Nogometna reprezentacija Hrvatske

Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
19%
Pletikosa
16
30%
Subašić
28
52%
 
Ukupno glasova: 54

crozla
Postovi: 911
Pridružen/a: 25 jan 2016, 11:15
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la crozla » 22 nov 2019, 09:50

marconato je napisao/la:
22 nov 2019, 09:47
crozla je napisao/la:
14 okt 2019, 07:38
Hrvatska nikada nije doma.izgubila u kvalifikacijama za Euro, nevjerovatno.
Stvarno podatak za respekt :thumbup:
35 tekmi, inace Hrvatska je prvu sluzbenu tekmu odigrala 94, 96 bila medju 8 u Europi, a 98 treci u svijetu. Prema.institutu za povijest sporta, nevidjeni progres.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

Avatar
marconato
Postovi: 12158
Pridružen/a: 10 jan 2009, 11:33
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la marconato » 22 nov 2019, 09:54

Dobro, to i ne cudi obzirom da nije krenula od 0, nego je vec imala formiran tim od igraca koji su bili U20 prvaci svijeta...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Avatar
Drape
Postovi: 10417
Pridružen/a: 20 feb 2018, 12:07
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Drape » 18 jul 2020, 10:58

Zbog ogromne konkurencije u veznom redu Pašalić iako briljira u Atalanti je nebitan za reprezentaciju Hrvatske
Ipak, o Pašaliću se gotovo uopće ne priča u kontekstu reprezentacije.

Čovjek je dosad odigrao pet službenih utakmica, a ukupno vrijeme provedeno na terenu u svih pet utakmica je bilo 38 minuta. U suštini, korišten je isključivo za krađu vremena.

Avatar
SiamoNoi
Postovi: 25682
Pridružen/a: 04 maj 2012, 15:23
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la SiamoNoi » 18 jul 2020, 12:20

Je*ena konkurencija.U tu Prćiju se već godinama pozivaju igrači koji nisu ni do koljena Pašaliću.

Avatar
Raonffa
Postovi: 26256
Pridružen/a: 29 feb 2016, 17:18
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Raonffa » 18 jul 2020, 20:43

Ma realno nije Pašalić mogao ni prismrditi reprezentaciji do unazad par mjeseci.

Pored Rakitića, Modrića i Brozovića koji su vrhunski igrači, Kovačića koji od mlađih dana igra na vrhunskom nivou (mada nije dostigao tu klasu ove trojice) i generalno je bolji od Pašalića, Badelja koji se godinama vrtio tu oko repke, za njega stvarno nije bilo mjesta, niti je realno Pašalić pružao neke spektakularne partije od kako je otišao iz Hajduka.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Avatar
Drape
Postovi: 10417
Pridružen/a: 20 feb 2018, 12:07
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Drape » 24 jul 2020, 14:00

Kovač kad preuzme neki klub prvi potez mu je da dovede 2 - 3 hrvatska igrača :lol:
Kovač dovodi dva Hrvata u Monaco

Kenonan
Postovi: 395
Pridružen/a: 18 okt 2012, 18:47
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Kenonan » 30 jul 2020, 13:57

Pasalic kao i ostali Atalantini igraci odlicno djeluju u tom njihovom stroju, ali pitanje je kako igraju kad izadju iz stroja.

Koliko je zapravo sadasnjih igraca Atalante igraci za najvece klubove, onako individualno. Ne tvrdim da nijedan nije, ali do ili za sada sada ne znam/ne vidim nijedan veliki transfer iz Atalante.

Hrvatska reprezentacija je svakako u slatkim mukama, toliko kvalitetnih igraca i jos vise njih mladih koji dolaze, igraju odlicno, kako izabrati.
Mislim da smo sa Livom i Grbicem i mjesto golmana rijesili na duze vrijeme, nadam se bar. Stiperski red sa aktualnim i nadolazecim, Sutalo, Pongracic, Katic, Gvardiol i Vuskovic, sredina poznata po kvaliteti, napad mozda nema tu sirinu ali za sada sa Rebicem, Petkovicem, Kramom nema frke, plus krila.
Jedino desni bek, katastrofa. Moze ovaj Sutalo a moze i Uremovic pokriti, obojica to igraju u Atalanti i Rusiji istina u postavi sa tri stopera. Ali daj sta das. Jedvaja ne bih vise tamo, ne valja to. Samo da Vrsaljko ozdravi.

