FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Avatar
HongKong
Postovi: 2111
Pridružen/a: 29 apr 2019, 15:04
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HongKong » 22 jul 2019, 15:43

Pa mi smo onda bili bare-bare s Aikom i da je ostao onda Lendra imali bi veliku sansu i da ih prodjemo. Krpic u tom timu nije mogao na klupi sjediti. Recimo i u Slobodi je bio rezerva Ahmetovicu, igrao u drugoj ligi kod njih. Kod pitara se isto nije uspio izboriti za neku ulogu. Ne posjeduje on neki kvalitet. Evo bas gledam na youtube njegove golove u prosloj sezoni.

Dva gola Zrinjskom. Jednom neko sutao lopta ga pogodila i otisla u gol, drugi s penala.
Dva gola Zvijezda 09. Oba glavom.
Jedan Krupi, desnom nogom, Zec ga izbacio pred gol.
Jedan Sirokom, opet glavom.
Radniku jedan i opet glavom.
Jedan Gosku s penala.
Jedan Celiku, glavom.
Zrinjskom desnom nogom nakon ubacaja Curjurica.
Sarajevu s penala.
Tuzla City, opet neko sutao njega pogodila i otisla u gol.
Krupi prikucao nakon sto je golman odbranio.
Opet Krupi sut sa strane u suprotni.
Protiv Mladosti Zajmovic ga izbacio pred gol.
Jedan Tuzli na kraju sa strane lijevom nogom.

Na kraju sezone je imao 16 golova. Od toga 3 gola s penala. 2 gola je dao jer ga je lopta pogodila i promijenila smjer. 5 glavom. 1 je prikucao kad je golman odbio. Ovi ostali osim Tuzle kad ga neko izbaci pred golmana. Taj protiv Tuzle je sam napravio trk i zabio.
Sve to govori da je Krpic tip napadaca kojem se mora sve servirati. Da li centarsut, neki zadnji pas pred protivnickog golmana ili penali. Ono sto je primjetno kod njega jeste jako losa kontrola lopte. Bas protiv Borca kad je Bojo dobio crveni karton najveci krivac jeste Krpic. Dobio je jednu loptu na 30 metara od gola Borca, nije je dobro primio, odbila se igracu Borca koji je onda zaobisao Dadu i Bojo je napravio faul. Takodjer slabije ucestvuje u igri, rijetko i ima kontakte s loptom osim ako nije neki centarsut ili zadnji pas.

Nema na cemu za iscrpnu analizu. :kafa:
Cuva Bog Zelju svog!

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 31007
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 22 jul 2019, 15:44

Osim13 je napisao/la:Već mi taj DK u glavi, joj ako se tu kiksa...
Realnije je bilo da uzmemo tri boda protiv Borca, a bod protiv Mladosti i sad ga yebi kad smo uzeli samo bod. Nisu nam nesto velike sanse za tri boda, ali ponoviti borbenost kao protiv Borca jer ce se ovi iz Mladosti prenaloziti i biti malo konkretniji ako je ikako moguce. Nadam se Erminu napokon makar 20 minuta.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Avatar
Osim13
Postovi: 43672
Pridružen/a: 01 apr 2017, 23:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Osim13 » 22 jul 2019, 15:45

Drago mi je što se može šta konstruktivno i pametno pročitati, samo naprijed momci.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Avatar
braco
Postovi: 8687
Pridružen/a: 22 avg 2010, 23:58
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 22 jul 2019, 15:50

