ASD je napisao/la:O svojoj vjeri? zar to nije stvar pojedinca?
Slažem se za obrazovanje, ali to automatski znači šutnuti vjeru iz škole.
Da žalili su se, jedan koji je stranac, i jedan koji će za godinu dana postati stranac se žalili na ovoj temi kako je Srebrenica zaboravljena.
Evo ga još jedan, post iznad mene.
Lik prema kome patriotizam znači zgražati se kad neki hokejaš podere Bošnjakinju.

Da, stvar pojedinca u smislu da nikome nista ne nameces, ali sad ako ti imas u planu, u drzavi gdje se vecina Bosnjaka izjasnjavaju kao muslimani, da nesto pametujes - logicno da neces dobro proci. Zasto izbaciti iz skole, kada ti, koji to ne zelis uciti, imas potpuno pravo da ne ides na te casove? I zasto izbaciti, ako je velika vecina protiv toga?
Zar to tvoje nije nelogicno, da manjine (ateiste) odredjuju nesto apsolutnoj vecini - muslimanima? Gdje to ima?
Koja je razlika biti u Bosni i Njemackoj, a svejedno na isti nacin se sjecati Srebrenice - objaviti na drustvenim mrezama sliku par dana u julu? Po meni, apsolutno isto.
Neka svako ide za svojom nafakom, 90% njih ide sto mora.
P.S. Zadnji post s moje strane, zaboravio sam da s tobom do sabaha nema kraja. Davno sam odlucio da na ovom forumu nema svrhe ozbiljno diskutovati.