Avatar
Giljotina
Postovi: 1728
Pridružen/a: 24 jul 2019, 12:57
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Giljotina » 01 avg 2020, 14:06

Bajram šerif mubarek olsun!

Avatar
Pitagora
Postovi: 1293
Pridružen/a: 10 avg 2020, 12:44
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Pitagora » 11 avg 2020, 08:09

Nekakav kostur reprezentacije za blizu buducnost:

Golmani:
Realno, ovdje smo bas tanki. Ok, Livakovic kao prvi golman je sigurno kvalitetna opcija, ali nemamo neku sirinu. Grbic je u zadnje vrijeme skrenuo pozornost na sebe dobrim partijama u Lokomotivi, takodjer i Semper koji bi lako moguce mogao igrati Serie A sljedece sezone. Njima bih u buducnosti dao prednost ispred Kalinica koji je pokazao da nije kalibar za reprezentaciju (a vec je presao 30) ili mozda Letice koji se pogubio (ispao sa SPAL-om iz Serie A, pitanje je kakav ce mu biti status u Bruggeu) iako je obecavao u Hajduku.

Desni bekovi:
Vrsaljko prva opcija naravno, ali taj covjek vise ne moze povezati tri utakmice bez ozljede. Alternative dosta tanke, Jedvaju to nije prirodja pozicija, kao ni Vidi koji je takodjer to znao igrati u proslosti. Prvi pravi bek poslije Sime je Bartolec koji s 25 godina nije standardan u Kopenhagenu. Ovdje smo jos tanji nego na golmanskoj poziciji.

Lijevi bekovi:
Davno smo navikli da na ovoj poziciji imamo crnu rupu. Strinic je svoje zavrsio uslijed problema sa zdravljem, Pivaric je nestao, a od novih nametnuo se Bradaric koji s 20 godina igra vise-manje standardno u Lilleu, tu je i Barisic kao dokazano kvalitetna opcija i ponajbolji igrac Rangersa. Vise sam ocekivao od Sose nakon odlaska iz Dinama, a i tog Melnjaka bi trebalo prestati pozivati u reprezentaciju. Colina iz Hajduka bi mogao biti opcija u buducnosti, trenutno ga se povezuje sa Celticom.

Stoperi:
Ovdje smo standardno dobro pokriveni. Od starosjeditelja tu su Vida i Lovren, od mladjih koji su vec kalibar za prvih XI tu su Caleta Car iz Marseillea i Pongracic iz Wolfsburga, solidne opcije su i Jedvaj, Uremovic iz Rubina ili Peric iz Dinama, a u buducnosti cemo sigurno moci racunati na Gvardiola iz Dinama i Sutala iz Atalante.

Vezni:
Tu smo standardno najjaci. Polako ali sigurno dolazi do smjene generacije. U buducnosti Brozovica vidim kao vodju, dok bi ostale pozicije trebali kvalitetno popuniti Kovacic, Vlasic (mada mi je on puno bolji kad je blize golu, skoro kao poluspica), Pasalic, Moro, Rog, Bistrovic, Basic, a od mladjih Ivanusec, Majer, pa i Palaversa. Osjetit ce se ovdje osjetan pad jer Modric (a i Rakitic) se ne radjaju tako cesto, ali svejedno ima tu puno kvalitete, a i ova dvojica su tu barem jos godinu dana.

Krila:
Na ove dvije pozicije smo bili tanki godinama, cesto bez ijednog pravog krila a s bezbroj veznjaka-dizelasa, ali zadnjih par godina i to se promijenilo. Uz Perisica koji je postao jedan od najvaznijih igraca u momcadi, Rebic je izrastao u igraca bez kojeg Hrvatska ne moze (a bogme i u preporodjenom Milanu je mozda i najbolji igrac), Brekalo se ukazao kao pravi moderni igrac koji moze igrati na sve tri pozicije iza spica, a tu je i Orsic koji je zvijer ali mu treba novi izazov u karijeri a ne ponovno igranje HNL-a. Pjaca, kojem su svi predvidjali vrhunsku karijeru, lagano ali sigurno propada. Vec je u 26. godini, promijenio je tri kluba u tri ligi po posudbama i nigdje se nije nametnuo. Ozljede su ga sjebale, bio je mozda i najveci potencijal u hrvatskom nogometu. Tu je i Marin koji je predstavljen kao veliki talent, ali nikako da se nametne u Dinamu, pa ga ne vidim u reprezentaciji tako skoro.