HongKong je napisao/la:
braco je napisao/la:
HongKong je napisao/la: Ma ima nekih koji govore to je to, pocela sezona, prosle pripreme sta ces sad dovoditi. Samo mala paralela izmedju nase lige i lige koja je dosta kvalitetnija od nase. Kod njih ljudi jos racunaju na nove igrace, traze, pregovaraju. Dosta je igraca koji su cekali nesto vani, kojima je propao neki potpis...
Zamisli na desnom krilu ljevaka, pa uleti u sredinu, zamahne i samo podvali loptu Krpicu ili raspali u suprotne raslje. :ljepota:
Pa to je i razlika što smo se borili za titulu naprimjer kad imaš igrača prevage poput Zakarića ili Stevanovića koji je drugačiji tip krila ali opet je klasa i što se prošle sezone nisi borio za titulu jer nisi imao igrača prevage. Da si protiv Borca imao sam jednog takvog igrača dobili bi 1000%. Evo pogledaj prvih 11 protiv Borca ovo su sve sistemski igrači od kojih ništa posebno ne mogu očekivati da prelome utakmicu. Veseli zna zadriblat ali džaba kad je Rodin samo prošle sezone dao haman isti broj golova sa štoperske pozicije kao Veseli za evo 3-4 godine u ligi. Fali nam i brzih igrača, ja ne vidim da imamo brzih igrača. Gdje je ta Asimova famozna brzina, evo dvije godine čekam da je vidim. A i na kraju yebo to ako ja moram svake hefte molit se bogu hoće li naši najbolji igrači biti bez povrede pa da mogu odigrat utakmicu. Naravno to se odnosi na Sinana i Ermina.
:thumbup:
Slazem se. Meni se cini da smo malo ubrzali igru do te zadnje trecine terena. Vjerovatno zasluga Boje, brze lopta ide i mnogo puta smo izbacili Pavica u dobru sansu za ubacaj. To je cak i Dado dobro radio u prvom poluvremenu. To je svakako pohvalno. Onda tu dodje do izrazaja sve sto si pisao. Ostanemo 1 na 1, 2 na 2 na strani i nemamo nikog da napravi tu neki visak.
Posebno si u pravu za brzinu. Pisao sam poslije utakmice kako nam je losa tranzicija i naprijed i nazad. Bilo je itekako sansi kad je Borac s vise igraca isao naprijed, nakon kornera i prekida. Eric je to suvereno kupio i pokusavao sto brze pronaci igraca u polju. Kad bi i to cak uspio onda bi taj igrac bio usamljen naprijed i morao vracati loptu veznjacima, nekad i stoperima.
Veseli, Zec, Zajmovic, Krpic sve su to igraci sistema koji mogu posluziti ako je sve oko njih dobro poslozeno. Veseli je najbolje utakmice karijere igrao u Slobodi, a tada je imao Zebu, Ordagica, Ahmetovica oko sebe. Sjecam se da je nama zabio gol iz drzgog plana, nakon ubacaja s desne strane postavio glavu. Tako je zabio i onaj gol Mladosti prosle sezone, kad smo dobili 2-1.
Zec je najbolje igrao pod Adzemom onaj kraj polusezone, tada je oko sebe imao Voju, Ramovica i Zakarica koji su bili u strasnoj formi. Zajmovic isto tako.
Problem je nastao kad smo mi spojili Zeca, Zajmovica, Veselog i Krpica i od njih ocekivali da budu udarne igle. To ne ide. Njima fali neko ko ce preuzeti taj teret na sebe, a oni da koriste prostor koji im ostane. Previse jednolicno igramo, a igramo na nacin koji najvise odgovara protivniku koji se brani. Mi cemo opet dosta bolje prolaziti na gostovanjima i u derbijima gdje ce protivnik igrati otvoreno. Lopta kruzi s boka na bok, protivnik se postavi u dva bloka i pomjera lijevo desno. Nemamo nikoga ko ce razbiti te linije i natjerati jednog stopera da iskoci vani, onda bi imalo smisla ubaciti loptu u sredinu gdje bi Krpic mogao dobiti duel s jednim od stopera. Ovako su oko njega dva stopera i lagano ciste sve ubacaje.
Što se tiče tranzicije prema nazad, pregledaj ovaj klip:
braco je napisao/la:Raja, pogledajte ova dva klipa taktičke analize FK Željezničar. Mislim da je interesanto, a na kanalu imate i taktičke analize ostalih ekipa iz PLBiH i nekih igrača.

