OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Sviuodbranu
Postovi: 3473
Pridružen/a: 30 avg 2019, 00:18
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Sviuodbranu » 07 nov 2019, 18:40

Hajmo Siroki hajmoo
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Wandelanoite
Postovi: 7961
Pridružen/a: 17 jul 2015, 17:26
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Wandelanoite » 07 nov 2019, 18:41

Forsiranjem Cerkezovica ce izgubiti utakmicu
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Avatar
Nemanja86
Postovi: 790
Pridružen/a: 14 jul 2014, 13:38
Lokacija: Titov Drvar
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Nemanja86 » 07 nov 2019, 18:48

da li je stvarno Gegić tip igrača kome daješ clutch napad? ne kontam stvarno

Avatar
Drape
Postovi: 10417
Pridružen/a: 20 feb 2018, 12:07
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Drape » 07 nov 2019, 18:55

Koliko promašenih zicera poslije ofanzivnog skoka. Janjić bi kod nas imao mjesto u reprezentaciji.

Wandelanoite
Postovi: 7961
Pridružen/a: 17 jul 2015, 17:26
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Wandelanoite » 07 nov 2019, 19:03

Dobro je izvukose nekako na energiju.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Avatar
Madal
Postovi: 3594
Pridružen/a: 16 avg 2018, 11:58
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Madal » 07 nov 2019, 19:15

Čestitke momcima, kakva borba na kraju :clap:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

UPRAVA NAPOLJE!

Avatar
mahic
Postovi: 819
Pridružen/a: 20 mar 2008, 22:14
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la mahic » 07 nov 2019, 19:59

Sviuodbranu je napisao/la:
07 nov 2019, 19:31
Sram te bilo, nije to lijepo. Ja pisem sa sportskog aspekta a ti si bolestan.
Dokle god je Aid Berbic na celu ja im zelim najgore....
A kada on ode mogu i u pm ako hoce...Tuzlanski klub je ugasen.
Ovo je sdp politicko-privatna prcija
slazemo se, ovo nije Sloboda Dita, ovo je drugi klub. hajd sad **** od teme.

Avatar
mahic
Postovi: 819
Pridružen/a: 20 mar 2008, 22:14
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la mahic » 07 nov 2019, 20:06

uspio sam ipak otici i gledati tekmu. prve tri cetvrtine uzasna igra u napadu, ali eto i Siroki se ispromasivao pa razlika nije bila drasticna, mislim da je bilo -8 nakon tri cetvrtine. mi smo se isfulali kad su slobodna bacanja u pitanju. Janjic je momak koji nema nikakve fizicke predispozicije, ali koristi mozak, i samim tim pravi razliku, cini ga jako dobrim kosarkasem. Gregg je opet bio dobar, radi dosta stvari koje ne budu upisane u statistiku. onaj drugi crnac nazalost, opet slabo, izuzev par blokova, momak je strasno pasivan u napadu. Koliko god je Gregg inteligentan ovaj je totalna suprotnost. Jedino sto je jak ko bik, ali ne vjerujem da je rjesenje na duze staze. Kad bi Gegic imao iole solidan sut bio bi strasan igrac, ali sut mu je ****. Uglavnom u 4 cetvrtini smo ih malo stisnuli dosli do vodstva od 5-6 razlike imali 2 slobodna da idemo na +7,8 ali naravno fulamo oba, i onda krece strah, i produzeci. zadnji napad sa 8 sekundi sto smo imali mi je dalo do znanja da Pandza ne zna nijednu akciju nacrtati, izraditi, samo Isolation i pici care, sto naravno bez igraca tipa Musa, ne ide. u produzecima uz podrsku publike Sloboda dolazi do pobjede.

Avatar
Ghuraba
Postovi: 4211
Pridružen/a: 02 jul 2019, 15:24

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Ghuraba » 07 nov 2019, 20:23

To je to, otprilike se u svemu slazem. Pandza je krajnje limitran trener i sve dok je on tu kosarka nasih igraca ce biti besmislena i nepovezana. Novi Amerikanac je pasivan i u odbrani, ali u napadu pogotovo. Kretnje su mu uzasno spore, neaktivan je na skoku i nema nikakav napadacki arsenal. Kao sto kazes, jedino sto ima je ta snaga, ali nedovoljno je to da od njega imas neku korist. Ova ovakva ekipa ce svakom biti problematicna u Mejdanu, ali na gostovanjima ce tesko dolaziti do pobjeda. Za nesto vise bi morali imati jos po jednog kvalitetnog kosarkasa vani i unutra, ali novih igraca vjerovatno vise nece biti.

