Rugby Union&League

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Avatar
firefirefirely
Postovi: 3156
Pridružen/a: 22 dec 2013, 00:11
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la firefirefirely » 21 sep 2019, 10:03

jestamaji je napisao/la:
firefirefirely je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:@rio, možeš li nam objasniti u čemu je fazon da, ako se ne varam, već suta igraju francuska i argentina, te novi zeland i južna afrika? to su tekme koje bi komotno mogle biti polufinala a igraju se već drugi dan :o :shock:
Skupa su u grupi brate :mrgreen:

slika
ma jasno je meni to, mislio sam da mi neko objasni sistem postavljanja nosioca, nekako mi nisu logične ovakve grupe. je li to japan bio nosioc? engleska, francuska i argentina u jednoj grupi je wow!
Pa standardne jakosne skupine.. mora se to desiti kada imas 9-10 priblizno jakih ekipa, negdje ce biti ta 'grupa smrti' a onda imas ove sto kroz kvalifikacije dolaze na SP, gdje je kvalitet drasticno manji..

Jutros je od 46 igraca u zapisniku na meču Australije i Fidžija 93.3% njih bilo sa Pacifickih ostrva :mrgreen:

Francuska trenutno ubi Argentinu, mada mislim da ih je do sada sudac morao kazniti kartonom za silne kazne i opstrukcije igre

Avatar
jestamaji
Postovi: 16500
Pridružen/a: 04 apr 2013, 09:46
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la jestamaji » 21 sep 2019, 10:28

ukoliko je japan bio nosioc to sve pada u vodu, ja ne vidim logiku po kojoj južna afrika nije nosioc a japan jeste! u principu imaš 7, maksimalno 8 jakih ekipa plus škoti i to je to. onda zbog japana koji svakako nema nikakvih šansi jedna od tih ekipa ispada u grupi, elem nevalja

Avatar
firefirefirely
Postovi: 3156
Pridružen/a: 22 dec 2013, 00:11
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la firefirefirely » 21 sep 2019, 10:35

Pa poredane su jakosne skupine, vidis eto u grupama kako stoje ekipe, prvi šešir Irska, NZ, Engleska, Australija, drugi Juzna Afrika, Vels, Francuska, Škotska, treci Argentina, Italija, Gruzija, Japan, cetvrti Fiji, SAD, Rusija, Namibija i peti Samoa, Tonga, Kanada i Urugvaj.

Avatar
ASD
Postovi: 26223
Pridružen/a: 20 okt 2012, 12:26
Lokacija: Ciudad de carbón (Kohlenstadt)
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la ASD » 21 sep 2019, 12:14

Kao i uvijek, naprijed Springboksi.

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 41214
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 sep 2019, 14:15

branimir85 je napisao/la:@Rio daj neki uvod za nas koji rugby pratimo od jednog SP do drugog SP :D
slika

Grupa A

Krenućemo od Irske, favorita i prvo rangirane ekipe na ljestvici po prvi put u historiji. Prošle godine su dominirali i imali sve pobjede, uzeli Šest nacija, dobili Australiju down under i kao šlag na kraju i All Blackse u Dublinu. Ove godine ipak nisu bili tako ubjedljivi i imali su težak poraz od Velsa i dva od Engleza tako da ipak nisu u onoj formi u kojoj su bili prije, iako su dobili Velsa u pripremama za prvenstvo.

Ključni igrač je James Ryan, koji je izrastao u njihovog najvažnijeg i najkonzistentnijeg igrača, njegov work rate i rad u rucku je ključan i za napad kao i defanzivnu, a i u lineoutu posebice time što Toner nije tu više.

Što se tiče dosadašnjeg uspjeha na SP-u tu su igrali čak šest puta četvrtfinale, uključujući zadnja dva prvenstva.

