FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 12 avg 2020, 15:04

MrkiMedo je napisao/la:
12 avg 2020, 15:02
Saul737 je napisao/la:
12 avg 2020, 14:45
Sta je sa blazevicem zasto nikako ne trenira?
Ja da imam trebu kakvu on ima ne bih silazio sa nje. Vjerovatno ni on zato ne trenira
Nema on upalu vilice vec je njemu izgleda kasika u med upala
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Nastrojeni
Kontakt:

Post Postao/la Nastrojeni » 12 avg 2020, 15:33

Saul737 je napisao/la:
Treniro jutros regularno.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 12 avg 2020, 15:36

Nastrojeni je napisao/la:
12 avg 2020, 15:33
Saul737 je napisao/la:
Treniro jutros regularno.
Dje ces istinu napisati :urnebes:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 12 avg 2020, 15:37

Kad ce Macronova oprema na prodaju? Neko, nesto?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 avg 2020, 15:38

A je li od danas trenira ili vec nekoliko dana trenira?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 avg 2020, 15:40

Je li mi se u sinoćnjem ludilo učinilo ili je Irfo napisao neke hvalospjeve o Shortyju? :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 avg 2020, 15:41

Raonffa je napisao/la:
12 avg 2020, 15:40
Je li mi se u sinoćnjem ludilo učinilo ili je Irfo napisao neke hvalospjeve o Shortyju? :kafa:
Uzeo ga Irfoni za novog pulena

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 avg 2020, 15:44

LjoZee je napisao/la:
12 avg 2020, 15:41
Raonffa je napisao/la:
12 avg 2020, 15:40
Uzeo ga Irfoni za novog pulena
Došao tobe i on :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 12 avg 2020, 15:48

braco je napisao/la:
12 avg 2020, 14:33
Mustafa otkad je došao u Želju nije dao nijedan ligaški go. Dakle ni u drugoj polusezoni 18/19 i u nepunoj 19/20. Ove sezone 3 kola 3 gola. Razloga može biti dosta.

Prvenstveno sigurno da je imao problema u početku jer je gotovo čitavu karijeru igrao federalnu ligu, a kod nas je došao sa 25 godina. Drugo tada je došao u ekipu koja je generalno kvalitetom bila tanka plus općenito loša je neka atmosfera bila u klubu, igrački psihički u knockoutu. Kada je tek došao moglo se vidjeti da on ima dobro tehničko znanje. Ima finu brzinu, agilan je, dribling i slično. Ali falilo je ono nešto.

Problem kod njega je uvijek bio potez viška recimo. Unosio je živost i uglavnom bi se na tome završilo. Treba reći da je i dosta šaltao pozicije, od oba krila, do ofanzivnog veznog do centralnog veznog. Prošlu sezonu također bez učinka, uglavnom bi s klupe ulazio. Sada se čini da konačno nadolazi, mada neću da malerišem ništa.

Razlozi mogu biti razni, sigurno da je i on napredovao pod Amarovom palicom. Drugi razlog može biti također i promjena sistema igre u kojem igramo ove sezone. Prije smo uvijek nekako gledali da igramo na posjed ali sada je druga priča što možemo vidjet po posjedu lopte ove sezone. Mustafi je u tom sistem pronađena idealna pozicija koja će prikriti njegove mane, a istaknuti neke stvari u kojim je dobar.

Dobio je poziciju lijevog centralnog veznog. Dakle prva stvar ta mu pozicija nije strana jer i prije znao dobro odigrati tu poziciju. Na toj poziciji je debitovao u Želji kad je ušao s klupe protiv MDK na Grbavici i odigrao je toliko dobru utakmicu da je na osnovu samo jednog poluvremena dobio nagradu za igrača utakmice. Druga utakmica također protiv MDK na toj poziciji, ušao s klupe i odmah upisao asistenciju fantastičnom loptom u prostor za Asima.