Fudbaleri Željezničara na domaćim utakmicama pokušavaju vršiti pritisak na protivnika na način da odbrana a samim tim i cijela ekipa stoje veoma visoko. U završnicu često dolaze sa 6 ili 7 igrača što može predstavljati problem u situaciji kada izgube loptu i protivnik krene u kontranapad.



Što se tiče sredine, tečnije je naprimjer u odnosu na prošlu godine jer vezni red Dado - Bojo je tehnički potkovaniji od veze Šaban - Hajdar. Mada bolje kad razmislim ipak bih sačekao sa tom ocjenom veznog reda, u augustu će biti zayebanih utakmica pa ćemo vidjet. Boju moram sačekati još koje kolo da bih imao neko viđenje o njemu u smislu i defanzivnih i ofanzivnih karakteristika. Prve impresije o njemu su pozitivne. Interesuje me koliko je sličan Šabanu budući da ga je ovaj "nasljedio" na toj poziciji u smislu čitanju igre protivnika:
braco je napisao/la:Preporučujem svima da pročitaju ovu "skauting" analizu o Anelu Šabanadžoviću od strane jednog talijana. Napisano je nekad u maju ove godine na jednoj skauting stranici. Čisto da pročitate mišljenje neke neutralne osobe koja spominje neke "dublje" elemente igre. Prevedeno je na translateu s talijanskog, tako da znam da nije savršen engleski u tekstu ali može se shvatiti srž.
The relationship between Bosnia and the United States of America is a very special relationship, certainly extraordinarily troubled and even today relations between the two countries can not ignore when it happened in the Balkans a couple of decades and a half ago, even in these times of schizophrenic goodness to no one is actually too pleased to remember it.
But beyond the infamous "third world war" fought mostly in the shadows between the ruins of the former Yugoslavia, there is another common thread that inextricably links these two nations: Anel Sabanadzovic. Perhaps most will say: " Chissenefrega, in the light of tens of thousands of dead? " And I will answer: "Do not worry about us, that we are here talking about football and not about the flying dancers of the GiG(although going to throw the eye on the Balkan football, the observer will agree that between the two things are often worrisome analogies). "Keep in mind this digression parenthetical: we will need later.

Well Anel as said is Bosnian, but not of birth: the boy came to light in Jackson, Missouri, eight thousand and a half kilometers from that country in which he would soon be back to take his first steps in the world of football (and probably to escape childhood obesity). sincere from the beginning, the youthful biography of the boy for what concerns the first football passes will be exceptionally brief: end.
Almost nothing is known about it, except that it grew up in Sarajevo in the Zeljeznicar nursery, where it still lives on the first team. But basically it is a flaw of negligible importance because if it is true that Sarajevo is a name from the remembrances at least familiar to the middle listener's ear (which evokes pussy, gypsy violins, war and poverty, exactly in this order), when instead, point out "Zeljeznicar" then you understand that the question is already sufficiently druid to make the exercise of eviscerating any previous juvenile fundamental fundamentally pleonastic.

Sabanadzovic's professional career began on October 26, 2016, when he was called to make his debut in the national cup against FK Gorazde. The young midfielder, just seventeen, were granted ten minutes: more than enough to go in goal to the first among the great. It is not and probably not even in the future the specialty of the house but basically everything is broth, as usually reminds of an ancient allegedly just Bosnian (at least considering the range of typical variety of local cuisine, which if it is not boiled or pliant pay you the account with the Kalashnikov).

