FK Tuzla City

Moderator/ica: staragarda

Avatar
CityCity
Postovi: 1409
Pridružen/a: 21 apr 2019, 20:24
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la CityCity » 09 jul 2019, 18:59

tuzla1983 je napisao/la:Ovo je roster koji sam ja registrovao za ovu sezonu. Spisak sam pokušao poredati po pozicijama. Volio bih da malo prodiskutujemo kako vidimo koju poziciju. Gdje smo jaki a gdje bi možda moglo biti bolje.

Golmani: Fejzić, Muminović i Čalaković
Desni bekovi: Efendić i Terzić
Lijevi bekovi: Zlatković i Budo
Stoperi: Kojić, Moris, Musić i Kostić (povrijeđen)
Sredina terena: zadnji, centralni i prednji vezni: Handžanović, Stjepanović, Sesar. Hasanović, Karjašević, Huseinović, Mitrović i Zutouni
Desno krilo: Nukić i Burić
Lijevo krilo: Crnkić i Beganović
Centarfor: Vojo i Ramić
Vjerovatno posudba ili raskid ugovora: Milaković, Mirel i Omerović
Na pripremama bili još Mešinović i Mujić – omladinski pogon. Znam da je Mujić napadač a pozicija Mešinovića nije mi poznata.
Evo mog mišljenja :
Golmani: Vrlo dobra situacija,Po meni Muminović prva opcija.
Desni bekovi : Solidno pokriveno.
Lijevi bekovi : Zlatković onako solidan,ima dobar centaršut,nekako mi je on više kao krilo nego kao klasični bek ali može proći.Šarčević prošle godine potanak,ali može se vaditi na mladost.Moguće da ove godine bude bolji i pokaže napredak.
Stoperi : Tu smo u deficitu. Kojić najjači,Moris nepoznat,Musić slab a na Kostića se izgleda ne može računati.
Sredina:Ovdje je po meni dobra situacija.Valjda se pokaže i Zitouni.Mitrović mi ne uliva povjerenje,ali i on je mlad pa ako se pokaže neka ostane a ako bude kao prošle godine onda je odlazak neminovan.
Desno krilo:OK.Nukić prioritet sada ali trebalo bi ponekad gurnuti i Burića jer ima tu potencijala.
Lijevo krilo:Crnkić prva opcija. Ne znam da li je Beganović igrao krilo.On je valjda više napadač.
Centarfor : Oba kvalitetna.Vojo se dokazao a mislim da će Ramić biti pun pogodak .Možda treba probati i neke varijante za igru sa 2 napadača.
Ovi ostali će se angažovati u slučaju potrebe a Milaković je valjda već otišao.

tuzlacity2017
Postovi: 753
Pridružen/a: 02 mar 2019, 12:56
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlacity2017 » 09 jul 2019, 19:05

CityCity je napisao/la:
tuzlacity2017 je napisao/la:
tuzla1983 je napisao/la:Ko brani slobodi da ulaz bude džaba svakako njoj novac od ulaznica nije potreban ona je jedinstven primjer kluba u svijetu koja je 100% na budžetu i pod totalnom političkom kontrolom. Znači svi građani Tuzle daju slobodi novac al nažalost zbog političkih okova nema napretka. Stalne krize, tužbe i poteškoće. I dok god bude takvih kao što ste vi to stanje se neće mijenjati - odnosno nema napretka bez privatnog kapitala kao u svim klubovima širom svijeta.
- Ne vrijedi ovim momcima ništa objašnjavat.To je samo mlaćenje prazne slame.Mi se trebamo u potunosti okrenuti situaciji u našem TuzlaCity.Možemo sa navijačima Slobode "razmijeniti paljbu" kad se igra gradski derbi protiv njih.Naravno u granicama .Šaliti se ali nipošto ne vrijeđati.
Upravo tako.Ne treba previše traćiti životno vrijeme na nekoliko isfrustriranih tipova koji nisu u stanju da ponude neku normalnu civilizovanu komunikaciju.Ti marginalci nemaju smisla za neko zanimljivo navijačko prepucavanje već se sve svodi na verbalni huliganizam,tako da treba ostaviti moderatorima da se bave s njima.Ako se jave neki navijači-pojedinci sa korektnim stavom treba ih respektovati-ispoštovati ali gubiti vrijeme na svakoga je bar za mene prevelik luksuz.
Upravo tako.

