FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zeko87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zeko87 » 04 okt 2019, 18:28

simidobar je napisao/la:
Zeko87 je napisao/la:Realno Sarajevo kao grad će u svakom smislu nositi duplo više obveza i po svemu će se gledati da se strogoća trenira na nama. Pa i ovo zatvaranje tribine Želji je glupiranje klasično. Mi da smo odbili izaći, pa čak i da su registrovali 3:0 za nas, nismo svjesni šta bi nm svez radio u budućnosti, za svaku sitnicu bi nas rigorozno kžnjavali, za bilo kakvo skandirnje bi se prekidala utakmica isl. Ovako smo barem pokazali obraz, ponijeli se kao gospoda i sad imamo puno pravo da postavljamo uslove i vršimo pritisak.

U prvi mah sam i ja isto govorio da ih je trebalo ovako onako zato što su izašli, ali sada dugoročno gledajući mislim da smo uradili pravu stvar.
Ima vise godina da se niko iz kluba nije obratio savezu pa nas deru kako stignu, zasto mislis da moze bit gore od ovog ?

Obraz mozes pokazat 2-3 puta.. poslije deset godina istih ispada ne mozes pricat o obrazu nego o nasem kukavicluku, zataskavanju..

Konakovicu je*em i tebi sve lopovsko !!! Sakri pi*ko prodana..

Ja se izvinjavam... al kad vidim da smo im ganjali igrace po terenu, jos vise sam ljut sto smo dopustili da im ovo prolazi 10 godina..
Ma realno brate, skoro svi se mogu žaliti na savez koji je kriminalan, pa i Željo isto tako. Ovo oko licence, titule dodijeljene Zrinjskom onim penalom u Bijeljini itd. Ja sam zato da nam uprava ne radi navijački, nego strateški, argumentovano.

Zašto smo mi toliko strogi prem sebi i svome, tražimo neprijatelje iznutra dok ostali klubovi opravdaju i odobravaju fašizam, kriminal i nesposobnost u svojim redovima.

Jesi li ikad čuo i vidio da da hrvati i srbi ganjaju po terenu svoje igrače i upravu kao što smo mi to uradili protiv smrdljivog Širokog na Koševu prije par godina, ili Manijaci prošle godine. Smiju nm se dušmani na svakom koraku. U jedinstvu je snaga :)
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 04 okt 2019, 18:28

@ElCartel11. Nazalost, u zalbi ne mozes navesti da si u strahu od sankcija izasao na teren. Mislim, mozes, ali ti je zalba temeljem toga, neosnovana.
U KZ FBiH (da sad ne trazim koji clan, imas na netu), jasno stoji da nisi duzan poslusati nalog ovlastene osobe, ako se isti kosi sa zakonom, te ako si u strahu za vlasti zivot, zdravlje, imovinu sebe i svojih bliznjih. Također, u istom Zakonu, jasno je naglaseno, da nisi duzan postovati bilo kakvu odluku, ako ti se nisu obezbijedili uslovi za kvalitetno provođenje takve odluke. To tretira i Zakon o radu FBiH.
Ako ispunis zahtjev koji je u suprotnosti sa pozitivno-pravnim normama i propisima u navodnom strahu od posljedica, ne mozes traziti pravnu zastitu, odnosno temeljiti zalbeni zahtjev na tome, jer je Zakon jasno propisao mehanizme i poluge zastite u takvom slucaju. Sve ostalo se tretira kao prijetnja i podlozna je KZ FBiH.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 04 okt 2019, 18:29

ElCartel11 je napisao/la:Ako je to delegat napisao u svom izvjestaju sto prije uloziti zalbu Savezu, UEFI, sportskom arbitraznom sudu.
Zasto? Zato sto postoji dobar temelj, da poniste rezultat od 3:2 i da se odigra utakmica pred praznim tribinama od 75min dalje kad je bilo 2:2. Znamo svi koliko FIFA/UEFA ne vole rasizam, nacionalizam, vjerske netrpljivosti, a o gadjanju fudbalera da ne pricam.

