Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

nerkolfc
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la nerkolfc » 26 mar 2019, 07:33

Malo mi je lakse sad kad sam.procitao sta pise ovaj doktor. Vjerujem ja da ce se Jusuf oporaviti i biti opet u ovoj formi.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 26 mar 2019, 07:36

U najmanju ruku bolje i ovo povrijediti nego potrgati ligamente koljena ili zgloba jer se oni nikad u potpunosti ne regenerisu (a stalno dolazi do obnavljanja ove povrede), a prelom kosti se skoro 99% oporavi nakon duze pauze i dobre rehabilitacije kakvu dobijaju u NBA ligi....
Naravno velika steta za njegovu karijeru, a i za nasu reprezentaciju, jer koliko god se on fizicki vratio i oporavio, a hoce, psihicki se je 100x gore vratiti i na tome ce morati vise raditi... mora biti snazan karakter i imati jaku volju za povratkom (primjer rosea iako on nije bas idealan primjer jer je nekoliko puta u karijeri covjek imao ozbiljne povrede, i on je bas neko koje psihicki stroj).... nema sumnje da ce se jusuf vratiti nakon operacije i igrati kosarku, a do njega i njegove psihe je na kojem ce to biti nivou...

Uglavnom sto bolji, bezbolniji i uspješniji oporavak...

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 mar 2019, 07:38

Bitno je da se potpuno oporavi i na fizičkom i psihickom planu, pa makar odsustvovao godinu dana. Ne treba nigdje da zuri, nema 30 god.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 26 mar 2019, 07:41

Odavno nisam ovako zažalio zbog čitanja jutarnjih vijesti, strašna povreda baš kad je bio u vrhuncu forme a opet pred sam PO. Ne treba prerano donositi te prognoze oporavka kad jos uvijek ne znamo ni potpunu dijagnozu same povrede. U svakom slucaju vjerujem da su prognoze od 6 mjeseci preoptimistične s obzirom na njegovu kilažu, ne bih ga poredio s Georgeom zbog razlike u visini i kilaži a i oporavak je na kraju individualna stvar. Sreća pa je u rukama najvećih stručnjaka na svijetu, ako ga neko moze sastaviti to su definitivno oni. Brz oporavak Juka :salut:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 26 mar 2019, 07:41

Lakse bih podnio da sam ja slomio nogu...
🔵⚪

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 mar 2019, 07:47

Ako je oporavak 6 mjeseci onda nazalost nece igrati za repku u septembru 99%.Ipak,bit ce spreman za pocetak sezone,bolje sad da se ovo desilo nego u maju
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 26 mar 2019, 07:52

BosniaBoston je napisao/la:Ako je oporavak 6 mjeseci onda nazalost nece igrati za repku u septembru 99%.Ipak,bit ce spreman za pocetak sezone,bolje sad da se ovo desilo nego u maju
Ma kakva repka, kakav i pocetak sezone. Ako se vrati iduce godine do februara-marta, bit će dobro. Mozes zamislit kakve ce treninge i napore morat imat nakon sto bude mirovao 6 mjeseci.

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 26 mar 2019, 07:54

Brz oporavak i da se vratis jos bolji.
Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 26 mar 2019, 07:55

A sudiji se nayebem majke i to dobro.
Vratit ćeš se Nurk još jači!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 mar 2019, 07:55

BosniaBoston je napisao/la:Ako je oporavak 6 mjeseci onda nazalost nece igrati za repku u septembru 99%.Ipak,bit ce spreman za pocetak sezone,bolje sad da se ovo desilo nego u maju
Ako jep povreda kao kod Georga, onda ga čeka minimum 8-9 mjeseci, e sada sve je to individualno. Juki je otezavajuca okolnost i to što je korpulentan. Naravno, bitna je i psiha kao što je vec neko rekao. Ja bih lično bio presretan kad bi rok od 8 mjeseci bio moguc, li ne vidim ni kao tragediju ako bude godinu dana, ali ako se poptuno oporvai i fizički i psihicki.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 26 mar 2019, 07:57, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 mar 2019, 07:57

Jbt kao da je neko moj najblizi slomio nogu.Sekunda mi fali da zaplacem.Ako sve bude pod kontrolom bit ce on poslije ovog opet onaj stari Juka kakvog svi znamo
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 mar 2019, 08:11

