Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

nerkolfc
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la nerkolfc » 07 avg 2020, 05:16

90minut je napisao/la:
07 avg 2020, 04:57
nerkolfc je napisao/la:
07 avg 2020, 04:47
Za njih najbolji scenarij da završe 8 a Memphis zadrzi 9 mjesto.

Prespavao sam nažalost ovaj meč, vidim statistika nije najbolja ali ni Jokic se nije naigrao za ove 24 minute igre sto znači da je Juka nešto dobro radio.

Računajući sigurnu pobjedu protiv Netsa. Mislim 2 2 kad bi zavrsili ove zadnje 4 da će im biti dosta za 8 poziciju.
Netsi, klipersi i koja još 3 tima?

Nego ovaj play in mene dosta iznenadio to je nešto novo?
Imaju philu i Mavse. I to je to što se tiče regularne sezone. Iako ih možda i klipe puste kao Denver da idu na Lakerse.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 07 avg 2020, 05:17

nerkolfc je napisao/la:
07 avg 2020, 05:16
90minut je napisao/la:
07 avg 2020, 04:57
nerkolfc je napisao/la:
07 avg 2020, 04:47
Za njih najbolji scenarij da završe 8 a Memphis zadrzi 9 mjesto.

Prespavao sam nažalost ovaj meč, vidim statistika nije najbolja ali ni Jokic se nije naigrao za ove 24 minute igre sto znači da je Juka nešto dobro radio.

Računajući sigurnu pobjedu protiv Netsa. Mislim 2 2 kad bi zavrsili ove zadnje 4 da će im biti dosta za 8 poziciju.
Netsi, klipersi i koja još 3 tima?

Nego ovaj play in mene dosta iznenadio to je nešto novo?
Imaju philu i Mavse. I to je to što se tiče regularne sezone. Iako ih možda i klipe puste kao Denver da idu na Lakerse.
Bukvalno.

Ja Phila i Klipersi spomenulo se vec bilo naredne 4 na kraju kad bude 3 od 4 pobjede mozda i 4 od 4. :lol:

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 07 avg 2020, 05:21

90minut je napisao/la:
27 jul 2020, 02:54
Krenuce i ona kad tad mnogo je šutirao par mjeseci je samo na njoj i radio..

Naravno umor tu igra najvecu ulogu pa se diže prebrzo i brza.

Ne znam trenutno sam misljenja da je stvarno na istom mozda i vecem levelu od onog loma noge, al' treba biti oprezan i dalje treba nam uzorak od nekih 5, 6 utakmica da bi to tvrdili samo da je zdravlja jer sam NBA bukvalno prestao pratiti kako ga nema jedino hajlajte gledao.
Reko da se podsjetimo šta sam pisao nakon Toronta kad me " napalo " par ljudi lik jednostavno izgleda i u boljoj formi nego što je izgledao u momentima kad se povrijedio.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 avg 2020, 05:26

Tekashi je napisao/la:
07 avg 2020, 04:35
Ono kucanje na Bol je meni dovoljno. :tokralju: :tokralju: Gdje mogu kupiti poster
slika

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 07 avg 2020, 05:30

Chinaglia je napisao/la:
07 avg 2020, 05:26
Tekashi je napisao/la:
07 avg 2020, 04:35
Ono kucanje na Bol je meni dovoljno. :tokralju: :tokralju: Gdje mogu kupiti poster
slika
:thumbup:

Wallpaper

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 07 avg 2020, 05:33

:thumbup:
Zadnja izmjena: Tekashi, dana/u 08 avg 2020, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 avg 2020, 05:35

22-7-4-2-1 uz sut 9-20

realno, morao je cetiri ili pet posjeda zavrsiti poenima, sve su to bile dobre pozicije, no jbg, njega to muci i muci i kao sto rekoh, ne vjerujem da ce to ikad promijeniti, to je jednostavno dio njegove igre... no i kad ima losu sutersku noc, njegov uticaj na igru je ogroman, od odbrane, preko segmenata u napadu kao sto su blokovi, razigravanje i ofanzivni skokovi

okej, treba imati razumijevanje za te promasene zicere (al kako da se covjek u trenutku ne iznervira), jer nurkic je uvijek bio prvobitno odbrambeni igrac, a napadacku igru je tek vremenom poceo razvijati i ne treba ocekivati da ce biti dobar napadacki kao kat, jokic ili embiid

al kad skontas da bi ova statistika koja je svakako jako dobra, bila puno bolja da posprema te lagane zicere, bude ti krivo jbg... nije isto 22 pts i npr 30+ pts koliko je mogao imati da je pospremio ono sto je morao pospremiti, ne samo nocas, vec i protiv houston rocketsa