ovisnik
Postovi: 1110
Pridružen/a: 22 mar 2008, 20:00
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la ovisnik » 07 nov 2019, 22:52

Ova sezona je iskorak jer se igra 2ABA liga što je osvježenje i za nas navijače, ali se ne mogu oteti dojmu da se mogla složiti bolja ekipa. Jasno je da se po završetku prošle sezone nije znalo za učešće u ABA2, ali se svejedno moralo razmišljati o rosteru za ovu sezonu. Da su zadržali Božovića, eventualno Šibalića, doveli Sejfića koji je bio slobodan, imali bi popunjenu unutrašnju liniju igračima koji imaju poene u rukama, ovako su pod košem, a i inače fizički slabi što se vidjelo naročito u utakmici sa Čačkom. Lutanje sa Amerikancima je posebna priča, jer lošije igrače sa američkim pasošem nikad niko nije doveo, da su ih sa ulice u SAD pokupili, bili bi bolji. Ova sezona je prilika za afirmaciju Sanija i Gegića, njihova velika šansa da ožive karijeru, mada ono što do sada pokazuju ima mnogo manjkavosti, prvom fale fizikalije, drugom šut, osim minutaže, nemaju šta naučiti od Pandže i stručnog štaba. Pandža je ozbiljna prevara od trenera i od njega nema nafake, živjeće od tog kadetskog EP i dobijati angažmane po Bosni, al od njega nikad neće biti ozbiljan trener. Bez obzira što je iz Tuzle zadnji put otišao neslavno, ubijeđen sam da bi Velimir Gašić sastavio ekipu za sam vrh ABA2 lige. Žao mi je što Pandža ne daje više šanse Jakupoviću, Omeroviću, Dedajiću... I ostalim domaćim-mladim igračima jer je jasno da ekipa nema rezultatski imperativ niti kvalitet, pa bi bilo dobro bar vidjeti koliko ti momci mogu ili ne mogu, da se zna da li se na njih može računati u budućnosti ili ih se na vrijeme riješiti da ne sjede 5 godina na klupi bez ikakvog učinka.

Wandelanoite
Postovi: 7961
Pridružen/a: 17 jul 2015, 17:26
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Wandelanoite » 07 nov 2019, 23:24

Janjic je snalazljiv igrac i djeluje da ce uvijek izvuci desetak poena uz solidan sut i napraviti dobrih stvari, dok sa loptom u rukama je katastrofa i pravo me je izivcirao na kraju gdje je napravio par vezanih gresaka, ali onda se odlucujucim poenima izvukao. Grubor je igrac koji mi se pravo svidja i koji mora vise igrati i imati vise ovlasti, njegovom energijom u odbrani su i napravili seriju 7:0 i vratili se u mec i momentum prebacili na svoju stranu. Komentator na Areni odlicno poznaje sposobnosti Novosadjana i pricao je dosta o njima i kaze za Grubora da je najjaci na sutu sa poludistance, a ja se ne sjecam da je u svim ovim utakmicama uzeo 4 takva suta, veceras je pogodio jedan tezak nakon finte na trojci.

Najveci je problem Pandza koji ne izvlaci ni 50% od ove ekipe. Ubijedjen sam da ovaj tim moze do play offa uz pravog trenera. Najvise mi je zao Campare i Gegica koji nemaju sta ovdje nauciti, za Sanija nema pravih akcija vidjelo se to i veceras iz jedne akcije je lagano pogodio onu trojku na pocetku poslije je sve bilo bezvezno forsiranje cak i sa 9m.

Sve u svemu losa igra, ali pobjeda izvucena na trud, zalaganje i domaci teren. Nadam se da ce ubrzo dobiti nesto i u gostima.

Zanimljivo je da je u prvih 6. kola Sloboda igrala sa prvih 6 ekipa na tabeli. Slijede lakse utakmice i nadam se prikljucak vrhu da se uđe bar u top 6.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Avatar
Ghuraba
Postovi: 4211
Pridružen/a: 02 jul 2019, 15:24