During the season 2017/18 Anel will become a fixed point of the Zeljeznicar, going to compose the breakwater dam of the two-part midfield together with the Serbian expert - originally from Belgrade's own right (look a bit 'that crosses gives this sport) - Jovan Blagojevic. The boy has played so far half of the season's seasonal games (15 out of 30, mostly from the holder) carving out an important space even in the cup, where he took the field in five of the seven available opportunities, scoring a goal and unleashing, to consolidate the 'ascent, an excellent performance during the final round played against Krupa on 2 May. As for the National chapter, so far has collected 5 present with the U17 and 7 with the Bosnian U19.



In the opening paragraph we once again revived that ancestral prejudice related to the habit, typical of the players coming from the Balkan basin, to be particularly picky in the field. A bit like the friend that when you have dinner at your house, rinse the glass just taken out of the draining board for fear that you have not cleaned it sufficiently well. Simply hateful (for the record I do it even after having washed them, in fact I hate a lot). This has led over time to label the players of those geographical regions with the mocking epithet of "dancers" (or "menstruated", depending on the more or less caustic meaning that is intended to instill the definition).
Well take this common place, throw it in the toilet (preferably with the friend who rinses the dishes already washed) and flush the toilet, because with Anel the problem does not arise (" And now that you have made the rhyme you are more stupid than before ", would like the ever-present OB One for Hobby).

It will be that unlike the typical Bosnians was the birthplace in the rough South of the US, it will be fucked in the soul of his but unlike many of his countrymen Anel Sabanadzovic is a player who not only does not hold back when there is to play hard, but it is normally the first to start snarling on the legs of the opponents. The thing that amazes - or at least amazed me - are the timing of intervention, because the boy this season has caught the beauty of 6 yellow in 23 games but if he was not so good in tackle, those cards would easily have been to be of another color. Seeing is believing: he is an absolute kamikaze, of those who, to make a slide, dive horizontally and if you are in the middle then they are your cocks. Yet the ball finds it, all the time.

So Anel would be primarily an interdictor, but the conditional is a must because its qualities are not limited to the simple recovery of the ball: beyond the ability to intervene with the right time, which is not unimportant for a player of his age, he is also a midfielder who knows how to play football. The foot is not that of Pjanic (with whom I have read unrealistic juxtapositions by editorialists to whom we could easily couple the same adjective), but it is still very polite and above all, compared to the compatriot, it is rapid. So fast.

The dribbling of Anel are primarily fake body, rarely be seduced by the blow of the theater indeed, before you get rid of the ball the better: it seems that the scotti between the feet. But his steps are really precise and above all, in the time when he has downloaded he has already identified the perfect position to receive and continue the action. Those who saw it at work probably already know what I'm talking about, it seems to have come out of Masia: triangles on triangles, I miss having spent my childhood studying Guardiola. Here emerges the second feature that made me shell my eyes and convinced me to throw it in here, that is to say the ability to sew play. The boy is not yet 19 years old but already he usually goes in the regime of one / two touches, always fast and fast, the time to receive and has already figured out where to download and where it should be found. First I used the verb "to sew" not by chance, because in certain actions it seems really a needle that goes to draw an invisible thread between the opponents' shirts, dying game through preferably short dialogues with the casacche of their own colors.

Summarizing Anel Sabanadzovic is not a spectacular player, not in the common sense of the term, but personally I was very struck by his ability to be essential but never trivial: there are few but decisive nuances of difference between the two things and perhaps just strong this awareness Monchi had set eyes on him only a few months ago. Wanting to force a comparison, watching it play I had the flash of a less technical but more disruptive Xavi. This is a personal consideration of mine so it is to be taken with the tongs, you know I have Sabatini's disease (it exists, I swear), in judging the players are many visceral.
But if I saw it right, this is one that should be followed very closely.
Uglavnom dobar si post napisao. Strah me budemo li opet previše forsirali taj centaršut, a Krpića čuva onaj jablan Isaković. Ko kad se sjetim utakmice protiv Krupe kad je tek ušla u ligu, mislim da smo dobili 2-1 golovima Markovića i Križmana, obojica debitovali. Tu utakmicu štoperi Krupe Vukotić i Aleksić,a mi forsiramo centaršut na Lendrića...

