Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

BIHpatriota
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la BIHpatriota » 26 mar 2019, 09:46

Istražujte po internetu, kome su pucale obje kosti pa ostavljajte ovdje primjere.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 26 mar 2019, 09:46

jbt zivot :(
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 26 mar 2019, 09:47

BIHpatriota je napisao/la:Kod Georga je pukla samo fibula, ako se ne varam, a to je ova manja kost. Kod Juke su obje kosti.

Sad mene zanimaju primjeri sportista kojima su pucale obje kosti, moze li neko da navede?

Čitam na Wikipediji i kod Eduarda Da silve je pukla samo fibula, dakle i on otpada kao primjer.
I kod Georgea su obje bile pukle.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 mar 2019, 09:49

Onda je to dobra vijest, ako uzmemo i otezavajuce faktore korpulentnosti koji bi mogli produziti oporavak, onda bi se mogao polako vracati, u drugom dijelu sljedece sezone.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 26 mar 2019, 09:50, ukupno mijenjano 1 put.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 26 mar 2019, 09:49

Nije najveci problem lom, kosti zarastu i kako mi je dotor rekao na "varu vise ne puca", problem su atrofija misica odnosno ligamenta i uobicaju nakon saniranja ozlijede nastaje nova na zglobovima...U glavnom sranje od koga se tesko vratiti i na 90% prijasnjeg stanja!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 mar 2019, 09:52

Znam da je mnogo vise primjera "neuspjesnog povratka" ali dokle god postoje i neki primjere uspjesnog povratka treba vjerovati da se Juka moze vratiti na priblizan nivo ovom sada!

Vjerujem u Juku!

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 26 mar 2019, 09:55

filip13 je napisao/la:je li ovo teza povreda nego kod porzingisa?
glupo je stepenovat povrede

svako je individua za sebe...zavisi i od operacije
nurkic ne treba nigdje zurit....ako dame zeli da napusti ekipu u zelji da se bori za prsten,ovo ljeto ga trebaju razmjenit...Juka kad se vrati ce opet ici na skok sa istom zeljom...njegov psihicki oporavak mene ne brine...kad stane na noge iskoristit svo vrijeme za rad na sutu izvana i to neka ga drzi koliko toliko fokusiranim i motivisanim

ne mogu vam opisati koliko sam sjeban. :cry: ....radni moral nula.......sreca pa nisam gledao uzivo.

postao je definitivno TOP 8 centar impact-wise... sa dobrim sansama da bude TOP 5 u dogledno vrijeme
sto kaze Dame, ovo mi je unistilo noc, sedmicu, mjesec......Portland je prokleta fransiza od Sam Bowiea, Grega Odena, Roya.... a mi smo svakako "ne da se usranom do potoka" kao narod

da smo se plasirali na svjetsko ovo bi nas jos vise dotuklo

zelim ti sabura dragi jusufe...i da nastavis gdje si stao ako Bog da

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 26 mar 2019, 10:00

Postoje li primjeri centara sa ovakvom povredom(obje kosti)?

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 26 mar 2019, 10:03

medicina svake godine napreduje....Juka ce biti u najboljim rukama i sigurno se njegov oporavak ne moze poredit sa nekim prijasnjim ili davnim slucajevima....halalit citavu narednu sezonu...i uci fit za onu tamo....laik sam...ali ako imao pola godine samo za jacanje misica...onda se moze reci da je spreman

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 26 mar 2019, 10:08

Ma godina odsustva, znaci da se vrati u sezoni 2020//2021, ne treba zuriti mlad je jos, bitno je da sve prođe u redu.

Izdrzi momcino. :bih:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 26 mar 2019, 10:12

Ma Juka je mentalna planina i uopste ne sumnjam da će se on dat pokolebati tako lako. Moglo je i gore zavrsit. Hvala bogu pa je mlad i oporavak bi trebao ići lakše. Sjeban sam od jutros jbt Nea volje ni da radim..

