Zdravko Mamić

Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Što je za vas Zdravko Mamić?

pozitivac
41
48%
negativac
44
52%
 
Ukupno glasova: 85

Avatar
Seaman
Postovi: 4289
Pridružen/a: 07 mar 2013, 06:30
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la Seaman » 19 jun 2019, 18:06

Odbjegli osuđenik stoga je poprilično nervozno primio informacije o potvrdi druge optužnice i određivanju istražnog zatvora: očevidac s kojim je Nacional posredno stupio u kontakt prošle srijede, jutro nakon što je odluka donesena, tvrdi da je tog jutra, oko 8 sati, on viđen na izlazu iz zgrade HDZ-a BiH u Mostaru, gdje je potom kratko popričao s osobama za koje se pretpostavlja da su njegovi pravni zastupnici ili savjetnici.




cirkus :kafa:




Druga optužnica koja je podignuta protiv nepravomoćno osuđenog bjegunca Zdravka Mamića kao vođe zločinačkog udruženja, njegova bliskog suradnika Damira Vrbanovića, sina Marija, brata i novog (starog) sportskog direktora Dinama Zorana, te poduzetnika Sandra Stipančića, Igora Krote i Nikkyja Arthura Vuksana kao članova zločinačkog udruženja, “potpuno je razotkrila Mamićevu godinama stvaranu kriminalnu piramidu, prije svega u zagrebačkom Dinamu. Iz nje se sasvim jasno može iščitati način na koji je taj klub bio podređen privatnim interesima” izabrane kaste i jedne obitelji, “te na kraju i oštećen za najmanje 200 milijuna kuna, kako tvrdi USKOK”, a stoji u pisanju Nacionala.

Spomenuti politički tjednik otkriva detalje druge optužnice i donosi popis svih igrača na kojima je Mamić opljačkao Dinamo, “zbog čega na sud u Osijek dolazi 250 svjedoka”, kako stoji u naslovu.







svih 250 svjedoka će dobiti gubitak pamćenja kao štakor :kafa:

Avatar
Seaman
Postovi: 4289
Pridružen/a: 07 mar 2013, 06:30
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la Seaman » 05 jul 2019, 00:40

Provizija bez transfera: Pročitajte što je izjavio Igor Bišćan kao svjedok u optužnici protiv Zdravka Mamića






Iako se Bišćan 2007. godine vratio u Dinamo kao slobodan igrač, tvrtka Real Sport Management Limited naplatila je 600.000 eura menadžerske provizije na ime transfera.







U optužnici protiv Zdravka Mamića može se pronaći puno zanimljivih transakcija vezanih za puno zanimljivih ljudi iz hrvatskog nogometa.

Između ostalih, na 695 stranica našao se i slučaj Igora Bišćana, danas uspješnog trenera Rijeke.

Iako se Bišćan 2007. godine vratio u Dinamo kao slobodan igrač, tvrtka Real Sport Management Limited naplatila je 600.000 eura menadžerske provizije na ime transfera.

Prema optužnici, ista je tvrtka bila u vlasništvu Marija Mamića, sina čelnika Dinama Zdravka Mamića.

Pročitajte što je izjavio Igor Bišćan kao svjedok u postupu protiv Mamića:

4.1. e) za igrača Igora Bišćana:

Na okolnost realizacije transfera Igora Bišćana u GNK Dinamo i ispostavljenih raĉuna trgovaĉkog društva Real Sport Management Limited iz materijalne dokumentacije u spisu utvrđeno je kako je između trgovaĉkog društva Real Sport Management Limited bez podataka o osobi koja zastupa to društvo te GNK Dinamo zastupanog po II okrivljenom Damiru Vrbanoviću, sklopljen Ugovor datiran s 3. prosincem 2007. u kojem je u bitnom navedeno da je trgovaĉko društvo Real Sport Management Limited temeljem ugovora od 13. rujna 2007. vlasnik svih prava imidža za nogometaša Igora Bišćana, a koja prava preuzima GNK Dinamo uz plaćanje iznosa od 600.000,00 eura i to u tri rate.

Transfer igraĉa Igora Bišćana u GNK Dinamo realiziran je 3. prosinca 2007. sklapanjem Ugovora o profesionalnom igranju izmeĊu GNK Dinamo i igraĉa.

