Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Ali V90 cross country, ako imaš mogućnost.
Kres testovi rade se na brzini od 65 km/h i to je otprilike neki plafon izdrzljivosti. Pri procjeni, vazno je analizirati koliko je ostecen ram, a stete tokom tih testova su velike.Prije godinu dana mozda, covjek s njim zaspao za volanom i sletio niz manju liticu kroz sumu i zabio se u drvo. Od stete prednja maska napukla,malo iskrivljena hauba,lijevi far napukao i lijeva lajsna na vratima se ogulila.
Svedska masina !
To da uletis kroz sumu, zabijes se u drvo isl., je jednostavno sreca. Znam lika koji je sa konzervom od Caddya (II generacije) prezivio turbulencije kakve ne bi sa Mercom G klase, uz manja ostecenja na pomenutom vozilu.
Naravno da Volvo postavlja standarde u ovom segmentu ali to ima jasne granice. Ljudi zbog zvucnosti datog brenda po pitanju sigurnosti olako svacaju neke stvari.
Ne postoji toliko sigurna masina, mozda sem vojnog Humveea.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Centre forward
- Kontakt:
Volvo je švedski koliko je Kosovo dio Republike Srbije.
Ali, sve na stranu, i dalje se radi o odličnom autu.
Ali, sve na stranu, i dalje se radi o odličnom autu.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Volvo je zadrzao u sebi ono svedsko sto ga i danas cini prepoznatljivim. To je materijal za izradu karoserije te fokus na inovacije po pitanju sigurnosti, bilo da se radi o aktivnoj ili pasivnoj.
Moze ga kupiti i neki Wu Min Suu, ali ljudi ce u upravi i dalje imate odgovorne Svedjane ili nekog slicnog stava, koji se brinu za ovaj segment. U protivnom bacio si cijelu istoriju, izgradjen brend a takve stvari trziste surovo kaznjava.
U ovim vodama tesko je izgraditi dobru reputaciju. Evo primjer Dacie i sramotnih ocjena na pomenutim testovima, godinama unazad. Sada da naprave tenk, nece dugo saprati gorcinu proslih blamaza.
Moze ga kupiti i neki Wu Min Suu, ali ljudi ce u upravi i dalje imate odgovorne Svedjane ili nekog slicnog stava, koji se brinu za ovaj segment. U protivnom bacio si cijelu istoriju, izgradjen brend a takve stvari trziste surovo kaznjava.
U ovim vodama tesko je izgraditi dobru reputaciju. Evo primjer Dacie i sramotnih ocjena na pomenutim testovima, godinama unazad. Sada da naprave tenk, nece dugo saprati gorcinu proslih blamaza.
Asterix, Golf 6 1.4 TSI 2009o ?
Prednosti i mane?
Prednosti i mane?

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Bjezi od 1.4 tsi iz te godine ...i ja sam ...milion mana imaju
-
- Kontakt:
Hajde kad je Asteriks voljan za pomoći nama koji smo bleja oko auta; da čujem recenzije za sljedeće:
Passat B8 1,6 TDI DSG 120 KS, 2017. godište. 213k km, uvoz. Radi se o karavanu, da li zagristi ozbiljno za to auto ili?
Passat B8 1,6 TDI DSG 120 KS, 2017. godište. 213k km, uvoz. Radi se o karavanu, da li zagristi ozbiljno za to auto ili?
Zadnja izmjena: bavarian_bk, dana/u 21 avg 2020, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Napiši mu u kakvom je stanju , kilometari prije svega i da li je uvoz da mu lakše bude ...bavarian_bk je napisao/la: ↑21 avg 2020, 14:06Hajde kad je Asteriks voljan za pomoći nama koji smo bleja oko auta; da čujem recenzije za sljedeće:
Passat B8 1,6 TDI DSG 120 KS, 2017. godište. Radi se o karavanu, da li zagristi ozbiljno za to auto ili?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Kojih? Ma za jarana pitam