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 26 mar 2019, 10:13

Evo doktor objasnio.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 26 mar 2019, 10:17

AirRamiz je napisao/la:medicina svake godine napreduje....Juka ce biti u najboljim rukama i sigurno se njegov oporavak ne moze poredit sa nekim prijasnjim ili davnim slucajevima....halalit citavu narednu sezonu...i uci fit za onu tamo....laik sam...ali ako imao pola godine samo za jacanje misica...onda se moze reci da je spreman
Apsolutno da se ne moze porediti sa med. tretmanom od prije 15 godina ali jos uvijek se mora cekati da tijelo samo odradi "sanaciju" a ono ce naravno sanirati kosti na usrtub misica i ligamenta i gadna atrofija je neminovna i tu lezi citav "belaj"! Minimum ce trebati 1 godina (nakon potpunog zarastanja kosti) mukotrpnog jacanja misica noge da bi se priblizio na 90% prijasnjeg stanja!
Prezivio sam operaciju koljena i znam dobro kakav se belaj krije iza atrofije...
Sranje uglavnom!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 26 mar 2019, 10:25

Odma mi je dan sjeban, strašno. Izdrzi dragi Juka!
Rezultat je trend, ideal je vječan!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 26 mar 2019, 10:29

Doktor Robert Klapper, jedan od najpoznatijih američkih stručnjaka u oblasti povreda sportista i stručni saradnik ESPN-a, veliki je optimista u vezi oporavka Jusufa Nurkića.

“Njegovo tijelo na frakturu će reagirati tako što će izrasti još jedna kost u blizini slomljene, koja se zove callus. Njegova tibia će biti snažnija nego ikad kada kosti zarastu. Njegov oporavak i liječenje bit će slično slučaju Paula Georgea. On će se vratiti”, istakao je Klapper.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 26 mar 2019, 10:36

Husika je napisao/la:
AirRamiz je napisao/la:medicina svake godine napreduje....Juka ce biti u najboljim rukama i sigurno se njegov oporavak ne moze poredit sa nekim prijasnjim ili davnim slucajevima....halalit citavu narednu sezonu...i uci fit za onu tamo....laik sam...ali ako imao pola godine samo za jacanje misica...onda se moze reci da je spreman
Apsolutno da se ne moze porediti sa med. tretmanom od prije 15 godina ali jos uvijek se mora cekati da tijelo samo odradi "sanaciju" a ono ce naravno sanirati kosti na usrtub misica i ligamenta i gadna atrofija je neminovna i tu lezi citav "belaj"! Minimum ce trebati 1 godina (nakon potpunog zarastanja kosti) mukotrpnog jacanja misica noge da bi se priblizio na 90% prijasnjeg stanja!
Prezivio sam operaciju koljena i znam dobro kakav se belaj krije iza atrofije...
Sranje uglavnom!
pa dobro...ako halalimo sljedecu sezonu (samo zbog korpulentne gradje, neki bek bi se vjerovatno puno prije vratio)) i kazemo da ce biti spreman za onu tamo sezonu (2020/2021 )...to je vise od godinu i pol oporavka za sve pa i za rad na revitalizaciji atrofiranih misica...kad dodje za to vrijeme oni ce njega upregnut u sve moguce vjezbe i tretmane....i zato vjerujem u pun oporavak...mlad je sto je isto vazno

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 26 mar 2019, 10:53

Povreda PG-a, fibula i tibia također
slika

Njemu su i ugradili šipku
slika

Uglavnm povreda je poslije koje se može očekivati potpun oporavak.
Ma samo nek sačuva zdravlje, gromada naša.

Evo i Henry mu posla poruku na našem :salut:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Vedo20
Kontakt:

Post Postao/la Vedo20 » 26 mar 2019, 10:53

Koliko puta je napisano "korpulentan" u poslijednjih 5 stranica?
ŠVRLJ

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 26 mar 2019, 11:06

Ne mogu opisati koliko mi je zao. E zivote **** ti majku

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 mar 2019, 11:12

Demba Ba je slomio nogu na dva dijela,nesto slicno kao u Juke.Sad ne znam da li se potpuno oporavio i gdje igra
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, perun i 11 gostiju.