FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
BlingBling
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Dobro nam dosao Hoorkie! Zna se tacno sta je u posjedu Zelje,a tu nazalost nije zemljiste gdje se pravi dvorana i pomocni sa umjetnom travom! I znam da je to nekima smetalo,odnosno bilo im je u nekim varijantama, malo ono sto sada posjedujemo!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!
-
eLeMeNtH-SoutH CreW
- Kontakt:
Ode Šeha u FENERBAHCE
Svaka mu cast ako se transfer realizuje !
Fenerbahçe SK...1907♥
I zato ja navijam za Želju, jer Željo jeste sve ono što oni nisu,i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili!
1921♥
I zato ja navijam za Želju, jer Željo jeste sve ono što oni nisu,i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili!
1921♥
Pridruzujem se pozdravima Hoorkie,dobro dosao i obradovan sam sto smo dobili jos jednog jako kvalitetnog clana,post koji si napisao je vrijedan mnogih kvalitetnih analiza,bice vremena za to,za sada dobro dosao...BlingBling je napisao/la:Dobro nam dosao Hoorkie! Zna se tacno sta je u posjedu Zelje,a tu nazalost nije zemljiste gdje se pravi dvorana i pomocni sa umjetnom travom! I znam da je to nekima smetalo,odnosno bilo im je u nekim varijantama, malo ono sto sada posjedujemo!
@Blingbling...zapravo i zna se sta je u posjedu Zelje,i u pravu si da to nije lijeva strana od stadiona,medjutim ne mislim da je ta strana svakako ciljana meta slovencima...treba tacno da se zna i papiroloski i kvadraturno svaki pedalj zemljista koji pripada klubu,a mislim da se to posebno odnosi na desnu stranu od glavnog stadiona,tacnije,onaj pomocni teren,koji je ciljana meta vjerovatno...ovo su vrlo osjetljive stvari i jako je potrebno biti oprezan i raditi pazljivo,imati sve cisto i imati u sluzbi strucnjake koji ce sve skupa pametno procijeniti i odraditi u obostranu korist da bi se projekat uspjesno zavrsio,ma sta zavrsio,da bi uopste i poceo...za sve to je potrebno dosta vremena i puni angazman,a najbitnije od svega je da dobra volja kod nasih u klubu ,pa i onih mimo kluba a koji su isli u svojstvu odredjenih funkcija,bilo politickih,bilo onih iz biznisa...to stvara atmosferu optimizma...ne trebamo biti nerealni pa ne reci i ovo...Zeljo ce morati nesto veliko zrtvovati da bi dobio novi stadion,ne treba biti previse pametan da bi se to zakljucilo...da li je to zemljiste,da li je to pomocni teren,da li je to nesto drugo,trece,peto,deseto,saznacemo vremenom...nasi ce skontati da li je to isplativa varijanta,a ja licno mislim da jeste...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
-
Admiral_TM87
- Kontakt:
Najvjerovatnije je da ce se zrtvovati prostor gdje ce se napraviti trgovacki centar koji ce pripasti slovencima, i koji oni zele da prvo grade pa onda stadionboccaccio je napisao/la:Pridruzujem se pozdravima Hoorkie,dobro dosao i obradovan sam sto smo dobili jos jednog jako kvalitetnog clana,post koji si napisao je vrijedan mnogih kvalitetnih analiza,bice vremena za to,za sada dobro dosao...BlingBling je napisao/la:Dobro nam dosao Hoorkie! Zna se tacno sta je u posjedu Zelje,a tu nazalost nije zemljiste gdje se pravi dvorana i pomocni sa umjetnom travom! I znam da je to nekima smetalo,odnosno bilo im je u nekim varijantama, malo ono sto sada posjedujemo!