tuzlacity2017
Postovi: 753
Pridružen/a: 02 mar 2019, 12:56
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlacity2017 » 09 jul 2019, 19:17

CityCity je napisao/la:
tuzlacity2017 je napisao/la:Ja nisam zadovoljan sa izvješajima sa priprema našeg kluba.Nema gotovo ništa.Kao da su na sjevernom polu a ne u Sloveniji.Sramota je da nemamo snimke golova,nemamo nikakvih izjava ,pojašnjenja ,dakle svega onog što navijače interesuje.Inače općenito mislim da se ne trebamo uljuljkati u nekom zadovoljstvu .Naprotiv, kritički osvrt navijača ako je realan i dobronamjeran dobro dođe u svakom klubu.
Da,moglo bi to biti bolje, i bilo bi da se igralo u BiH.Ove pripremne utakmice u inostranstvu su uglavnom na terenima nekih centara za pripreme,bez kamera,bez novinara,TV prenosa tj bez strimova,sa malim brojem internet stranica koje daju trenutni rezultat itd.Zato bi trebao bar neko iz uže uprave kluba da ponešto snimi i napiše. Sve u svemu čini se da to ide dobro i da se ekipa uigrava ali ima tu još prostora za bolje.Protiv Drave je igrala druga ekipa i nije loš rezultat(primljeni golovi iz penala).Ostaje po meni činjenica da treba nekako dovesti bar još jednog stopera (ne bilo kakvog) da se tu pojača konkurencija jer u slučaju samo jedne neželjene povrede može doći do problema.
Ja se nadam da će i Muratović sugerisati da se dovede kvalitetan štoper.Mislim da Hasanovića na toj poziciji možemo koristiti samo u krajnjoj nuždi .Mali Musić po meni je trebao otići na pozajmicu i igrati .Ovako sjedi na klupi i onda sutra ne dao Bog da se desi nešto Kojiću ili Morrisu ,gurnu ga u vatru a on" ko izgubljen slčaj".Skroz neozbiljno je ući u prvenstvo sa deficitom na štoperskim pozicijama.Imali smo proljetos Brekala i vidjeli šta to znači.Ja pretpostavlja da je Husić na odmoru jer se nekako ne oglašava.Sad kad prođe 11.juli , vjerujem da će se ovo ozbiljno pitanje riješiti.
Zadnja izmjena: tuzlacity2017, dana/u 09 jul 2019, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.

tuzla1983
Postovi: 612
Pridružen/a: 21 jun 2019, 18:20
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzla1983 » 09 jul 2019, 19:29

Zaista na stoperskim pozicijama treba pojacati konkurenciju dovodenjem bar jednog iskusnog stopera. Ostale pozicoje su solidno pokrivene. Sta bi sa onim Adzemom nisam propratio ili mozda sa Mehmedagicem ako je zdrav. Naravno bilo bi bolje dovest sto mladeg za duzi period. Pokusaji sa Hasanovicem i Husom nisu dobra rjesenja a Music nije jos za PL. Moje misljenje.

tuzlacity2017
Postovi: 753
Pridružen/a: 02 mar 2019, 12:56
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlacity2017 » 09 jul 2019, 20:03