Svjedok Igor Bišćan u svom iskazu je istaknuo kako nikakvo transferno obeštećenje GNK Dinamo za njegovo dovođenje nije trebao platiti, budući je bio slobodan igraĉ, te kako nije potpisao nikakav ugovor o prodaji prava, niti je dobio naknadu za otkup igraĉkih prava a trgovaĉko društvo Real Sport Management Limited mu uopće nije poznato. Naime, 2005. ostvario je transfer u Panathinaikos u kojem je igrao do lipnja 2007., nakon ĉega je po prijedlogu I okrivljenog Zdravka Mamića u prosincu 2007. potpisao ugovor o profesionalnom igranju s GNK Dinamo. U to vrijeme nije imao menadžera te je sve detalje ugovora dogovorio s I okrivljenim Zdravkom Mamićem. Nikakvo strano trgovaĉko društvo u navedene pregovore nije bilo ukljuĉeno, a niti bilo koji menadžer, već je sve dogovorio s I okrivljenim Zdravkom Mamićem. Naveo je da nikada nije ĉuo za trgovaĉko društvo Real Sports Management Limited, nije mu poznato ĉime se to trgovaĉko društvo bavi, tko su odgovorne osobe tog trgovaĉkog društva, niti gdje je sjedište tog trgovaĉkog društva. Vezano za svoja igraĉka prava, naveo je da za njih tijekom 2007. pa do kraja svoje igraĉke karijere nije dobio nikakvu novĉanu naknadu. Naveo je da mu je poznat pojam igraĉkih prava, te da se sjeća da je tijekom 2008. I okrivljeni Zdravko Mamić od više igraĉa GNK Dinamo tražio da potpišu nekakve ugovore na engleskom jeziku, a kojim ugovorima se reguliralo pitanje igraĉkih prava, odnosno „Image rights". Naveo je da je I okrivljeni Zdravko Mamić objašnjavao tim igraĉima da se to njih ništa ne tiĉe, jer da se ni na koji naĉin ne odriĉu svojih prava već da oni na taj naĉin ĉine samo uslugu Klubu.

Obzirom na protek vremena više se sa sigurnošću ne može sjetiti je li potpisao takav nekakav ugovor na engleskom jeziku po zahtjevu I okrivljenog Zdravka Mamića, no da je u svakom sluĉaju 100% siguran kako mu nitko od 2007. pa do kraja njegove igraĉke karijere u GNK Dinamo nije nikada platio niti jednu lipu za otkup njegovih igraĉkih prava.

Također, u odnosu na dovođenje igraĉa Igora Bišćana, svjedok Branko Ivanković, tadašnji trener prve momĉadi GNK Dinamo, koji je u to vrijeme bio trener prve momĉadi GNK Dinamo, naveo je kako je igraĉ Igor Bišćan u to vrijeme bio slobodan igraĉ i praktiĉki se nije ni bavio nogometom te je igrao tenis u blizini Maksimirskog stadiona te je stoga izvan svake logike da se za njegovo dovođenje plaća iznos od 200.000,00 eura.

Ujedno, prema podacima transfermarketa igraĉ Igor Bišćan u ljetnom prijelaznom roku 2007. postao je slobodan igraĉ te je nelogiĉno i neživotno da je za besplatnog igraĉa bilo potrebno platiti naknadu za posredovanje, a isto tako ne postoje nikakvi dokazi da je trgovaĉko društvo Real Sport Management Limited bilo vlasnik igraĉkih prava Igora Bišćana

Također, analizom knjigovodstveno-financijske dokumentacije te prometa po raĉunu GNK Dinamo izvršene od strane knjigovodstveno-financijske vještakinje utvrđeno je kako je trgovaĉko društvo Real Sport Management Limited temeljem ugovora izdalo raĉun GNK Dinamo broj 44 od 1. ožujka 2008. na iznos od 200.000,00 eura s osnove prve rate za preuzimanje prava za igraĉa Igora Bišćana, raĉun broj 52 od 1. rujna 2008. na iznos od 200.000,00 eura s osnova druge rate za preuzimanje prava za igraĉa Igora Bišćana, te raĉun broj 31 od 1. ožujka 2009. na iznos od 200.000,00 eura s osnove treće rate preuzimanja prava za igraĉa Igora Bišćana, a koji novĉani iznos je sukladno nalogu I okrivljenog Zdravka Mamića plaćen na raĉun navedenog trgovaĉkog društva, po kojim raĉunima je stvarno raspolagao III okrivljeni Mario Mamić, koji je bio ujedno i stvarni vlasnik trgovaĉkog društva Real Sport Management Limited.

