiba, Halilovića, Velkoskog, Dupovca... obucite dres Sarajeva pa da vas vidimo. Jednom sam ovdje izbacio par citata istih ovih koji danas psuju drugim radi Musemića a prošle godine nakon tekme protiv Slobode mu yebavali od-do. Previše se mijenjaju mišljenja, previše...
@bordopoeta jedine prave legende Sarajeva za mene su Hase i Keli. Jedan Sarajevu dao sve što ima, drugi svoj život ostavio ovdje, za odbranu grada. Odmah poslije njih su Vahidin, Biogradlić, Husref, Svetozar, Antić... al ne mogu nikako u rang prve dvojice.
Jedan, jedini i neponovljivi![]()
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
bordopoeta
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ovde se ne brani Husref (ja nit ga znam, niti imam mišljenje o njemu niti bilo šta, potpuno mi svejedno za lika). Brani se institucija šefa stručnog štaba.
Husref očigledno voli Sarajevo čim je uopšte pristao pregovarati o tome. Ponavljam k'o papagaj: radi se o tome kome će pripasti moć - treneru ili svima oko trenera. Husref ne želi da bude ikebana i to je po meni jedino ispravno.
Sa takvim ugovorom svi ga mogu ucjenjivati i ništa ne smije pokušati. Sa takvim ugovorom čak ne smiješ rizikovati i poslati djecu da ti igraju jer ne smiješ rizikovati rezultat. Pokušavaju da svedu instituciju trenera na ikebanu koja se nizašta ne pita.
Tražiš od trenera rezultate onda mu dajte i poluge sa kojima će te rezultate ostvariti. Ovo je nakaradno i mimo svih dobrih poslovnih praksi. Niko u svijetu ne nudi takve uslove baš zbog toga što normalni svijet razumije da je njima u interesu dati sav alat nekom kome su povjerili da im dostavi rezultat.
Ne razumijem zašto se petlja i zašto se jednostavno ne okrenu drugom treneru. Ima trenera koji će na to pristati - oni kojima je samo želja da FK Sarajevo tutnu u CV i znaju da im je i pola godine dosta. Sa takvom referencom će onda tražiti posao kod Azmira i sličnih klubova gdje su sve poluge moći u rukama jednog čovjeka.
Husref očigledno voli Sarajevo čim je uopšte pristao pregovarati o tome. Ponavljam k'o papagaj: radi se o tome kome će pripasti moć - treneru ili svima oko trenera. Husref ne želi da bude ikebana i to je po meni jedino ispravno.
Sa takvim ugovorom svi ga mogu ucjenjivati i ništa ne smije pokušati. Sa takvim ugovorom čak ne smiješ rizikovati i poslati djecu da ti igraju jer ne smiješ rizikovati rezultat. Pokušavaju da svedu instituciju trenera na ikebanu koja se nizašta ne pita.
Tražiš od trenera rezultate onda mu dajte i poluge sa kojima će te rezultate ostvariti. Ovo je nakaradno i mimo svih dobrih poslovnih praksi. Niko u svijetu ne nudi takve uslove baš zbog toga što normalni svijet razumije da je njima u interesu dati sav alat nekom kome su povjerili da im dostavi rezultat.
Ne razumijem zašto se petlja i zašto se jednostavno ne okrenu drugom treneru. Ima trenera koji će na to pristati - oni kojima je samo želja da FK Sarajevo tutnu u CV i znaju da im je i pola godine dosta. Sa takvom referencom će onda tražiti posao kod Azmira i sličnih klubova gdje su sve poluge moći u rukama jednog čovjeka.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
A i najbolji je strijelac Sarajeva svih vremena!bordopoeta je napisao/la:Pape, možda igračka, ali ljudska veličina i legenda r. Hase je iznad svih. Uostalom dok god Miljacka teče neće se više roditi ovakav čovjek (i nije to samo moje mišljenje).Mokes je napisao/la:skoroalen je napisao/la:Svi ovi što pišu "pun forum stručnjaka, uzmite vi neki klub pa osvojite nešta...", samo im pamtim nickove, pa ću vas citirat kad na prvoj utakmici prozovete Hebiba, Halilovića, Velkoskog, Dupovca... obucite dres Sarajeva pa da vas vidimo. Jednom sam ovdje izbacio par citata istih ovih koji danas psuju drugim radi Musemića a prošle godine nakon tekme protiv Slobode mu yebavali od-do. Previše se mijenjaju mišljenja, previše...
