Moguce da trebas zamjeniti regulator pritiska benzina eventualno senzor temperature. Sto se obrtaja tice tu stanje moze dodatno pogorsati i klapna gasa.majestic24 je napisao/la: ↑02 avg 2020, 21:04Golf 4 1.6
Auto nakon sto radi...nebitno 5 minuta ili 2 sata i nakon toga ga ugasim a ne izvadim kljuc iz brave,pocne zayebavsti sa ponovnim paljenjem. Kao da mu se pumpa od goriva ne aktivira. Evo maloprije mi se desilo da sam ugasio auto na nekih 20 minuta,bez vadjenja kljuca. Upalim auto,odmah su poceli obrtaji da idu u max. Tako 2 puta . Zatim kad sam treci put pokusao upaliti,samo je verglao. Zatim sam mu izvadio kljuc iz brave,sacekao jedan minut...kad sam okrenuo ponovo ,upalio je bez problema.
Znaci auto ima nove svjecice,novu pumpu za gorivo ,nov filter za gorivo.
Sta mislite sta moze biti problem
Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Megan 2 , 1.9 dci 88 kw ... radio glavu motora i " majstor " me zove i pita jel ti auto imalo vucu posto ti turbina izgleda uzasno ....reko jesto normalno vuklo sve ...uradi mi auto , ne vuce nikako kad se turbina treba aktivirat , kao da je nesto tusi i auto linerano ubrzva ....kaze trebas je reparirat ...a posto ga prodajem tj, vec je kaparisano ...reko da ne repariram odem uzet drugu polovu turbinu i stavit ...i stavim tu drugu medjutim ponovo se auto isto ponasa , znaci identicno ...kaze "majstor" pa jarane ne valja ti ni ova turbina gora od tvoje ...e sad mene interesuje sta bi moglo biti ....ja smijem ruku dati da nije do turbine , jer ne mogu se obe isto ponasati kao da ih nema s tim da je moja normlano vukla prije popravke glave motora ....auto ne pokazuje nikakvu gresku , ne pusi nista apsolutno ...samo nece da ocepi , bas ga tusi na 2000 obrtaja i navise ...
Moguce da je sfuserio obradu glave motora. Znaci ide ravnanje iste, novi dihtung, nakon toga morali su se prekontrolisati ventili te ako je losa kompresija zamjenuti jedan ili vise pomenutih. Pa ima tu vjerovatno jos nekih dorada, u biti mozda i full generalka motora.jelle je napisao/la: ↑03 avg 2020, 08:30Megan 2 , 1.9 dci 88 kw ... radio glavu motora i " majstor " me zove i pita jel ti auto imalo vucu posto ti turbina izgleda uzasno ....reko jesto normalno vuklo sve ...uradi mi auto , ne vuce nikako kad se turbina treba aktivirat , kao da je nesto tusi i auto linerano ubrzva ....kaze trebas je reparirat ...a posto ga prodajem tj, vec je kaparisano ...reko da ne repariram odem uzet drugu polovu turbinu i stavit ...i stavim tu drugu medjutim ponovo se auto isto ponasa , znaci identicno ...kaze "majstor" pa jarane ne valja ti ni ova turbina gora od tvoje ...e sad mene interesuje sta bi moglo biti ....ja smijem ruku dati da nije do turbine , jer ne mogu se obe isto ponasati kao da ih nema s tim da je moja normlano vukla prije popravke glave motora ....auto ne pokazuje nikakvu gresku , ne pusi nista apsolutno ...samo nece da ocepi , bas ga tusi na 2000 obrtaja i navise ...
Odes kod tog majstora i nek ti izmjeri kompresiju, za pocetak.
Ne znam et ne mogu biti pametan ..baci djaba pare na drugu turbinu ...onda mi poceo nabrajat , mozda erg ventil mozda je vakum crijeva mozda klapna ne otvora bla bla....zgadilo mi se sve ...dao preko 800 km , a auto i dalje neispravno .... sve u svemu skuplje sve to nego auto citavo ...jbm ti majstore
- Centre forward
- Kontakt:
To je problem 90% nas. Vozimo grobove sa naprednom tehnologijom, i k'o što kažeš zamjena tih skupih sklopova modernog dizela je skuplja nego što samo auto vrijedi. A s druge strane, ne možeš ga gledat' neispravnog na avliji. Ne može čovjek bit' nikako u vinklo.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ma hajde sto je skupo ...nego da makar oce uradit kako treba ...a ne dadnes pare , a auto isto ...on nagadja kao da kladionicu igra ...mozda je ovo mozda je ono ...
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Ispravan sistem hladjenja sa rashladnom tekucinom (voda + antifriz uz propisani omjer) bi morao regulisati stanje temperature motora, da se ne prelaze neke zacrtane vrijednosti.
Svako dvije - tri godine, odradi se jednostavan refresh - prvo se ispusti stara tecnost, sapere blok motora i one cijevi, ocisti posuda te naspe novi antifriz sa vodom. Nakon toga, trebalo bi provjeriti termostat te senzor, koji ponekad zna lazirati stanje.
I ono zadnje, provjeriti hladnjak ulja.
Glede temperature ulja, na autobanu u ovim uvjetima trebala bi biti oko stoje.
Svako dvije - tri godine, odradi se jednostavan refresh - prvo se ispusti stara tecnost, sapere blok motora i one cijevi, ocisti posuda te naspe novi antifriz sa vodom. Nakon toga, trebalo bi provjeriti termostat te senzor, koji ponekad zna lazirati stanje.
I ono zadnje, provjeriti hladnjak ulja.
Glede temperature ulja, na autobanu u ovim uvjetima trebala bi biti oko stoje.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 03 avg 2020, 19:21, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja sam prije par godina obišao par majstora u cilju riješavanja banalnog problema da motor jednostavno trese na nekih 1900 obtaja. Imamo sam osjećaj da će se raspasti

