Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Ghuraba
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Ghuraba » 23 jan 2020, 17:38

lumani je napisao/la:
23 jan 2020, 17:10
Ghuraba je napisao/la:
23 jan 2020, 16:16
Gdje je Lumani da potvrdi jos jednu svoju dezinformaciju? :kafa:

Ja ga nisam ni ocekivao prije AS pauze, sto sam i pisao u nekim ranijim postovima.
Jos jednu :eh:

Tu Sam ja , ne bjezim ja nigdje :) Juka je spreman za igru ,to ti ja garantujem ,Ako ja lazem ,onda laze i on ;)
Ma bilo je fulanja u vezi Nihada, i to vise puta. :mrgreen:

Spreman je on sigurno, ali rijetko kad se neki sportista vraca aktivnom igranju nakon povrede kakvu je Nurkic imao, prije nego se utvrdi da je milion posto spreman. Nema potrebe za zurbom, 20-30 dana ne igraju neku bitnu ulogu u brzoj i efikasnijoj adaptaciji na sve ono sto ga ceka.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 jan 2020, 17:46

Ghuraba je napisao/la:
23 jan 2020, 17:38
lumani je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:
23 jan 2020, 16:16
Gdje je Lumani da potvrdi jos jednu svoju dezinformaciju? :kafa:

Ja ga nisam ni ocekivao prije AS pauze, sto sam i pisao u nekim ranijim postovima.

Tu Sam ja , ne bjezim ja nigdje :) Juka je spreman za igru ,to ti ja garantujem ,Ako ja lazem ,onda laze i on ;)

Spreman je on sigurno, ali rijetko kad se neki sportista vraca aktivnom igranju nakon povrede kakvu je Nurkic imao, prije nego se utvrdi da je milion posto spreman. Nema potrebe za zurbom, 20-30 dana ne igraju neku bitnu ulogu u brzoj i efikasnijoj adaptaciji na sve ono sto ga ceka.

Ajd Dobro ,Ako ti je zelja da budes u pravu,No Problem.
Znao Sam prije Nene04 jedne godine da Pasalic ide prije Adamovica na E.B.

Nurkic je sam izjavio ,ja sa vama podijelio ;)
Kada nesto cujem podijelim,thats IT.

Na kraju krajeva Imam Screenshot za sve ,ako ti licno zelis saljem ti,nikakav Problem :salut:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 23 jan 2020, 17:49

lumani je napisao/la:
23 jan 2020, 17:46
Ghuraba je napisao/la:
23 jan 2020, 17:38
lumani je napisao/la:

Ajd Dobro ,Ako ti je zelja da budes u pravu,No Problem.
Znao Sam prije Nene04 jedne godine da Pasalic ide prije Adamovica na E.B.

Nurkic je sam izjavio ,ja sa vama podijelio ;)
Kada nesto cujem podijelim,thats IT.

Na kraju krajeva Imam Screenshot za sve ,ako ti licno zelis saljem ti,nikakav Problem :salut:
Zar neno nije govorio da je Filip siguran medju 12 putnika na EB, a na kraju je hladno izvisio? :mrgreen:

Ma jok, nema potrebe, zezam se ja s tobom. :salut:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 jan 2020, 17:53

Da.da Neno je govorio da Filip ide.a meni Pasha javio da ga ACO vodi...nije ni bitno,sve sto zelim reci je,podijelim Ono Sto cujem..Nije SportSport beze pisao neki dan za Nurkica bilo je tu svega...

Btw,pratimo svi dalje ,da vidimo kada ce na parket.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 23 jan 2020, 20:00

lumani je napisao/la:
23 jan 2020, 17:53
Da.da Neno je govorio da Filip ide.a meni Pasha javio da ga ACO vodi...nije ni bitno,sve sto zelim reci je,podijelim Ono Sto cujem..Nije SportSport beze pisao neki dan za Nurkica bilo je tu svega...

Pa zar ti Muha nije rekao da je Juka želio da čitavu sezonu propusti ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 25 jan 2020, 17:36

Chinaglia je napisao/la:
23 jan 2020, 13:56
terry stotts je rekao da su vec od ranije ciljali ovu sedmicu kad ce nurkic pocet s intenzivnijim treninzima, tj kontaktnim treninzima, tako da ga ne treba ocekivat nazad vrlo brzo, tipa za par dana (ako govore istinu da je tek sad poceo s kontaktnim treninzima)

mada, misljenja sam da ce nazad malo prije all-star pauze (17.02.), mozda u prvoj sedmici februara il odmah nakon iste
Oh,kakvo iznenađenje.Tko je to imao insajderske informacije vec mjesecima hehe

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 29 jan 2020, 00:04

Jusuf Nurkic is still without a target date for his return, according to Jason Quick of The Athletic.Quick explains that his "**** inside the Blazers say neither Nurkic nor the team has made a call on when the center will return because they have no idea how his body will respond as he ramps up his workload." Quick adds, "The only decision that has been made is that he will not return in the next week because the team wants to see how his body reacts to a series of practices scheduled during that time."