@Blingbling...zapravo i zna se sta je u posjedu Zelje,i u pravu si da to nije lijeva strana od stadiona,medjutim ne mislim da je ta strana svakako ciljana meta slovencima...treba tacno da se zna i papiroloski i kvadraturno svaki pedalj zemljista koji pripada klubu,a mislim da se to posebno odnosi na desnu stranu od glavnog stadiona,tacnije,onaj pomocni teren,koji je ciljana meta vjerovatno...ovo su vrlo osjetljive stvari i jako je potrebno biti oprezan i raditi pazljivo,imati sve cisto i imati u sluzbi strucnjake koji ce sve skupa pametno procijeniti i odraditi u obostranu korist da bi se projekat uspjesno zavrsio,ma sta zavrsio,da bi uopste i poceo...za sve to je potrebno dosta vremena i puni angazman,a najbitnije od svega je da dobra volja kod nasih u klubu ,pa i onih mimo kluba a koji su isli u svojstvu odredjenih funkcija,bilo politickih,bilo onih iz biznisa...to stvara atmosferu optimizma...ne trebamo biti nerealni pa ne reci i ovo...Zeljo ce morati nesto veliko zrtvovati da bi dobio novi stadion,ne treba biti previse pametan da bi se to zakljucilo...da li je to zemljiste,da li je to pomocni teren,da li je to nesto drugo,trece,peto,deseto,saznacemo vremenom...nasi ce skontati da li je to isplativa varijanta,a ja licno mislim da jeste...
odakle ti ovo ?eLeMeNtH-SoutH CreW je napisao/la:Ode Šeha u FENERBAHCE![]()
![]()
sve ce se vise znati iza nove godine kad se prezentuje plan finansiranja do tada mozemo samo nagadjati, jedno vrijeme je konzum bio u opticaju da pravi istok u zamjenu za prostor pa mozda i oni urade nesto slicno ili pomocni, puno je kombinacija a malo konkretnog al nadamo se da ce izac na dobroNajvjerovatnije je da ce se zrtvovati prostor gdje ce se napraviti trgovacki centar koji ce pripasti slovencima, i koji oni zele da prvo grade pa onda stadion
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..
Odkud ti to ?eLeMeNtH-SoutH CreW je napisao/la:Ode Šeha u FENERBAHCE![]()
![]()
mahh ko dzeko u real...TeroweNth je napisao/la:Odkud ti to ?eLeMeNtH-SoutH CreW je napisao/la:Ode Šeha u FENERBAHCE![]()
![]()
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
za ovo cisti xHoorkie je napisao/la:Pozdrav svim Zeljevcima
Ljudi iz Uprave na celu sa Zujom, uz duzno postovanje za sve dosad uradjeno, neka naravno ganjaju negdje na marginama i svoj interes, ko ima sopstvenu firmu ovo moze iskoristit kao sansu za sklapanje dobrih poslova. Jer fudbal danas budimo realni jeste dobrim dijelom puki biznis, medjutim nikad ali nikad (cak ni tad) ne smiju podrediti interes kluba svom licnom interesu! (ko se jednom oprzi i na hladno piri)
- DRŽAVA ŽELJO -
zemljiste jest atraktivno (dusu dalo za trgovackog centra) i slovenci su vjerovatno bacili oko na njega ali mislim da se uprava nece odrec zemlje i tek tako dat slovencima...najbolji pokazatelj su pregovori sa svabama..nek slovenci grade i dvorac sto se mene tice na nasoj parceli al zemlja se nesmije prodavat
imal ikakvih spekulacija o transferima U zelju
Ibrahim Šehić: dvije nominacije
''Idol nacije'' u znaku plave boje
Autor: Emir Aletić Datum: 03.12.2010.
I ovogodišnji izbor za ''Idola nacije'' proteći će u znaku plave boje. Naime, Željini bivši ili aktuelni fudbaleri, te sam klub, našli su se u velikom broju kategorija. Tako je Edin Džeko prvi favorit da i ove godine postane ''Idol nacije''. Podsjećamo, sjajni golegeter Wolfsburga prošle godine se okitio ovom laskavom titulom a svoju karijeru počeo je upravo u Željezničaru. Osim Džeke, u krugu kandidata za najboljeg bh. fudbalera je i Samir Bekrić, sjajni ofanzivac korejskog Incheona koji je prošle sezone poveo ''plave'' do titule prvaka i finala Kup-a naše zemlje.