U zalbi se moze navesti, da su igraci i strucni stab bili u strahu od mogucih sankcija ako ne izadju na teren, da su bil u strahu za svoj zivot i svoje zdravlje zato nisu mogli pruziti 100% svojih mogucnosti posle nastavka utakmice itd.

Treba probati, nista nas nece kostati, a imamo sanse, jer je delegat ocito naveo, da se je utakmica nastavila, a nisu bili steceni uslovi za to jos.
Ti ocigledno ides na "acting under duress". :mrgreen:
To itekako stoji da nismo nastavili. Imali smo cistu situaciju tako da te price o kaznama su lazi. Ako ne nas savez, Evropa bi nas zastitila.
Plus bi ustedili da nam se igraci umaraju zadnjih 20 minuta.
Ali mi nastavili i do kraja utakmice se nista vise lose nije dogodilo. Tako da ce oni reci da se situacija "popravila".

Mozes misliti da delegat kaze da nema uslova a nasi ipak kazu - igrajte.
I sve to u mjestu gdje smo vec izgubili Vedrana.
Tuzno.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 04 okt 2019, 18:32

Lakoste je napisao/la:Skinuli su drotovi koje je on imenovo(svog komesara)
To sto ga ti branis tvoja stvar, vjerovatno si iz njegove partije pa ga branis ali nama ne nameci.

Grobar koji je unistio kk bosnu, mekusac koji mijenja partije i prica protiv koje je do jucer lizao.
ja sam vidio Bakira kako skida i još se nasmija... :puke:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 04 okt 2019, 18:39

Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 okt 2019, 18:41

kengur je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:Ako je to delegat napisao u svom izvjestaju sto prije uloziti zalbu Savezu, UEFI, sportskom arbitraznom sudu.
Zasto? Zato sto postoji dobar temelj, da poniste rezultat od 3:2 i da se odigra utakmica pred praznim tribinama od 75min dalje kad je bilo 2:2. Znamo svi koliko FIFA/UEFA ne vole rasizam, nacionalizam, vjerske netrpljivosti, a o gadjanju fudbalera da ne pricam.

U zalbi se moze navesti, da su igraci i strucni stab bili u strahu od mogucih sankcija ako ne izadju na teren, da su bil u strahu za svoj zivot i svoje zdravlje zato nisu mogli pruziti 100% svojih mogucnosti posle nastavka utakmice itd.

Treba probati, nista nas nece kostati, a imamo sanse, jer je delegat ocito naveo, da se je utakmica nastavila, a nisu bili steceni uslovi za to jos.
Ti ocigledno ides na "acting under duress". :mrgreen:
To itekako stoji da nismo nastavili. Imali smo cistu situaciju tako da te price o kaznama su lazi. Ako ne nas savez, Evropa bi nas zastitila.
Plus bi ustedili da nam se igraci umaraju zadnjih 20 minuta.
Ali mi nastavili i do kraja utakmice se nista vise lose nije dogodilo. Tako da ce oni reci da se situacija "popravila".

Mozes misliti da delegat kaze da nema uslova a nasi ipak kazu - igrajte.
I sve to u mjestu gdje smo vec izgubili Vedrana.
Tuzno.
Dogodila se brate opet tuca u 90+ cini mi se, kad je njihov igrac dobio crveni, sto mozemo reci da su oni izazvali opet haos na terenu i da su opet bili ugrozeni zivoti nasih igraca i strucnog staba.

Pravo je jeb.ena stvar ako imas dobrog odvjetnika moze te izvuci iz govana pa taman da ubijes nekog, a ako imas nekog glupana za odvjetnika moze te zena varati godinama i svi dokazi ici protiv nje, a sud na kraju presuditi da njoj pripada pola imovine :lol:

Zato treba oformiti dobar tim pravnika i uci u sudski "rat" sa Listicom, pa sta god na kraju da bude.
Budimo barem mudonje sad i mangupi, izgubiti i tako nemamo sta, a mozemo pokrenuti drakonske kazne za ove ubice, Savez ce standardno po svoje da jih stiti, zato ici prema UEFI i sportskom sudu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 04 okt 2019, 18:47

POŠALJITE SABRINU NA INSTRUKCIJE IZ BOSANSKOG JEZIKA!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 04 okt 2019, 18:48