Tim za Japan:
Rory Best (c), Tadhg Beirne, Jack Conan, Sean Cronin, Tadhg Furlong, Cian Healy, Dave Kilcoyne, Iain Henderson, Jean Kleyn Peter O'Mahony Andrew Porter, Rhys Ruddock, James Ryan, John Ryan, Niall Scannell, CJ Stander, Josh van der Flier.

Bundee Aki, Joey Carbery, Jack Carty, Andrew Conway, Keith Earls, Chris Farrell, Robbie Henshaw, Rob Kearney, Jordan Larmour, Luke McGrath, Conor Murray, Garry Ringrose, Jonathan Sexton, Jacob Stockdal
Škotska kao i irska je imala puno bolju formu prošle godine, kad su dobili redom Engleze, Argentinu, Francusku i Fidži, a dobro parirali i Springboksima. Ove godine su ipak poraženi od Irske, Francuske i Velsa, te remizirali sa Englezima u onoj ludoj tekmi na Twickenhamu u sklopu Šest nacija. U pripremama su imaju jedan težak poraz od Francuza te pobjedu kući nad istima te Gruzijom u dvije tekme. tako da je forma dosta promjenljiva.

Najvažniji igrač je Finn Rusell koji kad je u formi čini ovu ekipu veoma opasnom u napadu i teškom za zadržati kada imaju loptu, svojom brzinom, pass igrom sa obje ruke i sposbnošću pronalaska i najmanjeg prostora u linijama čini ga pravom napasti u napadu, ali kad je van forme ili zaustavljen to znači da je i čitav tim dosta lošiji.

Njihov najbolji rezultat je polufinale iz '91.

Tim za prvenstvo:
John Barclay, Simon Berghan, Fraser Brown, Scott Cummings, Allan Dell, Zander Fagerson, Grant Gilchrist, Jonny Gray, Stuart McInally (c), WP Nel, Gordon Reid, Jamie Ritchie, Blade Thomson, Ben Toolis, George Turner, Hamish Watson, Ryan Wilson.

Darcy Graham, Chris Harris, Adam Hastings, Stuart Hogg, George Horne, Peter Horne, Sam Johnson, Blair Kinghorn, Greig Laidlaw, Sean Maitland, Ali Price, Finn Russell, Tommy Seymour, Duncan Taylor.
Domaćini su što se tiče forme prilično neubjedljivi zadnje dvije godine, osim jedne pobjede protiv Italijana prošle godine tu su porazi protiv Engleza, Boksa i All Blacksa iako se ti porazi i ne mogu nešto smatrati iznenađenjima, tako da im se nama šta zamjeriti, a od pobjeda imaju osim te navedene i one protiv Fidžija, Tonge, Gruzije i Rusije.

Njihov najvažniji igrač, vođa, kapiten i sve u jednom je Micheal Leitch koji je i najzaslužniji za onu odluku da idu na pobjedu protiv Boksa prije 4 godine koja ujedno i njihov najsvjetliji trenutak na prvenstvima dosad, tako da nisu došli dalje od grupne faze nikad u historiji.

Tim za prvenstvo:
Michael Leitch (c), Keita Inagaki, Yusuke Kizu, Jiwon Koo, Isileli Nakajima, Asaeli Valu, Takuya Kitade, Atsushi Sakate, Shota Horie, Luke Thompson, Wimpie van der Walt, Uwe Helu, James Moore, Hendrik Tui, Yoshitaka Tokunaga, Pieter Labuschagne, Kazuki Himeno, Amanaki Mafi.

Kaito Shigeno, Fumiaki Tanaka, Yutaka Nagare, Yu Tamura, Rikiya Matsuda, Kenki Fukuoka, Ataata Moeakiola, Lomano Lemeki, William Tupou, Ryoto Nakamura, Timothy Lafaele, Kotaro Matsushima, Ryohei Yamanaka.
Samoa je jedna od ekipa koje ne treba shvatati olako i podcijenjivati, iako forma govori drugačije, jer u zadnje dvije godine nisu dobili nikog osim Njemačke, Španije i Tonge. Sad im se vraćaju igrači iz Evrope koji su obično propuštali te tekme. Najvažniji od njih je Chris Vui, kojeg mnogi smatraju i svjetskom klasom na svojoj poziciji. Najbolji rezultat im je bio dva puta četvrtfinale, '91 i '95.