@bordopoeta jedine prave legende Sarajeva za mene su Hase i Keli. Jedan Sarajevu dao sve što ima, drugi svoj život ostavio ovdje, za odbranu grada. Odmah poslije njih su Vahidin, Biogradlić, Husref, Svetozar, Antić... al ne mogu nikako u rang prve dvojice.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Dajte nam susica da kasetr gleda, legenda je kluba, treba istrpiti, osvojit sve i da ga nogiramo jer je uzeo pare
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
ako si dovoljno pametan da vidiš da se radi o tome ko će imati moć, zašto ideš protiv koristi kluba???Arnelv52 je napisao/la: radi se o tome kome će pripasti moć - treneru ili svima oko trenera. Husref ne želi da bude ikebana i to je po meni jedino ispravno.
klub želi mlade igrače u ekipi i da im se pruži šansa, da se forsiraju....jer su dokazano bolji od polovnjaka...ovaj je pokazao da to neće i vjerovatno su se hrvali s njim da bi došlo do toga ovu prošlu sezonu...i sada kad je vidljivo da su bili u pravu ti koji su forsirali mlade, a ne on koji je doveo forsiranjem starohana na proljeće u opasnost oba cilja ne žele gledati reprizu toga, niti da mu daju mogućnost da to odbije bez straha(obeštećenje ogromno kao sigurica)...dakle klub štiti svoje strategije ugovorom i takav će biti i za svakog drugog trenera....sasvim legitimno, podržali ste svi to i spominjete ciljeve dugoročne kao da se ne znaju, i strategije kluba...
ako ne može to ispuniti ili nije siguran ili neće sa mladima, ima drugih klubova nismo jedini na planeti...ne svodi se niko na ikebanu samo da se poštuje dugoročna strategija kluba a to su Akademci u timu...neće klub promjeniti strategiju zbog Husrefa a ni bilo koga drugog...
odličan je trener, napravio legendaran uspjeh, zlatnim slovima se upisao u historiju, ustati i aplaudirati kad god dođe....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- robertkosar
- Kontakt:
Safet Susic sarajevaki teferic, pape legenda, bio bi jos bolji ali bile mu drage srpske qurave kocka i saketanje sa tozovcem po jahoriniMokes je napisao/la:skoroalen je napisao/la:Svi ovi što pišu "pun forum stručnjaka, uzmite vi neki klub pa osvojite nešta...", samo im pamtim nickove, pa ću vas citirat kad na prvoj utakmici prozovete Hebiba, Halilovića, Velkoskog, Dupovca... obucite dres Sarajeva pa da vas vidimo. Jednom sam ovdje izbacio par citata istih ovih koji danas psuju drugim radi Musemića a prošle godine nakon tekme protiv Slobode mu yebavali od-do. Previše se mijenjaju mišljenja, previše...
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Nego, jel kod kona Amaw još uvijek legenda 
- robertkosar
- Kontakt:
Opekli se ljudi iz uprave na jesicima i ostalim trenerima pa sad drugacije kontaju. Slucaj slican adukoru nema dzaba para, klub na prvom mjestu ali kod nas ufol voli se klub a daj pare lopatama. Patriotizam i lokalna ljubav prica za naivne mase i djeciji vrticPantelija je napisao/la:Pa zar nije sva prica potekla od "branioca" da pare nisu problem, da ga to ne zanima, da mu je bitno da ostanu igraci, da se dovedu pojacanja.
Onda ide klauzula od.3 plate, os branioca, pa klauzula nakon 3 kola mora biti prvi, pa onda prica kako ga jahic mrzi, ovi iz uprave ne mirisu.
I niko od objektivnih nije pisao to nego branioci, pozivanje na neko tjeranje uprave, jesice, jarnije i sl.
I sad kao otkud ta pricastvarno?
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
b'an uletit i uzet stadion po sniženjubrojjedan je napisao/la:Nego, jel kod kona Amaw još uvijek legenda
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Podrška mora biti tu i ako Husref ostane i ako Husref ode. Klub i rezultati na prvom mjestu! Ništa kult ličnosti, ništa pizdarije i podmetanje nogu novom treneru ako dođe i dočekivanje na nož. Ma da mislim da će se ipak naći zajednički jezik sa Husrefom i da će on i naredne godine biti šef sš. Na primjeru kona vidimo gdje vode marifetluci i kada su jedni za ovo, drugi za ono, a na leđa kluba sva ta vnago padnu na kraju.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
podrška klubu isto i ako ostane naravnojoker90 je napisao/la:Podrška mora biti tu i ako Husref ostane i ako Husref ode. Klub i rezultati na prvom mjestu! Ništa kult ličnosti, ništa pizdarije i podmetanje nogu novom treneru ako dođe i dočekivanje na nož. Ma da mislim da će se ipak naći zajednički jezik sa Husrefom i da će on i naredne godine biti šef sš. Na primjeru kona vidimo gdje vode marifetluci i kada su jedni za ovo, drugi za ono, a na leđa kluba sva ta vnago padnu na kraju.
a gledajte selektora Krstajića kod komšija, ne pada mu na pamet da da otkaz? e skontajte što
Ubrzo počinje humanitarna aukcija, ko god može, nek učestvuje.zlo87 je napisao/la:
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Aukcija je počela.
U slucaju otkaza, dobit ce oko 30-40 k KM, i to je tebi malo?YNWA je napisao/la:Ma treba dzaba trenirati, to ce biti dokaz da voli Sarajevo, ili jos bolje, treba on placati da bude trener Sarajeva![]()
Kako ga nije stid traziti pare
Plus, sto ce mu mjesecna plata biti daleko najveca u ligi?
