NK Čelik Zenica (opšte diskusije)

kolezeljovac
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica (opšte diskusije)

Post Postao/la kolezeljovac » 13 jul 2020, 21:13

Bice to dobro.... Ovo je najbolji, ali i najbolniji nacin....
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 13 jul 2020, 21:47

ManciniLevatKlasican je napisao/la:
13 jul 2020, 20:02
Koliko god nekim ljudima odluka bila cudna, mislim da ste napravili pametan potez! Slijedi vam veoma tezak period ali za par godina imate sansu da se vratite u PL bez dugova i sa punim tribinama kao sto i zasluzujete.

Posebni pozdravi idu redbullu i convictsu. Na stranu sva podbadanja i zajebancije, zelim vam da se vratite abd medju pravu raju sto prije :salut:
A kako misle da se vrate bez dugova? To sto ce igrati u kantonalnoj ligi ne znaci da im je dug oprosten. Koliko vidim nisu proglasili bankrot i ne krecu sa novim imenom. Ovo samo znaci da nemaju kesa ni za federalne lige. Kako ce naci kes za servisiranje dugova igrajuci kantonalnu ligu to vjerovatno samo oni znaju. Nije im ovo nikakvo konkretno rjesenje.
Pročepit će negdje.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 13 jul 2020, 21:54

redbull93 je napisao/la:
13 jul 2020, 20:05
Koliko god nekim ljudima odluka bila cudna, mislim da ste napravili pametan potez! Slijedi vam veoma tezak period ali za par godina imate sansu da se vratite u PL bez dugova i sa punim tribinama kao sto i zasluzujete.

Posebni pozdravi idu redbullu i convictsu. Na stranu sva podbadanja i zajebancije, zelim vam da se vratite abd medju pravu raju sto prije :salut:
Sva ZDRAVA podbadanja uvijek podrzavam, a hvala u svakom slucaju. Vratit cemo se jaci, to je sigurno.
Naleti nekad ovamo na temu, nemoj saboraviti staru raju, a posebno ces dokoljenku faliti :urnebes: :urnebes:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 13 jul 2020, 22:20

nekoIzMostara je napisao/la:
13 jul 2020, 21:54
redbull93 je napisao/la:
13 jul 2020, 20:05

Sva ZDRAVA podbadanja uvijek podrzavam, a hvala u svakom slucaju. Vratit cemo se jaci, to je sigurno.
Naleti nekad ovamo na temu, nemoj saboraviti staru raju, a posebno ces dokoljenku faliti :urnebes: :urnebes:
:mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 13 jul 2020, 23:43

ROMA78 je napisao/la:
13 jul 2020, 21:05
Ja cirkusa od skupštine, ko na pijaci hahaha, a tek likova u upravnom i nadzornom odboru...smiješi im se svijetla budućnost :crazy:
Jedam od Sarajlija koji je opasno podrzavao Turcina, mislio sma da imas iskrene namjere al hele nejs. Odlicni momci u UO.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

PovratakKralja
Kontakt:

Post Postao/la PovratakKralja » 13 jul 2020, 23:46

Svako svome jatu bježi...
„Bolje je upaliti malo svijetlo nego proklinjati tamu.“

Makso

Post Postao/la Makso » 14 jul 2020, 00:09

Čelikovci izdržite, sve će ovo biti jučer. Moj Velež je prošao nešto slično. Ko zna šta sutra nosi i Veležu i bilo kom drugom klubu. Ne dajte lopovima više blizu Čelika i da se uskoro vidimo na punom Bilinom polju.

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 14 jul 2020, 00:23

MojaMalenkost je napisao/la:
13 jul 2020, 21:47

A kako misle da se vrate bez dugova? To sto ce igrati u kantonalnoj ligi ne znaci da im je dug oprosten. Koliko vidim nisu proglasili bankrot i ne krecu sa novim imenom. Ovo samo znaci da nemaju kesa ni za federalne lige. Kako ce naci kes za servisiranje dugova igrajuci kantonalnu ligu to vjerovatno samo oni znaju. Nije im ovo nikakvo konkretno rjesenje.
Ne znaci da im je dug oprosten, ali troskovi u kantonalnoj su minimalni. Igrat ce sa juniorima vjerovatno i par veterana tako da ce plate biti minimalne i ugovori amaterski. To znaci da svi prihodi idu za otplatu duga, sto u 1 ligi FBIH ne bi bio slucaj jer placas sudije i sve ostalo.