Tim za prvenstvo:
Afaesetiti Amosa, TJ Ioane, Jack Lam, Piula Fa'asalele, Josh Tyrell, Chris Vui (c), Teofilo Paulo, Kane Leaupepe, Senio Toleafoa, Michael Alaalatoa, Paul Alo-Emile, James Lay, Jordan Lay, Logovi'i Mulipola, Motu Matu'u, Ray Niuia, Seilala Lam.

Ed Fidow, Tim Nanai-Williams, Ahsee Tuala, Belgium Tuatagaloa, Henry Taefu, Alapati Leiua, Reynold Lee-Lo, Kieron Fonotia, AJ Atatimu, Tusi Pisi, Ulupano Seuteni, Dwayne Polotaivao, Melani Matavao, Scott Malolua.
I na kraju najslabija ekipa u ovoj grupi su Rusi, kojima će samo učešće biti uspjeh jer su dosad samo jednom bili na prvenstvu i to 2011. O formi dovoljno govori poraz od Italijana koji su im utrpali 85 poena, što bi i u košarci bilo puno, a osim toga gubili su i od Connachta. Njihov najiskusniji igrač je Andrei Ostrikov koji je jedini sa iskustvom igranja van Rusije, gdje je nosio dres Agena i Sale Sharska u Engleskoj da bi ove sezone ponovo se vratio u Top 14 i potpisao za Grenoble. Sa klupe ih predvodi iskusni Velšanin koji je i samim plasmanom napravio dobar rezultat.

Tim za prvenstvo:
Azamat Bitiev, Andrey Garbuzov, Kirill Gotovtsev, Victor Gresev, Bogdan Fedotko, Vitaliy Zhivatov, Evgeny Matveev, Andrey Polivalov, Vladimir Podrezov, Evgeny Yelgin, Stanislav Selsky, Nikita Vavilin, Sergey Chernyshev, Tagir Gadzhiev, Roman Khodin, Andrei Ostrikov, Valery Morozov, Anton Sychev.
Nastavak slijedi :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 41214
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 sep 2019, 09:40

Grupa B

All Blacksi na ovo prvenstvo dolaze nakon dosta vremena ne kao izraziti favorit, što i njihova forma govori, od te titule 2015 izgubili su 8 tekmi, što je vrlo neobično za njih, završili drugi u 4 nacije gdje su izgubili do Australije nakon dugo vremena, remizirali sa Boksima, a također su i u testovim poraženi od Iraca dva puta, te od Lionsa u seriji, kao i od Australije te Boksa u pripremama tako da nisu bili uvjerljivi. Ali oni svoju formu dižu svakako na prvenstvima, jer su iskusna ekipa, koja zna kako s eigraju ova takmičenja. Naravno pored svih zvijezda i klasa koje imaju u ekipi težko je izdvojiti jedno ime, ali po meni to je Beauden Barret, od koga dosta toga zavisi, preuzeo je ulogu Cartera u penalima, tako da će fokus biti posebno na tome.

Oni su trostruki prvaci, i branitelji tako da se kod njih sve osim titule smatra neuspjehom, nacija koja živi ragbi i za ragbi, tipa Brazila u fudbalu, gdje nije dovoljno samo pobjediti nego to mora biti u stilu i atraktivno.

Što se tiče ekipe za prvenstvo to je:
Dane Coles, Liam Coltman, Codie Taylor, Nepo Laulala, Joe Moody, Atu Moli, Angus Ta'avao, Ofa Tuungafasi, Scott Barrett, Brodie Retallick, Patrick Tuipulotu, Samuel Whitelock, Sam Cane, Luke Jacobson, Kieran Read (c), Ardie Savea, Matt Todd.