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 07 avg 2020, 05:41

Chinaglia je napisao/la:
07 avg 2020, 05:35
22-7-4-2-1 uz sut 9-20

realno, morao je cetiri ili pet posjeda zavrsiti poenima, sve su to bile dobre pozicije, no jbg, njega to muci i muci i kao sto rekoh, ne vjerujem da ce to ikad promijeniti, to je jednostavno dio njegove igre... no i kad ima losu sutersku noc, njegov uticaj na igru je ogroman, od odbrane, preko segmenata u napadu kao sto su blokovi, razigravanje i ofanzivni skokovi

okej, treba imati razumijevanje za te promasene zicere (al kako da se covjek u trenutku ne iznervira), jer nurkic je uvijek bio prvobitno odbrambeni igrac, a napadacku igru je tek vremenom poceo razvijati i ne treba ocekivati da ce biti dobar napadacki kao kat, jokic ili embiid

al kad skontas da bi ova statistika koja je svakako jako dobra, bila puno bolja da posprema te lagane zicere, bude ti krivo jbg... nije isto 22 pts i npr 30+ pts koliko je mogao imati da je pospremio ono sto je morao pospremiti, ne samo nocas, vec i protiv houston rocketsa
Ziceri su problem uvijek bili jer brza s istim, al' je postao toliko dobar i toliko napad ide preko njega da i kad promaši toliko broj zicera opet završi s 22 poena.

Sad skontaj na kojem je levelu.

Sad je na levelu Jokica po tome kako lagano postiže poene i to je mene najvise impresioniralo.

A koliko je spreman to je vec posebna prica hladno je odigrao prvih 10 minuta na pocetku i na kraju utakmice i ja nisam vidio da se pati s disanjem kao što se patio prije.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 07 avg 2020, 05:53

Tracy3McGrady je napisao/la:
07 avg 2020, 04:30
Ps. Zašto se ovdje proziva Ghuraba, jedan najvećih patriota na forumu, pretstavlja se kao hejter?
Hahaha, ma dobar je Takeshi momak, samo sto nema pojma ni o jednom sportu. :mrgreen:

Problem je sto pojedinci ovdje pocnu pisati 'pojeo/zakljucao/razvalio Jokica' jer utakmicu samo dozivljavaju kroz njihov okrsaj, a veceras je ovo bilo daleko od zakljucavanja. Jokic je nenormalno inteligentan igrac, nikad ne forsira i ne gleda licnu statistiku. Svjestan je da je prije samo 24 h odigrao 35 minuta, a ovamo se Porter ponovo razigrao, Craig, Dozier i ostali poceli pogadjati trojke i on je onda maksimalno gledao da iskoristi njihov momentum. Veceras jednostavno nije htio uzimati previse suteva i ovo nije prva utakmica u kojoj to radi. Ok, Juka ga u par navrata jeste usmjerio ka ceonoj liniji (kad ga je ovaj napao licem), natjerao ga je da se podvuce pod obruc i to ne poricem. Medjutim, pricati da ga je pojeo u odbrani je cista glupost. Ja sam komentarisao cisto njihov medjusobni okrsaj na niskom postu, gdje su bili podjednako uspjesni veceras. Juka je prve poene rutinski zabio desnim poluhorogom preko Jokica, a i Jokic je kasnije preko njega odlicno zabio up&under fintom. Izmedju toga je Jokic jos 3x pokusao na low postu, 2x je fulao ciste situacije, a jednom ga je Nurkic zaustavio.

Sto se tice Jukine cjelokupne igre, u zadnjih 5-6 minuta je bio fenomenalan u oba pravca. Prije toga, bio je vise nego solidan u odbrani i ocajan u napadu. Bukvalno se sve moze svesti na zabijanje zicera iz picka i na ono ukucavanje Bola. Najbitnija cinjenica u svemu je da on sad trpa i rutinski ide preko 15 poena i u tekmama kad ne igra dobro. Nekad bi on ovakve utakmice zavrsavao sa 7-8 poena, plus bi mu i Stotts skresao minutazu na manje od 25 minuta. Vjerujem da ce opet ponekad doci jedna takva utakmica u kojoj ce ici ispod 10 poena, cisto iz razloga sto jos uvijek fula previse zicera.