Onaj Fanimo iz Mladosti igra na Pavićevoj strani, biće zayebano.

Volio bih vidjet kombinaciju Sinan ofanzivni vezni, a Ermin na špicu.

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 31007
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 22 jul 2019, 15:53

Mene je tog crnca najvise i strah koji god bek da ga cuva jer su tanki svi. Cuvao ga Pavic, Stanic ili Sinisa nije velika razlika. Bas, bas paznju moraju obratiti na njega.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Avatar
UBIPITAR
Postovi: 2014
Pridružen/a: 21 mar 2018, 18:37
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la UBIPITAR » 22 jul 2019, 15:56

HongKong je napisao/la:Pa mi smo onda bili bare-bare s Aikom i da je ostao onda Lendra imali bi veliku sansu i da ih prodjemo. Krpic u tom timu nije mogao na klupi sjediti. Recimo i u Slobodi je bio rezerva Ahmetovicu, igrao u drugoj ligi kod njih. Kod pitara se isto nije uspio izboriti za neku ulogu. Ne posjeduje on neki kvalitet. Evo bas gledam na youtube njegove golove u prosloj sezoni.

Dva gola Zrinjskom. Jednom neko sutao lopta ga pogodila i otisla u gol, drugi s penala.
Dva gola Zvijezda 09. Oba glavom.
Jedan Krupi, desnom nogom, Zec ga izbacio pred gol.
Jedan Sirokom, opet glavom.
Radniku jedan i opet glavom.
Jedan Gosku s penala.
Jedan Celiku, glavom.
Zrinjskom desnom nogom nakon ubacaja Curjurica.
Sarajevu s penala.
Tuzla City, opet neko sutao njega pogodila i otisla u gol.
Krupi prikucao nakon sto je golman odbranio.
Opet Krupi sut sa strane u suprotni.
Protiv Mladosti Zajmovic ga izbacio pred gol.
Jedan Tuzli na kraju sa strane lijevom nogom.

Na kraju sezone je imao 16 golova. Od toga 3 gola s penala. 2 gola je dao jer ga je lopta pogodila i promijenila smjer. 5 glavom. 1 je prikucao kad je golman odbio. Ovi ostali osim Tuzle kad ga neko izbaci pred golmana. Taj protiv Tuzle je sam napravio trk i zabio.
Sve to govori da je Krpic tip napadaca kojem se mora sve servirati. Da li centarsut, neki zadnji pas pred protivnickog golmana ili penali. Ono sto je primjetno kod njega jeste jako losa kontrola lopte. Bas protiv Borca kad je Bojo dobio crveni karton najveci krivac jeste Krpic. Dobio je jednu loptu na 30 metara od gola Borca, nije je dobro primio, odbila se igracu Borca koji je onda zaobisao Dadu i Bojo je napravio faul. Takodjer slabije ucestvuje u igri, rijetko i ima kontakte s loptom osim ako nije neki centarsut ili zadnji pas.

Nema na cemu za iscrpnu analizu. :kafa:
Najbolje ćeš vidjeti po asistencijama, kako učestvuje špic u igri.
Usporedi Voju i Krpića.
A oni bilmezi nisu htjeli Voju zadrzati jer je trazio 25.000 km više godišnje.
I tako poremetiš cijelu navalnu liniju,jer su bili već godinu skupa.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Avatar
kerimatomic1921
Postovi: 3966
Pridružen/a: 14 maj 2018, 20:21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kerimatomic1921 » 22 jul 2019, 16:01

Kako mi je zao Voje. Jedan od najskolovanijih spiceva koji je igrao kod nas u zadnjih 15 godina. Podvlacim - najskolovaniji.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 31007
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 22 jul 2019, 16:02

FK Mladost: Bukvić, Nikolić, Horić, Fanimo, Atajić, Hiroš, Hasić, Mujarić, Crnički, Bajić, Isaković.