Užas... :(
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 26 mar 2019, 08:11

ajd u 3 pm

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 26 mar 2019, 08:12

Hvala Bogu pa je potpisao onaj ugovor na ljeto. Mogao je rizikovati pa ovu ekstra sezonu iskoristiti za neki 100+ miliona ugovor. Ali eto opet kazem hvala Bogu pa potpisa onaj ugovor i obezbjedi svoju familiju. Sto se tice oporavka, moramo sacekati veceras nove vijesti od doktora kakva je tacno povreda. George je imao cisti prelom fibule i vratio se ali ipak kao drugaciji igrac. Vidi se tu i dalje malo straha kod njega, vise ne koristi tu eksplozivnost kao prije ali je to nadoknadio tako sto postade jedan od najboljih sutera. Dok je Haywardu komplikovanija povreda bila, jer je bila bliza zglobu pa
je mislim stradao i neki ligamenat. Uglavnom nakon prve operacije nije odreagovao dobro pa je opet isao pod noz. I kod njeg se vidi taj strah. Ono sto mene zabrinjava je ako ovaj forumas ima dobre informacije pa je ovo Jusuf druga takva povreda a imao je i slomljenu tibiju ili fibulu nekad prije dvije godine ako se sjecam. Mozda ima taj neki hronican problem sa kostima, e sad kako to mogu rijesiti ne znam.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 26 mar 2019, 08:21

Ziggs je napisao/la:Hvala Bogu pa je potpisao onaj ugovor na ljeto. Mogao je rizikovati pa ovu ekstra sezonu iskoristiti za neki 100+ miliona ugovor. Ali eto opet kazem hvala Bogu pa potpisa onaj ugovor i obezbjedi svoju familiju. Sto se tice oporavka, moramo sacekati veceras nove vijesti od doktora kakva je tacno povreda. George je imao cisti prelom fibule i vratio se ali ipak kao drugaciji igrac. Vidi se tu i dalje malo straha kod njega, vise ne koristi tu eksplozivnost kao prije ali je to nadoknadio tako sto postade jedan od najboljih sutera. Dok je Haywardu komplikovanija povreda bila, jer je bila bliza zglobu pa
je mislim stradao i neki ligamenat. Uglavnom nakon prve operacije nije odreagovao dobro pa je opet isao pod noz. I kod njeg se vidi taj strah. Ono sto mene zabrinjava je ako ovaj forumas ima dobre informacije pa je ovo Jusuf druga takva povreda a imao je i slomljenu tibiju ili fibulu nekad prije dvije godine ako se sjecam. Mozda ima taj neki hronican problem sa kostima, e sad kako to mogu rijesiti ne znam.
100% znam da je 2011 ili 2012 imao povredu, kao što sam napisao dok je igrao za juniore Laškog. Svjedoci koji su tu bili su mi rekli da se dvoranom prolomio strašan zvuk pucanja kosti, a povreda je nastupila prilikom doskoka nakon zakucavanja na zagrijavanju prije meča.

Sličan tajming je bio kao sad, nekako pred kraj sezone finale prvenstva.

E sad koja je noga u pitanju i da li je ista povreda, ne znam..

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 26 mar 2019, 08:24

Zbog prirode povrede i njegove genetike povratak prije 9 mjeseci nije realan. Cak mislim da je godina dana najrealnije.
Mlad je Nurk.
Meni cak njegova genetika daje tu neku sigurnost, da ce izaci jaci nego ikad iz ove povrede.

Rose, PG, Hayward, ...Nurk!
dobre guzove ima Belma

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 mar 2019, 08:27

Trail Blazers' Jusuf Nurkic has compound fractures to his left tibia and fibia and is out for the season.

Užaš :(

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 26 mar 2019, 08:28

A jbte, jos prvo otvaram statse da vidim kako prodje utakmice i ogromni naslov Nurkic suffers serious injury. Koja steta, kakva sezona i ovako da zavrsi
Jedan grad, jedna ljubav!

spursman
Kontakt:

Post Postao/la spursman » 26 mar 2019, 08:29

Prestrašno, požalih što sam pogledao video imat ću traume cijel dan. Brz oporavak Jusufe
audere est facere!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: perun i 5 gostiju.