Ja sam uvjeren da on hladno moze odraditi sezonu s 20+ poena u prosjeku, ali pod uslovom da popravi jos neke sitnice. Ove zicere mora svesti na neki prihvatljiv nivo. Polaganje lijevom rukom mu jos uvijek nije preslo u rutinu i to mora raditi s vise koncentracije. Slobodna bacanja ne bi smjela ici ispod 85% (ili bar ne ispod 80%), zasad u ove 4 tekme je odlican u tom segmentu i samo jedno bacanje je profulao. Na tricama jos mora raditi, cisto da mu se ne desi da u nekom mecu 3-4x ostane sam kao duh na distanci, a on svaku profula. Ima mekanu ruku i to definitivno moze dovesti u red. Njegova brzina kojom se odmotava iz picka je nevjerovatna i to mora koristiti ovako kao veceras (sreca mu je i sto ga Dame odlicno razumije). Niski post je u velikoj mjeri popravio, skolskije i s puno vise osjecaja izbacuje loptu dole, samo jos da vec pomenute profulane zicere svede na razuman broj. Nevjerovatno mi je da mu Stotts nakon onakve povrede daje da igra gotovo 35 minuta svaki mec (pogotovo sto mu je Hassan zamjena), a prije je u prosjeku igrao negdje oko 26-27 minuta. To dovoljno govori koliko je spreman, samo molim Boga da ostane zdrav i da se vise nikad ne povrijedi.

Btw, ovaj Trent Jr. bi mogao izrasti u samo takvu igracinu. Hrabar, vjeruje u sebe, odlican suter, dobar ball handler, dobar defanzivac..., tj. ima sve predispozicije da napravi ozbiljnu karijeru. Mozda je konacno vrijeme da Blazersi trejduju CJ-a za nekog SF-a koji je koristan u u oba pravca, a da Gary uskoci na njegovo mjesto u startnoj petorci.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 07 avg 2020, 06:05

Ghuraba je napisao/la:
07 avg 2020, 05:53
Tracy3McGrady je napisao/la:
07 avg 2020, 04:30
Ps. Zašto se ovdje proziva Ghuraba, jedan najvećih patriota na forumu, pretstavlja se kao hejter?
Hahaha, ma dobar je Takeshi momak, samo sto nema pojma ni o jednom sportu. :mrgreen:

Problem je sto pojedinci ovdje pocnu pisati 'pojeo/zakljucao/razvalio Jokica' jer utakmicu samo dozivljavaju kroz njihov okrsaj, a veceras je ovo bilo daleko od zakljucavanja. Jokic je nenormalno inteligentan igrac, nikad ne forsira i ne gleda licnu statistiku. Svjestan je da je prije samo 24 h odigrao 35 minuta, a ovamo se Porter ponovo razigrao, Craig, Dozier i ostali poceli pogadjati trojke i on je onda maksimalno gledao da iskoristi njihov momentum. Veceras jednostavno nije htio uzimati previse suteva i ovo nije prva utakmica u kojoj to radi. Ok, Juka ga u par navrata jeste usmjerio ka ceonoj liniji (kad ga je ovaj napao licem), natjerao ga je da se podvuce pod obruc i to ne poricem. Medjutim, pricati da ga je pojeo u odbrani je cista glupost. Ja sam komentarisao cisto njihov medjusobni okrsaj na niskom postu, gdje su bili podjednako uspjesni veceras. Juka je prve poene rutinski zabio desnim poluhorogom preko Jokica, a i Jokic je kasnije preko njega odlicno zabio up&under fintom. Izmedju toga je Jokic jos 3x pokusao na low postu, 2x je fulao ciste situacije, a jednom ga je Nurkic zaustavio.

Sto se tice Jukine cjelokupne igre, u zadnjih 5-6 minuta je bio fenomenalan u oba pravca. Prije toga, bio je vise nego solidan u odbrani i ocajan u napadu. Bukvalno se sve moze svesti na zabijanje zicera iz picka i na ono ukucavanje Bola. Najbitnija cinjenica u svemu je da on sad trpa i rutinski ide preko 15 poena i u tekmama kad ne igra dobro. Nekad bi on ovakve utakmice zavrsavao sa 7-8 poena, plus bi mu i Stotts skresao minutazu na manje od 25 minuta. Vjerujem da ce opet ponekad doci jedna takva utakmica u kojoj ce ici ispod 10 poena, cisto iz razloga sto jos uvijek fula previse zicera.

