C.j je naravno dosta bolji igrac od Bogdana.AirRamiz je napisao/la: ↑10 avg 2020, 12:15ja sam uvijek govorio da bih prije imao Bogdana Bogdanovica nego CJ. jer igraci koji dolaze iz nase regije imaju kosarkasku inteligenciju i pobjeda tima je na prvom mjestu.
CJ povileni cim Lilard izadje ...zna da je sad dosao njegov red da pripaljuje kad hoce bez obzira da li ga ide ili ne ide.Isto sa Carmelom i onim njegovim izolacijama cim primi loptu - tada sve staje, nema protoka lopte, nema kretnji...a oni nemaju osjecaj da se treba podredit ekipi i cinit male stvari koje su potrebne za pobjedu..onako kako se Juka zrtvuje, od postavljanja blokova pa nadaljea a niko mu nece ni hvala reci.
ovoj ekipi bi legao jedan K.Middleton...ali jedno su zelje drugo mogucnosti...mozda da pokusaju sa Jrueom ..ili da Lebron potpise za minimalac kad mu istekne ugovormoze on biti treca opcija i za koju godinu... prstenova nikad viska za legacy
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Prije će se oni riješiti Juke nego cj-a. Po većini u Portlandu dame-cj je najbolji bekovski par u svemiru.
Realnost umnogome drugačija, al sta je tu je nadat se da će juka izgraditi rejting kao top5 centar lige i sljedeći ugovor odradjivati u bolje poslozenoj ekipi gdje će njegova timska igra doći do izražaja.
Realnost umnogome drugačija, al sta je tu je nadat se da će juka izgraditi rejting kao top5 centar lige i sljedeći ugovor odradjivati u bolje poslozenoj ekipi gdje će njegova timska igra doći do izražaja.
- Gumistucna
- Kontakt:
ne postoji losiji defanzivni bek od CJ-a ,
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
Ja moram drzati stranu CJu ovdje. Zna biti izvanredan i od njega s pravom u Portlandu ocekuju da bude uz Lilarda prvi igrac ekipe, dakle kao da se PDX pozicionira kao ekipa koja umjesto jednog superstsra ima dva igraca koja su ton imidzu jako blizu.
Akp su njih dva jedan i dva, a Nurkic 5 kao nosioci ofanzive i defanzive. Problem je sve ostalo! A ostalo su krilne pozicije. Tu izmedju ostalog igraju najbolji igraci lige James, Khawi, Janis i sve karakterise vrhunska mobilnost i atleticnost za odbrana napad igru.
Naravno, jedno su zelje, a mogućnosti i Cap su nesto drugo. Tj Warren je bio jeftin do ovog ljeta
A problem Pdx-a je koncepcijski. Mislim, a i rezultati kazu da je Portland sa Aminuom i Harklesom na krilima koji su solidni defanzivci bio bolja ekipa nego danas. Tada su dosli u finale. Danas su ok tim, ali sa ociglednijim slabostima.
Promjena su ocekivanja od Collinsa, vjerovalo se da je to igrac koji ce imati moc da utice na oba kraja parketa i homogenozuje tim.
Ne znam, ali ja bih wingmane opet promjesao, po cijenu Kolinsa
Akp su njih dva jedan i dva, a Nurkic 5 kao nosioci ofanzive i defanzive. Problem je sve ostalo! A ostalo su krilne pozicije. Tu izmedju ostalog igraju najbolji igraci lige James, Khawi, Janis i sve karakterise vrhunska mobilnost i atleticnost za odbrana napad igru.
Naravno, jedno su zelje, a mogućnosti i Cap su nesto drugo. Tj Warren je bio jeftin do ovog ljeta
A problem Pdx-a je koncepcijski. Mislim, a i rezultati kazu da je Portland sa Aminuom i Harklesom na krilima koji su solidni defanzivci bio bolja ekipa nego danas. Tada su dosli u finale. Danas su ok tim, ali sa ociglednijim slabostima.
Promjena su ocekivanja od Collinsa, vjerovalo se da je to igrac koji ce imati moc da utice na oba kraja parketa i homogenozuje tim.
Ne znam, ali ja bih wingmane opet promjesao, po cijenu Kolinsa
Niko ne spominje kriminalnu odbranu Mela.