Evo sastava Mladosti protiv Veleza. Sumnjam da ce biti nekih vecih promjena i protiv nas.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Avatar
HongKong
Postovi: 2111
Pridružen/a: 29 apr 2019, 15:04
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HongKong » 22 jul 2019, 16:03

Sto se tice tranzicije bas se ovo vidjelo i protiv Borca. Prvi primjer na klipu, Bogi glavom njihovom igracu daje loptu. Brat se pobrinuo i da protiv Borca pokloni dvije takve lopte. :lol: Previse nam stoperi drze loptu u nogama i svaka njihova greska je prilika za kontru.
Na tom drugom klipu se moze primjetiti i losa tranzicija naprijed. Cak i kada Krpic uspije doci do lopte ostane usamljen naprijed ili eventualno jedan igrac bude blizu. To treba popraviti jer tu mogu biti lagani golovi koji ce naceti protivnika.
Saban je primjer koliko raja ima neke iskrivljene kriterije ocjene igraca. On je odlicno citao igru protivnika i sto taj napisa nevjerovatan je tajming njegovih startova. Ono sto se desilo Dadi i Boji protiv Borca njemu ne bi moglo. Tu bi bio neki faul i to bez zutog kartona.
Mislim da je Bojo bolji ofanzivno od Sabana, a za defanzivno cemo vidjeti jos. Djeluje mi da ima dobru pokretljivost, lagan je na nogama, a to je pola dobrog zadnjeg veznog. On je igrao pod velikom tremom prvu utakmicu. To se vidjelo po centarsutevima koji su inace gotovo savrseni. Protiv Borca mislim da ni jedan nije ubacio kao na pripremama. Bice on jos bolji sigurno.
Cuva Bog Zelju svog!

Avatar
Osim13
Postovi: 43672
Pridružen/a: 01 apr 2017, 23:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Osim13 » 22 jul 2019, 16:04

LjoZee je napisao/la:Mene je tog crnca najvise i strah koji god bek da ga cuva jer su tanki svi. Cuvao ga Pavic, Stanic ili Sinisa nije velika razlika. Bas, bas paznju moraju obratiti na njega.
Ma mi ćemo imati problem sa bilo kakvim bržim igračima i ekipama, što je @braco spominjao problem brzine, nije samo u napadu/krila već i u odbrani je to možda još gore. Zato ovo od subote nisam puno htio o hvaliti po pitanju odbrane, nije da su ovi iz Borca puno ni navaljivali a gerijatrija. Eto, odličan test u subotu, ono što sam gledao protiv Veleža dosta su brzoi i imaju zajebanu tranziciju, tako da, veselo će biti. Mada eto nadam se da će Erić sa svojom sigurnošću uticati isto na zadnju liniju, nije isto kad znaš da imaš sigurnog golmana iza sebe, i Vedrana zadnju polusezonu recimo gdje je samopouzdanje bilo ravno nuli.

Uglavnom, valja se vaditi za vikend. 3 boda vala kako tako, ovo ostalo neće valjati jer poznavajući nas syebaće se odma ionako tanka atmosfera među navijačima (mada ono protiv Borca na tribinama pokazuje suprotno, i to me raduje). Sipović se vraća, nešto kontam vjerovatno će i Stana nazad u prvu, ne znam ni za njega puno šta pozitivnog za reći po pitanju odbrane, al aj.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Avatar
irfo
Interni moderator
Postovi: 15067
Pridružen/a: 09 nov 2008, 14:20
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la irfo » 22 jul 2019, 16:09

Stana mora od prve igrat! :kafa:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Avatar
Osim13
Postovi: 43672
Pridružen/a: 01 apr 2017, 23:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Osim13 » 22 jul 2019, 16:11

