To svakako ali eto svi navijači Želje su bili na sedmom nebu poslije ove utakmice. Posljednje 4 utakmice u ligi smo uzeli samo 3 boda. Tri remija i poraz. Remi protiv Rudar Prijedora na Grbavici, sjećam se Lendra pred kraj zabio za izjednačenje. Remi sa Zrinjskim u Mostaru, poraz od Čelika (famozna tuča poslije utakmice) i ono što me na kraju dokrajčilo je 1-1 u Lukavici sa Slavijom. Poslije te utakmice isto ko da me neko pregazio. Iako dobro se sjećam da ta utakmica sa Slavijom za izlazak u europu nije ovisio samo od nas već je i Sloboda morala pobjediti Radnika u finalu kupa što nije uspjela.Raonffa je napisao/la: ↑14 avg 2020, 22:35Vala smo na kraju te sezone iskihali tu svaku pobjedu koju nismo zaslužili, a bilo ih je podosta sa mrljavom igrom pod Sabljinom palicom.braco je napisao/la: ↑14 avg 2020, 22:23
Meni jedna od najdražih pobjeda protiv Slobode. Razloga je više. Prvo krcat Tušanj kao što se može vidjeti na klipu, ljudi mimo tribina gledaju utakmicu koliko je popunjeno bilo. Drugo Sloboda tada strašna bila, u prvih 11 im ovu utakmicu igrali Pirić, Veselinović, Ahmetović, Zeba, Ordagić, Efendić, Ivetić itd. Na klupi im ovu utakmicu bili igrači poput Krpića, Govedarice, Pršeš, golman Muminović itd. Ljudi su igrali najljepši fudbal ove sezone. Tamburali nas, pitare i Zrinjski. Dobili su nas u obje utakmice kupa te sezone (1-2, 3-1), pitare ponizili više puta te sezone tj. dobili u ligi na Tušnju 4-0, a u su ih isto obje išibali i to 0-3 na Koševu i 2-1 na Tušnju. Sloboda predvođena Husrefom je igrala ubjedljivo najljepši fudbal.
Nego da se vratim na ovaj klip. Treći razlog je strašna euforija koja je vladala tada među navijačima. Dobili smo prije ove pet zaredom, boom pojačanja, hor na Grbavici pjeva protiv Širokog, iskarali Borca u obje utakmice kupa, pa onaj projekat "Kupi stolicu za europsku Grbavicu" kad smo plaćali 30 KM one stolice uprava radila dobar posao tada da animira raju što jest jest.
Četvrto ljudi su nas satrali ovu tekmu, Veca imao neke fantastične odbrane. I onda nekakav šut Memije se nekom nafakom odbija do Lendrića i onda eksplozija oduševljenja među prisutnim Manijacima. Zbog takve pobjede, trijumf je bio još slađi.
Preporučujem da pregledate klip ponovo, lijepo se podsjetiti.![]()
I za kraj naša ekipa u tom meču:
![]()
btw jel' samo meni Hodžurda bio sasvim solidan? Koliko su ga ljudi pljuvali, a s obzirom na ono što je pokazao u odnosu na mnogo plaćenije štopere meni je bio sasvim korektan, bar za klupe.