Bukvalno svaka je bolja bila.Fantasista je napisao/la:Ne znam kakve su ostale bile ali ova treba je odron.
Bila je jedna Natalija, najbolja sisa koju sam vidio unazad par godina. Radio sam nesto s njima prethodnih dana tako da znam.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Bukvalno svaka je bolja bila.Fantasista je napisao/la:Ne znam kakve su ostale bile ali ova treba je odron.
Zar smo i mi bili teroristi kao kurdski otpad? Raznosili se po tuđim državama, ubijali nevino stanovništvo, imali paravojne formacije i ratovali za izraelske interese?Derdiyok je napisao/la:
Da, ako pitaš prosječnog četnika.IlProfessore je napisao/la:Zar smo i mi bili teroristi kao kurdski otpad? Raznosili se po tuđim državama, ubijali nevino stanovništvo, imali paravojne formacije i ratovali za izraelske interese?Derdiyok je napisao/la:
I ti nisi dobar. Mene je stid kad me neko poredi sa bilo kojim narodom preko Drine(na Istoku) pa dalje, bili Sandze Srbi Rusi il Mongolci. Trebam da se poistovjecujem sa Kurdima il ne do Bog Turcima?IlProfessore je napisao/la:Zar smo i mi bili teroristi kao kurdski otpad? Raznosili se po tuđim državama, ubijali nevino stanovništvo, imali paravojne formacije i ratovali za izraelske interese?Derdiyok je napisao/la:
Da su bogdom ko Izraelci. Što se tiče nauke i obrazovanja ispred nas 100 godina.Sage je napisao/la:I ti nisi dobar. Mene je stid kad me neko poredi sa bilo kojim narodom preko Drine(na Istoku) pa dalje, bili Sandze Srbi Rusi il Mongolci. Trebam da se poistovjecujem sa Kurdima il ne do Bog Turcima?IlProfessore je napisao/la:Zar smo i mi bili teroristi kao kurdski otpad? Raznosili se po tuđim državama, ubijali nevino stanovništvo, imali paravojne formacije i ratovali za izraelske interese?Derdiyok je napisao/la:
Hocu da budemo emancipovani ko Englezi Svabe Holandani, da nam djeca pricaju po 2-3 jezika, da su IT pismeni, da su normalni, hoce da rade i privrjedjuju kako porodici tako i drzavi. Da razmisljaju kako da rijese problem a ne da ga prave.
Je.b.o te sunce o cemu ti razmisljas, cuj ratovo za Izraelske interese!?
Kako se navodi, dogovor uključuje zaustavljanje turskih vojnih operacija na 120 sati, a SAD će pomoći u organiziranju povlačenja kurdskih snaga sa područja koje Ankara želi kontrolisati.
Uskoro opširnije...
Nacija nije jednako vjera.A ako ne bi bio musliman,bio bi bogumilIlProfessore je napisao/la:Da ti nije bilo Osmanlija ti bi danas bio pravoslavac ili katolik i veličao neku od dvije susjedne zemlje.
Jugoslaven jesi, Bošnjak nisi.
Ako imalo poznaješ historiju srednjovjekovne Bosne trebao bi znati da je Crkva bosanska bila na izdisaju, a da su kraljevi već bili prodali vjeru za večeru kršćanima.BosniaBoston je napisao/la:Nacija nije jednako vjera.A ako ne bi bio musliman,bio bi bogumilIlProfessore je napisao/la:Da ti nije bilo Osmanlija ti bi danas bio pravoslavac ili katolik i veličao neku od dvije susjedne zemlje.
Da,u vrijeme Stjepana Tomasa.To ne umanjuje cinjenicu da vjera nije nacija,ionako sam vec sad na pola puta izmedu vjere i agnosticizmaIlProfessore je napisao/la:Ako imalo poznaješ historiju srednjovjekovne Bosne trebao bi znati da je Crkva bosanska bila na izdisaju, a da su kraljevi već bili prodali vjeru za večeru kršćanima.BosniaBoston je napisao/la:Nacija nije jednako vjera.A ako ne bi bio musliman,bio bi bogumilIlProfessore je napisao/la:Da ti nije bilo Osmanlija ti bi danas bio pravoslavac ili katolik i veličao neku od dvije susjedne zemlje.
Ne postoji danas gotovo niti jedna nacija na planeti kojoj temelji ne počivaju na vjeri. Vjera je osnov, a osnov Bošnjaštva je pripadnost islamskoj vjeri, kulturi i tradiciji, iako je Bošnjaštvo inkluzivno i otvoreno za sve, kršćani su se odrekli Bošnjaštva i to je to. Bilo - prošlo.BosniaBoston je napisao/la: Da,u vrijeme Stjepana Tomasa.To ne umanjuje cinjenicu da vjera nije nacija,ionako sam vec sad na pola puta izmedu vjere i agnosticizma
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 106 gostiju.