Spic:
Tu smo uvijek imali brdo rjesenja, mada iskreno, rijetko kad bas vrhunsko ime. Nemamo ga ni sad, ali vise nemamo ni neku sirinu. Tu su Kramaric koji mozda i nije cista spica i Petkovic koji je za mene spic koji moze igrati u klubu ranga Evertona (samo se posvetit 100% nogometu). Od ostalih, pozornost na sebe je skrenuo Budimir igrama u Mallorci, a ja osobno Colaka i Marica ne vidim kao kalibar za reprezentaciju, ni blizu. Livaja takodjer, propuh u glavi.

Sve u svemu, kroz sljedece dvije godine sigurno ce doci do odredjenog pada, ali svejedno tu u buducnosti vidim odlicnu mladu momcad:

..........................Livakovic........................
.Vrsaljko...Pongracic...Caleta Car...Bradaric..
.................Brozovic.........Kovacic...............
.....Brekalo.......Kramaric/Vlasic.........Rebic....
............................ Petkovic......................

Kenonan
Postovi: 395
Pridružen/a: 18 okt 2012, 18:47
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Kenonan » 12 avg 2020, 11:44

Ne bih se slozio za golmana, dapace, mislim da dugo nismo imali toliko talentiranih mladih golmana, Livakovic ima samo 25 to je za golmana pocetgak karijere. Grbic 24 godine, govorka se da ga zeli Bilic mislim da ce u neki jaci klub vrlo skoro preci.
Nevistic 22 godine, veliki talent, Kotarski i Ziger iz Ajaxa i Chelsea moguce u nekoj buducnosti da nesto bude od njih, znam da ovi klubovi imaju desetak takvih ali talent je neosporan. I jos Semper.

Dosta je tu talenta, za sada uglavnom samo talent koji nista ne mora znaciti ali Nevistic, Grbic i posebno Livakovic su vec napravili iskorak na seniorsku scenu.

Sta znaci pad, ako igras finale svjetskog prvenstva sve je pad. I dalje ce to biti jaka reprezentacija, nas rezervni vezni red u ovom trenutku plus neki igraci koji kucaju na vrata reprezentacije Kovacic, Pasalic, Rog, Basic, Sunjic, Moro, Bistrovic, moze bez problema popuniti vezni red bilo koje reprezentacije izvan recimo 20 najboljih na fifa rang listi.

Modric je jedan, takvog imas jednom.

Trenutno samo jedna stvar me pomalo smeta, stav strucnog stozera da se "tesko ulazi jos teze ispada iz momcadi". Sta to znaci, da ce Melnjak, Skoric, Bartolec ili Juranovic i dalje biti u momcadi, iako imamo bolje igrace koji cekaju.

Avatar
Pitagora
Postovi: 1293
Pridružen/a: 10 avg 2020, 12:44
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Pitagora » 12 avg 2020, 12:07

Ma dobro, ima tu talenta ali ipak pricamo o reprezentaciji. Da bi dosao u ozbiljne planove za reprezentaciju moras igrati standardno na seniorskom nivou. Tu se stvarno nadam da ce se Kalinic prekriziti jer je dokazano losa opcija. Sretno u karijeri, ali radije bih gledao Grbica i jos nekog mladjeg kao treceg golmana.

Naravno, svjestan sam da je nakon veznog reda Brozovic-Modric-Rakitic neminovan pad. Ima tu kvalitete, odlicnih igraca, ali morat cemo se naviknuti da vise necemo imati tri svjetske klase u veznom redu.

To je uvijek bilo tako. Svaki izbornik je imao takvih igraca koji su popunjavali mjesta iako je bilo puno perspektivnijih rjesenja, tipa Jurica Buljat ili Duje Cop.

Kenonan
Postovi: 395
Pridružen/a: 18 okt 2012, 18:47
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Kenonan » 12 avg 2020, 14:22

Ma da, u teoriji svi mogu propasti.

Livakovic i Grbic su pokazali da su vec sada odlicni seniorski golmani, ostali su mladji i tek se trebaju dokazati. Ali realno, nikada nismo imali toliko perspektivnih golmana. Uvijek smo se krpali.
Kalinic nije pokazao puno i polako se trebaju razmatrati druga imena.