- Sad dolazimo do trenera.Da li će On sam potpisivati igru ili će mu Adanalić i Muratović biti saradnici.Za očekivati je da će Bošnjaković ipak na kraju sam upravljati ekipom.Ako ga dobro krene (rezultatski) dobro i jest ali ako ne,onda Adanalić neće dijeliti krivicu sa njim.Zadatak sportskog direktora je da sa predsjednikom iznalazi najbolja rješenja za pojedine pozicije.Ali, ne možemo očekivati da Muratović učestvuje u pravljenju taktike ili da sjedi na klupi.
- Najgora bi varijanta bila da Bošnjaković bude trener pro forme a da u stvari neko iz pozadine određuje "ko će igrati."Bošnjaković je debitant u PL , Toj istini treba pogledati u oči.On sam ne može sa sigurnošću ništa obećati ,to je izvjesno.
- U prošloj sezoni imali smo Starčevića koji je preferirao defanzivu i kontre.Nakon njega Varešanović je za kratko vrijeme okrenuo filozofiju u posve otvorenu , lijepu igru, sa puno većim kretanjem svakog pojedinca.
- Po onom koliko znam o Bošnjakoviću, iz vremena kad je bio trener NK Tuzle,on je forsirao fudbal na mišiće , jaku odbranu i kontre.Ne vjerujem da se Miljenko bitno mogao promijeniti za sve ove godine.To se dalo vidjeti u onih 12 utakmica koliko je radio u PL prošle sezone.(Sloboda i Zvijezda 09).Ja njega vidim kao vozača koji bi najradije ubacio u 2 brzinu i tako od Tuzle do Doboja.Nije on čovjek koji smije ubaciti u 4, pa 5,t.j. upustiti se u igru i nadmetanje u tehničko -taktičkom smislu.Ja te trenere zovem starom "Ruskom školom".Ekipa koju ima TuzlaCity ,dakle širi roster, pruža treneru izvanredne mogućnosti.Uz moj žal za Milakovićem i evidentnu potrebu za štoperom i ozbiljnim lijevim bekom (ne kažem nipošto da je Zlatković neozbiljan),ova ekipa u stanju je dostići visoke domete.Bitno je ko je majstor , materijala ne fali.No ,pošto smo tu gdje smo, valja sad sačekati start i vidjeti kako će to izgledati i koliko ćemo dobro stajati na tabeli.Mi imamo igrače da možemo igrati i 4-5-1,zatim 4-3-3 i još 4-4-2.Možemo to čak i u toku jedne utakmice mijenjati u zavisnosti koga ostavimo na klupi,dakle svih 18(bez golmana 16).Naravno nekad će to zavisiti i od protivnika.
Zadnja izmjena: tuzlacity2017, dana/u 09 jul 2019, 20:50, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlacity2017
Postovi: 753
Pridružen/a: 02 mar 2019, 12:56
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlacity2017 » 09 jul 2019, 20:34

tuzla1983 je napisao/la:Zaista na stoperskim pozicijama treba pojacati konkurenciju dovodenjem bar jednog iskusnog stopera. Ostale pozicoje su solidno pokrivene. Sta bi sa onim Adzemom nisam propratio ili mozda sa Mehmedagicem ako je zdrav. Naravno bilo bi bolje dovest sto mladeg za duzi period. Pokusaji sa Hasanovicem i Husom nisu dobra rjesenja a Music nije jos za PL. Moje misljenje.
Adžem je krampa.Bolji je onaj Selvedin Islamović što smo ga mi dali Slavenu ili Dejan Popovic iz Sloge G.Crnjelovo.

Avatar
CityCity
Postovi: 1409
Pridružen/a: 21 apr 2019, 20:24
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la CityCity » 09 jul 2019, 21:09

Kad je riječ o treneru tu je sad teško biti vidovit.Ne djeluje mi Bošnjaković kao neko ko će dati da mu se neko baš previše miješa u posao.Zna on i da plane,da odgovori i da bude itekako oštar.(ponekad i previše-pogledati samo konferencije za štampu dok je bio u Zvijezdi 09 pa i ranije :D ).Ja bih ga sada u početku podržao maksimalno pa šta bude kasnije vidjećemo.Po meni taktika i nije toliko bitna-bitan je rezultat.Naravno da je super ako se može igrati stalno ofanzivno ali to nažalost nije moguće jer se ponešto pita i protivnik.
Starčević se otpočetka nije snašao jer je imao previše straha od neuspjeha,manjak znanja i sportske drskosti i previše respekta-stegnutost od skoro svakog protivnika pa je tako i postavljao ekipu-uglavnom defanzivno pa su postignuti golovi bili vrlo rijetka pojava.Varešanović je bio nešto bolji ali kod njega je odbrana bila problem i u pojedinim utakmicama je bio pravi haos u odbrani (kao npr protiv Zvijezde 09 gdje ga je nadmudrio baš Bošnjaković).Međutim treba biti realan pa reći da su i jedan i drugi trener imali problem objektivno limitiranog igračkog kadra te problem igrača sklonih nedisciplini.Mnogi "zvučni" igrači na papiru, na terenu nisu davali puno.Kad se iz ove perspektive pogleda prošla sezona i ta imena-tim je objektivno bio slab i da nije bilo pravovremenih intervencija sa novim igračima opstanak bi se teško izborio.Što se tiče formacija moguće je po meni igrati skoro sve osim 3-5-2 jer tu trebaju bekovi koji igraju kvalitetno u oba smjera a trče dvostruko više od ostalih, a mi takve u timu pa ni u cijeloj ligi nemamo.

tuzla1983
Postovi: 612
Pridružen/a: 21 jun 2019, 18:20
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzla1983 » 09 jul 2019, 22:11

