Iskreno, već je većina spomenula ovo ja nikad u životu ne bih kažnjavao i ovo bih pustio kao trkački incident. Samo mi je nejasno zašto se za manje stvari donose kazne, a za ovo ne. Već ako je postavljen neki standard, to se treba poštovati i pokušavati svaku situaciju prema toj regulisati. Znači kao conclusion - definitivno ne za kaznu, ali već ako se za puno manje incidente lupaju kazne i za ovo se trebalo. Kao navijač Leclerca to govorim.
Max je danas letio stazom, haman da RB na svakoj stazi gdje je velika nadmorska visina dominira, bukvalno šta ti više treba nego pobjeda pred domaćom publikom nakon užasnog starta i to da pobjedu osiguraš zadnja dva kruga. Ovo je ubjedljivo njegova najbolja trka karijere, ogromno šamaranje četvorke, a pogotovo timskog kolegei koji je makar mogao pratit iz blizine duel sa Leclercom.
Leclerc je super kontorlisao trku, nabio odličnih 5s do boksa i još je krug kasnije otišao u boks u odnosu na Bottasa. Međutim, taktika sa softom je bila odlična u odnosu na Merc, u odnosu na Maxa ne. Maxa je sigurno i posrećilo danas, prvo što nije morao biti u direktnom duelu sa Hamiltonom jer je ovaj skršio prednje krilo i tako ga u boksu pretekao, pa onda je i Vettel izgubio 4s makar u boksu. To sve kad se sabere, upitno je da li bi uopšte došao do podijuma, a kamoli do pobjede. Mislim da je uradio najbolje što je mogao i u 68. krugu i kroz cijelu utrku, nema mu se šta zamjeriti na skoro pa savršenom vikendu. Bitno je iz ovoga svega izaći jači i zreliji, sigurno da boli kadai izgubiš pobjedu u skoro zadnjem krugu, kad slupaš bolid u Azerbejdžanu gdje si letio po stazi, kad ti motor otkaže a imaš 11s prednosti u odnosu na Hamiltona.. Ali Charles je maksimalno korektan, čestitao pobjedu i to je to. Kad tad će doći njegovo vrijeme, ove sezone će sigurno biti u prilici opet pobjediti i mislim da svaki fanatik ovog sporta to čeka. Ionako je ova sezona debitnaska koju odrađuje na odličnom nivou. Bitno je prebroditi ovaj pritisak i mentalno izaći jači.
Vettel isto pristojna trka, na kraju mogao i podijum uzeti i mislim da su ga mehaničari sjebali i da bi završio 2. da nije bilo toga. Iskoristio softke u prvom stintu maksimalno, fakat nema sreće ove sezone kao i cijeli Ferrari iako ne prikazuje ni mrvicu iz najboljih dana. Malo mi je neshvatljivo što nije uspio postaviti najbrži krug trke i što su ga uopšte zvali u boks, ali who cares. Borba do kraja i vidjećemo šta nas čeka.
Bottasa ne vrijedi ni komentarisat, ovakvim vožnjama neće osigurati sebi mjesto u Mercu dogodine a kamoli titulu. Hamilton isto loš, pogotovo u Laudinoj krivini, mada šta ga briga on to sebi može priuštiti. Mislim da i nije skršio krilo da bi ostao bez podijuma jer jednostavno Merc se patio sa racepaceom danas. U Silverstonu ga čeka opasna borba sa Ferrarijem, mislim da će tu biti krvi kao i prošle godine. I lijepo je što se nije čulo danas "get in there Lewis".
Alfa i Mclaren.
Gasly našamaran, ne znam ni je li materijal za TR, kamoli za RB. Albona ganjati poslije pauze.
Jest lijepo vidjeti Williams iznad odvratnog Magnussena (
sorry Nermine
). Step by step.
Još nešto diskutabilno.
"We need to suffer. And we need to fight."