Cak je i nesretni Delac uhvatio neku konstantu u Danskoj.

Kenonan
Postovi: 395
Pridružen/a: 18 okt 2012, 18:47
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Kenonan » 12 avg 2020, 20:06

Zadnja vijest da Grbic ide u Atletico Madrid, "jorgandzije" traze nasljednika Jana Oblaka koji uskoro odlazi jer imaju dosta ponuda za njega i mogu dosta zaraditi.
24 sata tvrde da je transfer vec dogovoren ali mislim da pretjeruju, vjerojatno se pregovara.

Navodno ce Lokosi zamjenu traziti u Nevisticu.

Avatar
Pitagora
Postovi: 1293
Pridružen/a: 10 avg 2020, 12:44
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Pitagora » 12 avg 2020, 20:07

Nadam se da nije istina ili da ce ici odmah na neku posudbu

Kenonan
Postovi: 395
Pridružen/a: 18 okt 2012, 18:47
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Kenonan » 12 avg 2020, 20:17

Vjerojatno je istina jer spanjolski novinari su se raspisali.

Koliko ce grijati klupu, koliko braniti, tesko je reci. Dok je Oblak u klubu, dobice mrvice, ali navodno vec planiraju prodaju Oblaka u skorije vrijeme samo sta to vrijedi kad transfer nece biti prije narednog ljeta, eventualno na zimu.

Grbic je samo jos jedna prica o nevjerojatno nesposobnoj upravi Hajduka. Jos jedan igrac koje su otpustili kao "neperspektivnog". Slicno su ostali bez Perisica, Pasalica, propustili Rebica, sad tako tretiraju Nejasmica i prakticno ga tjeraju na odlazak, Vlasica su prodali prerano, Palaversu jos ranije, neke ranije uprave su Modrica smatrali prestrkljavim i nogometno neupotrebljivi, a jos ranije Zvonimir Boban je precrtan od hajdukove struke kao neperspektivan.

Kenonan
Postovi: 395
Pridružen/a: 18 okt 2012, 18:47
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Kenonan » 12 avg 2020, 20:21

Zaboravih Domagoja Bradarica, prodat prerano, decko je sa 20. godina standardan u Lilleu.

Slicna prica Toma Basic, slali ga na posudbu u Rudes, nesto je i igrao ali vrzebolje prodat. Prosle sezone najbolje ocijenjen igrac Bordoa.

Avatar
Pitagora
Postovi: 1293
Pridružen/a: 10 avg 2020, 12:44
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Pitagora » 12 avg 2020, 20:25

Ma Hajduk je sinonim za nesposobnost, pogotovo onaj Vucevic koji nema na kojoj poziciji u klubu nije bio.
Sve se slazem, osim za Vlasica. On je morao biti prodan tada i prodan je za solidne pare s obzirom da je igrao za smjesni Hajduk. Druga stvar sto je on predobar pa je otisao mlad.

Kenonan
Postovi: 395
Pridružen/a: 18 okt 2012, 18:47
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Kenonan » 12 avg 2020, 20:31

Dobro u pravu si, Vlasic je morao ici jer je vec tada prerastao Hajduk. Plus sto Hajduk tu dobija velika pare od sljedeceg transfera, ovih dana se ocekuje potpis za Napoli koji nudi cirka 20 milijuna eura a Hajduk tu ocekuje odredjeni %.

I od Grbica dobijaju oko 5%, sto je mizerno ali ko im je kriv.

Avatar
Pitagora
Postovi: 1293
Pridružen/a: 10 avg 2020, 12:44
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Pitagora » 12 avg 2020, 20:35

Hajduk je dobio 10% od njegovog transfera iz Evertona u CSKA, sad mogu dobiti samo onu naknadu kao klub koji je razvio igraca, a to je manja cifra.

Kenonan
Postovi: 395
Pridružen/a: 18 okt 2012, 18:47
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Kenonan » 12 avg 2020, 20:37

Vidis ja sam zaboravio da je on vec odradio taj sljedeci transfer Everton - CSKA.

Ali njima je i tih par stotina tisuca koje ce dobiti, dobro.

Grbic ide svakako, ako ne u Atletico onda u WBA, mozda i bolja opcija. Mislim da bi kod Bilica vrlo brzo uzeo jedinicu.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.