U konkurenciji za najboljeg igrača Premijer lige BiH, jedan od favorita je Zajko Zeba. Kreativac Željezničara ove godine je najbolji strijelac i asistent lige, i sigurno zaslužuje da dobije nagradu za najboljeg igrača lige. Amar Osim mogao bi odnijeti dvije nagrade jer je nominovan u dvije kategorije – najbolji bh. trener i najbolji trener PL BiH. Slična je situacija i sa golmanom Ibrahimom Šehićem. On bi mogao biti proglašen za najboljeg bh. golmana kao i za najboljeg golmana PL BiH.
U izboru za najboljeg mladog fudbalera lige našao se i naš Edin Višća koji je sjajnim partijama u ''plavom'' dresu privukao pažnju i selektora Sušića.
Posljednja kategorija u kojoj se našao neki od Željinih igrača je ''najbolji kadetski fudbaler (U17)'' gdje ravnopravno sa ostalima, za titulu najboljeg konkuriše i Armin Hodžić, velika nada Željezničara.
Recimo i to da je Željezničar ušao u uži krug izbora za najorganizovaniji klub u našoj zemlji. Nagrada u ovoj konkurenciji bila bi veliko priznanje za sve ljude u našem klubu koji u posljednjih godinu dana bilježi sjajne rezultate – kako na takmičarskom tako i na poslovnom planu.
Manifestaciju ''Idol nacije'' i ove godine će organizovati najčitaniji bh. sportski portal sportsport.ba u saradnji sa N/FSBiH.
Jesmo nacija
''Idol nacije'' u znaku plave boje
Autor: Emir Aletić Datum: 03.12.2010.
I ovogodišnji izbor za ''Idola nacije'' proteći će u znaku plave boje. Naime, Željini bivši ili aktuelni fudbaleri, te sam klub, našli su se u velikom broju kategorija. Tako je Edin Džeko prvi favorit da i ove godine postane ''Idol nacije''. Podsjećamo, sjajni golegeter Wolfsburga prošle godine se okitio ovom laskavom titulom a svoju karijeru počeo je upravo u Željezničaru. Osim Džeke, u krugu kandidata za najboljeg bh. fudbalera je i Samir Bekrić, sjajni ofanzivac korejskog Incheona koji je prošle sezone poveo ''plave'' do titule prvaka i finala Kup-a naše zemlje.
U konkurenciji za najboljeg igrača Premijer lige BiH, jedan od favorita je Zajko Zeba. Kreativac Željezničara ove godine je najbolji strijelac i asistent lige, i sigurno zaslužuje da dobije nagradu za najboljeg igrača lige. Amar Osim mogao bi odnijeti dvije nagrade jer je nominovan u dvije kategorije – najbolji bh. trener i najbolji trener PL BiH. Slična je situacija i sa golmanom Ibrahimom Šehićem. On bi mogao biti proglašen za najboljeg bh. golmana kao i za najboljeg golmana PL BiH.
U izboru za najboljeg mladog fudbalera lige našao se i naš Edin Višća koji je sjajnim partijama u ''plavom'' dresu privukao pažnju i selektora Sušića.
Posljednja kategorija u kojoj se našao neki od Željinih igrača je ''najbolji kadetski fudbaler (U17)'' gdje ravnopravno sa ostalima, za titulu najboljeg konkuriše i Armin Hodžić, velika nada Željezničara.
Recimo i to da je Željezničar ušao u uži krug izbora za najorganizovaniji klub u našoj zemlji. Nagrada u ovoj konkurenciji bila bi veliko priznanje za sve ljude u našem klubu koji u posljednjih godinu dana bilježi sjajne rezultate – kako na takmičarskom tako i na poslovnom planu.