Pored igračkog kadra i struke, a na osnovu iskustva iz prve godine takmičenja uprava kluba mora nešto poraditi kako bi se ove godine na Tušnju osjećali kao domaćini. Neshvatljivo je da smo više bodova osvojili kao gosti. Na Tušnju igramo u nekom grču, samo smo jednu utakmicu odigrali domaćinski. Možda nebi bilo loše razmišljati o angažovanju nekog psihologa. Svakako treba poraditi na privlačenju publike a najbolja reklama za to su igre i pobjede. Ovo je vrlo ozbiljno pitanje kako savladati tu fobiju od domaćeg terena a ako to ove godine prebrodimo nadam se da nećemo doć u situaciju borbe za opstanak.

Avatar
MMA075
Postovi: 1627
Pridružen/a: 24 maj 2019, 17:32
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la MMA075 » 09 jul 2019, 22:17

tuzla1983 je napisao/la:Pored igračkog kadra i struke, a na osnovu iskustva iz prve godine takmičenja uprava kluba mora nešto poraditi kako bi se ove godine na Tušnju osjećali kao domaćini. Neshvatljivo je da smo više bodova osvojili kao gosti. Na Tušnju igramo u nekom grču, samo smo jednu utakmicu odigrali domaćinski. Možda nebi bilo loše razmišljati o angažovanju nekog psihologa. Svakako treba poraditi na privlačenju publike a najbolja reklama za to su igre i pobjede. Ovo je vrlo ozbiljno pitanje kako savladati tu fobiju od domaćeg terena a ako to ove godine prebrodimo nadam se da nećemo doć u situaciju borbe za opstanak.
A koji je pravi razlog i kakve uslove trazi savez da bi mogli igrati u barama?
i zasto su ulagali tolike pare u teren ako se na njemu ne moze igrati PL.

tuzla1983
Postovi: 612
Pridružen/a: 21 jun 2019, 18:20
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzla1983 » 09 jul 2019, 22:36

MMA075 je napisao/la:
tuzla1983 je napisao/la:Pored igračkog kadra i struke, a na osnovu iskustva iz prve godine takmičenja uprava kluba mora nešto poraditi kako bi se ove godine na Tušnju osjećali kao domaćini. Neshvatljivo je da smo više bodova osvojili kao gosti. Na Tušnju igramo u nekom grču, samo smo jednu utakmicu odigrali domaćinski. Možda nebi bilo loše razmišljati o angažovanju nekog psihologa. Svakako treba poraditi na privlačenju publike a najbolja reklama za to su igre i pobjede. Ovo je vrlo ozbiljno pitanje kako savladati tu fobiju od domaćeg terena a ako to ove godine prebrodimo nadam se da nećemo doć u situaciju borbe za opstanak.
A koji je pravi razlog i kakve uslove trazi savez da bi mogli igrati u barama?
i zasto su ulagali tolike pare u teren ako se na njemu ne moze igrati PL.
Nisam siguran al mislim da je potrebno imati 3.000 sjedećih mjesta i adekvatan prilaz sa parkingom. Gore je napravljen ekstra travnjak sa svim pratećim objektima što će klubu osigurati da svi omladinski pogoni mogu i igrati i trenirati a prvi tim trenirati. Prvi tim i neke utakmice KUP-a može igrati gore. Da bi se kapacitet stadiona proširio neophodno je naći rješenje imovinsko-pravnih odnosa. Konkretno četiri kuće napravljene iza istočne tribine bez građevinske saglasnosti ne omogućavaju dalje širenje kapaciteta. Ako se sa njima nađe rješenje mogli bi se stvoriti uvjeti za PL. Ovaj odgovor je samo mišljenje koje sam čuo oko stadiona i nisam siguran da sam ti dao tačan odgovor, al mislim da je tako.

