Sportski ribolov

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Odgovori
elevenblues
Postovi: 731
Pridružen/a: 02 avg 2020, 15:06
Kontakt:

Sportski ribolov

Post Postao/la elevenblues » 20 avg 2020, 12:14

Bistro ljudi :)

Nisam primjetio da postoji tema u vezi sa ribolovom, pa evo da vidimo ima li vas ovdje da razmjenjujemo informacije, slike i sl.

S obzirom na bogatsvo koje posjedujemo u pogledu ribe te prelijepih rijeka i jezera, ne čudi da je sve veći broj sportskih udruženja, novih revira i što me posebno raduje je da je generalno sportski ribolov zainteresirao i mlađu populaciju, što primjećujem redovno na vodi.

Nažalost neizostavna tema su učestali krivolov i konstantno uništavanje vrijedne flore i faune od strane neodgovornih “građana”, firmi, vlasti na kraju krajeva.

Da ne duljim, tema za sve što se tiče ribolova :)

elevenblues
Postovi: 731
Pridružen/a: 02 avg 2020, 15:06
Kontakt:

Re: Sportski ribolov

Post Postao/la elevenblues » 20 avg 2020, 13:03

Za početak, ljubitelj sam ultra light ribolova, c&r naravno, uživam na brzim planinskim rijekama u varaličarenju potočne pastrmke.

Idem na vodu onoliko često koliko mi obaveze i vrijeme dozvoljavaju, ranije sam gledao da bar 2-3 puta mjesečno dobacim ako ništa do Glavatičeva i Neretve, Rakitnice, Željeznice u Trnovu, Bioštice, Miljacke itd..
Sada životne okolnosti (odlazak u inostranstvo) sputavaju još više ovaj hobi. Trenutno sam na godišnjem i na vodi sam svaki drugi dan, droga.. :)

Imam neostvarenu želju da prečešljam Krajinu, ali nikako da uhvatim par dana slobodno, s pravom rajom, da dobacim iz Sa do Krajine i ljepotica koje nudi.
Na kraju ću sam otići, ali nemam neke informacije gdje, šta i kako.

Takođe planiram sebi nabaviti i mahača, neki dan na Miljacki u reviru, neće riba ništa, leptirove, ribiće, silikonce, mijnjaj sve varijante, tempo, dzaba, neće ni da pogleda, a žena neka na bentu iznad na nimfu diže prelijepu potočaru, baš me zaintrigiralo..

Evo par slika sa posljednjeg izlaska na Neretvu tj u Glavatičevo.



slika

slika

slika

slika

slika

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.