Slijedom navedenog proizlazi zakljuĉak kako je GNK Dinamo oštećen za iznos od 600.000,00 eura koji je neosnovano isplaćen u korist društva Real Sport Management bez osnove budući to društvo ni na koji naĉin nije sudjelovalo u transferu igraĉa Igora Bišćana u transferu niti je bilo vlasnik njegovih igraĉkih prava.










stručnjak krao lovu i na ovim free transferima :facepalm: koji amater u pm :urnebes: :rol: :rol: šta je onda tek radio na većim iznosima

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 25684
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la SiamoNoi » 05 jul 2019, 01:04

Sa svakim novim podatkom o muljažama koji izađe uvijek se sa radošću prisjetim onih imbecila koji su nas godinama uvjeravali da je sve čisto.

Avatar
Mokes
Postovi: 14858
Pridružen/a: 26 mar 2012, 15:09
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la Mokes » 05 jul 2019, 01:05

SiamoNoi je napisao/la:Sa svakim novim podatkom o muljažama koji izađe uvijek se sa radošću prisjetim onih imbecila koji su nas godinama uvjeravali da je sve čisto.
Izbaci mi na fb-u ovo prike koji dan
slika
:zviz:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 25684
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la SiamoNoi » 07 jul 2019, 14:30

Mokes je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Sa svakim novim podatkom o muljažama koji izađe uvijek se sa radošću prisjetim onih imbecila koji su nas godinama uvjeravali da je sve čisto.
Izbaci mi na fb-u ovo prike koji dan
slika
:zviz:
Ovo je bolesno na toliko puno načina da mi se i ne gubi vrijeme pisat na kojim sve razinama je bolesno.

Avatar
BosniaBoston
Postovi: 15703
Pridružen/a: 29 nov 2018, 22:07
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la BosniaBoston » 08 jul 2019, 09:19

Kakav god da je,napeavio je instituciju.Jest krao al je i dao,za razliku od BH uhljeba.Nesto se njegovi protivnici busaju u prsa spikom kako rezultatski nije dobar,da ih razvaljuju u LŠ...Znate koliko bi ostali klubovi voljeli da ih svake godine pobjeduju tu?
Dinamo prije njega osvojio 4 titule YU i to samo jedna od 1958.50 godina niste prosli grupnu fazu evropskog takmicenja boni dok covjek nije postavio temelje.Vjerovatno je veliki lopov,al je makar ostavio pecat
1STappen/Beantown/King of clay/Li8nel/Barça

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Avatar
Mokes
Postovi: 14858
Pridružen/a: 26 mar 2012, 15:09
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la Mokes » 19 jul 2019, 14:47



:tokralju: :tokralju:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 25684
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la SiamoNoi » 12 avg 2019, 23:11

BosniaBoston je napisao/la:Kakav god da je,napeavio je instituciju.Jest krao al je i dao,za razliku od BH uhljeba.
Šta je ovo,na svakoj temi se blamiraš :/

Avatar
BosniaBoston
Postovi: 15703
Pridružen/a: 29 nov 2018, 22:07
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la BosniaBoston » 13 avg 2019, 01:33

SiamoNoi je napisao/la:
BosniaBoston je napisao/la:Kakav god da je,napeavio je instituciju.Jest krao al je i dao,za razliku od BH uhljeba.
Šta je ovo,na svakoj temi se blamiraš :/
Da citiram tebe,covjek se dokazao trofejima :kafa:
1STappen/Beantown/King of clay/Li8nel/Barça

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 25684
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la SiamoNoi » 13 avg 2019, 10:34

BosniaBoston je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
BosniaBoston je napisao/la:Kakav god da je,napeavio je instituciju.Jest krao al je i dao,za razliku od BH uhljeba.
Šta je ovo,na svakoj temi se blamiraš :/
Da citiram tebe,covjek se dokazao trofejima :kafa:
Zdravko Mamić osuđen na 6 i pol godina
Dost solidan trofej pred kraj karijere :thumbup:

A sad ideš na ignore kao i svi ostali sa istom demagogijom.

Avatar
Virtu4l
Postovi: 61388
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la Virtu4l » 13 avg 2019, 10:55

Ovaj se još bori protiv Mamića. :rol:
Evribadi sej Željo
Željoooo

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 25684
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la SiamoNoi » 13 avg 2019, 11:09

Oh,evo još jednog na ignoreu.Sigurno je imao nešto vrlo pametno za dodati.

japa
Postovi: 7198
Pridružen/a: 17 dec 2017, 20:09
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la japa » 14 avg 2019, 15:07

Virtu4l je napisao/la:Ovaj se još bori protiv Mamića. :rol:
Ma nema to veze sa borbom protiv Mamica vec povrijedjena sujeta, toliko je kenjao o Dinamu, Mamicu rezultatima u evropi da bi danas doslo do toga da Dinamo Zagreb ima isti koeficijent u evropi kao i njegov voljeni Inter iz Milana :lol: :lol: neko bi reko karma je cudo :rol: :rol:

Avatar
Saurman
Postovi: 29478
Pridružen/a: 22 avg 2009, 20:08
Lokacija: Alpha Centauri
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la Saurman » 14 avg 2019, 15:12

Isti koeficijent ko Inter šta uradi taj Mamić sram ga bilo. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Avatar
BosniaBoston
Postovi: 15703
Pridružen/a: 29 nov 2018, 22:07
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la BosniaBoston » 15 avg 2019, 22:32

japa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ovaj se još bori protiv Mamića. :rol:
Ma nema to veze sa borbom protiv Mamica vec povrijedjena sujeta, toliko je kenjao o Dinamu, Mamicu rezultatima u evropi da bi danas doslo do toga da Dinamo Zagreb ima isti koeficijent u evropi kao i njegov voljeni Inter iz Milana :lol: :lol: neko bi reko karma je cudo :rol: :rol:
Najjace kad kazu ovi mamic ubio dusu u dinamu,budi opet dinamo itd...a u bivsoj jugi zadnjih 33 sezone osvojili 1 trofej i nista znacajno nisu napravili.Maltene poslije 50-ih godina CZ,Partizan,Hajduk,Vojvodina,Zeljo,Sarajevo,Velez svi napravili bolje rezultate od njih.Covjek ih je izgurao do statusa najveceg hrvatskog kluba
1STappen/Beantown/King of clay/Li8nel/Barça

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

japa
Postovi: 7198
Pridružen/a: 17 dec 2017, 20:09
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la japa » 15 avg 2019, 23:38

Partizan, Hajduk i Zvezda jesu, ovi ostali nisu bili uspjesniji od Dinama odakle ti ta glupost? u tom periodu su uzeli i evropski trofej...

Avatar
BosniaBoston
Postovi: 15703
Pridružen/a: 29 nov 2018, 22:07
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la BosniaBoston » 16 avg 2019, 00:01

japa je napisao/la:Partizan, Hajduk i Zvezda jesu, ovi ostali nisu bili uspjesniji od Dinama odakle ti ta glupost? u tom periodu su uzeli i evropski trofej...
Od 1958. samo 1 titulu lige osvojili i nijednu kupa.A taj evropski trofej je neki sklj vidio na wikipediji nije ni europski kup ni uefa kup bio.I celik je uzeo po toj logici 2 evropska.U pravim evropskim takmicenjima nisu mogli meda
1STappen/Beantown/King of clay/Li8nel/Barça

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

japa
Postovi: 7198
Pridružen/a: 17 dec 2017, 20:09
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la japa » 16 avg 2019, 18:53

BosniaBoston je napisao/la:
japa je napisao/la:Partizan, Hajduk i Zvezda jesu, ovi ostali nisu bili uspjesniji od Dinama odakle ti ta glupost? u tom periodu su uzeli i evropski trofej...
Od 1958. samo 1 titulu lige osvojili i nijednu kupa.A taj evropski trofej je neki sklj vidio na wikipediji nije ni europski kup ni uefa kup bio.I celik je uzeo po toj logici 2 evropska.U pravim evropskim takmicenjima nisu mogli meda
Joj skim se ja raspravljam prvo kaze od 50ih pa sad namjestio od 58e :lol: :lol: I sto je najgore opet i da se tako racuna opet su u velikoj cetvorci, osvojili su kup 6 puta poslije te godine koju uzimas kao neku referencu. A kup velesajamskih gradova ti je pretaca kupa uefa tj. kup uefa je nastao iz njega tako da to nije bio neki bezze turnir samo pogledas ko ga je osvajao i bice ti jasno.

ANTIFA !
Postovi: 6637
Pridružen/a: 05 mar 2011, 21:26
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la ANTIFA ! » 16 avg 2019, 18:59

Kad procitam postove pojedinaca i stavove doticnih tacno cu poceti misliti da je Mamic zasluzan za trofej kupa velesajmskih gradova kao i za titulu 82 godine, za sve je Mamic zasluzan igraci nisu igrali i ne igraju trenutno. :mrgreen:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Avatar
Galion
Postovi: 2771
Pridružen/a: 06 jun 2010, 15:50
Lokacija: Široki Brijeg
Kontakt:

Re: Zdravko Mamić

Post Postao/la Galion » 17 avg 2019, 14:32

Dinamo je Andy Murray velike četvorke ex-Yu.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.