U ovom romb sistemu prvo dolaze do izražaja dolaze njegove motoričke sposobnosti koji su prebitne za tu poziciju u ovom sistemu. Da ne objašnjavam zašto, imate u mom postu od prije nekoliko dana objašnjene uloge igrača u 4-4-2 rombu:
braco je napisao/la:
23 jul 2020, 18:27
zeljovac21 je napisao/la:
23 jul 2020, 17:57
Slazem se, jos je propuh po krilima jer nema ko da pomogne bekovima. Ovako smo igrali protiv Zrinjskog u Mostaru prosle sezone (2:1) kad su imali jedno 30 centarsuteva prvo poluvrijeme. Razvalili nas po krilima, ali ko zna ako se uvjezba moze biti i dobro, jucer je dobro izgledalo u drugom poluvremenu...
Nije baš da niko ne pomaže bekovima.

U romb formaciji, zbog nedostatka krila koja će pomoći u defanzivi, tu ulogu preuzimaju lijevi i desni centralni vezni. Dakle nije im zadatak da budu u sredini terena, već i da pomažu bekovima u defanzivi.

Danas kad sam pravio onu formaciju sam zaboravio na to pa sam stavio Jamaka kao lijevog centralnog veznog. On jednostavno nema takav workrate da bi ispunio takav zadatak plus je spor što je dodatni problem u zaustavljanju protivničkih krila i bekova. Mada sam ono danas čisto reda radi poredao da vidimo jednu od varijanti.

Imaš i primjer na većem nivou takve primjere kao što je Barcelona. Messi je kod nekih trenera nominalno zauzimao desno krilo u formaciji, mada je to obično bila neka free rola na terenu. Uglavnom budući da Messi ne igra odbranu, Rakitić kao desni centralni vezni je bio working horse koji je morao krpit tu desnu stranu defanzivno, skupa s desnim bekom.

Ofanzivno, takodjer centralni vezni mogu učestvovati malo šire na terenu ako je takva zamisao. Zato je Veseli stavljen kao lijevi centralni vezni iako nikad to nije igrao. Jednostavno sa njim imaš tog četvrtog veznog u sredini, plus u fazi napada će se izvlačiti u širinu i raditi ono što najbolje zna kao krilo.

Sljedeća stvar, bekovi. Bekovi u ovoj formaciji moraju imati izuzetne motoričke sposobnosti. Kod njih je tu bitna igra u oba pravca. Pogledajte na izvještaju koliko su Siniša i Šehić visoko stajali jučer.

Ne možemo sad od naših bekova očekivati da budu Alba i Alves ali mislim da imamo tip bekova za takvo nešto. Prije svega u vidu Šehića, Blaževića i Stanića jer su sva trojica ex krila i vjerovatno mogu dati ofanzivni doprinos. Naravno tu još Miličević i Stevanović.

Ko će igrat vidjet ćemo, ali po dosadašnjim prijateljskim čini se da će Siniša zauzet mjesto desnog beka.

Dva napadača u ovoj formaciji bi po nekog logici trebali tjerati protivnike da igraju kroz sredinu gdje su zgusnuti naša 4 vezna i tako im ometati kreaciju napada.

Samim tim i napadači moraju spriječiti da uopšfe protivnik započinje napade sa bočnih pozicija gdje je najranjivija ova formacija.
Druga stvar u ovom sistemu je to što posjeduje adekvatnu brzinu i kontrolu lopte za kontranapade - vidi gol protiv Veleža. Vidjeli smo koliko su bitni kontranapadi u ovoj formaciji. Treća stvar ova pozicija mu nedozvoljava da ima taj potez viška jer igra na puno riskantijoj i defanzivnoj poziciji nego prije. Zato sam napisao da ovaj sistem može da prikrije neke njegove mane.

Ono što je najbitnije igračima, a to je da je sada napunjen samopouzdanjem do vrha. U glavi igrača sa velikim samopouzdanjem ne postoje granice za bilo šta i on će takav biti izuzetno od koristi.

Stvar koja je još bolja i po njega, a i općenito po ekipu je to što je okružen kvalitetnim igračima u veznom redu različitih profila. Imaš Dadu, Mešu, Hajdarevića, Štilića, Bekrića, Boju itd. koji svaki donosi nešto svoje na terenu i olakšavaju jedni drugima posao, pa tako i Mustafi. To govorim također u kontekstu toga da zbog toga ne mora se sva kreacija svoditi na njega jer pored sebe ima izuzetno kreativne igrače, niti se defanziva mora svoditi samo na njega jer pored sebe ima igrače u veznom redu koji to dobro rade.