Avatar
slusalica
Postovi: 1926
Pridružen/a: 18 apr 2018, 12:23
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la slusalica » 09 jul 2019, 22:40

tuzla1983 je napisao/la:Pored igračkog kadra i struke, a na osnovu iskustva iz prve godine takmičenja uprava kluba mora nešto poraditi kako bi se ove godine na Tušnju osjećali kao domaćini. Neshvatljivo je da smo više bodova osvojili kao gosti. Na Tušnju igramo u nekom grču, samo smo jednu utakmicu odigrali domaćinski. Možda nebi bilo loše razmišljati o angažovanju nekog psihologa. Svakako treba poraditi na privlačenju publike a najbolja reklama za to su igre i pobjede. Ovo je vrlo ozbiljno pitanje kako savladati tu fobiju od domaćeg terena a ako to ove godine prebrodimo nadam se da nećemo doć u situaciju borbe za opstanak.
Bem ti i forum i rezone. Nismo bolje ni zasluzili.
tz tz tz tz tz tz

Avatar
CityCity
Postovi: 1409
Pridružen/a: 21 apr 2019, 20:24
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la CityCity » 09 jul 2019, 22:52

tuzla1983 je napisao/la:
MMA075 je napisao/la:
tuzla1983 je napisao/la:Pored igračkog kadra i struke, a na osnovu iskustva iz prve godine takmičenja uprava kluba mora nešto poraditi kako bi se ove godine na Tušnju osjećali kao domaćini. Neshvatljivo je da smo više bodova osvojili kao gosti. Na Tušnju igramo u nekom grču, samo smo jednu utakmicu odigrali domaćinski. Možda nebi bilo loše razmišljati o angažovanju nekog psihologa. Svakako treba poraditi na privlačenju publike a najbolja reklama za to su igre i pobjede. Ovo je vrlo ozbiljno pitanje kako savladati tu fobiju od domaćeg terena a ako to ove godine prebrodimo nadam se da nećemo doć u situaciju borbe za opstanak.
A koji je pravi razlog i kakve uslove trazi savez da bi mogli igrati u barama?
i zasto su ulagali tolike pare u teren ako se na njemu ne moze igrati PL.
Nisam siguran al mislim da je potrebno imati 3.000 sjedećih mjesta i adekvatan prilaz sa parkingom. Gore je napravljen ekstra travnjak sa svim pratećim objektima što će klubu osigurati da svi omladinski pogoni mogu i igrati i trenirati a prvi tim trenirati. Prvi tim i neke utakmice KUP-a može igrati gore. Da bi se kapacitet stadiona proširio neophodno je naći rješenje imovinsko-pravnih odnosa. Konkretno četiri kuće napravljene iza istočne tribine bez građevinske saglasnosti ne omogućavaju dalje širenje kapaciteta. Ako se sa njima nađe rješenje mogli bi se stvoriti uvjeti za PL. Ovaj odgovor je samo mišljenje koje sam čuo oko stadiona i nisam siguran da sam ti dao tačan odgovor, al mislim da je tako.
Ovo je tačno.Moraju biti veće tribine sa najmanje 3000 sjedalica.Recimo za federalnu ligu uslov je 2000 mjesta ali samo 1000 sjedećih.Osim toga i parking,odgovarajući semafor,komotan prilaz,toaleti,itd što je lakše ispuniti.Trebalo je od ove sezone da bude uslov i postojanje reflektora ali izgleda da se to još ne primjenjuje.

Avatar
MMA075
Postovi: 1627
Pridružen/a: 24 maj 2019, 17:32
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la MMA075 » 09 jul 2019, 23:12

tuzla1983 je napisao/la:
MMA075 je napisao/la:
tuzla1983 je napisao/la:Pored igračkog kadra i struke, a na osnovu iskustva iz prve godine takmičenja uprava kluba mora nešto poraditi kako bi se ove godine na Tušnju osjećali kao domaćini. Neshvatljivo je da smo više bodova osvojili kao gosti. Na Tušnju igramo u nekom grču, samo smo jednu utakmicu odigrali domaćinski. Možda nebi bilo loše razmišljati o angažovanju nekog psihologa. Svakako treba poraditi na privlačenju publike a najbolja reklama za to su igre i pobjede. Ovo je vrlo ozbiljno pitanje kako savladati tu fobiju od domaćeg terena a ako to ove godine prebrodimo nadam se da nećemo doć u situaciju borbe za opstanak.
A koji je pravi razlog i kakve uslove trazi savez da bi mogli igrati u barama?
i zasto su ulagali tolike pare u teren ako se na njemu ne moze igrati PL.
Nisam siguran al mislim da je potrebno imati 3.000 sjedećih mjesta i adekvatan prilaz sa parkingom. Gore je napravljen ekstra travnjak sa svim pratećim objektima što će klubu osigurati da svi omladinski pogoni mogu i igrati i trenirati a prvi tim trenirati. Prvi tim i neke utakmice KUP-a može igrati gore. Da bi se kapacitet stadiona proširio neophodno je naći rješenje imovinsko-pravnih odnosa. Konkretno četiri kuće napravljene iza istočne tribine bez građevinske saglasnosti ne omogućavaju dalje širenje kapaciteta. Ako se sa njima nađe rješenje mogli bi se stvoriti uvjeti za PL. Ovaj odgovor je samo mišljenje koje sam čuo oko stadiona i nisam siguran da sam ti dao tačan odgovor, al mislim da je tako.
Pa sa mislit da ce se ako nadju rjesenje oko tih kuca, ova podloga skidat? U PL nije dozvoljena umjetna podloga.

