FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Prema posljednjim informacijama, najbliži povratku u tim su Benjamin Tatar, Amar Rahmanović i Amer Dupovac, koje će, nakon povratka u trenažni proces, u ponedjeljak ponovo pregledati medicinski tim i donijeti konačnu odluku.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- ThrillerHz
- Kontakt:
$ је то, ? ? татар је ту ", $ ?, $ ' - " освјежење... $ - станоја ? % ?BordoSarajevo je napisao/la:Prema posljednjim informacijama, najbliži povratku u tim su Benjamin Tatar, Amar Rahmanović i Amer Dupovac, koje će, nakon povratka u trenažni proces, u ponedjeljak ponovo pregledati medicinski tim i donijeti konačnu odluku.
1946~
Stanoje bi trebao da se vrati do početka oktobra
Tatar se vraca nakon Zvijezde.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Ovo je postalo iritirajuće. Vraća se tad - dođemo do tad, opet se vraća kroz mjesec, prođe mjesec, opet se vraća kroz mjesec i tako do vječnosti.mirzatele je napisao/la:Stanoje bi trebao da se vrati do početka oktobra
Godina 2024, mjesec august...
"Vraća se Stanoje u septembru, dobro je"
Dobra vijest za Tatara, Rahmana i Dupovca. Trebaju nam svi kao i spreman Hodžić.
FK Sarajevo
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Yebe mi se za Hodžića i Dupovca, ništa bolji nisu od vec postojecih zamjena, samo da su tu Tatar, Stanoje, Rahman i Oremus!BordoSarajevo je napisao/la:Ovo je postalo iritirajuće. Vraća se tad - dođemo do tad, opet se vraća kroz mjesec, prođe mjesec, opet se vraća kroz mjesec i tako do vječnosti.mirzatele je napisao/la:Stanoje bi trebao da se vrati do početka oktobra
Dobra vijest za Tatara, Rahmana i Dupovca. Trebaju nam svi kao i spreman Hodžić.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- ElCartel11
- Kontakt:
Upravo tozagorski je napisao/la:Treba se samo pomiriti sa cinjenicom da mi nikada necemo biti iznad prosjeka lige, nikada necemo napraviti neki evropski iskorak, kao sto nijedan drugi klub iz lige nece, manje cemo se sikirati.
Klub smo koji nije duzan nikome, imamo akademiju svoju, a to sto su nam u upravi nesposobni i samo cekaju da nakazu nesto Tan ili Nam nema veze.
Niti jednog novog sponzora ova uprava nije dovela, od prodaje igraca ja jos ne vidim nikakvu korist.
Prije je bilo idu pare u akademiju, sad je to prica da ide za stadion. A da uloze u igracki kadar kroz godinu, dvije bi nam se vratilo dvostruko.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
To brate Srbine, na ćirilici, da te ceo svet razume.ThrillerHz je napisao/la:$ је то, ? ? татар је ту ", $ ?, $ ' - " освјежење... $ - станоја ? % ?BordoSarajevo je napisao/la:Prema posljednjim informacijama, najbliži povratku u tim su Benjamin Tatar, Amar Rahmanović i Amer Dupovac, koje će, nakon povratka u trenažni proces, u ponedjeljak ponovo pregledati medicinski tim i donijeti konačnu odluku.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Vraca se utakmicama, mada ne vjerujem da ce biti spreman kondiciono jos, tako da sredina oktobra nakon reprezentativne pauze je prilicno sigurno da ce biti u potpunosti spreman.BordoSarajevo je napisao/la:Ovo je postalo iritirajuće. Vraća se tad - dođemo do tad, opet se vraća kroz mjesec, prođe mjesec, opet se vraća kroz mjesec i tako do vječnosti.mirzatele je napisao/la:Stanoje bi trebao da se vrati do početka oktobra
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA
Apsolutno. A sjecas se kad smo one mejlove slali u klub, zahtjevali odgovore, prije par godina? Ja ne mogu zaboraviti firma ciji je direktor nas predsjednik Skupstine Ilijevski je u tom momentu bila sponzor konama, a nama nije npr. I tek nakon tih mejlova i neke vrste pritiska su obajvili da ce kao i nama biti sponzor, to meni dovoljno govori o njima, njihovoj sposobnosti i dobronamjernosti. Isto i ovo sada za ova auta, Jahicu je bitno da njegova firma proda aute da on dobije bonus, pa se to fino umota i upakuje Namu da se odobri. Kad si faca bolan, sto nisi bar jedan auto zavrsio kroz neki sponzorski ugovor, bar jedan.ElCartel11 je napisao/la:Upravo tozagorski je napisao/la:Treba se samo pomiriti sa cinjenicom da mi nikada necemo biti iznad prosjeka lige, nikada necemo napraviti neki evropski iskorak, kao sto nijedan drugi klub iz lige nece, manje cemo se sikirati.
