Biće guravo u borbi za opstanak. Po tabeli je Zvjezda u najtežoj situaciji i sigurno će im trebati čudo da se spase. Ali svjedoci smo da oni ne sjede skrštenih ruku i da dovode pojačanja. Ako tome dodamo da imaju odličnog trenera Zildzovića onda treba biti oprezan sa prognozom. Odmah do njih je na žalost Čelik. Klub kojeg sam uvjek respektovao, ali na žalost već godinama se pate ko riba na suhom. Organizacijski su na samom dnu PLBIH. Taj nerad i javašluk nije viđen od Veleža 2016 god. S tim da su ovi gori jer su sebi dopustili blam da ne odigraju jednu tekmu+ nekoliko utakmica su propustili u omaldinskim kategorijama. Užas za klub renomea Čelika i općenito mogućnosti i uslova koje oni imaju. Po tome za njih bi možda bio spas da ispadnu pa nekoliko godina u cvajti da se prekomponuju u jedan ozbiljan kolektiv jer sam ubjeđen da imaju potencijal za izaći iz krize.
Sloboda nešto slično Čeliku ali ipak stabilniji i organizovaniji te vjerujem da će makar za ovu sezonu naći izlaz ali svejedno im treba neka vrsta reseta jer je očito da su navikli na ovu agoniju i to je onda pitanje vremena kad će skroz potonuti. Volio bih lično da i Sloboda i Čelik pronađu način da se restruktuiraju u moderne klubove ( za naše uslove moderne) te da napravimo od lige malu Englesku.
Mladost DK sa samo jednim bodom iznad crte, ali ipak mnogo agilnijom upravom i vjerujem da će do kraja ući u mirnu luku. Svakako ih simpatišem te se nadam da ćemo ih još neko vrijeme gledati u PLBIH.
Do nedavno je i moj Velež bio u grupi klubova kojima je prijetilo ispadanje ali sa dvije vezane pobjede na teškim gostovanjima smo definitivno ušli u komfornu zonu i sad mirno možemo privoditi prvenstvo kraju i spremati se za naredne projekte.
Sretno svima i neka ostanu oni koji to igrama na terenu zasluže