VenamaHrabrih je napisao/la:Cast, postenje, dostojanstvo, plemenitost, hrabrost.... jesu univerzalne vrijednosti i vaznije os svake utakmice, bodova, pobjeda i poraza.
Saopstenje FKS me podsjeca na skec Nadrealista kad pok. Para govori; Cuj Platini, ak to budeš još jednom uradil, ja se bum izgalamil na tebe...
Sta je to kazna u poređenju sa gorenavedenim vrijednostima? U ovoj konstelaciji, ona je, zapravo, nagrada. Mi ne smijemo dopustiti da nas maltretiraju. Ne dozvoljava nam to epitet najboljeg bh kluba, najstarijeg prvoligasa, antifasistickih vrijednosti koje su temelju naseg kluba.
To smo mi juce izgubili, a ne jednu pishanu utakmicu, ni prvu ni zadnju.
Uz rizik da budem dosadan, mogli smo izaci na teren i sjesti na travnjak, odbijajuci da nastavimo susret. Hebibovic je mogao reci da se ne osjeca dobro poslije udarca i jos masu stvari.
Sta je to, ako je ista, obecano basem klubu ako se vrati na teren? Da li smo trgovali gorepomenutim vrijednostima koje nemaju cijenu?
Pogini, čovječe, ali ne odstupaj od civilizacijskih normi.
FK Sarajevo u ovom glibu, mora biti svjetionik u svim sferama, a ne samo fudbalskoj. Mora biti greben spasa i zvijezda vodilja te pozitivan primjer svima.
FK Sarajevo je jedina svebosanska institucija koja okuplja razne ljude, raznih razmisljanja i profila. I bas zbog toga, FKS mora uvijek biti na barikadama i uvijek siriti dah revolucije.
Ako se to zaboravi, zanemari i proda, srusili su se temelji kluba.
Zato nema mjesta uklanjanju, saginjanju, podvijanju repa i kukavicluku.
Ispravi kicmu
U glavu ih drkni
Pokazi im zube
I ponosno crkni...
Tragedija svega je sto veci dio nase uprave i likovi poput @bordobijeli ne shvataju uopste o cemu govoris. To je puno bolnije od poraza i neosvojenih titula. Daj mu 50 maraka ili 2 pobjede i on je veseo ko majmun u cirkusu. Hljeba i igara. Zato i jesu krdo balija koje Penke zove kujicama.
Tebi majstore svaka cast za post :bow: :bow:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 okt 2019, 18:49

Zip je napisao/la: “Organizacija utakmice loša, sa propustima. Klub domaćin nije osigurao sve uvjete za odigravanje utakmice(ponašanje navijača, ubacivanje predmeta u teren, baklje i dr.). Održan brifing na vrijeme, sa svim službama i službenim licima. Službeni predstavnici klubova, skladno propozicijama natjecanja, dostavili popise sa jasno naznačenim igračima do 21 godine, igračima stranim državljanima te igračima na posudbi. Izvršen pregled sportskih iskaznica i licenci kao i identifikacija igrača bez primjedbi”, stoji u Martinovićevom izvještaju.
Iako nemam pojma o pravnom sistemu, znaci govorim kao obican covjek, znam da se ovo saopstenje od delegata itekako moze iskoristiti u nasu korist, da se zalimo na konacan rezultat utakmice i da zahtjevamo, da se nastavi utakmica opet kod rezultata 2:2 od 75min dalje, ovaj put pred praznim tribinama.
Ili da automatski izbace ubice iz kupa, ali je tesko za ocekivati to, mnogo realnije mi izgleda ova prva solucija.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 04 okt 2019, 19:02

ElCartel11 je napisao/la:Dogodila se brate opet tuca u 90+ cini mi se, kad je njihov igrac dobio crveni, sto mozemo reci da su oni izazvali opet haos na terenu i da su opet bili ugrozeni zivoti nasih igraca i strucnog staba.