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Ghuraba » 08 nov 2019, 00:14

ovisnik je napisao/la:
07 nov 2019, 22:52
Žao mi je što Pandža ne daje više šanse Jakupoviću, Omeroviću, Dedajiću... I ostalim domaćim-mladim igračima jer je jasno da ekipa nema rezultatski imperativ niti kvalitet, pa bi bilo dobro bar vidjeti koliko ti momci mogu ili ne mogu, da se zna da li se na njih može računati u budućnosti ili ih se na vrijeme riješiti da ne sjede 5 godina na klupi bez ikakvog učinka.
Ti momci ne mogu nista. Samo Bog zna, ali tesko da ce od njih ikakvog hajra biti. Omerovic i Dedajic igraju negdje i A1 ligu (za Gracanicu, ako se ne varam). Omerovic ni na tom nivou apsolutno nista ne moze da pokaze, a Dedajic opet pruza relativno dobre partije. Njega ne bih sto posto prekrizio jer ima solidan sut i vodjenje lopte, ali je zato atletski i generalno konstitucijski maksimalno hendikepiran. Mozda od njega za koju godinu bude solidan back up playmaker za domace lige, ali i to je pod velikim upitnikom. Omerovic nema nikakvih kvaliteta i nikad ni taj nivo nece dokuciti. Jakupovic je u zrelijim godinama od njih i vrlo je blizu svojih limita. Od njega se i trenutno moze dobiti 10-15 kvalitetnih minuta u odbrani u Ligi 12, ali preko toga tesko da ce ikad moci. Po meni je veca dilema da li ce Cerkezovic napraviti nesto (ova trojica su trenutno daleko od toga). I on redovno prespava po dvije utakmice, pa se u trecoj malo probudi. Ja sam u njega uvijek polagao neku nadu, ali sumnjam da ce postati ista vise od rotacijskog igraca koji ce imati maksimalno 7-8 poena u rukama. Generalno gledano, cjelokupan omladinski pogon Slobode je smijesan i tu se ne treba nicemu nadati.

Avatar
Nemanja86
Postovi: 790
Pridružen/a: 14 jul 2014, 13:38
Lokacija: Titov Drvar
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Nemanja86 » 08 nov 2019, 08:35

stucajem okolnosti sam ispratio 4-5 utakmica Borca ove sezone, i Alikadić se sasvim fino razvija. Gegić je talentom (naročito fizičkim) dva levela iznad njega, ali nije nemoguće da će Alikadić napraviti bolju (ili možda je prikladnije reći stabilniju) karijeru od njega, jer odlično razumije svoje mogućnosti i limite, i kreće se u tom rasponu.

Kada je sa loptom u ruci, nema panike, kao da u svakom trenutku zna šta će sa njom.

Ammar mi je nekako (gledajući i njegovu ulogu u Partizanu prošle godine) kao hodajući haos po terenu, ima koncentracije da izgura jedan potez i jednu kretnju, čim to padne u vodu ili prođe, gubi se, nema koncentracije da ostane u igri sve 24 sekunde.

Avatar
tuzlak1987
Postovi: 37553
Pridružen/a: 26 maj 2013, 12:11
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 nov 2019, 08:40

Kako sam pohvatao neka igraju onaj aktivniji crnac, Gegic, Janjic i Tomasevic po 30 minuta i moze se bar kod kuce vise utakmica pobjediti. Bezveze je bila rotacija. Tek u 4 kada je izveo ove zajedno pokazalo se da je Sloboda bolji tim. Bar ako ne sa glavna 3 igraca onda sa tom nekom rotacijom.

Avatar
sb1996
Postovi: 2638
Pridružen/a: 19 feb 2016, 10:40
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la sb1996 » 08 nov 2019, 10:05

tuzlak1987 je napisao/la:
08 nov 2019, 08:40
Kako sam pohvatao neka igraju onaj aktivniji crnac, Gegic, Janjic i Tomasevic po 30 minuta i moze se bar kod kuce vise utakmica pobjediti. Bezveze je bila rotacija. Tek u 4 kada je izveo ove zajedno pokazalo se da je Sloboda bolji tim. Bar ako ne sa glavna 3 igraca onda sa tom nekom rotacijom.

Bolja ekipa Sloboda? haha... duga je sezona, da nas je imalo išla trica davno bi vas prelomili, ali sinoc u zavrsnici zasluzena pobjeda ali kada nam se vrati Mateo Dreznjak nemate vi sa onakvom igrom sinoc sanse protiv nas.