tuzlacity2017
Postovi: 753
Pridružen/a: 02 mar 2019, 12:56
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlacity2017 » 10 jul 2019, 07:58

tuzla1983 je napisao/la:Pored igračkog kadra i struke, a na osnovu iskustva iz prve godine takmičenja uprava kluba mora nešto poraditi kako bi se ove godine na Tušnju osjećali kao domaćini. Neshvatljivo je da smo više bodova osvojili kao gosti. Na Tušnju igramo u nekom grču, samo smo jednu utakmicu odigrali domaćinski. Možda nebi bilo loše razmišljati o angažovanju nekog psihologa. Svakako treba poraditi na privlačenju publike a najbolja reklama za to su igre i pobjede. Ovo je vrlo ozbiljno pitanje kako savladati tu fobiju od domaćeg terena a ako to ove godine prebrodimo nadam se da nećemo doć u situaciju borbe za opstanak.
U sezoni koja će skoro započeti FK Tuzla će "otkočiti" što se tiće domaćinstva na Tušnju.Mi smo kod Starčevića imali problem igre,a ne terena na Tušnju.Njegov"bunker" je bio prihvatljiv na strani ali nije kod kuće jer kad si domaćin imaš imperativ da pobijediš.Otud se stvorila fama kako mi ne znamo igrati na Tušnju a bolji smo na strani.Tačno je da smo više bodova osojili u gostima.Ako bi povjerovali da nam se "neda" igrati na Tušnju bilo bi to čisto praznovjerje.Ja bih želio da koliko prije krenemo u izgradnju svog stadiona.Moramo imati svoju adresu.Ne zato što smo domaćini na Tušnju nego ,što ozbiljan klub mora imati svoj stadion a ne ,igrati na terenu koji nije građen za njega.Stadion je gradski, ali on je u naravi Slobodin ,barem formalno.I iz razgovora sa predsjednikom Husićem zaključio sam da on nema dileme kad je stadion u pitanu.Stekao sam dojam da se lomi oko lokacije.Ali, "kocka mora biti bačena".Po meni ,najbolje i najolgičnije rješenje je područje Simin Hana gdje je Sloga kao prethodnik Tuzle i osnovana.Tu smo svoji na svome.Ako je moguće ,najbolje bi bilo ovaj sadašnji stadion proširiti prema potrebnim standardima.Ako ipak ne može, onda ići uzvodno uz Jalu dok ne nađemo dovoljno veliku parcelu za novi stadion.Trend je i u Evropi da se stadioni grade na periferijama gradova.Najbolji meni poznati primjer je Alijans Arena u Minhenu.

slika

tuzlacity2017
Postovi: 753
Pridružen/a: 02 mar 2019, 12:56
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlacity2017 » 10 jul 2019, 08:28

Kakve mi ovo utakmice (predigre)igramo?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FK Tuzla City - FanPage
12 sati ·
Naši momci će u srijedu 10.7. sa početkom od 16h odigrati posljednju prijateljsku utakmicu na pripremama u Sloveniji protiv hrvatskog prvoligaša ekipe HNK Gorica.
Nebesko-plavi su trenutno u nizu od pet utakmica bez poraza tokom prijateljskih utakmica u okviru priprema.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



HNK Gorica
9 sati ·
Igrači Gorice sutra će odigrati dvije pripremne utakmice. Od 16:00 sati ugostit će FK Tuzla City, a od 18:30 na glavnom terenu dočekat će Hivatalos Kaposvári Rákóczi FC. Ulaz na obje utakmice je slobodan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E moj Saša.......Što ne reče protiv B.tima Gorice..