Best-selling vans of all time
Our experts reveal the most successful vans of all time, according to volume of sales
Volkswagen Transporter (1950-Present) – 12.4 million
Ford Transit (1965-Present) - 8.4 million
....
Mercedes-Benz Sprinter (1995-Present) – 3.1 million

Koji je onaj američki Pedo kombi
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
-
- Kontakt:
HONDA NSX

Kakav zvuk

Ne može niko sa Hondom , realno ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Prema validnim info o broju kvarova, pocev od obicnog akumulatora do totalne stete na motoru, redajuci vozila po klasama te prateci nekoliko miliona automobila u odredjenim zemljama, imamo jedan ozbiljan review.
U samom vrhu su svakako Japanci, bilo da se radi o Hondi Civic, Toyoti Auris, Corroli, Yaris itd. Medju vodecim su i BMW 1, Merc B, C,...
Takodjer zanimljivo kako je Ford u periodu od 2002. do 2007. iz godine u godinu konstantno poboljsavao Focus, te nastavio sa tim trendom u novijim modelima, ispravljajuci neke manje greske.
Glede Forda, Fiesta i Focus ove godine spadaju medju najprodavanije modele Britanije. Naravno nista novo po pitanju Fieste koja vec duuugo dominira na otoku (top 4 u EU), dok se npr. pomenuti Focus odlicno drzi u Njemackoj.
U samom vrhu su svakako Japanci, bilo da se radi o Hondi Civic, Toyoti Auris, Corroli, Yaris itd. Medju vodecim su i BMW 1, Merc B, C,...
Takodjer zanimljivo kako je Ford u periodu od 2002. do 2007. iz godine u godinu konstantno poboljsavao Focus, te nastavio sa tim trendom u novijim modelima, ispravljajuci neke manje greske.
Glede Forda, Fiesta i Focus ove godine spadaju medju najprodavanije modele Britanije. Naravno nista novo po pitanju Fieste koja vec duuugo dominira na otoku (top 4 u EU), dok se npr. pomenuti Focus odlicno drzi u Njemackoj.
Pozdrav, imam jedno pitanje. Je li normalno da na hladnom vremenu u auta na momente pada temperatura?
Da bude npr na 90 stepeni, pa padne pa se opet vrati na 90?
Da bude npr na 90 stepeni, pa padne pa se opet vrati na 90?
Trebalo bi da je drzi konstantno na sredini (osim vozila preko 30 godina starosti), ako su senzor temperature i rashladni sistem ok.
Provjeri termostat tako sto upalis auto, pustis da odradi dva minuta. Gornje crijevo (iz hladnjaka) treba da bude toplo, a donje hladno. Nakon minut - dva, i donje se pocinje grijati. U sustini, termostat ti dodje najjeftinija popravka, a moze zaebati toliko toga.
- Marsal
- Kontakt:
Valja l' ovo qrcu?
Renault Megane 1.5 dci 2004god 25.3.2021. (3.400 KM)
https://www.olx.ba/r/39287965/127580
Treba mi za period 3-4 godine, godišnje planiram prelaziti do 5000 max.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pregledaj ga sa nekim ekspertom. Znam slucaj za ovaj model ali i za druge modele da su ljudi uzimali auta do 5000 KM i onda u godinu-dvije nakon toga imali jos 2000 investiranja. Desi se neki kvar ali nesto sto ti izbije 500 KM u sekundi..Marsal je napisao/la: ↑07 avg 2020, 17:50Valja l' ovo qrcu?
Bjezi od 1.5 motora ...toliko od mene
- Marsal
- Kontakt:
Jbg, šta insan da uzme do 3500 a da nije kvarljivo
da je dizel, da iole ne asocira na 90-te
i da ima klimu. 

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Pa jbg ..oce za 3.5oo da nea packe da nea kvara , a auta stara po 17 god
Trenutno korisnika/ca: alemsa, JackW, MaroonBjelave, tutankamon1905 i 12 gostiju.