Ja sam uvjeren da on hladno moze odraditi sezonu s 20+ poena u prosjeku, ali pod uslovom da popravi jos neke sitnice. Ove zicere mora svesti na neki prihvatljiv nivo. Polaganje lijevom rukom mu jos uvijek nije preslo u rutinu i to mora raditi s vise koncentracije. Slobodna bacanja ne bi smjela ici ispod 85% (ili bar ne ispod 80%), zasad u ove 4 tekme je odlican u tom segmentu i samo jedno bacanje je profulao. Na tricama jos mora raditi, cisto da mu se ne desi da u nekom mecu 3-4x ostane sam kao duh na distanci, a on svaku profula. Ima mekanu ruku i to definitivno moze dovesti u red. Njegova brzina kojom se odmotava iz picka je nevjerovatna i to mora koristiti ovako kao veceras (sreca mu je i sto ga Dame odlicno razumije). Niski post je u velikoj mjeri popravio, skolskije i s puno vise osjecaja izbacuje loptu dole, samo jos da vec pomenute profulane zicere svede na razuman broj. Nevjerovatno mi je da mu Stotts nakon onakve povrede daje da igra gotovo 35 minuta svaki mec (pogotovo sto mu je Hassan zamjena), a prije je u prosjeku igrao negdje oko 26-27 minuta. To dovoljno govori koliko je spreman, samo molim Boga da ostane zdrav i da se vise nikad ne povrijedi.

Btw, ovaj Trent Jr. bi mogao izrasti u samo takvu igracinu. Hrabar, vjeruje u sebe, odlican suter, dobar ball handler, dobar defanzivac..., tj. ima sve predispozicije da napravi ozbiljnu karijeru. Mozda je konacno vrijeme da Blazersi trejduju CJ-a za nekog SF-a koji je koristan u u oba pravca, a da Gary uskoci na njegovo mjesto u startnoj petorci.
U obje te situacije je Nurkic odlicno igrao odbranu i natjerao ga je na fulu, recimo kad vrište svi fulio zicer ono jednom ispod koša ne vide ocitu stvar ta ocita stvar je da se dobro zabio tijelom u protivnika i to je bila kljucna stvar što je promašio zicer.

I ovo se slazem s tobom što sam i pisao da bi prije završio 10 do 15 poena maksimalno s ovim zicerima protiv Hou isto, al' je postao toliko dobar i kad ima taj broj promasenih zicera opet ide na 20 poena i to je ono što me najviše raduje..

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 07 avg 2020, 08:11

Juka je definitivno prešao jedan level. To se ogleda, kao što se već spominje, u tome da i u mečevima u kojima ne briljira, lagano bilježi 20+ poena. U tome mu definitivno mnogo pomaže Dame te je veliko pitanje koliko bi Juka pogađao da nema Damea. Ta konekcija je naravno dvosmjerna, s obzirom na Jukinu pomoć u napadu prilikom blokada za trojke Damea. Postali su strašan tandem i vidi se da je Dameu Juka mnogo falio. Hassan je dobar igrač, ali nema te hemije i mislim da je nikad ne bi imao. S te strane je Juka poseban igrač u NBA-u. Njemu je na prvom mjestu napraviti dobru hemiju sa saigračima, dok je za većinu ostalih igrača bitna samo lična statistika, pa tako i za Hassana.
Nervira sa brzim završecima u napadu i čestim neshvatljivim pokušajima, ali sigurno da i umor igra dobru ulogu u tome. Pored povećane minutaže, mnogo se troši u odbrani. Očekivati da u oba smjera bude podjednako dobar je vrlo zahtjevno. Da je tako, Juka bi lagano bio all-star igrač, mada je i to relevantno, s obzirom da je Amerima bitna samo ofanzivna statistika, odbrana se ne vrednuje dovoljno i s te strane je Juka dobro zakinut, a teško da će se šta promijeniti i u budućnosti s tog aspekta.
Vjerovao sam i prije prekida sezone da mogu stići Memphis s povratkom Nurkića, tako da vjerujem i sada, samo da ostane zdrav. Ritam nije lagan, s dosta teških utakmica u kratkom periodu i bez prava na grešku. Kakav bi to bio okršaj s Lakersima, poslastica.
Mes Que Un Club

djonla
Kontakt:

Post Postao/la djonla » 07 avg 2020, 08:15

Jel realno da Juka igra na vrhunskom nivou (aBd) narednih, recimo, 7-8 godina?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 avg 2020, 08:24

djonla je napisao/la:
07 avg 2020, 08:15
Jel realno da Juka igra na vrhunskom nivou (aBd) narednih, recimo, 7-8 godina?
Naravno da jeste,relativno je jos uvijek mlad.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 07 avg 2020, 09:04

