FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Avatar
kolezeljovac
Postovi: 4012
Pridružen/a: 06 jul 2017, 15:55
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kolezeljovac » 09 okt 2019, 12:06

Dobar jutar.... :D
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 31007
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 09 okt 2019, 13:29

slika

Gledaj nase pulene na kraju stola
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Avatar
Bezideja
Postovi: 2838
Pridružen/a: 14 nov 2018, 09:20
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bezideja » 09 okt 2019, 13:45

LjoZee je napisao/la:slika

Gledaj nase pulene na kraju stola
Iftar :D
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Avatar
braco
Postovi: 8687
Pridružen/a: 22 avg 2010, 23:58
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 09 okt 2019, 14:00

Taktička analiza Borac - Željezničar

Kvalitet Stojana Vranješa


Upravo zbog takvih stvari, iz Borca su pred utakmicu poslali poruku da tabela jasno pokazuje ko je favorit, a Amar Osim je kazao da bez obzira na stanje na istoj, on pobjede u Banja Luci ne misli najavljivati. Umjesto toga, istakao je Stojana Vranješa kao najveću prijetnju golu Željezničara, ali dodao je da i pored toga što njegov tim tačno zna šta od Vranješa može očekivati, to ne mora značiti da će ga biti u stanju lako zaustaviti.

I već u 9. minuti, demonstrirao je svoj kvalitet. Gosti su mu ostavili previše vremena i prostora, dovoljno da primi loptu i proslijedi je, što je on znalački iskoristio, jer je njegov kvalitet da već ranije zna gdje mu se nalazi najbolja opcija za dodavanje. No, osim što ovaj isječak pokazuje kvalitet Vranješa, pokazuje još jednu stvar koju u Željezničaru sigurno neće rado željeti da vide.

slika

Stojan Vranješ je okružen trojicom fudbalera, koji su doduše predaleko od njega i on sa lakoćom prima i prosljeđuje loptu do Kajkuta koji vreba neopreznost Osmankovića/screenshot

Kemal Osmanković je užasno pozicioniran i praktično brani prostor koji ni ne treba braniti, odnosno prati loptu koja je dvadesetak metara daleko od njega. Nije to ništa novo za defanzivce u Bosni i Hercegovini, no uz činjenicu da je bio loše pozicioniran, Osmanković je jednako loše procijenio trk Saše Kajkuta ka golu gostiju. Nalazio se sa desne strane od lopte, Kajkut sa lijeve, ali uloge su se obrnule prije nego je Kajkut došao do gola, a Osmanković ga je u jednom momentu skoro sustigao i onda “promašio”, šta god da je htio uraditi.

slika

Saša Kajkut bježi Kemalu Osmankoviću i izbija sam pred Filipa Erića, koji je nemoćan da zaustavi njegov udarac/screenshot



Ne može se, međutim, kompletna ova situacija posmatrati isključivo kroz individualni (ne)kvalitet Vranješa i Osmankovića. Iako je prva vrijedna pomena na cijeloj utakmici, zapravo je pokazatelj mnogo dubljih problema u igri Željezničara u ovom susretu.

Borac je prije Željezničara na domaćem terenu pobijedio Zvijezdu uz jako blijedu partiju, te uz dosta bolje nastupe ekipe Čelika i Veleža, a po bod je osvojio protiv Mladosti i Širokog Brijega, koji je dobar dio meča odigrao sa igračem manje.

Majstori destrukcije

anjalučani imaju ogromne probleme u svojoj igri protiv onih timova koje trebaju napasti i protiv kojih trebaju dominirati, a nije ta situacija puno različita ni na strani. No, kada se Borac postavi defanzivnije i kada pokušava da prvenstveno zaštiti vlastiti gol, postaje mnogo ozbiljniji protivnik za svoje rivale.

Sa Grbavice su u prvom kolu odnijeli bod, a malo im je nedostajalo da odnesu bod i sa Koševa. Zaustavljeni su isključivo zahvaljujući briljantnom potezu Mersudina Ahmetovića. I to je onaj segment u igri Borca koji je žestoko potcijenjen – ne postoji kvalitetnija ekipa u destrukciji i umrtvljenju igre od ekipe Branislava Krunića.

Možda destrukcija i nije adekvatna riječ za ono što Borac radi, jer ekipa Branislava Krunića zapravo kretnjom bez lopte tjera protivnike da drže posjed u bezopasnim zonama, bez da posjed lopte sam po sebi u prevelikoj mjeri ugrožavaju.