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jan 2020, 21:59

bombaysaphire je napisao/la:
23 jan 2020, 20:00
lumani je napisao/la:

O cemu ti bolan :?:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 30 jan 2020, 22:02

lumani je napisao/la:
30 jan 2020, 21:59
lumani je napisao/la:

Vidim da si dobar sa Muhom pa zato ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jan 2020, 22:09

30 jan 2020, 22:02
lumani je napisao/la:
30 jan 2020, 21:59

Vidim da si dobar sa Muhom pa zato ...

Sta Muha ima sa Jukom :idea:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 30 jan 2020, 22:26

Čuj šta, pa znaju se , pili su kafu ovo ljeto , Juka ga zvao kad je bio u Sarajevu...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jan 2020, 22:44

30 jan 2020, 22:26
Čuj šta, pa znaju se , pili su kafu ovo ljeto , Juka ga zvao kad je bio u Sarajevu...
Pa Sto nisi pitao ako si upucen ;)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 jan 2020, 01:39

to je otprilike 4-6 sedmica pauze

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 31 jan 2020, 01:42

Nek odmori ovu sezonu jbg
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 jan 2020, 01:47

ne znamo koji je stepen povrede:

grade I - 7-10 dana
grade II - 3-6 sedmica
grade III - do par mjeseci

uopste me ne bi iznenadilo da nurkic u buducnosti pokida ahilovu tetivu, a ova posljednja povreda je lokacijski nikad bliza istoj

za kevina duranta se pisalo da je imao povredu lista, decko se vrati i pokida ahilovu tetivu (eh sad, dal je ta prva povreda na neki nacin imala veze s ahilovom tetivom il ne, ostaje misterija, no dobro, durant je i ranije imao povrede lista pa nije pokidao ahilovu tetivu)

povredica nakon velike povrede nije nista cudno, no zaista imam strah da ce pokidat ahilovu tetivu prije il poslije, pogotovo kad uzmemo u obzir da je sklon povredama...

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 31 jan 2020, 01:52

In an interview today on 1080 The Fan in Portland, Jason Quick of The Athletic explained the absence.

The quote from Quick:

Well guys, it’s not good news. I’m trying to pin this down. The most I can pin down for you right now is that Nurkic had a calf strain in the moments after his return to the full-court practice and full-contact practice. His calf had a reaction to that. I don’t know if he’s practiced after that. I don’t know how serious it is. I saw him last night walking into the arena. He was walking fine, without a limp. But the last two games he has not come out to sit on the bench. I don’t want to set off alarms, but I can tell you that I have learned that he has suffered a calf strain. I don’t know if it’s on the left leg, which is where he broke the bones. I don’t know if it’s on his right leg. There has been a, I don’t even know if I can call it a setback, but he has had a reaction to his return to practice that is a little bit of a calf strain. Again, I’m trying to get more information and get some comments from the Blazers, but understandably they’ve been a little tight-lipped today.

Quick also relayed that Zach Collins is on his way to recovery without soreness or setbacks, but predicts that Collins will not return until March.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 31 jan 2020, 05:15

Chinaglia je napisao/la:
31 jan 2020, 01:47
ne znamo koji je stepen povrede:

grade I - 7-10 dana
grade II - 3-6 sedmica
grade III - do par mjeseci

uopste me ne bi iznenadilo da nurkic u buducnosti pokida ahilovu tetivu, a ova posljednja povreda je lokacijski nikad bliza istoj

za kevina duranta se pisalo da je imao povredu lista, decko se vrati i pokida ahilovu tetivu (eh sad, dal je ta prva povreda na neki nacin imala veze s ahilovom tetivom il ne, ostaje misterija, no dobro, durant je i ranije imao povrede lista pa nije pokidao ahilovu tetivu)

povredica nakon velike povrede nije nista cudno, no zaista imam strah da ce pokidat ahilovu tetivu prije il poslije, pogotovo kad uzmemo u obzir da je sklon povredama...
daj ba ne sluti covjeku haman najgore, kakav je to pesimizam teski

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 jan 2020, 10:34

u nurkicevom slucaju, to je blize realizmu, nego pesimizmu

decko je x2 lomio nogu (s tim da prvi lom nije bio veliki kao ovaj drugi), pokidao je tetivu u koljenu zbog koje je imao operaciju i propustio duzi vremenski period i imao je par manjih povredica

nazalost, sve vodi ka tome da je nurkic sklon povredama i kad sve to uzmem u obzir, kidanje ahilove tetive uopste me ne bi iznenadilo

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 31 jan 2020, 10:47

Chinaglia je napisao/la:
31 jan 2020, 10:34
u nurkicevom slucaju, to je blize realizmu, nego pesimizmu

decko je x2 lomio nogu (s tim da prvi lom nije bio veliki kao ovaj drugi), pokidao je tetivu u koljenu zbog koje je imao operaciju i propustio duzi vremenski period i imao je par manjih povredica

nazalost, sve vodi ka tome da je nurkic sklon povredama i kad sve to uzmem u obzir, kidanje ahilove tetive uopste me ne bi iznenadilo
Imao je i u mlađim danima povrede jedna je isto bila teška koliko znam, dakle sklon povredama ovako ce biti cijelu karijeru.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, Vaya i 13 gostiju.