TJ Perenara, Aaron Smith, Brad Weber, Beauden Barrett, Richie Mo'unga, Ryan Crotty, Jack Goodhue, Anton Lienert-Brown, Sonny Bill Williams, Jordie Barrett, George Bridge, Rieko Ioane, Sevu Reece, Ben Smith.
Drugi teškašu ovij grup su Južnoafrikanci, koji nakon onog teškog perioda pod Coetzeejem 2016 i 2017, zadnje dvije godine pod Erasmusom su se vratili i pokazali odličnu formu pred SP, tako da ih mnogi smatraju i za top 3 favorita za titulu, a njihovi rezultati to isto i potvrđuju jer su dobijali redom i Engleze, i Argentince, i All Blackse i Australce i Francusku. Ipak ova prva tekma im je otežala put tako da će imati i teži ždrijeb kasnije. Od igrača koje izdvojio to je Faf de Klerk, koji je zadužen za tempo njihove igre, eksplodirao je zadnjih par sezona i svojom igrom, kako pass tako i nogom, zna napraviti odbranama dosta problema.

Oni su dvostruki svjetski prvaci i sigurno da će polufinale biti ono što se minimalno očekuje od njih.

Što se tiče sastava to je:
Schalk Brits, Eben Etzebeth, Lood de Jager, Steven Kitshoff, Vincent Koch, Siya Kolisi (c), Francois Louw, Frans Malherbe, Malcolm Marx, Bongi Mbonambi, Franco Mostert, Tendai Mtawarira, Trevor Nyakane, Kwagga Smith, RG Snyman, Pieter-Steph du Toit, Duane Vermeulen.

Damian de Allende, Lukhanyo Am, Warrick Gelant, Elton Jantjies, Herschel Jantjies, Faf de Klerk, Cheslin Kolbe, Jesse Kriel, Makazole Mapimpi, Sbu Nkosi, Handre Pollard, Cobus Reinach, Willie le Roux, Frans Steyn.
Predstavnik Evropljana u ovoj grupi su Italijani, koji su od dolaska O Shea na klupu doživjeli napredak u klupskom ragbiju ali u ovom reprezentativnom ipak ne toliko jer su zadnji puta top naciju dobili 2016, a jedine pobjede u zadnje dvije godine su im bile protiv Rusije, Japana i Gruzije. Naravno njihov talisman i čovjek kome če ovo SP biti 5 uzastopno je Sergio Parisse koji je i njihov motor i čovjek koji simbolizuje riječ ustrajnost. Što se tiče uspjeha oni nisu nikad prošli grupnu fazu, a i ovdje će teško to da urade pored ova dva teškaša.

Tim za prvenstvo:
Luca Bigi, Dean Budd, Oliviero Fabiani, Simone Ferrari, Leonardo Ghiraldini, Andrea Lovotti, Maxime Mbanda, Sebastian Negri, Sergio Parisse (c), Tiziano Pasquali, Jake Polledri, Nicola Quaglio, Marco Riccioni, Federico Ruzza, David Sisi, Abraham Steyn, Federico Zani, Alessandro Zanni.

Tommaso Allan, Mattia Bellini, Tommaso Benvenuti, Giulio Bisegni, Callum Braley, Michele Campagnaro, Carlo Canna, Jayden Hayward, Matteo Minozzi, Luca Morisi, Edoardo Padovani, Guglielmo Palazzani, Tito Tebaldi.
Namibija je reprezentacija koja još traži prvu pobjedu na svjetskim prvenstvima, a ovdje će im šansa za to biti duel sa Kanađanima. Jedina pobjeda koju imaju u pripremema je ona protiv Urugvaja a poraženi su i od Rusa, koji se ne mogu pohvaliti nekim rezulatima. Najsiksuniji igrač je Eugene Jantjies koji je i jedini preostali član ekipe iz 2007, a od ostalih kičmu tima čine de la Harpe, Kitshoff i van Lill.