Borac je protiv Željezničara igrao presing, ali ne visoki presing o kojem maštamo kao idealu modernog fudbala, nego presing na sve ofanzivnije i kreativnije igrače Željezničara, a to je radio kvalitetno do te mjere da je lopta uglavnom bila kod defanzivnije orijentisanih igrača gostiju. Teret kreacije gostiju Banjalučani su prebacili na štopere i bekove, a oni su se tu našli u neobranom grožđu.

Nije čudo da su utakmicu najlošije odigrali Kemal Osmanković i Siniša Stevanović, kojima je Borac praktično dao najveću moguću slobodu u kreaciji igre. Nisu bile ni toliko čudne izmjene koje je pravio Amar Osim. Morao je više rizikovati u drugom dijelu, pa je umjesto Kemala Osmankovića koji je imao žuti karton, a usto je silom prilika kreirao igru, na poziciju štopera premješten Damir Sadiković.

Povučen je potom i Sulejman Krpić, koji nije ostavio nikakav trag u ovom susretu, jer se konstantno nalazio u sendviču dvije dobro organizovane linije protivnika. Cilj je bio da Željezničar nekom vrstom “lažne” devetke natjera domaće defanzivce da se pomjere iz svoje komforne zone. No, niša od toga nije upalilo.

Umjesto da se Željezničar vrati ili barem zaprijeti golu protivnika, došla je sljedeća situacija.

slika

Antonio Pavić vjerovatno ni sam ne zna šta je htio da napravi u ovoj situaciji/screenshot

Vranješ je ponovo individualnim kvalitetom stvorio prostor, a “odustajanje” Antonija Pavića iskoristio je svježi i neumorni Marko Mirić, koji je pobjegao defanzivcu Željezničara dok se ovaj nadao da će biti signaliziran ofsajd, koji nije ni postojao.



Boljka je ovo koja se prečesto viđa kod naših fudbalera, koji bi da istovremeno budu igrači i sudije, umjesto da se suđenjem bave tek pošto njihov gol prestane biti u opasnosti.

Finiš samog susreta nepotrebno je i posmatrati u prevelikoj mjeri sa taktičkog aspekta, dovoljno je reći da je Borac samo kaznio neadekvatno pozicioniranje gostiju, no činjenica je da su oni svoj meč okončali na 2:0 i da im treći gol i nije toliko značio.

Avatar
irfo
Interni moderator
Postovi: 15067
Pridružen/a: 09 nov 2008, 14:20
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la irfo » 09 okt 2019, 14:06

Joj Pavica nisam ovo ni skonto :urnebes:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Avatar
TMmanija2012
Postovi: 2869
Pridružen/a: 21 jun 2012, 22:48
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TMmanija2012 » 09 okt 2019, 17:37

Virtu4l je napisao/la:
TMmanija2012 je napisao/la:Još laprdate bivši i sadašnji :lol: Jadna majko koji ste vi bolidi i cime se bavite u zivotu :bow: Na ovom forumu imas 4-5 likova koji smaraju ,na onom drugom forumu 5-6 likova ,jbt vama duševna hrana da pljujete jedni na druge .
Znas sta cu vam reci KU.RAC ste vi navijaci Zelje .
Dovidjenja prijatno nastavite sa laprdanjem :salut:
E pa vidiš, ja recimo u životu ne volim poltronstvo, licemjerstvo i bezobrazluk, na to sam poprilično osjetljiv, a oni protiv kojih se 'borimo' ispunjavaju svaku od tri navedene stavke.

Prošla Uprava je najveće zlo koje je zadesilo Želju još od 4. maja 1992. godine.

Došli su isto onako kako su i otišli, podmuklo i hinjski. Misimović je došao na čelo kluba tako što je izlobirao otkaz Odoviću i primorao Gredića da odstupi, a otišao je tako što se nije pojavio na Skupštini kluba (kao i njegovi poltroni), zbog čega je kvorum bio ugrožen, a samim tim i klub. Samo ovaj potez je dovoljan da ga se proglasi za najvećeg neprijatelja kluba u stogodišnjoj istoriji, to nikada niko nije uradio.