Izabrali su dosta tezak ali zdrav i posten put u nadi da ce kroz par godina dobiti stabilan klub bez dugova koji ce biti konkurentan u PL a ne kanta za nabijanje. Nadam se da ce ih grad podrzati kao sto je obecano.
Forzza Velez

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 14 jul 2020, 00:29

hahahahahahaahahahahahahahahahahha
Kmeeeeee kmeeeeee.
Nikad se ne vratili
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 14 jul 2020, 00:33

Da bi se Čelik vratio tamo gdje mu je mjesto, trebat ce puno vise od ljubavi i postenja.
Trebat ce mnogo novca, odricanja, strpljenja, a najvise vremena.
Moje misljenje je da su trebali promjeniti ime u GK Čelik i vrlo brzo bi dosli nazad.
Neznam o kakvom ponosu se tu radi, kao da ce neko spominjati sta pise u prefiksu kluba( gradjanski, sportski, fudbalski klub Čelik).
Trebali su uzeti primjer Parme koja je mnogo veci klub od Čelika.
Ovo je puno tezi put,jer, tesko je vrijeme, recesija, epidemija..bojim se da ce Čelik ostati dugo godina po tim nizim ligama, a ljudi koji su sad puni elana ce izgubiti potrebnu energiju.

Sve najbolje!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 14 jul 2020, 00:55

mozak je napisao/la:
14 jul 2020, 00:33
Da bi se Čelik vratio tamo gdje mu je mjesto, trebat ce puno vise od ljubavi i postenja.
Trebat ce mnogo novca, odricanja, strpljenja, a najvise vremena.
Moje misljenje je da su trebali promjeniti ime u GK Čelik i vrlo brzo bi dosli nazad.
Neznam o kakvom ponosu se tu radi, kao da ce neko spominjati sta pise u prefiksu kluba( gradjanski, sportski, fudbalski klub Čelik).
Trebali su uzeti primjer Parme koja je mnogo veci klub od Čelika.
Ovo je puno tezi put,jer, tesko je vrijeme, recesija, epidemija..bojim se da ce Čelik ostati dugo godina po tim nizim ligama, a ljudi koji su sad puni elana ce izgubiti potrebnu energiju.

Sve najbolje!
Italija je imala Petruci zakon po kojem su klubovi kao Parma, Bari i slicnimogli kupiti trofeje nazad nakon bankrota, i tako su postajali "nasljednici tradicije" a i to je ukinuto ima par godina, pa je ja msm Palermo proglasio bankrot i osnovao novi klub bez prava otkupa trofeja i toga.

Uglavnom, sad ce Celik kao Celik biti manje atraktivan raznim manipulatorima i kriminalcima, i to je prilika da se klub stavi na zdrave temelje, i kasnije kad lesinari namirisu ponovo neku dobit od kluba, nece bas moci tako lako upasti kao sto je bio slucaj ranijih godina

GNK Celik i slicno je projekt bez buducnosti, a ovo je po meni jedino zdravo sto je mogla ova situacija ponuditi. Puno rada, napora i truda je pred Zenicom, ali mislim da imaju kapacitet napraviti finu pricu. Samo polako.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 14 jul 2020, 07:42

Poraz za sport, za državu BiH i za Nicaze, ali kao što neko gore reče i Parma je bila u sličnim gofnima, pa se vratila.
Sretno!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 14 jul 2020, 08:37

Pozdrav za Zenici i Robijase. Liga bez Celika je rinaka.Ko god je protiv taj nije iz Sarajeva to je papak. Nedaj se Celik. Falie nam Robijasi na tribinama.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 14 jul 2020, 11:00

Za povratak veleza je odgovorna masa ljudi.
Velez je napravio ozbiljan plan. Sastanak u bristolu, svi najznacajniji privrednici, njih 200..sve je doslo.
Navijaci skupljali novac, davao ko je mogo i ko nije.
Radi se po planu, jos se pravi stadion.