Avatar
Tracy3McGrady
Postovi: 8123
Pridružen/a: 12 feb 2012, 02:47
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Tracy3McGrady » 08 nov 2019, 18:03

Ghuraba je napisao/la:
07 nov 2019, 20:23
To je to, otprilike se u svemu slazem. Pandza je krajnje limitran trener i sve dok je on tu kosarka nasih igraca ce biti besmislena i nepovezana. Novi Amerikanac je pasivan i u odbrani, ali u napadu pogotovo. Kretnje su mu uzasno spore, neaktivan je na skoku i nema nikakav napadacki arsenal. Kao sto kazes, jedino sto ima je ta snaga, ali nedovoljno je to da od njega imas neku korist. Ova ovakva ekipa ce svakom biti problematicna u Mejdanu, ali na gostovanjima ce tesko dolaziti do pobjeda. Za nesto vise bi morali imati jos po jednog kvalitetnog kosarkasa vani i unutra, ali novih igraca vjerovatno vise nece biti.
Čula se taktika za zadnji napad. Cerkezovic je kasnio sa blokom, lopta je trebala ići na Camparu koji stojao u ćošku za 3pts. Amar je odlučio da ide sam na kos, i naravno ne dovoljno agresivno i bi šta bi
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Avatar
Ziggs
Postovi: 1564
Pridružen/a: 28 jul 2014, 17:35
Lokacija: DC

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Ziggs » 08 nov 2019, 21:21

Nemanja86 je napisao/la:
08 nov 2019, 08:35
stucajem okolnosti sam ispratio 4-5 utakmica Borca ove sezone, i Alikadić se sasvim fino razvija. Gegić je talentom (naročito fizičkim) dva levela iznad njega, ali nije nemoguće da će Alikadić napraviti bolju (ili možda je prikladnije reći stabilniju) karijeru od njega, jer odlično razumije svoje mogućnosti i limite, i kreće se u tom rasponu.

Kada je sa loptom u ruci, nema panike, kao da u svakom trenutku zna šta će sa njom.

Ammar mi je nekako (gledajući i njegovu ulogu u Partizanu prošle godine) kao hodajući haos po terenu, ima koncentracije da izgura jedan potez i jednu kretnju, čim to padne u vodu ili prođe, gubi se, nema koncentracije da ostane u igri sve 24 sekunde.
Moram ti reci da se vidi da znas kosarku

Avatar
mahic
Postovi: 819
Pridružen/a: 20 mar 2008, 22:14
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la mahic » 08 nov 2019, 21:30

covjece koja razlika kad citas ovu temu naspram fudbalskih... konstruktivna prica, analiza, itd... niko nikog ne pljuje, provocira, a realno tako je i na tribinama kad covjek ode gledati kosarku. uglavnom dobra prica. pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Avatar
Ghuraba
Postovi: 4211
Pridružen/a: 02 jul 2019, 15:24

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Ghuraba » 08 nov 2019, 22:38

Ziggs je napisao/la:
08 nov 2019, 21:21
Nemanja86 je napisao/la:
08 nov 2019, 08:35
stucajem okolnosti sam ispratio 4-5 utakmica Borca ove sezone, i Alikadić se sasvim fino razvija. Gegić je talentom (naročito fizičkim) dva levela iznad njega, ali nije nemoguće da će Alikadić napraviti bolju (ili možda je prikladnije reći stabilniju) karijeru od njega, jer odlično razumije svoje mogućnosti i limite, i kreće se u tom rasponu.

Kada je sa loptom u ruci, nema panike, kao da u svakom trenutku zna šta će sa njom.

Ammar mi je nekako (gledajući i njegovu ulogu u Partizanu prošle godine) kao hodajući haos po terenu, ima koncentracije da izgura jedan potez i jednu kretnju, čim to padne u vodu ili prođe, gubi se, nema koncentracije da ostane u igri sve 24 sekunde.
Moram ti reci da se vidi da znas kosarku
Ovo za Gegica u zadnjem pasusu je 100% u pravu, mada je i sve ostalo na mjestu. To je glavni razlog sto je Gegic na onaj nacin zavrsio zadnji napad u regularnom vremenu. Problem je sto on nema osjecaja na obrucu, a ti prodori su mu jedini napadacki adut kad ima loptu u rukama. Osim toga, on s ovakvim sutem i atletskim sposobnostima moze biti prijetnja jedino kad utrcava po ceonoj liniji, ali takve stvari jako tesko prolaze (potreban je idealan pas i idealan raspored protivnickih igraca). Isti problem ima i Atic, samo sto je on kao malo bolji suter od Gegica.

Wandelanoite
Postovi: 7961
Pridružen/a: 17 jul 2015, 17:26
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Wandelanoite » 10 nov 2019, 19:06

Ko je ovog cirkusanta ostavio na klupi treba mu ukinuti i Sportklubove i Arene kod kuce i udariti dozivotnu zabranu u sve dvorane svijeta.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.