"Kada su u pitanju prijateljske utakmice,Vugdalić kaže:

– To smo već utvrdili prilikom ugovaranja priprema i promjena barem za sada nema. Dakle, prva utakmica je u četvrtak 04.jula protiv Olimpije u Ljubljani. Njima je to generalka za meč Evropske lige. Zatim u nedjelju igramo protiv novog slovenačkog prvoligaša Bravo u Brežicama u 17:30 a dan kasnije na istom stadionu u ponedjeljak protiv slovenačke Drave iz Ptuja. Posljednja provjera je 10.jula u predgrađu Zagreba protiv hrvatskog prvoligaša Gorice. Nakon utakmice se vraćamo u Tuzlu jer 11.jula je Dan žalosti, kaže Vugdalić."

press Služba FK Tuzla City

emir012
Postovi: 499
Pridružen/a: 30 jun 2019, 10:25
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la emir012 » 10 jul 2019, 09:56

tuzla1983 je napisao/la:Ovo je roster koji sam ja registrovao za ovu sezonu. Spisak sam pokušao poredati po pozicijama. Volio bih da malo prodiskutujemo kako vidimo koju poziciju. Gdje smo jaki a gdje bi možda moglo biti bolje.

Golmani: Fejzić, Muminović i Čalaković
Desni bekovi: Efendić i Terzić
Lijevi bekovi: Zlatković i Budo
Stoperi: Kojić, Moris, Musić i Kostić (povrijeđen)
Sredina terena: zadnji, centralni i prednji vezni: Handžanović, Stjepanović, Sesar. Hasanović, Karjašević, Huseinović, Mitrović i Zutouni
Desno krilo: Nukić i Burić
Lijevo krilo: Crnkić i Beganović
Centarfor: Vojo i Ramić
Vjerovatno posudba ili raskid ugovora: Milaković, Mirel i Omerović
Na pripremama bili još Mešinović i Mujić – omladinski pogon. Znam da je Mujić napadač a pozicija Mešinovića nije mi poznata.
To je to (za sad) sto se tice sastava.
Jedino sto ja Beganovica nikako ne mogu zamislit kao krilo, za mene je on napadac.
Vec sam pisao sta mislim da fali ovoj ekipi a i za koje igrace smatram da su visak.
Dakle ja se i dalje nadam nekim pojacanjima, ali kako se prvenstvo blizi - sve su manje sanse za to.

Sto se tice stadiona - koliko vidim - ne slazem se ni s kim ovdje.

Kad mogu Inter i Milan igrat na istom stadionu, valjda mogu i City i Sloboda.
Cisto ekonomski - valjda je lakse i jeftinije odrzavat jedan umjesto dva stadiona.

Za mene idealno rjesenje je da Husic zajedno sa opstinom (pola/pola) zavrsi izgradnju Istoka po onom planu kako je to i zapoceto - to je dovoljno i za Evropu i za (eventualno) reperezentaciju i za sve... sto se mene tice.
+ pretpostavljam da je za dosta jludi velika prednost imat stadion u centru grada do kojeg mozes prosetat, umjesto u predgradju - do kojeg mozes prosetat jedino ako si profesionalni atleticar.
Znam da mnogi ne vole sto je atletski stadion, meni licno ne smeta - kod nas je gomila idiota na tribinama - ovako bar teze mogu dobacit do terena kad osjete potrebu da nekog gadjaju...
Znam da je ovo utopija jer se kod nas razlicite stranke ne mogu dogovorit nista - pa sumnjam da ce se dogovorit i za stadion, ali eto - za mene je to idealno rjesenje.

Avatar
CityCity
Postovi: 1409
Pridružen/a: 21 apr 2019, 20:24
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la CityCity » 10 jul 2019, 14:05

Ova utakmica danas trebala bi biti trening za drugu ekipu.Ovi goričani su sebi sredili dvije utakmice jednu za drugom.Prvo će im igrati vjerovatno drugi tim sa Tuzlom a zatim prvi tim sa kapošvar rakocijem gdje će čak ovu drugu prenositi i TV.Znači danas ne baš kvalitetna pripremna utakmica.Ništa bolji efekat nego da npr igraju prva protiv druge ekipe Tuzla Cityja ili izmiješani sastavi :) .

tuzla1983
Postovi: 612
Pridružen/a: 21 jun 2019, 18:20
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzla1983 » 10 jul 2019, 14:37

Spominje se ovaj stoper slobode Dejan Uzelac koji je prošle godine bio u Olimpiku prelazi kod nas, a trenutno bio na pripremama sa Slobodom. Nije loš strani državljanin.