Klub smo koji nije duzan nikome, imamo akademiju svoju, a to sto su nam u upravi nesposobni i samo cekaju da nakazu nesto Tan ili Nam nema veze.
Niti jednog novog sponzora ova uprava nije dovela, od prodaje igraca ja jos ne vidim nikakvu korist.
Prije je bilo idu pare u akademiju, sad je to prica da ide za stadion. A da uloze u igracki kadar kroz godinu, dvije bi nam se vratilo dvostruko.
Sve su to ljigavci koji gledaju samo vlastite interese, najobicnija administracija koja je sama sebi svrha, oni se za sportski dio interesuju samo koliko moraju, nece oni lobirati kod Nama da se ulozi u igracki kadar, u ekipu, akademiju vec samo u nesto gdje mogu naci licni interes.
Bice to sve dobro.
Naredna tri kola nam se ne mora niko od igraca vratit, bolje da naredne tri utakmice odmore ako vec nece biti 100% zalijeceni.
Do kraja jesenjeg djela mozemo prosuti 12 bodova, to su 4 poraza, 1 nerjesen i 3 poraza, 3 nerjesene i 2 poraza ili 4 nerjesene i jedan poraz. Idealno bi bilo da broj prosutih bodova bude manji od 12 al ako se koji vise prospe nije opasno.
Uglavnom sumnjam da neki od klubova moze nakucat 40 bodova sa krajem jeseni. Ekipa koja bude iznad 35 bodova sa krajem jeseni je definitivno favorit ili jedan od favorita
Zato je sad najvažnije da podrzimo klub u narednoj utakmici. Treba zaboravit ovo ranije i pustit neka zayebava koliko ko hoce a podrzati ekipu da prevazidje ovo sto prije.
Ove mrzioce naseg kluba sto se predstavljaju kao jedni od nas ignorisati i samo siriti dobru atmosferu.
Idemo dalje utakmica po utakmica i ako Bog da do nove titule.
Naredna tri kola nam se ne mora niko od igraca vratit, bolje da naredne tri utakmice odmore ako vec nece biti 100% zalijeceni.
Do kraja jesenjeg djela mozemo prosuti 12 bodova, to su 4 poraza, 1 nerjesen i 3 poraza, 3 nerjesene i 2 poraza ili 4 nerjesene i jedan poraz. Idealno bi bilo da broj prosutih bodova bude manji od 12 al ako se koji vise prospe nije opasno.
Uglavnom sumnjam da neki od klubova moze nakucat 40 bodova sa krajem jeseni. Ekipa koja bude iznad 35 bodova sa krajem jeseni je definitivno favorit ili jedan od favorita
Zato je sad najvažnije da podrzimo klub u narednoj utakmici. Treba zaboravit ovo ranije i pustit neka zayebava koliko ko hoce a podrzati ekipu da prevazidje ovo sto prije.
Ove mrzioce naseg kluba sto se predstavljaju kao jedni od nas ignorisati i samo siriti dobru atmosferu.
Idemo dalje utakmica po utakmica i ako Bog da do nove titule.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
Pa produzeni su ugovori najboljim akademcima na 5 godina, zar to nije dobar potez?
Samo na Kovacevicu, akademija je mogla biti dobra 900kE, ako je tacno kako se ovde pise da je ta cifra odbijena?
Ima ovde dosta pozitivnih i dosta negativnih stvari. Akademija je svakako nesta na sta mi moramo biti jako ponosni. Preko noci ne ide uspjeh, da je moglo bolje vala moglo je.. Al znas ti kako je kod nas, sporo, dug i bez ikakvog umaranj.. ABB...
Negativne stvari su definitivno poraz u derbiju sa pet primljenih golova, gubilo se i prije.. al ne ovako i to ce biti bolno kad god se spomene taj rezultat, ma sta mi pricali.
Po meni, pozitivna je stvar i ovo oko automobila. Stavite se u poziciju igraca, i da vam eko nudi automobil na koristenje. Odlican benefit i mogucnost prilikom pregovaranja sa određenim igracima. Jbga, Lazic vozi BMW pa ga dupe boli za Seat..
Negativna stvar je nemanje kondicioog trenera.
Ja jedva cekam da vidim jednu utakmicu u najjacem sastavu, nadam se da cu to docekati dok je dobrih terena. Cisto da vidim na cemu smo. Sve ovo je sada ni tamo, ni vamo...