Evo da sve zanemarimo, zbog cega uopste Husref pregovara oko tih para u slucaju otkaza ako vjeruje u sebe i ekipu?
Zbog cega ne otezava potpis ugovora zbog "malog" bonusa u slucaju duple krune? Necu 600k KM nego 600k E.
Ja bih mu za takav nacin pregovora skinuo kapu, i dao sve sto klub moze dati.
Fine cifre idu, nadam se da su svi ozbiljni ponuđači.MortemHz je napisao/la:Aukcija je počela.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Ma nema problema, samo mi nije jasno kako se prije nisu celnici Uniteda, Chelsea ovog sjetili, Mourinho ih uze lopatom, levatiPantelija je napisao/la:Dzabe? Ja koliko znam imat ce platu za svaki mjesec koji radi, dakle RADI, i jos 3 mjeswca poslije eventualnog otkaza. Sta je problem?YNWA je napisao/la:Ma treba dzaba trenirati, to ce biti dokaz da voli Sarajevo, ili jos bolje, treba on placati da bude trener Sarajeva![]()
Zato sto vec nisu bili ispostovali ugovor, i trazili trenera drugog, i naravno sad im Husref ne vjeruje, i trazi garancije, da ga nece smijeniti jer im se ne svidja sto hebib igra umjesto sabana...ono sasvim slucajno se pojavile cifre na onom smecu od portala i to bruto, jer zvuci bolje, kako da neZip je napisao/la:U slucaju otkaza, dobit ce oko 30-40 k KM, i to je tebi malo?YNWA je napisao/la:Ma treba dzaba trenirati, to ce biti dokaz da voli Sarajevo, ili jos bolje, treba on placati da bude trener Sarajeva![]()
Evo da sve zanemarimo, zbog cega uopste Husref pregovara oko tih para u slucaju otkaza ako vjeruje u sebe i ekipu?
Zbog cega ne otezava potpis ugovora zbog "malog" bonusa u slucaju duple krune? Necu 600k KM nego 600k E.
Ja bih mu za takav nacin pregovora skinuo kapu, i dao sve sto klub moze dati.
ovaj sto spominje osima, oni trebaju da spomenik naprave, da njega nije bilo, bili bi Sarajevski Everton, Minhen 1860 i sl klubovi...sto se tice Husrefa, samo pogledati koliko je ta neznalica osvojila trofeja sa Sarajevom
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Zato sto su ro klubovi sa ogromnim budzetom koje 10 miliona ne tangira. Piste novu kolekciju dresova i sravne racune. A boga mi naama 200 000 nije malo.
Ne znam zastooo se husref boji i cega? Ima najbolju ekipu, najjacu upravu i uslove u ligi, drugi klubovi tarabe naspram nas. Sta je problem?
Ne znam zastooo se husref boji i cega? Ima najbolju ekipu, najjacu upravu i uslove u ligi, drugi klubovi tarabe naspram nas. Sta je problem?
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Bilo je preko 2 hiljade maraka kada sam posljednji put pogledao.Lik je napisao/la:Fine cifre idu, nadam se da su svi ozbiljni ponuđači.MortemHz je napisao/la:Aukcija je počela.![]()
![]()
E kad budeš radio kao Ludogorec moći ćeš se nadati Ligi Šampiona
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa vodio je ekipu u 301 utakmici?YNWA je napisao/la:Ma nema problema, samo mi nije jasno kako se prije nisu celnici Uniteda, Chelsea ovog sjetili, Mourinho ih uze lopatom, levatiPantelija je napisao/la:Dzabe? Ja koliko znam imat ce platu za svaki mjesec koji radi, dakle RADI, i jos 3 mjeswca poslije eventualnog otkaza. Sta je problem?YNWA je napisao/la:Ma treba dzaba trenirati, to ce biti dokaz da voli Sarajevo, ili jos bolje, treba on placati da bude trener Sarajeva![]()
Kako ga nije stid traziti pare![]()
Zato sto vec nisu bili ispostovali ugovor, i trazili trenera drugog, i naravno sad im Husref ne vjeruje, i trazi garancije, da ga nece smijeniti jer im se ne svidja sto hebib igra umjesto sabana...ono sasvim slucajno se pojavile cifre na onom smecu od portala i to bruto, jer zvuci bolje, kako da neZip je napisao/la:U slucaju otkaza, dobit ce oko 30-40 k KM, i to je tebi malo?YNWA je napisao/la:Ma treba dzaba trenirati, to ce biti dokaz da voli Sarajevo, ili jos bolje, treba on placati da bude trener Sarajeva![]()
Ja bih mu za takav nacin pregovora skinuo kapu, i dao sve sto klub moze dati.![]()
ovaj sto spominje osima, oni trebaju da spomenik naprave, da njega nije bilo, bili bi Sarajevski Everton, Minhen 1860 i sl klubovi...sto se tice Husrefa, samo pogledati koliko je ta neznalica osvojila trofeja sa Sarajevom
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.