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Hronicni problem pogonskog lanca, kod 1.2 i 1.4 tsi motora. Zbog toga su nakon 2012. presli na zupcasti.
Interval velikog servisa svakih 210 000 km. Imas opcije DSG te manuelni mjenjac. Kod DSG-a, ulje se mijenja svakih 60k + imas i filter. Sad, informisi se po servisima ili kod nekih vlasnika kakva je izdrljivost transmisije te generalno da li su cijene popravke paprenije.Passat B8 1,6 TDI DSG 120 KS, 2017. godište. Radi se o karavanu, da li zagristi ozbiljno za to auto ili
1.6 tdi je generalno dobar motor (inace ne bi se ugradjivao u preko 20 modela ovog giganta), a mane se svake godine doradjuju i minimiziraju.
I kod tih novijih moras odraditi masu provjera, pocev od ovjesa, kako lezi u krivinama, kocioni sistem, servo, boju dima, gusi li uzbrdo, da li su tvrda crijeva iz hladnjaka isl.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Blue print set kvacila ili luk asteriks pomagaj
Luk i Sachs su najpoznatiji proizvodjaci kvacila, duge i bogate tradicije a od poznatijih imas jos i Valeo.
Evo moj post od prije par mjeseci ako nekad trebao proizvodjace i za ostale dijelove a tu se moze dodati jos par provjerenih.
Evo moj post od prije par mjeseci ako nekad trebao proizvodjace i za ostale dijelove a tu se moze dodati jos par provjerenih.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
druk lezaj mi vrisnuo, lamela bi mogla jos, al skroz nisko mi odvaja pitanje je kad ce zalijepiti i ostaviti me na cesti
- Centre forward
- Kontakt:

Eto zašto Golf ispred svih.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Njemacki giganti VW, BMW te Daimler otpustaju radnike. Jedan od razloga je pandemija zbog koje su pomenuti proizvodjaci poslovali s gubitkom.
U narednom periodu bit ce jos rezova i zbog prelaska na elektricne automobile, obzirom da se elektricno vozilo sastoji od manje dijelova i proizvodnja se moze vise automatizirati.
Broj zaposlenih u njemackoj autoindustriji narednih deset godina mogao bi se smanjiti za preko 100k.
U narednom periodu bit ce jos rezova i zbog prelaska na elektricne automobile, obzirom da se elektricno vozilo sastoji od manje dijelova i proizvodnja se moze vise automatizirati.
Broj zaposlenih u njemackoj autoindustriji narednih deset godina mogao bi se smanjiti za preko 100k.
Tisuće otkaza u bližoj budućnosti najavili su i njemački dobavljači u autoindustriji Bosch i Continental.
VW je od 2016. do ove krize otpustio na hiljade. Msm da ova grupacija ima ukupno preko pola miliona radnika.Njemački proizvođač automobila, Daimler zbog novih mjera štednje ukida najmanje 10.000 radnih mjesta diljem svijeta.
Auto do 15k? Prijedlog?
Citroen c5 mi se najvise svidja od ponude na olx. Kako su se pokazali?
Citroen c5 mi se najvise svidja od ponude na olx. Kako su se pokazali?
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Bjezi od crnog i bijelog.

Ako vec dajes toliku svotu,najbolje bi bilo da nadjes kod nekog privatno koji je uvezao sebi i vozao a da pritom vani taj Citroen nije bio sluzbeni,tj. da ga nije habala svakakva budala.

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Nego treba mi neki autolimar u Sarajevu da mi zamijeni blatobran a da me ne opali po usima puno 

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Ima ih par kupljenih kod nas u BiH sa oko 130000 predjenih . Mada nisam siguran jos.StrikeWarzone je napisao/la: ↑29 avg 2020, 11:32Bjezi od crnog i bijelog.prvo i osnovno. Drugo bjezi od Kramarovog citroena
![]()
Ako vec dajes toliku svotu,najbolje bi bilo da nadjes kod nekog privatno koji je uvezao sebi i vozao a da pritom vani taj Citroen nije bio sluzbeni,tj. da ga nije habala svakakva budala.![]()
Hvala ti.
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Silikon za dihtovanje. Za svega 8 KM ustedit cete sate cekajuci majstora.
Moze dihtovati ispusni sistem, granu, lonac, pa onda poklopac motora, prostor oko davaca pritiska ulja itd., znaci masu mjesta gdje pusta ulje.
Otporan na preko 340 stepeni, a nanosi se tako sto se iz tube rasporedi po nekom glatkom predmetu (licno koristim drvce od sladoleda) i onda jednostavnim pokretima po zeljenom mjestu. Vrijeme susenja sat vremena a potpunog vezivanja oko 12 sati.
Focus malo balio na deklu, na 200 km pustao trun ulja i sada potpuno regulisan problem. Provjeren, vrhunski proizvod, koji šiša i skuplje diht mase.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.