Kada je dotični došao na čelo kluba, na računima je bilo 3 miliona KM, na računima koje je Gredić prije toga odblokirao, a ubrzo su legle pare od Bajića (700.000), Džeke (700.000), Mersina (250.000) i nešto kasnije pare od Hadžiahmetovića (1.000.000). Kada ovo saberemo, dođemo do cifre od 5.650.000 KM koje su imali na raspolaganju na samom početku mandata. To naravno nije kraj prilivu novca, jer smo te godine u Evropi zaradili oko 1.300.000 KM (Ferencvaroš). To je cifra od SEDAM MILIONA KONVERTIBILNIH MARAKA.

To je novac koji ti u ovoj ligi garantuje tri titule u nizu i iskorak koji se toliko priželjkivao.

Dakle, potrošili su minimalno 12 miliona za vrijeme svog mandata!

Dobili smo istočnu tribinu, gdje su opet navijači dali milion maraka, a evo sada znamo da ni to nije do kraja isplaćeno. Na računima nisu ostavili ništa, pa ćemo se sad najvjerovatnije morati zadužiti, ali sreća pa možemo i imamo jake garancije.

Da ne idem dalje, dovođenja i otpuštanja igrača i trenera kao na traci, brukanje na svim nivoima, do famoznog izraza 'sportski segment', i još mnogo, mnogo toga, ali ovo iznad su činjenice koje niko ne može pobiti.

Uništili su omladinski pogon. Nikad se od rata pa na ovamo nije desilo da nemamo niti jednog omladinca na kojeg možemo računati, pazi, govorimo o školi fudbala koja je dala Džeku, Zukanovića, Cocalića, Hadžiahmetovića, Gojaka, Bajića, Šehića, Štilića, itd, itd... To je direktna krivica prošle Uprave, jer kad su počeli 'zavoditi red', jedan po jedan su nam odlazili najbolji kadrovi, a omladince su nam uzimali Zrinjski i Sarajevo, tako da smo danas u katastrofalnoj situaciji.

I sve bi to bilo ok, da nisu pljuvali i konstantno vrijeđali i omalovažavali najtrofejnijeg trenera kojeg smo ikada imali (svaka čast Ivici Osimu i Milanu Ribaru), da ga nisu pokušavali diskreditovati na svakom koraku. To ti je isto kao da sad navijači Uniteda vrijeđaju Alexa Fergusona, zbog kojeg punih usta kažu da su najveći klub u Engleskoj, kao što mi to volimo reći u BiH.

Mogao bih nabrajati do zore sve ono što su loše uradili.

E to je licemjerstvo koje se ne prašta.

Umjesto da se poklope po ušima, da shvate grešku i da sad podrže klub, ne, oni prave po jedan novi nick svaki dan, jer im ego ne da da se ponize. Puštaju poltrone da orgijaju svaki dan po Željinim temama, šalju ih i ovdje da unose nemir, itd, itd...
Druze ja ne vidim nikakvu rezliku izmedju tebe i sa drugog foruma nekog pljuvaca Amara Osima.
Vi ste generalno pljuvaci,jedva cekate da se nesto lose desi u klubu i odmah letite na forum presretni da to objaviti i da se busate u prsa.
Bivsa uprava je bivsa ,logicno :) Sta vise ima da se prica u vezi bivse uprave. Uradili su i dobrih i losih stvari.
Oni su pokrenuli lavinu oko stadiona ,nalozili raju ,firme,kanton,NSBIH,napravio se istok ,napravio se teren ( odakle god su pare dolazile oni su to pokrenuli ), osvojio se kup ,ali imaju katastrofalne poteze dovodjenje igraca ,trenera biz ikakve strategije. Dodje igrac u ponedeljak ,sporazumno otisao u petak.Nije mi se svidjelo prozivanje Amara, od tada su napravili raskol medju navijacima. Onda ubacili likove po forumima da dovedu do te mjere da se medjusobno koljemo na tekmi.
Nije ni Amar cvjecka, otisao frajer na odmor vratio se nakon 4-5 godina. Amar ima kredita kod navijaca,ali to je malo supacki.Znaci on nikome u klubu ne polaze racune ode i vrati se kad hoce,ali da neko tvrdi da Amar ne voli Zelju,da Amar zeli unistiti Zelju ,taj nije normalan ili nikad nije pratio Zelju.
Ja vas shvacam zelite da budete na forumima glavne baje,ali brate nadjite neku drugu temu manite se Zelje,nemojte preko Zelje da glumite mangupe.
Ima masa raje koja cita vase gluposti,pa pogledajte na sta lici ovaj i onaj tamo forum, kad sve saberes 15ak ljudi pise ,a nekad nas je bilo preko
stoje.
Na kraju shvatite da ima raje koja voli ovaj klub bez ikakvog interesa. Mi smo odrasli na Grbavici,upoznavali se na Jugu, gostovanja folovi,bukvalno dijelili marku ko braca.Nas samo zanima Zeljeznicar i ko god bio u klubu imace podrsku dok dobro radi svoj posao :salut:

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 31007
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 09 okt 2019, 19:59

@Rokoko87
slika
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Avatar
Mamlaz
Postovi: 1315
Pridružen/a: 12 avg 2019, 19:16
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mamlaz » 09 okt 2019, 20:00

Ima li neko da mi posalje neku sliku Grbavice al da je hd rez. Ili po njegovom izboru dobru ali da je dobar kvalitet

Avatar
Virtu4l
Postovi: 61302
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 09 okt 2019, 20:06

Evribadi sej Željo
Željoooo

Avatar
Mamlaz
Postovi: 1315
Pridružen/a: 12 avg 2019, 19:16
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mamlaz » 09 okt 2019, 20:09

Virtu4l je napisao/la:Meni se ova sviđa,

https://www.greentechsod.bg/uploads/pho ... )_8104.jpg
Mozes li je ti otvoriti? Meni kaze da ne postoji

Avatar
Virtu4l
Postovi: 61302
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 09 okt 2019, 20:12

Mamlaz je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Meni se ova sviđa,

https://www.greentechsod.bg/uploads/pho ... )_8104.jpg
Mozes li je ti otvoriti? Meni kaze da ne postoji
Probaj sad ovdje

Evribadi sej Željo
Željoooo

Avatar
Mamlaz
Postovi: 1315
Pridružen/a: 12 avg 2019, 19:16
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mamlaz » 09 okt 2019, 20:14

Sada moze. Hvala odlicna je

Avatar
Blueforce21
Postovi: 221
Pridružen/a: 24 sep 2018, 13:49
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Blueforce21 » 09 okt 2019, 20:28

TMmanija2012 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
TMmanija2012 je napisao/la:Još laprdate bivši i sadašnji :lol: Jadna majko koji ste vi bolidi i cime se bavite u zivotu :bow: Na ovom forumu imas 4-5 likova koji smaraju ,na onom drugom forumu 5-6 likova ,jbt vama duševna hrana da pljujete jedni na druge .
Znas sta cu vam reci KU.RAC ste vi navijaci Zelje .
Dovidjenja prijatno nastavite sa laprdanjem :salut:
E pa vidiš, ja recimo u životu ne volim poltronstvo, licemjerstvo i bezobrazluk, na to sam poprilično osjetljiv, a oni protiv kojih se 'borimo' ispunjavaju svaku od tri navedene stavke.

Prošla Uprava je najveće zlo koje je zadesilo Želju još od 4. maja 1992. godine.

Došli su isto onako kako su i otišli, podmuklo i hinjski. Misimović je došao na čelo kluba tako što je izlobirao otkaz Odoviću i primorao Gredića da odstupi, a otišao je tako što se nije pojavio na Skupštini kluba (kao i njegovi poltroni), zbog čega je kvorum bio ugrožen, a samim tim i klub. Samo ovaj potez je dovoljan da ga se proglasi za najvećeg neprijatelja kluba u stogodišnjoj istoriji, to nikada niko nije uradio.

Kada je dotični došao na čelo kluba, na računima je bilo 3 miliona KM, na računima koje je Gredić prije toga odblokirao, a ubrzo su legle pare od Bajića (700.000), Džeke (700.000), Mersina (250.000) i nešto kasnije pare od Hadžiahmetovića (1.000.000). Kada ovo saberemo, dođemo do cifre od 5.650.000 KM koje su imali na raspolaganju na samom početku mandata. To naravno nije kraj prilivu novca, jer smo te godine u Evropi zaradili oko 1.300.000 KM (Ferencvaroš). To je cifra od SEDAM MILIONA KONVERTIBILNIH MARAKA.

To je novac koji ti u ovoj ligi garantuje tri titule u nizu i iskorak koji se toliko priželjkivao.