Pravo je jeb.ena stvar ako imas dobrog odvjetnika moze te izvuci iz govana pa taman da ubijes nekog, a ako imas nekog glupana za odvjetnika moze te zena varati godinama i svi dokazi ici protiv nje, a sud na kraju presuditi da njoj pripada pola imovine :lol:

Zato treba oformiti dobar tim pravnika i uci u sudski "rat" sa Listicom, pa sta god na kraju da bude.
Budimo barem mudonje sad i mangupi, izgubiti i tako nemamo sta, a mozemo pokrenuti drakonske kazne za ove ubice, Savez ce standardno po svoje da jih stiti, zato ici prema UEFI i sportskom sudu.
Dobro si, mene je prenijelo za to na kraju. Toliko sam bio povrijedjen sto su nastavili i jos sam. I da smo dobili isto bih pisao. ISTO.

Ma valja ti ta svakako. Da ima sposobnih glava svasta bi se moglo.
Od OJ-a pa nadalje naravno da dobar advokat moze svasta da napravi. U nase sudove ne vjerujem ali u zapadnim bi prosli.
A to za zene, ima drzava gdje nije bitno ko vara, cim jedno hoce razvod, sve ide 50-50 (ako nemas prenup). :mrgreen:

Pogotovo jer imamo napismeno izjavu delegata. Ali do potencijanlnog sudskog procesa bi i on magicno promijenio misljenje ili interpretaciju izjave. Znas kako to kod nas ide.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 04 okt 2019, 19:06

Zip je napisao/la:Ma niko ne smije poceti utakmicu dok je ona nakaradma zastava HB preko sredine tribine Treba krenuti od toga, pa preko zlobnih skandiranja, pa onda fasizam, pa nacionalizam.... To nije samo kad igra FKS.... al je najizrazenije kad mi gostujemo...
Mislim da je zastava Hrvatske je bila u prvom planu...još gore, u Kupu BiH zastava Hrv :x

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 04 okt 2019, 19:10

Mislim da se nece nista promijeniti, kazna ce im biti minimalna. Kaznit ce i nas sigurno, zbog balansa. Kod nas je politika u sve umijesana. Medjutim i dalje sam istog misljenja, da nasi nisu trebali nastaviti utakmicu, po cijenu izbacivanja iz lige, mislim da im to niko nebi prigovorio.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 04 okt 2019, 19:34

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST KOLEKTIVA „Bordo Priča“

Fudbalski klub Sarajevo kao kolektiv, društvo, skupina, nikada u javnost nije izlazila sa napadačkim stavom, te sa iznošenjem pukih insinuacija, pa čak i tačnih tvrdnji na ime i adresu ostalih sportskih i fudbalskih/nogometnih kolektiva u okvirima naše države.

Ekipa Bordo Priče nije dio Fudbalskog kluba Sarajevo, te kao takva će ovim saopštenjem izaći u javnost direktno opužujućim i defanzivno – ofanzivnim stavom prema kolektivu koji nosi ime NK Široki Brijeg i njihovom skorašnjem saopštenju i ataku na integritet Kluba i navijača iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Prvenstveno, da bi se naš glas mogao čuti u širim okvirima i da bi bili relevantni za ikakvu priču o ovoj temi, spomenućemo dešavanja vezana za našu ekipu na susretu odigranom 02.10. na stadionu Pecara. Naš kolektiv na stadionu Pecara su predstavljale dvije osobe, jedna osoba na tribinama stadiona sa kamerom, snimajući meč, te druga osoba na travnjaku iza gola sjeverne tribine, snimajući meč iz drugog ugla. Drugi spomenuti član konstantno, kroz cijelu utakmicu trpi nacionalističke uvrede, te strahuje za vlastitu sigurnost na terenu. Ove uvrede nisu dolazile potpuno od publike, nego i od osiguranja koje je bivalo maksimalno nesusretljivo za rad, te koncem utakmice i verbalno vrijeđajući naše članove, ugrožava njihovu sigurnost – sušta suprotnost od njihovog posla. Svaki problem je snimljen audio ili video materijalima, te je dostavljen na adresu Fudbalskog kluba Sarajevo koji je iste proslijedio na veći broj adresa uz tužbe, pa da vidimo do kada će taj 'folklor' imati smisla.

Kada već postajemo kompetentni za razgovor, ostatak teksta upućujemo direktno klubu koji dolazi iz grada kroz koji prolazi rijeka Lištica.

