Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

soccerfan
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la soccerfan » 14 avg 2020, 06:26

Edviin je napisao/la:
14 avg 2020, 06:25
:bih:
Fino neko rece, pravac respirator :mrgreen: :urnebes:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 14 avg 2020, 07:04

Federer17 je napisao/la:
14 avg 2020, 06:24
Ramirez5 je napisao/la:
14 avg 2020, 06:14
Nisu im mede protivnici nego Sansi 16.08.u 01.00 prva utakmica a nadam se da će biti i jedina.
Dje to nadje? :mrgreen:

Memphis, subota u 20:30h insallah.
Bilo je jutros na ovom njihovom sajtu oko 6.00 sati, a evo vidim sada je to ispravljeno.
https://www.****/kosarka/sad/nba/raspored/

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 14 avg 2020, 07:12

Na ovom sajtu trenutno su Feniksi 9 a Memfis 10. Daj Bože da im ostanu mede..

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2020, 07:42

Ramirez5 je napisao/la:
14 avg 2020, 07:12
Na ovom sajtu trenutno su Feniksi 9 a Memfis 10. Daj Bože da im ostanu mede..
Ne mogu oni biti relevantniji od oficijelnog sajta nba lige.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 14 avg 2020, 08:41

Ovaj Lillard nije dobar :shock:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 avg 2020, 10:06

Znaci ustao sam kad je najbolje bilo, u 5h na zadnju cetvrtinu. :mrgreen:
Na kraju se fakticki niko ni ne raduje jer su svjesni da su prosli zahvaljujuci promasaju Le Verta a ne svojoj igri...dakle vise nego sretno. CJ 0 od 8 za 3 poena. Čestitke.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 14 avg 2020, 10:27

E'o i ja se probudio laganica snimak na tv-u ovo šta je fulao na pocetku je tacno da sam sebi šamare udaraš popravio se kasnije.

Sve u svemu ispod 25 poena protiv ovih raspalih Netsa je u mojim ocima katastrofa sreca pobjediše.

Kazem vam je da Memfis uzima zadnja utakmica odmaranje opuštanje sasvim realne stvari dakle još lakši put jer sam uvjeren da bi ih Sunsi izbacili.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 14 avg 2020, 10:35

Cim sam zaspo on proigro :rol: Ebo ga dan jusufe :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 14 avg 2020, 12:35

bas je steta sto nema Arize...Hood ima duzinu ali nije neki defanzivac.Ariza bi im valjao zlata na Lebronu. A ima i sut za tri. Ovako ce sve zavisiti od forme spoljnih igraca Lakersa.
Ne znam sto Stotts nije dao nekoliko minuta Littleu, da barem svojom duzinom smeta Lavertu i slicnima. Nema se tu sta pametovat, njihova odbrana perimetra je katatrofa i zato nemaju sanse za ozbiljne stvari. CJ mora biti trejdan inace trose Lillardov prajm u nista...

Prije koju godinu su mogli dovest Butlera ali nisu..bio bi strasan fit kao druga violina i defanzivac...Trent bi upo na SG i jos vise utego odbranu.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 14 avg 2020, 17:50

Neven Spahija, dio trenerskog tima Memphisa

"NIJE BILO puno slavlja nakon pobjede nad Milwaukeejem. Jednostavno smo proslavili u svlačionici, trener je održao prigodni govor i poklonili smo loptu Jonasu Valančiunasu kao igraču utakmice, a koji je prvi put u karijeri ostvario triple-double.

Mi treneri smo ostali raditi do ponoći, gledali smo paralelno snimku Phoenixa i prijenos Portlanda jer su nam to bili mogući protivnici u play-inu. Više bi nam odgovaralo da igramo s Phoenixom jer bi to značilo da smo osmi i da nam za plasman u doigravanje treba samo jedna pobjeda, a ovako će nam protiv Portlanda trebati dvije.

Memphis je napravio sjajan rezultat jer su nam svi analitičari uoči sezone predviđali najgori ili drugi najgori omjer u ligi, bez izuzetaka. Bili smo potpuni autsajderi, ali smo pobili sve te teorije i ovako ranjeni, bez drugog playmakera Tyusa Jonesa koji je radio razliku i jednog od najboljih igrača Jarena Jacksona Jr.-a, uspjeli smo doći do devetog mjesta na Zapadu. Kako god play-in završio, mislim da smo napravili sjajan posao.

U Orlandu se stvarno igra jako dobra košarka. Neki kažu da se u NBA ligi ne igra obrana, ali tu je takva individualna napadačka kvaliteta da to nije isti sport kao naša europska košarka. Pravilo defenzivne tri sekunde, koje obrambenom igraču ne dopušta da više od tri sekunde stoji u reketu, potpuno mijenja košarku i ostavlja toliko prilika individualcima.

Portland je definitivno skratio rotaciju za ove najvažnije utakmice, ne znam hoće li se to vidjeti protiv nas u subotu jer imaju samo jedan dan odmora. C.J. McCollum nije najzdraviji, vuče ozljedu leđa i pitanje je hoće li se uspjeti oporaviti u tako kratkom vremenu za tako važnu utakmicu.

Damian Lillard, McCollum i Jusuf Nurkić neupitna su kvaliteta i oni vuku Blazerse. Carmelo Anthony prvi put nema tu ulogu nego mu se igra svodi na čekanje u istom kutu na šuteve nakon Lillardovih prodora. U ovoj fazi karijere postao je "spot-up" šuter, kao nekad u reprezentaciji.