Znal se išta za Ermina?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Avatar
irfo
Interni moderator
Postovi: 15067
Pridružen/a: 09 nov 2008, 14:20
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la irfo » 22 jul 2019, 16:13

Osim13 je napisao/la:Znal se išta za Ermina?
Trebo bi igrat
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 31007
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 22 jul 2019, 16:14

Borac je bio bezopasan totalno. Oni i kad su dolazili do nasih 16 neko od nasih im izbije lagano loptu iz nogu sto je bilo previse cudno za nasu odbranu. :lol:
Ovo je sto kazes pravi test za odbranu. Meni se npr. svidio nacin na koji smo izasli protiv njih zadnju utakmicu na Grbavici kad su dobili one kartone. Onaj pritisak na startu, gdje je ofc zakazala realizacija, je bio top. Probati sad, ali sto kazete ne nabijati jer ce skinuti stoper njihov sve i nemas fajde onda. Potrosis energiju i zivce. Mozda bi I Mujezinovic bio bolji izbor na krilu od Asima.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Avatar
Osim13
Postovi: 43672
Pridružen/a: 01 apr 2017, 23:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Osim13 » 22 jul 2019, 16:21

Za Mujezina i ja ozbiljno mislim da ga treba baciti, probati. Pokretljiviji je sa loptom u nogama, bolje je kontroliše i sposobniji je za neki pas, ne igra napamet. A i Asim će mi čir nabiti još malo.

Još ako Ermin bude spreman, početi jako, što kažete po zemlji. U zraku daj Bože da šta napravimo, ali evo jedan zanimljiv podatak, to mi je baš zapalo za oko, onaj stoper Veleža, stranac, imao je čini mi se 5 pokušaja glavom prema golu, ostajao u dosta situacija nemarkiran, baš je i komentator to spominjao, tako da možda i prođe to koji put, ali svakako uz upotrebljiv centaršut, ne napamet.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Avatar
irfo
Interni moderator
Postovi: 15067
Pridružen/a: 09 nov 2008, 14:20
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la irfo » 22 jul 2019, 16:22

Svaki put kad nismo pobjedili Mladost u Kaknju nismo bili prvaci, sto ce znati da ako ih dobijemo.... :kafa:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Avatar
Manijaci19871921
Postovi: 383
Pridružen/a: 27 maj 2019, 16:24
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Manijaci19871921 » 22 jul 2019, 16:25

Ma ne znam sto toliko strahujete od Mladosti, halo mi smo Zeljo... neovisno od naseg renomea, Mladost je napustilo puno vaznih igraca, ostali su bez kompletnog srednjeg reda i to je najvazniji segment jednog tima definitivno, kako nazad tako i naprijed. Prije svega mislim na odlazak Boje, Welbecka, Andjusica i Arezine koji je igrao u drugom dijelu sezone skoro svaku utakmicu. Napad im je napustio najbolji strijelac Guzina. I u odbrani ih je napustio Bojan Markovic koji je prosle sezone odigrao skoro 2000 minuta (22 utakmice odigrao).. Uglavnom su sve zamjene u najmanju ruku sumnjivog kvaliteta. Da i postoji mit neugodne tradicije, da u Kaknju nikad nismo dobili. Al ona floskula kaze tradicije su da se ruse, kad smo 2009 nakon godina i godina bez pobjede na strani otresli Celika sa starim liscem Alenom Mesanovicem ne znam sto ove ne bi natrpali s 2,3 komada. Iskreno ne znam koliki su nam dometi i kako ce se odvijati prvenstvo u kontekstu Zelje, ali ono u subotu je meni puno ozbiljnije i bilo je tu dosta dobrih stvari. Za nadati se da ce bekovi kako bude tekla sezona, svoje centarsuteve poboljsavati i vjerujem da je struka na to obratila paznju jos na prvom treningu nakon Borca. Steta za 3 boda definitivno jer smo zasluzili to, nije nikom drago da pitari kao ozbiljni vec z prvom kolu odu na +2 pogotovo kad uzmes u obzir da su dobili najveceg konkurenta s obzirom na roster. Sto se tice njihove utakmice, nista nista i s jedne i s druge strane s tim sto su pitarima falili neki kljucni igraci. Mislim da bi mi Zrinjskog uz neku motivaciju i podrsku s tribina glat vratili u Mostar praznih ruku, sudeci na osnovu onog sto su pokazali. I na kraju drago mi je haos sto smo 90minuta kontrolisali utakmicu al bukvalno, imali posjed, nismo dozvolili Borcu da udje u 16metara iako oni nisu mjerilo nicega. Nadam se da cemo iz ovakve kontrole utakmice i posjeda u sljedecim tekmama izrodit vise sansi/polusansi.
U Kakanj po 3 bobe s mudima!