Za primjer možete samo uzeti situaciju kad je tek došao u klub. Tada se bukvalno sva kreativnost morala na njega svoditi na terenu i normalno da to nije dobro izgledalo. Zašto? Recimo da je u nekoj utakmici Mustafa igrao ofanzivnog veznog tada. Iza njega su Šabanadžović i Hajdarević, a na krilima Asim Zec i Zajmović, u špicu Krpić koji nije tehnički potkovan da sebi stvori šansu. Teško da i Štilić šta može u takvoj situaciji, a kamol' Mustafa.

Da li na osnovu ovog mog posta možemo zaključiti da li je Mustafa klasični sistemski igrač ili ne, procjenite sami. Znam samo da je ovo lekcija i meni i svima nama da nikad ne trebamo brzo otpisivati nekog igrača.

Virtu4l je napisao/la:
12 avg 2020, 12:42
.
Nek' si se vratio buraz. :thumbup:
braconi, bruda je ponosan na tebe :clap: :clap: evo jos jednom sam pregledao utakmicu MI NAPONON IMAMO TIM :tokralju: :opaopa:

Zeljovac95
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac95 » 12 avg 2020, 15:52

Ko sutra trenira u patikama i ko prima infuziju??

Zeljovac95
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac95 » 12 avg 2020, 15:55

pintol_TM87 je napisao/la:
12 avg 2020, 14:20
MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
12 avg 2020, 13:10
1921boy je napisao/la:
12 avg 2020, 13:07

Ja ga očekujem ako ne protiv Slobode barem protiv Mladosti jedno poluvrijeme
Pa i ja kontam mislim momak je garant pun želje i motiva,a još mlad,a djeluje kao dobar napadač,davao je 2 utakmice po 4 gola u prijateljskim,što nije malo bez obzira što su prijateljske.
ja opet kazem da on nece jos zaigrati u prvoj mozda nikad...nije spreman nimalo a nije cemu u polju nazalost..
Druze ne pretjeruj,ti znas da on nikako nije spreman,haj ne pretjeruj.

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 12 avg 2020, 15:57

Jos desno krilo da ugrabimo neko dobro i full paket smo. Ako je ikako moguće do Maccabija :lol:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 avg 2020, 16:01

Zamisli samo 2 brza i garava krila na ovu ekipu.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 12 avg 2020, 16:05

farrys je napisao/la:
12 avg 2020, 15:57
Jos desno krilo da ugrabimo neko dobro i full paket smo. Ako je ikako moguće do Maccabija :lol:
Stoper nam takodje fali odlaskom Jovanovica. Iskreno, mene vise krilo i ne zanima pretjerano, ide nam iovako vise nego dobro. To sto mi zamisljamo formacije kao na video igrici sa nekim atomskim krilima, ne znaci da imamo pojma o fudbalu. :mrgreen:
Srecom Brko je tu, samo se opustiti i uzivati u voznji.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 12 avg 2020, 16:05

delinjo je napisao/la:
12 avg 2020, 16:01
Joj bilo bi: "Mig mig, otiš'o sam..."
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 avg 2020, 16:05

delinjo je napisao/la:
Samo zamisljaj. Do prekosutra mozes, ali krila nema :rol:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 12 avg 2020, 16:07

Jos jedno krilo i jos drugo krilo i bili bi ka tica trkacica.Ja sam vazda oprezan zato tisu misu i lahkapo prihajamo.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 avg 2020, 16:07

Sta se desava sa ovim Ljozetom,frajer negativniji od testa za koronu.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 avg 2020, 16:08

delinjo je napisao/la:
12 avg 2020, 16:07
Sta se desava sa ovim Ljozetom,frajer negativniji od testa za koronu.
Navodim te na put istine

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 12 avg 2020, 16:08

delinjo je napisao/la:
ma druga ekipa bi to bila ali totalno :beba: samo da im Stila gura lopte ma perverzija :roll:
znao sam da ce Brko to posloziti i da cemo igrati dobar fudbal ali da cemo ovako dobro izgledati :nene:
Vidim Velez pusta karet u prodaju bilo bi dobro da i nasi puste sljedecu utakmicu da pomognemo klubu :bih:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 50 gostiju.