Tim za prvenstvo:
Andre Rademeyer, Nelius Theron, Desiderius Sethie, AJ de Klerk, Johannes Coetzee, Obert Nortje, Louis van der Westhuizen, Torsten van Jaarsveld, Tjiuee Uanivi, Johan Retief, Thomasau Forbes, Rohan Kitshoff, Max Katjijeko, Prince Gaoseb, Wian Conradie, PJ van Lill, Adriaan Booysen, Janco Venter.

Cliven Loubser, Helarius Kisting, Damian Stevens, Eugene Jantjies, Darryl de la Harpe, Johan Deysel (c), Justin Newman, JC Greyling, Johann Tromp, Chad Plato, Lesley Klim, Janry du Toit, PJ Walters.
Kanađani su ekipa koja se može pohvaliti jednim četvrtfinalom iz 91, iako od tada i nisu imali pretjeranog uspjeha pa su i plasman na SP morali tražioti kroz repasaž protiv Hong Konga, a poraženi su i od Amerikanaca, Fidžija, Tonge, Urugvala i Brazila tako da će im jedina šansa za neku pobjedu na ovom SP-u biti gore spomenuta Namibija. Od igrača treba istaći brzonogo krilo DTH van der Merwea kojemu će ovo biti 4 prvenstvo i ima 38 eseja u 57 tekmi.

Tim za prvenstvo:
Tyler Ardron (c), Kyle Baillie, Justin Blanchet, Hubert Buydens, Luke Campbell, Matt Heaton, Eric Howard, Jake Ilnicki, Cole Keith, Conor Keys, Evan Olmstead, Benoit Piffero, Andrew Quattrin, Lucas Rumball, Djustice Sears-Duru, Mike Sheppard, Matthew Tierney

Nick Blevins, Andrew Coe, Jeff Hassler, Ciaran Hearn, Ben LeSage, Phil Mack, Jamie Mackenzie, Gordon McRorie, Peter Nelson, Shane O'Leary, Patrick Parfrey, Taylor Paris, Conor Trainor, DTH van der Merwe.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
MaGiCa
Postovi: 11337
Pridružen/a: 04 dec 2010, 20:27
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la MaGiCa » 28 sep 2019, 16:22



:tokralju: :tokralju: :tokralju:

Japan ponovo pobedio neku top ekipu na SPu, posle one prve pobede nad JARom 2015.

Stradashe Irci.

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 41214
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 okt 2019, 14:45

Japanci sila :clap:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

work
Postovi: 2207
Pridružen/a: 28 dec 2012, 11:09
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la work » 19 okt 2019, 11:14

Impresivni Englezi, pogotovo u odbrani.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Avatar
ASD
Postovi: 26223
Pridružen/a: 20 okt 2012, 12:26
Lokacija: Ciudad de carbón (Kohlenstadt)
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la ASD » 19 okt 2019, 12:05

Japan u ragbiju je skoro ono što je Brazil u vaterpolu ili Katar u rukometu. Ekipa koja u svom sastavu ima veliki broj stranaca.

Avatar
branimir85
Postovi: 14864
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la branimir85 » 19 okt 2019, 15:34

Ocekivao sam puno veci otpor Iraca,a ono na poluvremenu tekma bila gotova,hoce li makar sutrasnje dvije biti neizvjesnije ili da se ceka SF i finale :?:
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
jestamaji
Postovi: 16500
Pridružen/a: 04 apr 2013, 09:46
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la jestamaji » 19 okt 2019, 18:44

nije da se razumijem u to, ali vels-francuska bi moglo biti napeto

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 41214
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 okt 2019, 12:15

Vahamahina od heroja do tragicara, sam je izbacio svoje saigrace sa prvenstva, odavno ne vidjeh gluplji crveni :facepalm:

Vels se provukao, volio bih da ih Boksi ili Japan izbace u polufinalu.

Zato drugi par ima da sijeva na sve strane :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 41214
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 okt 2019, 12:21

ASD je napisao/la:Japan u ragbiju je skoro ono što je Brazil u vaterpolu ili Katar u rukometu. Ekipa koja u svom sastavu ima veliki broj stranaca.
Nista sto i druge repke na ovom nivou ne rade, skoro svi osim Pumasa i eventualno Boksa.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
ASD
Postovi: 26223
Pridružen/a: 20 okt 2012, 12:26
Lokacija: Ciudad de carbón (Kohlenstadt)
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la ASD » 20 okt 2019, 14:07

rio_Ferdy88 je napisao/la:
ASD je napisao/la:Japan u ragbiju je skoro ono što je Brazil u vaterpolu ili Katar u rukometu. Ekipa koja u svom sastavu ima veliki broj stranaca.
Nista sto i druge repke na ovom nivou ne rade, skoro svi osim Pumasa i eventualno Boksa.
Naravno. Neke manje rade ali Japan to radi više i zbog toga je daleko od lijepe priče.

Avatar
branimir85
Postovi: 14864
Pridružen/a: 05 jul 2015, 20:17
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la branimir85 » 20 okt 2019, 14:24

Ubise Boksi takozvane Japance,fizicki prejaki,skoro 30 minuta u 2.pol "japanci"nisu mogli izaci sa svoje polovice.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Avatar
rio_Ferdy88
Moderator
Postovi: 41214
Pridružen/a: 16 avg 2011, 04:32
Lokacija: Tamni Vilajet
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 okt 2019, 14:29

ASD je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:
ASD je napisao/la:Japan u ragbiju je skoro ono što je Brazil u vaterpolu ili Katar u rukometu. Ekipa koja u svom sastavu ima veliki broj stranaca.
Nista sto i druge repke na ovom nivou ne rade, skoro svi osim Pumasa i eventualno Boksa.
Naravno. Neke manje rade ali Japan to radi više i zbog toga je daleko od lijepe priče.
Ma naravno da je lijepa prica, to ce ti svaki ragbi fan reci, procitaj malo po netu, ekstra je da se ragbi popularizuje i prosiri broj fanova i igraca. Sad je u planu da ih se ubaci u Ragby ch, pa da igraju svake godine kao i Argentince sto su uradili.

Eto Australija nedavno izbacila sastav gdje vecina igraca nisu bili rodjeni tamo, nego su sa nekog od pacifickih otoka.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Avatar
FoxMulder
Postovi: 1639
Pridružen/a: 29 avg 2019, 21:31
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la FoxMulder » 20 okt 2019, 17:43

Gledao sam jučer Australija-Engleska. Ne pratim ragbi, iako je zanimljiv sport.
Očekivao sam da su Australci najjača reprezentacija uz Novi Zeland, ali ih englezi baš izdominiraše.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Avatar
Pasha
Moderator
Postovi: 6037
Pridružen/a: 17 jan 2009, 15:02
Lokacija: Jalija
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la Pasha » 20 okt 2019, 20:52

Japan je dosta tih igraca doveo jos kao mlade, da studiraju kod njih. Oni u medjuvremenu se pokazali kao dobri igraci i dali im drzavljanstva...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Avatar
jestamaji
Postovi: 16500
Pridružen/a: 04 apr 2013, 09:46
Kontakt:

Re: Rugby Union&League

Post Postao/la jestamaji » 26 okt 2019, 10:56

johnny willkinson i david beckham rekoše sinoć obojica engleska uzima stoposto! po ovome do sada nisu nimalo u krivu. ali ima još čitavo poluvrijeme ...

finale vels-engleska bi bilo genijalno!

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.