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 31007
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 22 jul 2019, 16:27

E to se i ja sjecam jedne prilike Veleza cini mi se poslije kornera kad je neki igrac sam ostao i bilo je bas blizu da bude gol. Kad bi bili centarsutevi ko onaj za Krpica protiv Borca kad je sekunda falila da pogodi onda bi i mogli se osloniti na to, ali to je jedan, dva u milion od sva tri beka.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Avatar
HongKong
Postovi: 2111
Pridružen/a: 29 apr 2019, 15:04
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HongKong » 22 jul 2019, 16:32

@ubipitar
Mislim da je Vojo bio glavna poluga onog velikog niza pred kraj prve polusezone kad smo s njim, Asimom, Ramovicem i Zakaricem igrali strasan fudbal. Bio je bas pokretljiv i pametan igrac. Asistencija Zakaricu na derbiju pokazuje kakvu je viziju imao. Trebali smo ga zadrzati, posebno sto kazes da smo imali tu dobru hemiju. A kad skontas i nismo mogli nista bolje napraviti. Uigras nesto ode ti 5 igraca. Zakaric i Vojo, doveli Krpica i Jazvica.
Sto volim istrazivati to je cudo :kafa:
Prva tekma Voje gol u Gabeli. Asistenciju je upisao SS.
Onda Mladost DK Vojo prima loptu u trku, ostavlja Ramovicu ovaj na lijevu stranu i Asim pogadja suprotni. Dodatni plus sto je **** mater supku Velicu na toj tekmi. To je u kupu bilo 2-1 za nas, onda opet s njima igrali i 2-0 dobili.
Strasno je koliko su se bolje kretali Zakaric i Vojo, nema gdje ih nije bilo u napadu.
Onda pocetak serije u Banja Luci. Zakaric salje strasnu loptu, Vojo izvukao stopere u sredinu, Zec sam s bekom koji se okliznuo. Ostalo je povijest.
Siroki 0-1 kad je Anel zabio. Opet Vojo spusta loptu Kajkutu koji vraca povratnu za Anela.
Onda u Krupi 2-4. Po 2 gola Voje i Zakarica.

Tek se sad vidi koliko su Vojo i Zakaric znacili za ekipu. Posebno ovaj drugi. Jbt led jest i odigro lik tu sezonu. Bruka golova i asistencija. Jos Graovac i Blagojevic tada bili.
Cuva Bog Zelju svog!

Avatar
HongKong
Postovi: 2111
Pridružen/a: 29 apr 2019, 15:04
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HongKong » 22 jul 2019, 16:36

To halo mi smo Zeljo nas je i dovelo ovdje. Mi smo najveci, najaci, metropola, mi smo bahati i arogantni. Pa ti ljudi jebu sve dje god se pojavis.
Pokazi na terenu da si bolji, zabij gol vise od protivnika i bices pobjednik utakmice. Pozdravit se s ljudima i pozeljeti sve najbolje, osim Zizovicu. Njega treba nogom nabit.
Cuva Bog Zelju svog!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Online

Trenutno korisnika/ca: mnon46 i 10 gostiju.