Avatar
CityCity
Postovi: 1409
Pridružen/a: 21 apr 2019, 20:24
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la CityCity » 10 jul 2019, 14:51

tuzla1983 je napisao/la:Spominje se ovaj stoper slobode Dejan Uzelac koji je prošle godine bio u Olimpiku prelazi kod nas, a trenutno bio na pripremama sa Slobodom. Nije loš strani državljanin.
Nisam baš pratio Olimpik i ne znam kakav je to igrač ali je čudno da je išao dosada na pripreme sa Slobodom a sad navodno dolazi kod nas.Da li to znači da tamo nije zadovoljio pa ga križaju ili oni tako probavaju igrače bez plaćanja i bez ponude povoljnog ugovora pa onda igrači sami odlaze kad dobiju bolju ponudu.Takođe da li ispunjavamo već dozvoljeni broj stranih igrača ili imamo prostor, ili će pak neko možda i otići od stranaca koji su već u ekipi ?

tuzlacity2017
Postovi: 753
Pridružen/a: 02 mar 2019, 12:56
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlacity2017 » 10 jul 2019, 16:10

emir012 je napisao/la:
tuzla1983 je napisao/la:Ovo je roster koji sam ja registrovao za ovu sezonu. Spisak sam pokušao poredati po pozicijama. Volio bih da malo prodiskutujemo kako vidimo koju poziciju. Gdje smo jaki a gdje bi možda moglo biti bolje.

Golmani: Fejzić, Muminović i Čalaković
Desni bekovi: Efendić i Terzić
Lijevi bekovi: Zlatković i Budo
Stoperi: Kojić, Moris, Musić i Kostić (povrijeđen)
Sredina terena: zadnji, centralni i prednji vezni: Handžanović, Stjepanović, Sesar. Hasanović, Karjašević, Huseinović, Mitrović i Zutouni
Desno krilo: Nukić i Burić
Lijevo krilo: Crnkić i Beganović
Centarfor: Vojo i Ramić
Vjerovatno posudba ili raskid ugovora: Milaković, Mirel i Omerović
Na pripremama bili još Mešinović i Mujić – omladinski pogon. Znam da je Mujić napadač a pozicija Mešinovića nije mi poznata.
To je to (za sad) sto se tice sastava.
Jedino sto ja Beganovica nikako ne mogu zamislit kao krilo, za mene je on napadac.
Vec sam pisao sta mislim da fali ovoj ekipi a i za koje igrace smatram da su visak.
Dakle ja se i dalje nadam nekim pojacanjima, ali kako se prvenstvo blizi - sve su manje sanse za to.

Sto se tice stadiona - koliko vidim - ne slazem se ni s kim ovdje.

Kad mogu Inter i Milan igrat na istom stadionu, valjda mogu i City i Sloboda.
Cisto ekonomski - valjda je lakse i jeftinije odrzavat jedan umjesto dva stadiona.

Za mene idealno rjesenje je da Husic zajedno sa opstinom (pola/pola) zavrsi izgradnju Istoka po onom planu kako je to i zapoceto - to je dovoljno i za Evropu i za (eventualno) reperezentaciju i za sve... sto se mene tice.
+ pretpostavljam da je za dosta jludi velika prednost imat stadion u centru grada do kojeg mozes prosetat, umjesto u predgradju - do kojeg mozes prosetat jedino ako si profesionalni atleticar.
Znam da mnogi ne vole sto je atletski stadion, meni licno ne smeta - kod nas je gomila idiota na tribinama - ovako bar teze mogu dobacit do terena kad osjete potrebu da nekog gadjaju...
Znam da je ovo utopija jer se kod nas razlicite stranke ne mogu dogovorit nista - pa sumnjam da ce se dogovorit i za stadion, ali eto - za mene je to idealno rjesenje.
- Vidi ne bih ja imao ništa protiv primjera kojeg ti navodiš ili Rome i Lacija ali ,Tuzla nije u ravnopravnom položaju ni sada kad je Tušanj u pitanju.Sloboda trenira svih pet dana na glavnom terenu Tušnja i plus igra utakmicu svake druge sedmice.Mi nemamo ntii jedan trening nego samo odigramo utakmicu ,pa 14 dana pauze pa opet utakmica. To je podstanarski odnos.Svlačionice na Tušnju su u Slobodinim bojama .Itd.

Odgovori

Natrag na “FK Tuzla City”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.