Teško da će se ovi rješiti cj-a dok je dame tu iako bi sa ovim što radi gtj to bilo očigledno rješenje za podizanje ekipe jedan lvl vise.
Oni se nadaju da će sljedeće sezone poziciju krila pokriti Ariza i to ce definitivno izgledati mnogo bolje nego sada ali mislim nedovoljno dobro.
Gtj će biti 6-ti igrač.
Juka odličan. Odbrana top ofanzivno vrlo dobro.
Zicere će uvijek fulati jer je nemoguće sa ovom minutazom i ovim intenzitetom igrati i napad i odbranu i da ti se to ne dešava.
Mislim da pojedine ekipe definitivno kalkulisu sta i kako u doigravanju :).
Portland ce ovo završiti kao 8-mi a s kim će imati majstoricu bumo vidjeli iako teško da mogu od ovih što konkuriraju za 9-tu poziciju od ikoga izgubiti dvije zaredom.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 07 avg 2020, 09:06

u teoriji jeste, ali ako gledaš praksu, jako malo igrača može razvući svoj "prajm" na tako dugačak vremenski period.

Treba da se poklopi puno stvari, pod jedan, da imaš sreće sa povredama, i pod dva, da imaš mentalnu snagu da držiš top nivo fizičke pripreme konstantno. Ovo drugo je još teže, realno, svi mi smo ljudska bića sa svojim slabostima, a mislim i da sportista ne može dugo biti u tom spartanskom modu, da trenira kao manijak i da ima disciplinu da ne popije čašu koka-kole, ili da skida kožu sa piletine i jede samo bijelo meso itd...

Te male stvari, i sreća, prave razliku, pa imamo na jednoj strani LeBrona, a na drugoj Granta Hilla, ili na jednoj strani Kobea, na drugoj T-Maca.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 avg 2020, 09:40

Chinaglia je napisao/la:
07 avg 2020, 05:35
22-7-4-2-1 uz sut 9-20

Treba mu dati vremena, mnogo se trosi na obje strane terena, tesko je za covjeka njegovih gabarita igrati u tom tempu i biti super koncentrisan pod obrucom. I tempo igranja je jak, svaki drugi dan, plus njegove minute, siguran sam da ima to sve utjecaja. On kad postane vruc u glavi on onda pocne raditi te gluposti. Kad je smiren i stalozen, i kad ima dovoljno snage, onda to fulanje zicera svodi na mnogo manji, prihvatljivi nivo. Cesto zaboravi koliko je "velik" pa onda ne ide snazno ka obrucu. Mada mozda ima tu malo i doze straha, ovi njegovi doskoci poslije kucanja su svi za bismille.

U svakom slucaju, premasio je sva ocekivanja sto se tice forme, a da je moglo bolje, moglo je. No nemojmo biti pohlepni nego dajmo mu vrijeme, to je proces i ja vjerujem da ce biti bolji i u tom segmentu kako vrijeme bude odmicalo. Sl sezone abd 20ppg. Za PO se ne usudjujem prognozirati jer je Davis uz Gasola njegov najgori matchup.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 07 avg 2020, 09:56

BosniaBoston je napisao/la:
07 avg 2020, 03:46
Neces ni Jokica ni Biida ni Townsa vidjeti da bacaju horog kamena s ramena kada ih cuva neko 10 cm nizi i 20 kg laksi. Svaki put strepim vjeruj mi kada Juka krene da realizira neki potez u postu a da nije zakucavanje. Šteta jer ima i meku ruku i sve . Evo vidis Jokica danas, zna da ga ne ide i ne forsira ovaj naš direktno glavom u zid kao da ce umrijet ako ne sutne u roku u sekund
Dobro si to opisao.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 avg 2020, 10:14

Dobar,dobar Juka...Ovi sto nakon dva promasaja pricaju ,kako nije efikasan 🤭🤭tekma traje 48 min...Juka PER 28.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 07 avg 2020, 10:40

Činjenica da smo došli do toga, da pričamo da nije bio napadački dobar a pritom zabio 22pts, sve govori.

Ljudi moji samo zdravlja, ne ide mu u prilog da svaku moraju dobiti, inače bi ga odmorili koju, ovako to sebi ne smiju da dozvole.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 07 avg 2020, 10:47

Juka car.
Skontaj samo na basketu kad primaš loptu, pa ti se nokat zaguli treba vremena da prođe da ne razmišljaš kako boli, pa si oprezan pri svakom kontaktu štrecaš.
A Zamisli onakav da lom da imaš :(
Ja iskren da budem nisam vjerovao da će se vratiti. A on ne da se vratio već je jedan od najvažnijih u ekipi još ima muda onako da zakuca preko Bola.
Aferim ljudino :clap:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, relativizam i 16 gostiju.