Manifestaciju ''Idol nacije'' i ove godine će organizovati najčitaniji bh. sportski portal sportsport.ba u saradnji sa N/FSBiH.
Jesmo nacija
- MU'MIN T.M.
- Kontakt:
Osim uoči zimskog prijelaznog roka: Cocalić i Kerla nam se ne smiju ponoviti
Trener Željezničara razgovarat će s igračima kojima ističu ugovori
Fudbaleri Željezničara su i nakon povratka s prijateljske utakmice protiv Olimpije u Ljubljani nastavili trenirati, a na odmor će krenuti u utorak.
Menadžer i trener kluba Amar Osim razgovarat će u pauzi s igračima kojima ugovori ističu naljeto te s onima koji bi trebali stići na Grbavicu. Za sada je izvjesno jedino da je Semir Kerla otišao u grčki Panseraikos, ali klub od tog transfera neće zaraditi ništa, jer mu je istekao ugovor.
- Nažalost, ponovo nam se dogodio slučaj kao s Edinom Cocalićem, koji je otišao za mnogo manje novca nego što smo, kao klub, zaslužili da dobijemo, dok za Kerlu nećemo dobiti ništa, jer je odbio produžiti ugovor koji smo mu ponudili prije nekoliko mjeseci.
To je veoma loš primjer, koji ćemo pokušati spriječiti u budućnosti. Željezničar se dobrim dijelom finansira od prodaje igrača - govori Osim.
Strateg bh. šampiona ne krije svoje zamjerke na ponašanje spomenutih igrača.
- Smatram da je klub bio korektan, da su igrači mnogo napredovali dok su bili u Želji. No, na sve su načine pokušali izbjeći da i klub zaradi novac. Gledali su samo sebe, a na nama je da to pokušamo spriječiti. Uvjeren sam da bi mnogo više vrijedili da su bili pod ugovorom s Željom i da bi otišli u ozbiljnije klubove. No, šta je, tu je, neka ih sreća prati.
Samir Bekrić je pravi primjer kako se ponaša jedan korektan igrač. Zaradio je odličan novac, ali je učinio sve da i Željezničar dobije solidno obeštećenje. Ponavljam, učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da nam se ne ponavljaju slučajevi Kerle i Cocalića - kaže Osim.
Međugorje pa Pula
Pripreme za proljetni dio sezone Željezničar će početi sredinom januara, a prvi dio obavit će u Međugorju. Za kraj januara planiran je odlazak u Pulu, gdje je ekipa bila i na prošlim zimskim pripremama.
Fudbaleri Željezničara su i nakon povratka s prijateljske utakmice protiv Olimpije u Ljubljani nastavili trenirati, a na odmor će krenuti u utorak.
Menadžer i trener kluba Amar Osim razgovarat će u pauzi s igračima kojima ugovori ističu naljeto te s onima koji bi trebali stići na Grbavicu. Za sada je izvjesno jedino da je Semir Kerla otišao u grčki Panseraikos, ali klub od tog transfera neće zaraditi ništa, jer mu je istekao ugovor.
- Nažalost, ponovo nam se dogodio slučaj kao s Edinom Cocalićem, koji je otišao za mnogo manje novca nego što smo, kao klub, zaslužili da dobijemo, dok za Kerlu nećemo dobiti ništa, jer je odbio produžiti ugovor koji smo mu ponudili prije nekoliko mjeseci.
To je veoma loš primjer, koji ćemo pokušati spriječiti u budućnosti. Željezničar se dobrim dijelom finansira od prodaje igrača - govori Osim.
- Smatram da je klub bio korektan, da su igrači mnogo napredovali dok su bili u Želji. No, na sve su načine pokušali izbjeći da i klub zaradi novac. Gledali su samo sebe, a na nama je da to pokušamo spriječiti. Uvjeren sam da bi mnogo više vrijedili da su bili pod ugovorom s Željom i da bi otišli u ozbiljnije klubove. No, šta je, tu je, neka ih sreća prati.