"Dosta je, zbilja, više i nama orkestriranog stvaranja atmosfere napetosti iz Sarajeva danima pred utakmicu, pozivanja „pohoda na Lišticu“ kao da se ide u rat, provociranja, psovki i verbalnog maltretiranja „Hordi zla“ čim uđu na tribinu, vrijeđajući ne samo gledatelje na stadionu Pecara nego sve stanovnike Širokog Brijega i cijeli jedan narod." - ovo je jedan dio saopštenja NK Široki Brijeg. Zbog čega su navijači FK Sarajevo ugnjetavani i maltretirani svaki put kada dođu na stadion Pecara i zbog čega neki od njih ulaze tek u 45. minuti na tribinu? Zbog čega im se ne dozvoljava ni da popiju vode, kao ni da dođu u majicama sa likom ubijenog navijača FK Sarajevo? Koga to Horde zla vrijeđaju?

Fudbalskom klubu Široki Brijeg je 'dosta'. Nogometni klub Široki Brijeg se ograđuje i najoštrije osuđuje svako nesportsko i nefer ponašanje publike na stadionu Pecara. Gospodo, znate li da ste se upravo ogradili od svakog pojedinca na tribinama svog stadiona? Fudbalski klub Sarajevo godinama unazad, i prije te 2009. godine koju ste bezobrazno spomenuli u vašem (posebno malim slovom) tekstu biva dočekivana povicima „Ubij baliju“ gromoglasnim navijanjem od strane cijelog stadiona, svakog pojedinca (dokumentovano i dostavljeno NSBiH). Navijači, simpatizeri, fanovi našeg Kluba konstanto bivaju izloženi fizičkoj torturi na ulicama grada, posebno od te kobne nedjelje, 04.10.2009., iako nikada u svojim povicima nije optužila nijednog građanina mjesta kroz koji prolazi rijeka Lištica da je naudio našim navijačima, te počinio krivično djelo ubistva navijača. Dobro zna cijeli glavni grad, i vaše mjesto, i svi klubovi, kolektivi, a i ljudi ko je zapravo počinio to ubistvo. Građanima i mještanima nikada riječi nije bilo nametnuto, te nikada se nije išlo rušilačkim stavom prema ovom mjestu, vaše insinuacije su apsurdne.

Hvatanje igrača za međunožje komentarisati nećemo, jer vi fizičkog dokaza za to nemate, svjesni ste da se bavite klevetom.

Vaš kolektiv spominje vjerske obrede igrača, vjersku stranu pogotovo? Svjesni ste da vaša uprava i klub ne dozvoljavaju da za ekipu potpiše igrač koji nije katoličke vjeroispovijesti, i da time kršite Zakone o ljudskim pravima, te se poistovijećujete sa ljudima koji šire rasizam, nacionalizam te mržnju prema različitim od sebe? UEFA zatvara oči na sve to, ne vjerujemo da će ta praksa trajati još dugo.

Spominjete povike za Atifa Dudakovića, spominjete ga kao osuđenog ratnog zločinca. Atif Dudaković je nikada osuđeni, uvijek optužba oslobođeni ratni general i heroj odbrane države Bosne i Hercegovine od strane hrvatskih i srpskih snaga, HVO-a i JNA. Shodno tome, kako komentarišete vaše navijače i gromoglasno navijanje cijele publike imena Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca, preminulog u Haškom Tribunalu činom samoubistva?

Fašištičke zastave, nacionalističke pjesme, tretiranje naših članova Uprave kao huligane, te navijače, popularne 'Horde Zla', koje čine više pozitivnog za ovo društvo nego ijedan član vašeg kolektiva kao varvare i ubice, osobe koje imaju "kukasti krst" na tribini, zastavu "Herceg-Bosne", osobe koje javno podržavaju fašizam i pjevaju pjesme Anti Paveliću, te sve ostale stvari koje vas stavljaju na marginu društva ove države ćemo spomenuti u nekim drugim tekstovima, za ovo saopštenje je dovoljno ovoliko.