Usporedjujuci ove slicnosti veleza i celika, celik nema nikakvu podrsku. Tuka i nova uprava mogu finansirati dresove, sendvice, gorivo..sve ostalo je na gradu.
Bojim se da ovo nije dobar put, i da su svi odustali od Čelika, osim par navijaca koji zbog slijepila za Čelikom nevide da im je klub na izdisaju.
Nadam se da ce barem grad podrzati ove momke, u suprotnom mozete osnivati novi klub.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 14 jul 2020, 11:21

Pozdrav svim iskrenim simpatizerima Zenićkog Ćelika.

...
Jer hladiš se lagano, predosećam
...

:rol: :bow: :bih:
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

ROMA78
Kontakt:

Post Postao/la ROMA78 » 14 jul 2020, 13:27

prisonbreak je napisao/la:
13 jul 2020, 23:43
ROMA78 je napisao/la:
13 jul 2020, 21:05
Ja cirkusa od skupštine, ko na pijaci hahaha, a tek likova u upravnom i nadzornom odboru...smiješi im se svijetla budućnost :crazy:
Jedam od Sarajlija koji je opasno podrzavao Turcina, mislio sma da imas iskrene namjere al hele nejs. Odlicni momci u UO.
Pogrešno si me razumjeo, uopšte mi nije drago što je Čelik u ovakvoj situaciji, naprotiv, ali onakva organizacija skupštine, sastav, kome je sve dato pravo na riječ, kapacitet izabranog rukovodstva (u iskrene namjere, volju, entuzijazam... ne sumnjam), što reče jedan na vašem pdf-u kao na audiciji. A i sam dobro znaš da ukoliko gradonačelnik i gradska uprava ne stanu iza ovih ljudi...mrka kapa prijatelju. U svakom slučaju ja vam želim što brži povratak, jer (nije floskula) ova liga bez Čelika i Robijaša nikad neće biti ista. Svi smo na gubitku, neko manje neko više. Pozz
Biti srcem vezan u tome leži snaga!

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 14 jul 2020, 13:34

kolezeljovac je napisao/la:
13 jul 2020, 21:13
Bice to dobro.... Ovo je najbolji, ali i najbolniji nacin....
Slazem se ... mislio sam da ce izaci sa jos jednim bezveznim privremenim rjesenjem a ono momci skinuse bolesnika s aparata i poslase ga u banju ... pravo se iznenadi, treba imati damu i za toga ... i zato jedan :salut: za LikCe i novu upravu ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

ZkaoZenica
Kontakt:

Post Postao/la ZkaoZenica » 14 jul 2020, 19:08

Kakva su sad pravila vezano za naše omladince, isto igraju kantonalnu ligu ili oni mogu napredovat kroz zasebne zasluge. Kad će se znati kako i tko će voditi te škole. Dosta njih bi trebalo preskakat juniorsku ligu i odmah igrati kantonalnu uz par igrača iskusnijih koji bi igrali za pivu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 jul 2020, 19:11

ZkaoZenica je napisao/la:
14 jul 2020, 19:08
Kakva su sad pravila vezano za naše omladince, isto igraju kantonalnu ligu ili oni mogu napredovat kroz zasebne zasluge. Kad će se znati kako i tko će voditi te škole. Dosta njih bi trebalo preskakat juniorsku ligu i odmah igrati kantonalnu uz par igrača iskusnijih koji bi igrali za pivu.
Juniori igraju za sebe.
Kadeti igraju gdje ih se prijavi.
Pioniri, predpioniri i cicibani igraju kanton.

Vjerovatno će juniori i kadeti igrati omladinsku ligu BiH (2.rang takmičenja).

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 14 jul 2020, 21:01

Moze li se ova tema prebaciti u nize lige da vise ne moramo ulaziti na PLBiH? Hvala.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Benjolos, worchester i 27 gostiju.