Dakle, potrošili su minimalno 12 miliona za vrijeme svog mandata!

Dobili smo istočnu tribinu, gdje su opet navijači dali milion maraka, a evo sada znamo da ni to nije do kraja isplaćeno. Na računima nisu ostavili ništa, pa ćemo se sad najvjerovatnije morati zadužiti, ali sreća pa možemo i imamo jake garancije.

Da ne idem dalje, dovođenja i otpuštanja igrača i trenera kao na traci, brukanje na svim nivoima, do famoznog izraza 'sportski segment', i još mnogo, mnogo toga, ali ovo iznad su činjenice koje niko ne može pobiti.

Uništili su omladinski pogon. Nikad se od rata pa na ovamo nije desilo da nemamo niti jednog omladinca na kojeg možemo računati, pazi, govorimo o školi fudbala koja je dala Džeku, Zukanovića, Cocalića, Hadžiahmetovića, Gojaka, Bajića, Šehića, Štilića, itd, itd... To je direktna krivica prošle Uprave, jer kad su počeli 'zavoditi red', jedan po jedan su nam odlazili najbolji kadrovi, a omladince su nam uzimali Zrinjski i Sarajevo, tako da smo danas u katastrofalnoj situaciji.

I sve bi to bilo ok, da nisu pljuvali i konstantno vrijeđali i omalovažavali najtrofejnijeg trenera kojeg smo ikada imali (svaka čast Ivici Osimu i Milanu Ribaru), da ga nisu pokušavali diskreditovati na svakom koraku. To ti je isto kao da sad navijači Uniteda vrijeđaju Alexa Fergusona, zbog kojeg punih usta kažu da su najveći klub u Engleskoj, kao što mi to volimo reći u BiH.

Mogao bih nabrajati do zore sve ono što su loše uradili.

E to je licemjerstvo koje se ne prašta.

Umjesto da se poklope po ušima, da shvate grešku i da sad podrže klub, ne, oni prave po jedan novi nick svaki dan, jer im ego ne da da se ponize. Puštaju poltrone da orgijaju svaki dan po Željinim temama, šalju ih i ovdje da unose nemir, itd, itd...
Druze ja ne vidim nikakvu rezliku izmedju tebe i sa drugog foruma nekog pljuvaca Amara Osima.
Vi ste generalno pljuvaci,jedva cekate da se nesto lose desi u klubu i odmah letite na forum presretni da to objaviti i da se busate u prsa.
Bivsa uprava je bivsa ,logicno :) Sta vise ima da se prica u vezi bivse uprave. Uradili su i dobrih i losih stvari.
Oni su pokrenuli lavinu oko stadiona ,nalozili raju ,firme,kanton,NSBIH,napravio se istok ,napravio se teren ( odakle god su pare dolazile oni su to pokrenuli ), osvojio se kup ,ali imaju katastrofalne poteze dovodjenje igraca ,trenera biz ikakve strategije. Dodje igrac u ponedeljak ,sporazumno otisao u petak.Nije mi se svidjelo prozivanje Amara, od tada su napravili raskol medju navijacima. Onda ubacili likove po forumima da dovedu do te mjere da se medjusobno koljemo na tekmi.
Nije ni Amar cvjecka, otisao frajer na odmor vratio se nakon 4-5 godina. Amar ima kredita kod navijaca,ali to je malo supacki.Znaci on nikome u klubu ne polaze racune ode i vrati se kad hoce,ali da neko tvrdi da Amar ne voli Zelju,da Amar zeli unistiti Zelju ,taj nije normalan ili nikad nije pratio Zelju.
Ja vas shvacam zelite da budete na forumima glavne baje,ali brate nadjite neku drugu temu manite se Zelje,nemojte preko Zelje da glumite mangupe.
Ima masa raje koja cita vase gluposti,pa pogledajte na sta lici ovaj i onaj tamo forum, kad sve saberes 15ak ljudi pise ,a nekad nas je bilo preko
stoje.
Na kraju shvatite da ima raje koja voli ovaj klub bez ikakvog interesa. Mi smo odrasli na Grbavici,upoznavali se na Jugu, gostovanja folovi,bukvalno dijelili marku ko braca.Nas samo zanima Zeljeznicar i ko god bio u klubu imace podrsku dok dobro radi svoj posao :salut:
brao :thumbup:
1921