Samo na Kovacevicu, akademija je mogla biti dobra 900kE, ako je tacno kako se ovde pise da je ta cifra odbijena?
Ima ovde dosta pozitivnih i dosta negativnih stvari. Akademija je svakako nesta na sta mi moramo biti jako ponosni. Preko noci ne ide uspjeh, da je moglo bolje vala moglo je.. Al znas ti kako je kod nas, sporo, dug i bez ikakvog umaranj.. ABB...
Negativne stvari su definitivno poraz u derbiju sa pet primljenih golova, gubilo se i prije.. al ne ovako i to ce biti bolno kad god se spomene taj rezultat, ma sta mi pricali.
Po meni, pozitivna je stvar i ovo oko automobila. Stavite se u poziciju igraca, i da vam eko nudi automobil na koristenje. Odlican benefit i mogucnost prilikom pregovaranja sa određenim igracima. Jbga, Lazic vozi BMW pa ga dupe boli za Seat..
Negativna stvar je nemanje kondicioog trenera.
Ja jedva cekam da vidim jednu utakmicu u najjacem sastavu, nadam se da cu to docekati dok je dobrih terena. Cisto da vidim na cemu smo. Sve ovo je sada ni tamo, ni vamo...
Unilever , BH Pošta, Eurofarm, Grand Hotel, Oxy Poliklinika, EuroHerc, Bigeste Hotel,Hills Hotel, Nova Vita, Porsche BH, VitinkaElCartel11 je napisao/la:Upravo tozagorski je napisao/la:Treba se samo pomiriti sa cinjenicom da mi nikada necemo biti iznad prosjeka lige, nikada necemo napraviti neki evropski iskorak, kao sto nijedan drugi klub iz lige nece, manje cemo se sikirati.
produženja nisam naveo...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
valjda ga ne klepe
Akademac FK Sarajevo oduševio u kampu Ajaxa: Bajrić zaradio visoku ocjenu i ponio kapitensku traku
Krajem avgusta u holandskom Apeldoornu velikan evropskog fudbala Ajax iz Amsterdama održao je kamp za mlade fudbalere.
Jahja Bajrić (2004) iz Kiseljaka je bio jedini fudbaler sa Balkana i po njegovim riječima doživio je nezaboravno iskustvo. U kampu su mjerene i ocjenjene sve fudbalsku vještine, ali i ukazano na stvari koje mladi fudbaleri trebaju popraviti. Jahja je ocijenjen sa visokom ocjenom 9, te je zadnji dan imao čast da u kampu slavnog Ajaxa nosi kapitensku traku, piše portal 24sata.info.
Ovaj mladi fudbaler je član Akademije FK Sarajevo i u Holandiju je otputovao uz saglasnost šefa Akademije Dževada Šarića i trenera Admira Hasančića. Za odlazak i boravak u Holandiji pobrinuo se Sarajlija Uzejr Medić koji živi i radi u Holandiji.
Bajrić je za U-15 reprezentaciju BiH odigrao četiri utakmice, a na turniru Josip Katalinski Škija nosio i kapitensku traku kod trenera Zorana Erbeza.
![]()
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Koliko god je nekom smiješno ovo za auta, ko imalo prati naše igrače na instagramu, vidjet će da mnogi koriste seate. Što bi Stanojević svoje rave voz'o od sarajevskih izletišta do stanova u nekoj audiciji, kad isto to može u klupskom seatu? Plus akademci, znači ba jednom Đokanoviću što sa 18 godina ima svoj auto, klub mu dao. Značit će i eventualnim pojačanjima, pogotovo djeci koju budemo vrbovali u akademiju.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
To po meni ide, tek kad ušminkaš sve. A to je: bolji igracki kadar, izgradnja akademije, licni autobus, stadion.skoroalen je napisao/la:Koliko god je nekom smiješno ovo za auta, ko imalo prati naše igrače na instagramu, vidjet će da mnogi koriste seate. Što bi Stanojević svoje rave voz'o od sarajevskih izletišta do stanova u nekoj audiciji, kad isto to može u klupskom seatu? Plus akademci, znači ba jednom Đokanoviću što sa 18 godina ima svoj auto, klub mu dao. Značit će i eventualnim pojačanjima, pogotovo djeci koju budemo vrbovali u akademiju.
Jer ne vidim vise svrhu izlaska u Evropu, ako nemam svoj stadion i ako odigramo samo 2 kola u svom gradu.