Blazersi igraju jako puno izolaciju, za razliku od nas koji imamo najbolji omjer asistencija i postotka šuta. To znači da mi momčadski kreiramo situacije za koš, a oni se više oslanjaju na talent.

Tu prednjači Lillard, koji je ekstraklasa. Igra na isti način kao lani u završnici sezone, jako teško ga je čuvati jer pogađa s velikih udaljenosti. Na jučerašnjoj utakmici je zabio skoro s centra.

Na trenerskom sastanku prije naše prve utakmice u Orlandu bilo je puno dilema trebamo li mu dopustiti takve šuteve i odsjeći druge igrače ili posebno paziti na njega, a otvoriti prostor drugima. Kad smo prošli put igrali protiv njih, on je razigravao, a drugi su pogađali. Iako smo izgubili tu utakmicu, trebali smo je dobiti, ali mislim da je skauting Brada Jonesa bio jako dobar i da ćemo ponovno igrati na tom tragu."

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 avg 2020, 18:25

ako ne mogu potpisati boljeg, blazersi bi trebali potpisati harklessa

vise nego solidan defanzivac na perimetru i bila bi to solidna, mozda cak i dobra rotacija na trojci (harkless/hood)

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 14 avg 2020, 22:59

Mislim da bi im legao trejd kuruks za kolinsa

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 15 avg 2020, 00:27

armin dju je napisao/la:
14 avg 2020, 22:59
Nidje veze

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 15 avg 2020, 15:14

armin dju je napisao/la:
14 avg 2020, 22:59
:rol:
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 avg 2020, 15:21

ako zicere dovede u red, postace 20/10 igrac koji igra odbranu, to je, drugari moji, "all-star" level igrac!

17.6 pts
10.3 reb
4.0 ast
2.0 blk
1.4 stl

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 15 avg 2020, 15:26

Chinaglia je napisao/la:
15 avg 2020, 15:21
ako zicere dovede u red, postace 20/10 igrac koji igra odbranu, to je, drugari moji, "all-star" level igrac!

17.6 pts
10.3 reb
4.0 ast
2.0 blk
1.4 stl
Ok i za zicere, ali nesto sto mene najvise nervira su glupi faulovi, npr neku noc 2 bzvz faula napravi na pocetku i zafrka utakmicu cijelu (za sebe).

Dosta moramo "strepiti" da li ce i kad ce vezat par faulova za par minuta.

Al valjda je to i do umora jer Nurk se najvise daje u oba smjera.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 avg 2020, 15:30

sjetite se da je nurkic imao problema s kontrolom lopte, nerijetko mu je ispadala, te da je takodjer nerijetko pravio faulove rano u cetvrtinama il je pravio dva brza faula, sve to je nurkic popravio i to vise ne radi... okej, moze se desiti ponekad, no to nije niti blizu lose kao nekad

to mi daje nadu da ce popraviti i te zicere (kad smo vec kod toga, ocekujem da i veceras upropasti par istih)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 avg 2020, 15:38

:on pola onih zicera moze i kucanjem zavrsit al haman mu previse energije uzima.

s druge strane, da ne zuri pod kosem i tada bi bio efikasniji. njegovi fulanje je vise mentale prirode i umora nego sto je neka losa tehnika ili sta ti znam, a to se da dovesti u red. puni mi ocekuje o od momka koji je imao tako dugu pauzu, on je nas zapravo prvin partijama razmazio, no treba sigurno jos vremena da se vrati ona rutina. bice aBd na jesen taman.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 15 avg 2020, 15:41

_dreamer_ je napisao/la:
15 avg 2020, 15:38
:on pola onih zicera moze i kucanjem zavrsit al haman mu previse energije uzima.

s druge strane, da ne zuri pod kosem i tada bi bio efikasniji. njegovi fulanje je vise mentale prirode i umora nego sto je neka losa tehnika ili sta ti znam, a to se da dovesti u red. puni mi ocekuje o od momka koji je imao tako dugu pauzu, on je nas zapravo prvin partijama razmazio, no treba sigurno jos vremena da se vrati ona rutina. bice aBd na jesen taman.
Ma odličan je zaista, kad god ofula zicer ili napravi neku gresku treba se sjetiti koliku je pauzu imao i koliko se napatio da se vrati, to samo on zna.

Svaka njemu cast, on je prije svega timski igrač.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 15 avg 2020, 15:55

Da bi imao 20+ ppg, konstantno mora uzimati vise suteva po mecu. Nerijetko mu se zna desiti da ostane recimo na svega 8-9, mada tu veliku ulogu imaju profulani ziceri iz prve cetvrtine. Po meni, on u prosjeku mora uzimati oko 14 suteva za dva i pogadjati 7.5 (sto je oko 15 poena), te jos 2-3 trojke i pogadjati 0.75 (sto je oko 2 poena). Na to sve dodati 4-6 bacanja, koja, nadam se, vise nikad nece ici ispod 80% (sto je oko 4 poena). Uz sve to, na minutazu od preko 30 minuta hladno moze imati 10+ skokova, 3.5+ asistencija i 2+ blokada. Ako sredi glavu i zicere svede na minimum, on je, ako Bog da, dogodine 20/10 centar, a takvih u ligi nema puno (pogotovo koji jos i odbranu igraju).

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nemanja86 i 15 gostiju.