Stroj1946 je napisao/la: ↑31 dec 2019, 14:08
Jednostavno ne smiju ili nece da ulazu vise, jer kontaju sa malo para puno muzike, a to ovdje u evropi ne prolazi. Ne znam kakav je taj njihov mentalitet, al ovaj koji oni forsiraju, nece nista donjeti ni njima ni nama kao klubu fininasijski a ni napredak. Ne vidim nikakvu svrhu u tome ako prodaju mladog igraca za 100.000 eur ili 250.000 eur.? Sta su s tim dobili?

Ne znam kakva su im ocekivanja, al ovo sto rade je rupa bez dna.
Ja sam veliki pobornik akademije i mladih igraca, ali forsirati pricu non stop, "samo mladi igraci, forsiranje mladih igraca", obicno rade klubovi koji su finansijski slabiji ili minimalno ulazu. Mi nismo vise u stanju vise da dovedemo igrace level Benko ili barem da ubodemo nekog kao sto je bio Cimirot. Nemoj samo da cujem da nema, ima al treba Bgmi malo vise gledati i kopati. A to vidimo da sve vise mladih igraca slabijeg kvaliteta izlazi iz akademije. Ona generacija Pidro, Kovacevic i Mujakic su bila zadnja dobra generacija, koji su se istakli, a to je vec dvije, tri generacije unazad. Znaci jedna je propala, samo jedan igrac ima, a to je Djokanovic, a ni ove godine ne vidim nekog da se bas isprofiliro od mladih a imamo ih 4,5 potpisanih (Salcin, Imamovic, Dervisagic, Kurdic i Mustafic). Kolko je do trenera, jos vise je do igraca. Moraju i oni malo zategnuti, ako misle igrati ozbiljan fudbal. Jer kod nas je talenat i sa 22 godine, a u drugim zemljama nosioci igre. Ko ne moze i ne zeli da radi na sebi, nek ide negdje drugo. A to sto drzimo te mlade igrace i cekamo da "upale" nekad, razlog je sto je kvalitet u akademiji slab, pa su ovi ta bolja varijanta.
provaljuješ se, uzmi Ajax, instituciju u proizvodnji fudbalera, ova sad lanjska generacija(De Ligt,De Jong,v.d.Beek) je prva da valja nakon one legendarne(Sneijder,v.d.Vaart,de Jong,Babel,Pienaar,Heitinga,v.d.Meyde,Zlatan,Maxwell) to je rupa od 14 godina između gdje su samo preprodavali igrače, kupujući ih jeftino i prodavajući za više(Suarez,Vermaelen,Alderweireld,Vertonghen,Huntelaar,Sulejmani,Eriksen,Milik,Dolberg)
generacije igrača štancat svake godine gdje ih valja više od 2 je fantazija
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače