Zbog takvih komentara , haman da ce i biti tako...
Znaj jednu stvar, offtopic , Tuzlaci su se protiv cetnika borili i oko Gradacca , i oko Brckog , i u srednjoj Bosni a Boga mi i u Krajini.
Razmisli malo o tome šta sam htio reci.
Na zdravo ti !
Moderator/ica: insider
Zbog takvih komentara , haman da ce i biti tako...
jaka vojska u picku materinu
Pa sudili su i Seselju ali ga nisu osudili. Ne znaci da nije kriv, nego da nije osudjen.BosniaBoston je napisao/la: ↑23 jan 2020, 16:14Osudjen je Busuladzic.Razlika je u tome sto su Naseru bili u prilici da sude VIŠE puta i nisu ga osudili,dok npr Hitlera nisu ni mogli jer je umro
Normalno da ce, nazalost, biti takvih stvari u ratu koji traje 4 godine.
Gdje to piše?
Upravo, ali dođe onda Solinas i kaze Naser heroj uaaa.Kajzer10 je napisao/la: ↑23 jan 2020, 16:41Normalno da ce, nazalost, biti takvih stvari u ratu koji traje 4 godine.
No za razliku od Armije kod koje su to uglavnom bili izolirani slucajevi, u VRS imas citav vojnopoliticki vrh koji se stavio u funkciju zlocina s ciljem istrebljivanja i protjerivanja nekog naroda sa nekog podrucja.
Sto na kraju krajeva potvrdjuju i presude domacih i medjunarodnih sudova i to ne samo kvalifikacija tih djela poput genocida i udruzenog zlocinackog poduhvata nego sami broj presuda pripadnicima jedne i pripadnicima druge vojske.
I dalje se te stvari od nekih pokusavaju izjednaciti spinujuci brojkama kao kad kazu tad je bilo 10 hiljada Srba u nekoj sada vecinski bosnjackoj opstini a sad nemaju dvojica. Pa ****, i u mojoj opstini bilo 15 hiljada Srba, samo sto su se 92e popeli na brdo i nisu nikad sisli.
Za razliku od istocne Bosne gdje se etnicka slika mijenjala silom i puskom.
Mislio sam konkretno na BiH i ono sto mu je stavljano na teret ovdje. Je l tu dobio sta? Stvarno pitam, jer mi je nesto u glavi da su ga oslobodili za te stvari. Da guglam svakako ne mogu, ako hoces odgovori u normalnom maniru jer nemam losu namjeru sa tim pitanjem. Zato sam konkretno i citirao tebe, a ne ovog mongoloida iznad.MortemHz je napisao/la: ↑23 jan 2020, 16:38Kako nisu? Šešelj je osuđen na 10 godina zatvora. Prvo se treba edukovati malo, to je glavni problem ljudi.
''Žalbeno vijeće donijelo je odluku da je Šešelj kriv za zločine protiv čovječnosti po točkama 1, 10 i 11 iz optužnice, koje uključuju progone, protjerivanje i prisilno premještanje vojvođanskih Hrvata u selu Hrtkovci 1992. godine.''
Ja VRS nijednom branio nisam.Kajzer10 je napisao/la: ↑23 jan 2020, 16:41Normalno da ce, nazalost, biti takvih stvari u ratu koji traje 4 godine.
No za razliku od Armije kod koje su to uglavnom bili izolirani slucajevi, u VRS imas citav vojnopoliticki vrh koji se stavio u funkciju zlocina s ciljem istrebljivanja i protjerivanja nekog naroda sa nekog podrucja.
Sto na kraju krajeva potvrdjuju i presude domacih i medjunarodnih sudova i to ne samo kvalifikacija tih djela poput genocida i udruzenog zlocinackog poduhvata nego sami broj presuda pripadnicima jedne i pripadnicima druge vojske.
I dalje se te stvari od nekih pokusavaju izjednaciti spinujuci brojkama kao kad kazu tad je bilo 10 hiljada Srba u nekoj sada vecinski bosnjackoj opstini a sad nemaju dvojica. Pa ****, i u mojoj opstini bilo 15 hiljada Srba, samo sto su se 92e popeli na brdo i nisu nikad sisli.
Za razliku od istocne Bosne gdje se etnicka slika mijenjala silom i puskom.
Pa to protjerivanje je možda 10% slučajeva. Uglavnom su otišli prije sranja, i otišli za VRS kad je ispusila zbog straha od osveta.
Pitao si je li ratni zločinac. Jeste, ratni je zločinac. Nemoj se sad vaditi na te neke stvari. Za BiH je oslobođen.dscile je napisao/la: ↑23 jan 2020, 16:45Mislio sam konkretno na BiH i ono sto mu je stavljano na teret ovdje. Je l tu dobio sta? Stvarno pitam, jer mi je nesto u glavi da su ga oslobodili za te stvari. Da guglam svakako ne mogu, ako hoces odgovori u normalnom maniru jer nemam losu namjeru sa tim pitanjem. Zato sam konkretno i citirao tebe, a ne ovog mongoloida iznad.MortemHz je napisao/la: ↑23 jan 2020, 16:38Kako nisu? Šešelj je osuđen na 10 godina zatvora. Prvo se treba edukovati malo, to je glavni problem ljudi.
''Žalbeno vijeće donijelo je odluku da je Šešelj kriv za zločine protiv čovječnosti po točkama 1, 10 i 11 iz optužnice, koje uključuju progone, protjerivanje i prisilno premještanje vojvođanskih Hrvata u selu Hrtkovci 1992. godine.''
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.