Samir Bekrić je pravi primjer kako se ponaša jedan korektan igrač. Zaradio je odličan novac, ali je učinio sve da i Željezničar dobije solidno obeštećenje. Ponavljam, učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da nam se ne ponavljaju slučajevi Kerle i Cocalića - kaže Osim.
Međugorje pa Pula
Pripreme za proljetni dio sezone Željezničar će početi sredinom januara, a prvi dio obavit će u Međugorju. Za kraj januara planiran je odlazak u Pulu, gdje je ekipa bila i na prošlim zimskim pripremama.
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"
- ZELJO MOJA
- Kontakt:
Samo da vas pitam dali je istina da ce neki igrac torpeda danas zavrsiti sa Osimom na janjetini , cini mi se da su pojedinim visle svaki dan pocele dosadjivat........o imenu uskoro
-
TheDinoRules
- Kontakt:
Ako znaš ime, de preko pp reci.ZELJO MOJA je napisao/la:Samo da vas pitam dali je istina da ce neki igrac torpeda danas zavrsiti sa Osimom na janjetini , cini mi se da su pojedinim visle svaki dan pocele dosadjivat........o imenu uskoro
U mom svijetu važe moja pravila
i neka mi samo neko kaze,on je Zeljino dijete i treba ga forsirati.treba im noge polomiti.nase najvece zlo su "Zeljina djeca".zivjela ruralna podrucja!!!MU'MIN T.M. je napisao/la:Osim uoči zimskog prijelaznog roka: Cocalić i Kerla nam se ne smiju ponoviti
Međugorje pa Pula
Einigkeit und Recht und Freiheit
zeljina djeca su sva korektna osim Cocalica i ko ti je Bogati reko da je Kerla Zeljino dijete prvo se malo raspitaj pa onda nesto pisi veze ti nemas...domorocki je napisao/la:i neka mi samo neko kaze,on je Zeljino dijete i treba ga forsirati.treba im noge polomiti.nase najvece zlo su "Zeljina djeca".zivjela ruralna podrucja!!!MU'MIN T.M. je napisao/la:Osim uoči zimskog prijelaznog roka: Cocalić i Kerla nam se ne smiju ponoviti
Međugorje pa Pula
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Samir Bekrić doista treba da bude uzor svim igračima.Uvijek je davao svoj maksimum i na kraju kod transfera je ispao i više nego korektan.SAMIR BEKRIĆ :arrow:UZOR.
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
šta ima.Hamo je napisao/la:Samir Bekrić doista treba da bude uzor svim igračima.Uvijek je davao svoj maksimum i na kraju kod transfera je ispao i više nego korektan.SAMIR BEKRIĆ :arrow:UZOR.
ali nema para,sve se rastalilo....
ZELJO MOJA je napisao/la:Samo da vas pitam dali je istina da ce neki igrac torpeda danas zavrsiti sa Osimom na janjetini , cini mi se da su pojedinim visle svaki dan pocele dosadjivat........o imenu uskoro
I ja sam nesto nacuo u vezi ovog
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
-
TheDinoRules
- Kontakt:
Ime, ime bar preko pp ?BLU SKY je napisao/la:ZELJO MOJA je napisao/la:Samo da vas pitam dali je istina da ce neki igrac torpeda danas zavrsiti sa Osimom na janjetini , cini mi se da su pojedinim visle svaki dan pocele dosadjivat........o imenu uskoro
I ja sam nesto nacuo u vezi ovog
U mom svijetu važe moja pravila
Jamak u Želji, gotovo sve. E sad neznam koji smajli da stavim ovaj
ili ovaj 
Trenutno korisnika/ca: Doktorinho, ELDIABLO20, KrajinaTm87, stendardo i 28 gostiju.