Avatar
Rokoko87
Postovi: 14670
Pridružen/a: 17 mar 2016, 20:04
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rokoko87 » 09 okt 2019, 20:29

LjoZee je napisao/la:@Rokoko87
slika
Tru bro
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Avatar
Bezideja
Postovi: 2838
Pridružen/a: 14 nov 2018, 09:20
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bezideja » 09 okt 2019, 21:18

Najjaci su mi ovi pametnjakovici koji kao dodju da objasne kako nema razlike izmedju ovi i onih. On je veliki navijac, a poredi ljude koji pljuju najtrofejnijeg trenera, vrijedjaju, pisu lazi, obmanjuju citaoce i sve. S rajom ovdje koja je sve samo ne placeni botovi.

A vi veliki pametnjakovici kad znate tako pametovati, boljd bi vam bilo da onda pisete i pridonesete temi neku novu dimenziju, osim sto palamudite bezveze.

Porediti one botove s ovdje ljudima nema smisla i cisti bezobrazluk.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

samoposmatram
Postovi: 5291
Pridružen/a: 20 nov 2013, 15:11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samoposmatram » 09 okt 2019, 21:32

TMmanija2012 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
TMmanija2012 je napisao/la:Još laprdate bivši i sadašnji :lol: Jadna majko koji ste vi bolidi i cime se bavite u zivotu :bow: Na ovom forumu imas 4-5 likova koji smaraju ,na onom drugom forumu 5-6 likova ,jbt vama duševna hrana da pljujete jedni na druge .
Znas sta cu vam reci KU.RAC ste vi navijaci Zelje .
Dovidjenja prijatno nastavite sa laprdanjem :salut:
E pa vidiš, ja recimo u životu ne volim poltronstvo, licemjerstvo i bezobrazluk, na to sam poprilično osjetljiv, a oni protiv kojih se 'borimo' ispunjavaju svaku od tri navedene stavke.

Prošla Uprava je najveće zlo koje je zadesilo Želju još od 4. maja 1992. godine.

Došli su isto onako kako su i otišli, podmuklo i hinjski. Misimović je došao na čelo kluba tako što je izlobirao otkaz Odoviću i primorao Gredića da odstupi, a otišao je tako što se nije pojavio na Skupštini kluba (kao i njegovi poltroni), zbog čega je kvorum bio ugrožen, a samim tim i klub. Samo ovaj potez je dovoljan da ga se proglasi za najvećeg neprijatelja kluba u stogodišnjoj istoriji, to nikada niko nije uradio.

Kada je dotični došao na čelo kluba, na računima je bilo 3 miliona KM, na računima koje je Gredić prije toga odblokirao, a ubrzo su legle pare od Bajića (700.000), Džeke (700.000), Mersina (250.000) i nešto kasnije pare od Hadžiahmetovića (1.000.000). Kada ovo saberemo, dođemo do cifre od 5.650.000 KM koje su imali na raspolaganju na samom početku mandata. To naravno nije kraj prilivu novca, jer smo te godine u Evropi zaradili oko 1.300.000 KM (Ferencvaroš). To je cifra od SEDAM MILIONA KONVERTIBILNIH MARAKA.

To je novac koji ti u ovoj ligi garantuje tri titule u nizu i iskorak koji se toliko priželjkivao.

Dakle, potrošili su minimalno 12 miliona za vrijeme svog mandata!

Dobili smo istočnu tribinu, gdje su opet navijači dali milion maraka, a evo sada znamo da ni to nije do kraja isplaćeno. Na računima nisu ostavili ništa, pa ćemo se sad najvjerovatnije morati zadužiti, ali sreća pa možemo i imamo jake garancije.

Da ne idem dalje, dovođenja i otpuštanja igrača i trenera kao na traci, brukanje na svim nivoima, do famoznog izraza 'sportski segment', i još mnogo, mnogo toga, ali ovo iznad su činjenice koje niko ne može pobiti.

Uništili su omladinski pogon. Nikad se od rata pa na ovamo nije desilo da nemamo niti jednog omladinca na kojeg možemo računati, pazi, govorimo o školi fudbala koja je dala Džeku, Zukanovića, Cocalića, Hadžiahmetovića, Gojaka, Bajića, Šehića, Štilića, itd, itd... To je direktna krivica prošle Uprave, jer kad su počeli 'zavoditi red', jedan po jedan su nam odlazili najbolji kadrovi, a omladince su nam uzimali Zrinjski i Sarajevo, tako da smo danas u katastrofalnoj situaciji.