Bezveze bacanje para, po meni. Upravu su ovi sto kazu bolje da su sw dovela 2-3 igraca za te pare (200k godisnje im dati, ili dvojici po 300k)
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Na probi D'Orsi
Potpisuj, da ne znam ti kakav je
Igrači Sarajeva današnjim treningom započeli su s trenažnim procesom u okviru reprezentativne pauze. U Trening centru Butmir danas je obavljen trening, a ekipu u 17.30 sati očekuje prijateljska utakmica protiv ekipe Muaither SC iz Katara.
Na probi u Fudbalskom klubu Sarajevo trenutno se nalazi dvadesetdvogodišnji Francesco D’Orsija.
Fudbaler koji igra na poziciji centralnog veznog porijeklom je iz Italije, a trenutno je bez kluba. Do sada je igrao za juniore Ternana, Anagni i Albalongu.
Potpisuj, da ne znam ti kakav je
Igrači Sarajeva današnjim treningom započeli su s trenažnim procesom u okviru reprezentativne pauze. U Trening centru Butmir danas je obavljen trening, a ekipu u 17.30 sati očekuje prijateljska utakmica protiv ekipe Muaither SC iz Katara.
Na probi u Fudbalskom klubu Sarajevo trenutno se nalazi dvadesetdvogodišnji Francesco D’Orsija.
Fudbaler koji igra na poziciji centralnog veznog porijeklom je iz Italije, a trenutno je bez kluba. Do sada je igrao za juniore Ternana, Anagni i Albalongu.
FK Sarajevo
Lutaš Hadzija lutaš!
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
investicija i dodatna pogodnost, sa tom pogodnosti možeš ponuditi dodatnu stavku novim igračima koju nema puno klubova u regiji...u pregovorimaledesma je napisao/la:To po meni ide, tek kad ušminkaš sve. A to je: bolji igracki kadar, izgradnja akademije, licni autobus, stadion.skoroalen je napisao/la:Koliko god je nekom smiješno ovo za auta, ko imalo prati naše igrače na instagramu, vidjet će da mnogi koriste seate. Što bi Stanojević svoje rave voz'o od sarajevskih izletišta do stanova u nekoj audiciji, kad isto to može u klupskom seatu? Plus akademci, znači ba jednom Đokanoviću što sa 18 godina ima svoj auto, klub mu dao. Značit će i eventualnim pojačanjima, pogotovo djeci koju budemo vrbovali u akademiju.
Jer ne vidim vise svrhu izlaska u Evropu, ako nemam svoj stadion i ako odigramo samo 2 kola u svom gradu.
Bezveze bacanje para, po meni. Upravu su ovi sto kazu bolje da su sw dovela 2-3 igraca za te pare (200k godisnje im dati, ili dvojici po 300k)
sve su to koraci ka boljitku...slažem se i (još)bolji kamp je dio toga, kompleksi i zgrade akademije, stadion, bus imamo već duže vremena tj. prevoznika i za prvi tim i akademiju pa čak i školu fudbala....bacanje para bi bilo upravo kupovina tih potrošnih jedinica poput auta i buseva....
svrha igranja evrope je mnogostruka od podizanja brenda kluba do izloga za igrače, zarade direktne klubu do nekog plasmana i sportskog uspijeha jednoj mladoj zemlji siromašnoj uspjesima u sportu zvanom fudbal....
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Centralni vezni, čuj, ipak nam treba jedan vezni?
Otkud to da nam treba?
Pozitivno je to što su uvidjeli da treba vezni a negativno je to što je ovo mačak u vreći, što možda neće proći probu a i ako prođe i zadovolji, dok se papiri riješe i sve ostalo, vratit će se i ostali i bit će kasno jer će bodovni zaostatak biti velik zbog rupe u veznom redu.
Takođe, ne raduje me ni činjenica ovog pokušaja rješavanja problema sa rupetinom u vezi sa ovim, vjerovatno, jeftinim rješenjem. Pitanje se postavlja, imamo li ili nemamo onog što je najpotrebnije da se dovede fudbaler.
Otkud to da nam treba?
Pozitivno je to što su uvidjeli da treba vezni a negativno je to što je ovo mačak u vreći, što možda neće proći probu a i ako prođe i zadovolji, dok se papiri riješe i sve ostalo, vratit će se i ostali i bit će kasno jer će bodovni zaostatak biti velik zbog rupe u veznom redu.
Takođe, ne raduje me ni činjenica ovog pokušaja rješavanja problema sa rupetinom u vezi sa ovim, vjerovatno, jeftinim rješenjem. Pitanje se postavlja, imamo li ili nemamo onog što je najpotrebnije da se dovede fudbaler.
FK Sarajevo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.