Gospodo iz malog mjesta na rijeci Lištici – vi prava na govor i saopštenja nemate. Pogotovo ne na ovaj dan, kada bi trebali zajedno sa cijelom državom stati na istu crtu, tražeći i privodeći pravdi krivca za ubistvo Vedrana Puljića u VAŠEM mjestu, pred VAŠIM stadionom. Imajte malo obraza i časti, bar na ovaj dan, 10 godina od pomenutog dešavanja.

Istina i pravda za Vedrana Puljića.

Bordo Priča.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 04 okt 2019, 19:44

Zeko87 je napisao/la:
simidobar je napisao/la:
Zeko87 je napisao/la:Realno Sarajevo kao grad će u svakom smislu nositi duplo više obveza i po svemu će se gledati da se strogoća trenira na nama. Pa i ovo zatvaranje tribine Želji je glupiranje klasično. Mi da smo odbili izaći, pa čak i da su registrovali 3:0 za nas, nismo svjesni šta bi nm svez radio u budućnosti, za svaku sitnicu bi nas rigorozno kžnjavali, za bilo kakvo skandirnje bi se prekidala utakmica isl. Ovako smo barem pokazali obraz, ponijeli se kao gospoda i sad imamo puno pravo da postavljamo uslove i vršimo pritisak.

U prvi mah sam i ja isto govorio da ih je trebalo ovako onako zato što su izašli, ali sada dugoročno gledajući mislim da smo uradili pravu stvar.
Ima vise godina da se niko iz kluba nije obratio savezu pa nas deru kako stignu, zasto mislis da moze bit gore od ovog ?

Obraz mozes pokazat 2-3 puta.. poslije deset godina istih ispada ne mozes pricat o obrazu nego o nasem kukavicluku, zataskavanju..

Konakovicu je*em i tebi sve lopovsko !!! Sakri pi*ko prodana..

Ja se izvinjavam... al kad vidim da smo im ganjali igrace po terenu, jos vise sam ljut sto smo dopustili da im ovo prolazi 10 godina..
Ma realno brate, skoro svi se mogu žaliti na savez koji je kriminalan, pa i Željo isto tako. Ovo oko licence, titule dodijeljene Zrinjskom onim penalom u Bijeljini itd. Ja sam zato da nam uprava ne radi navijački, nego strateški, argumentovano.

Zašto smo mi toliko strogi prem sebi i svome, tražimo neprijatelje iznutra dok ostali klubovi opravdaju i odobravaju fašizam, kriminal i nesposobnost u svojim redovima.

Jesi li ikad čuo i vidio da da hrvati i srbi ganjaju po terenu svoje igrače i upravu kao što smo mi to uradili protiv smrdljivog Širokog na Koševu prije par godina, ili Manijaci prošle godine. Smiju nm se dušmani na svakom koraku. U jedinstvu je snaga :)
Strogi smo zato sto hocemo sport, pravdu, normalan zivot, nek ostali rade i budu sta god hoce... mi pisemo nasu istoriju ne oni..

Uvijek sam vise strog prema sebi nego prema drugom. Sto se kaze, ja sam ti ponosni Bosanac. :mrgreen:

Taj "nas" ponos daje i obaveze, fino me kosta u zivotu, al sta cu, volim bit Bosanac boli me ku*ac za posljedice i cijenu.

Kao Bosanca uopste me ne interesuju ostali u mojoj drzavi... Nikad nismo bili fasisti, uvijek smo pruzali ruke svima i bili bolji od bolesnih komsija, al uvijek, u bilo kojem momentu !!

Slazem se da je u jedinstvu snaga. :thumbup: Al ne plemenskom nego Bosanskom..
Takodje nasa borba treba da bude jaca svakim danom... A ne da se zavrsava sa "ajd jos jednom" :facepalm:
Mi imamo odgovornost prema nasoj drzavi, prema drugim gradovima i selima, prema svim Bosancima i Hercegovcima.. Mi uvijek imamo ulogu "primjera", moramo bit strogi prema sebi. Neko svjetlo mora upalit.

Slazem se ja da je to normalno sto ti pises, strateski, polako... Al 10 godina.. Po mom misljenju vise nema izgovora, previse smo "kapi" propustili kulturno i linijom manjeg otpora..