I sve bi to bilo ok, da nisu pljuvali i konstantno vrijeđali i omalovažavali najtrofejnijeg trenera kojeg smo ikada imali (svaka čast Ivici Osimu i Milanu Ribaru), da ga nisu pokušavali diskreditovati na svakom koraku. To ti je isto kao da sad navijači Uniteda vrijeđaju Alexa Fergusona, zbog kojeg punih usta kažu da su najveći klub u Engleskoj, kao što mi to volimo reći u BiH.

Mogao bih nabrajati do zore sve ono što su loše uradili.

E to je licemjerstvo koje se ne prašta.

Umjesto da se poklope po ušima, da shvate grešku i da sad podrže klub, ne, oni prave po jedan novi nick svaki dan, jer im ego ne da da se ponize. Puštaju poltrone da orgijaju svaki dan po Željinim temama, šalju ih i ovdje da unose nemir, itd, itd...
Druze ja ne vidim nikakvu rezliku izmedju tebe i sa drugog foruma nekog pljuvaca Amara Osima.
Vi ste generalno pljuvaci,jedva cekate da se nesto lose desi u klubu i odmah letite na forum presretni da to objaviti i da se busate u prsa.
Bivsa uprava je bivsa ,logicno :) Sta vise ima da se prica u vezi bivse uprave. Uradili su i dobrih i losih stvari.
Oni su pokrenuli lavinu oko stadiona ,nalozili raju ,firme,kanton,NSBIH,napravio se istok ,napravio se teren ( odakle god su pare dolazile oni su to pokrenuli ), osvojio se kup ,ali imaju katastrofalne poteze dovodjenje igraca ,trenera biz ikakve strategije. Dodje igrac u ponedeljak ,sporazumno otisao u petak.Nije mi se svidjelo prozivanje Amara, od tada su napravili raskol medju navijacima. Onda ubacili likove po forumima da dovedu do te mjere da se medjusobno koljemo na tekmi.
Nije ni Amar cvjecka, otisao frajer na odmor vratio se nakon 4-5 godina. Amar ima kredita kod navijaca,ali to je malo supacki.Znaci on nikome u klubu ne polaze racune ode i vrati se kad hoce,ali da neko tvrdi da Amar ne voli Zelju,da Amar zeli unistiti Zelju ,taj nije normalan ili nikad nije pratio Zelju.
Ja vas shvacam zelite da budete na forumima glavne baje,ali brate nadjite neku drugu temu manite se Zelje,nemojte preko Zelje da glumite mangupe.
Ima masa raje koja cita vase gluposti,pa pogledajte na sta lici ovaj i onaj tamo forum, kad sve saberes 15ak ljudi pise ,a nekad nas je bilo preko
stoje.
Na kraju shvatite da ima raje koja voli ovaj klub bez ikakvog interesa. Mi smo odrasli na Grbavici,upoznavali se na Jugu, gostovanja folovi,bukvalno dijelili marku ko braca.Nas samo zanima Zeljeznicar i ko god bio u klubu imace podrsku dok dobro radi svoj posao :salut:

E sad shvati da je to ovih 5-6 likova koji te smorise na ovom forumu.

Avatar
Mamlaz
Postovi: 1315
Pridružen/a: 12 avg 2019, 19:16
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mamlaz » 09 okt 2019, 22:28

Ja koliko mozete ovdje gluposti pisati, ja zamolio da mi se posalje slika samo mi Virtu4l poslao. Hvala lave tebi

Avatar
UBIPITAR
Postovi: 2014
Pridružen/a: 21 mar 2018, 18:37
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la UBIPITAR » 10 okt 2019, 11:54

Mrzim repku,savez i ove pauze!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Avatar
braco
Postovi: 8687
Pridružen/a: 22 avg 2010, 23:58
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 10 okt 2019, 12:02

Nabijemo na ku.rac Cobya Prosinečkog i narkomana Begića


Admir74
Postovi: 3443
Pridružen/a: 06 jun 2018, 11:08
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Admir74 » 10 okt 2019, 12:58

Rahat pratit ove prijateljske za vikend, a repka...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Online

Trenutno korisnika/ca: Kaunas, Paromlinac, ristagrad i 39 gostiju.