to se vise podrazumijeva
neugodna situacija za por
phx ce skoro pa sigurno dobiti okc (fakticki svi dobri igraci izuzev cp3 nece igrati), zatim im slijedi phi (bez embiida i simmonsa) i njih ce skoro pa sigurno pobjedit i onda posljednja tekma je protiv dal (veliko je pitanje hocel odmarat igrace)
mem igra protiv bos i mil i realno bi trebali izgubiti obje tekme, no veliko je pitanje hocel te ekipe odmarat svoje igrace... ukoliko mem izgubi obje tekme, a por pobjedi jednu, prestici ce ih i vjerovatno izboriti play-in (ne znam kakva je situacija sa sas), no ukoliko pobjede jednu tekmu, por ce morati pobjediti obje da bi ih prestigao
sto se tice por, sljedeca tekma je protiv dal (koji veceras odmara doncica i porzingisa i za ocekivati je da ce igrati protiv por), zatim protiv bkn koji bi trebali pobijedit, no uopste ih ne smiju potcijeniti kao sto su potcijenili lac i phi
dakle, gledamo u tekme mem-bos, mem-mil, dal-por i phx-dal, tu ce se sve odigrati, na ostalim tekmama je vec unaprijed poznat ishod
phx ce skoro pa sigurno dobiti okc (fakticki svi dobri igraci izuzev cp3 nece igrati), zatim im slijedi phi (bez embiida i simmonsa) i njih ce skoro pa sigurno pobjedit i onda posljednja tekma je protiv dal (veliko je pitanje hocel odmarat igrace)
mem igra protiv bos i mil i realno bi trebali izgubiti obje tekme, no veliko je pitanje hocel te ekipe odmarat svoje igrace... ukoliko mem izgubi obje tekme, a por pobjedi jednu, prestici ce ih i vjerovatno izboriti play-in (ne znam kakva je situacija sa sas), no ukoliko pobjede jednu tekmu, por ce morati pobjediti obje da bi ih prestigao
sto se tice por, sljedeca tekma je protiv dal (koji veceras odmara doncica i porzingisa i za ocekivati je da ce igrati protiv por), zatim protiv bkn koji bi trebali pobijedit, no uopste ih ne smiju potcijeniti kao sto su potcijenili lac i phi
dakle, gledamo u tekme mem-bos, mem-mil, dal-por i phx-dal, tu ce se sve odigrati, na ostalim tekmama je vec unaprijed poznat ishod
Bitno da Blazersi dobiju Mavse i tako zavrse pricu oko 9. pozicije. Navijamo za kiks Grizzliesa protiv Celticsa
Jusuf i Luka su dobri, nece njega Luka izbaciti.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Dame je poslije Sixersa izjavio da je Nurkić najvažniji igrač u ekipi. Njeg zaista troše za dvojicu i malo je igrača koji obavljaju toliko zadataka na terenu: ključni je igrač u odbrani i najčešće igra u petorci u kojoj osim njeg bude samo još jedan pristojan odbrambeni igrač, vrlo aktivno je uključen u protok lopte i razigravanje, blokove postavlja stalno i čvrsto, uz sve to opet se od njeg očekuje i najmanje 15 poena. Možda izgleda čudno za reći za nekog na ugovoru od 48 miliona dolara, ali u NBA standardu zarade i posla, njeg poslodavci, šefovi i kolege praktično iskorištavaju.
Pametnije je lillardu da kaže upravi kako da uvaljaju cj-a za nešto korisno u odbrani da koliko toliko pomogne juki.
Ovako juka potroši koljena igrajući odbranu i za njih dvojicu koji hladno uberu 60 milja po sezoni.
Ovako juka potroši koljena igrajući odbranu i za njih dvojicu koji hladno uberu 60 milja po sezoni.
Memphis mora obje izgubiti ili samo jednu?
ako je Memfis 9. onda oni moraju dobiti obje
Dame ce morati shvatiti da je druzba druzba a sluzba sluzba. nema te ekipa koja je osvojila titulu sa tri defanzivne rupe na perimetru...da im je Paul George SF, mozda bi se i mogla isrtpiti ova dva minijaturna beka.
od svih dostuponih igraca, jedino bi se mogao dobaviti Jrue Holiday kroz trejd za CJa...ili Aron Gordon...mada ja ne mirisem Gordona. ako nemas pracku za tri poena a igras SF ili cak i PF, puno je lakse braniti tu ekipu.
samo bi zacepio reket i smetao Nurku.
odbranu bi digao naravno.
Dame ce morati shvatiti da je druzba druzba a sluzba sluzba. nema te ekipa koja je osvojila titulu sa tri defanzivne rupe na perimetru...da im je Paul George SF, mozda bi se i mogla isrtpiti ova dva minijaturna beka.
od svih dostuponih igraca, jedino bi se mogao dobaviti Jrue Holiday kroz trejd za CJa...ili Aron Gordon...mada ja ne mirisem Gordona. ako nemas pracku za tri poena a igras SF ili cak i PF, puno je lakse braniti tu ekipu.
samo bi zacepio reket i smetao Nurku.
odbranu bi digao naravno.
Zadnja izmjena: AirRamiz, dana/u 11 avg 2020, 11:44, ukupno mijenjano 2 puta.
- firefirefirely
- Kontakt:
AirRamiz je napisao/la: ↑11 avg 2020, 11:39ako je Memfis 9. onda oni moraju dobiti obje
od svih dostuponih igraca, jedino bi se mogao dobaviti Jrue Holiday kroz trejd za CJa...ili Aron Gordon.

Boston ima zanimljivu situaciju sa Tatumom, Brownom i Haywardom.sva trojica su starteri ali ima mjesta samo za dvojicu. iako zahvaljujuci umjecu miksanja stevensa svi oni gule starterske minute...neko ce biti trejdan sigurno...Juka bi bio idealan fit za Boston...ali nisu ni u Portlandu budale 

Zadnja izmjena: AirRamiz, dana/u 11 avg 2020, 11:50, ukupno mijenjano 1 put.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Tada bi imali isti score, i mene te zanima ko bi bio 8. U tom slučaju.
Da li se i kod njih gleda međusobni okršaj ili forma ili šta li već.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Međusobni sam procitao negdje dakle u tom slucaju Portland je ispred.Tracy3McGrady je napisao/la: ↑11 avg 2020, 13:21Tada bi imali isti score, i mene te zanima ko bi bio 8. U tom slučaju.
Da li se i kod njih gleda međusobni okršaj ili forma ili šta li već.
Analizirali su njegove floatere. U sezoni 2018 - 19 šutirao ih je 9/32, i sad nakon povratka ih pokušava ali uglavnom promašuje ili nije siguran u taj šut pa u zadnji trenutak pokuša nešto drugo i napravi izgubljenu loptu.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.