U nenormalnim okolnostima uz nenormalne sudionike nema mjesta za normalno rjesenje.. na samar stocem, ne iz mrznje nego da progledaju.. za opste dobro.

PS Nicim nisam zelio da obezvrijedim tvoje misljenje il da te uvrijedim.. Ljut sam pravo al ne na tebe ili nekog sa foruma..

Sta ja znam kakav ko kontekst moze izvuc, bolje da kazem dok je ranije. :mrgreen:
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 04 okt 2019, 19:48

Ministar unutrašnjih poslova KS, tražit će pismeni odgovor iz MUP-a ko je odobrio skidanje parola za našeg brata Vedrana, nažalost ni komesar nije sa tim upoznat.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 04 okt 2019, 19:52

Lakoste je napisao/la:Skinuli su drotovi koje je on imenovo(svog komesara)
To sto ga ti branis tvoja stvar, vjerovatno si iz njegove partije pa ga branis ali nama ne nameci.

Grobar koji je unistio kk bosnu, mekusac koji mijenja partije i prica protiv koje je do jucer lizao.
To je to. Izneses laz ovdje i kad ti se odgovori onda si iz necije stranke. On unistio kk Bosnu. Glupost, opet lazes.
Imali iko da ti valja, ili si ti jedini.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 04 okt 2019, 19:55

kengur je napisao/la:
VenamaHrabrih je napisao/la:Cast, postenje, dostojanstvo, plemenitost, hrabrost.... jesu univerzalne vrijednosti i vaznije os svake utakmice, bodova, pobjeda i poraza.
Saopstenje FKS me podsjeca na skec Nadrealista kad pok. Para govori; Cuj Platini, ak to budeš još jednom uradil, ja se bum izgalamil na tebe...
Sta je to kazna u poređenju sa gorenavedenim vrijednostima? U ovoj konstelaciji, ona je, zapravo, nagrada. Mi ne smijemo dopustiti da nas maltretiraju. Ne dozvoljava nam to epitet najboljeg bh kluba, najstarijeg prvoligasa, antifasistickih vrijednosti koje su temelju naseg kluba.
To smo mi juce izgubili, a ne jednu pishanu utakmicu, ni prvu ni zadnju.
Uz rizik da budem dosadan, mogli smo izaci na teren i sjesti na travnjak, odbijajuci da nastavimo susret. Hebibovic je mogao reci da se ne osjeca dobro poslije udarca i jos masu stvari.
Sta je to, ako je ista, obecano basem klubu ako se vrati na teren? Da li smo trgovali gorepomenutim vrijednostima koje nemaju cijenu?
Pogini, čovječe, ali ne odstupaj od civilizacijskih normi.
FK Sarajevo u ovom glibu, mora biti svjetionik u svim sferama, a ne samo fudbalskoj. Mora biti greben spasa i zvijezda vodilja te pozitivan primjer svima.
FK Sarajevo je jedina svebosanska institucija koja okuplja razne ljude, raznih razmisljanja i profila. I bas zbog toga, FKS mora uvijek biti na barikadama i uvijek siriti dah revolucije.
Ako se to zaboravi, zanemari i proda, srusili su se temelji kluba.
Zato nema mjesta uklanjanju, saginjanju, podvijanju repa i kukavicluku.
Ispravi kicmu
U glavu ih drkni
Pokazi im zube
I ponosno crkni...
Tragedija svega je sto veci dio nase uprave i likovi poput @bordobijeli ne shvataju uopste o cemu govoris. To je puno bolnije od poraza i neosvojenih titula. Daj mu 50 maraka ili 2 pobjede i on je veseo ko majmun u cirkusu. Hljeba i igara. Zato i jesu krdo balija koje Penke zove kujicama.
Tebi majstore svaka cast za post :bow: :bow:[/quoteTo i mene najvise boli. To odsustvo moralnih nacela. Izgleda da sve ima svoju cijenu i bar-kod.
Hvala tebi na postu i drago mi je da slicno razmisljamo.
Stand up for your rights! :tokralju:

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 04 okt 2019, 20:06

ElCartel11 je napisao/la:
Zip je napisao/la: “Organizacija utakmice loša, sa propustima. Klub domaćin nije osigurao sve uvjete za odigravanje utakmice(ponašanje navijača, ubacivanje predmeta u teren, baklje i dr.). Održan brifing na vrijeme, sa svim službama i službenim licima. Službeni predstavnici klubova, skladno propozicijama natjecanja, dostavili popise sa jasno naznačenim igračima do 21 godine, igračima stranim državljanima te igračima na posudbi. Izvršen pregled sportskih iskaznica i licenci kao i identifikacija igrača bez primjedbi”, stoji u Martinovićevom izvještaju.
Iako nemam pojma o pravnom sistemu, znaci govorim kao obican covjek, znam da se ovo saopstenje od delegata itekako moze iskoristiti u nasu korist, da se zalimo na konacan rezultat utakmice i da zahtjevamo, da se nastavi utakmica opet kod rezultata 2:2 od 75min dalje, ovaj put pred praznim tribinama.
Ili da automatski izbace ubice iz kupa, ali je tesko za ocekivati to, mnogo realnije mi izgleda ova prva solucija.
Izvini sto te gnjavim, ali pristanak na nastavak utakmice u onakvim uvjetima, automatski te cini saucesnikom u eventualnom krivicnom djelu, i/ili namjeri da se isto izvrsi.
Izlaskom na teren, nasi su dezavuirali sve moguce pravne akcije u tom smislu.
Ne treba biti pravnik za to. Samo zdrava logika.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 04 okt 2019, 20:12

Raja ,izvinjavam se na upadu. Savez može riješti i prtisnuti više instance oko slučaja Vedran Puljić kroz svoje stalne komisije ,isto tako slučaj Široki Brijeg, svaki put iznova i iznova, se pokazuje kao konstantan i deprimirajući po normalan um . Stoga jedino svima nama preostaje da se odlučno krene u borbu protiv ,ne Saveza, nego ljudi u Savezu i načina na koji prešutno odobravaju svo fašističko-nacionalističko orgijanje na uštrb glasova koje od njih dobijaju na glasanjima u Savezima , a obične "navijačke" stvari uvrštavaju pod teške prekršaje. Na to bacite fokus. :bih:

ISTINA ZA VEDRANA ! :bih:
Zadnja izmjena: Admir74, dana/u 04 okt 2019, 20:23, ukupno mijenjano 2 puta.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 okt 2019, 20:17

VenamaHrabrih je napisao/la: Izvini sto te gnjavim, ali pristanak na nastavak utakmice u onakvim uvjetima, automatski te cini saucesnikom u eventualnom krivicnom djelu, i/ili namjeri da se isto izvrsi.
Izlaskom na teren, nasi su dezavuirali sve moguce pravne akcije u tom smislu.
Ne treba biti pravnik za to. Samo zdrava logika.
Napisao sam, da se to moze lako podbiti, da su igraci i strucni stab bili u strahu od sankcija zabrane bavljenjem fudbalom nekoliko mjeseci ako ne izadju na teren. Da su bili u strahu od mogucih kazni za svoj klub u ligi i odbijanjem bodova itd.
Svasta se moze napisati u odbranu, pa cak i to da smo mi zeljeli, da se utakmica privede mirno posle prekida na zelenom terenu, ali da se atmosfera nije smirila niti se je ispraznila tribina odakle je pogodjen Hebibovic, jos dodatno na to sve igraci SB su pred kraj utakmice izazvali sukob na terenu, gdje je njihov igrac dobio crveni karton i sa svojim ponasanjem su igraci SB opet ugrozili sigurnost nasih igraca, koji su igrali u strahu i u bojazni za svoj zivot od tog prekida dalje (kad je pogodjen Hebibovic).

Razumijem, da ne vjerujete da mozemo nesto postici, necemo ni postici ako se budemo zalili samo nasem savezu i tu da stanemo. Trebamo ici na UEFU i sportski arbitrazni sud, da je bilo samo fasisticko i nacionalno orgijanje, SB bi dobio novcanu kaznu i bili bi bez svojih majmuna koju tekmu.
Ovako kad je igrac pogodjen e tu UEFA neprasta.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: cetvrticovjek i 29 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []