Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

visegrad8392
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la visegrad8392 » 30 avg 2020, 17:39

i jedine koje nismo uspjeli dovesti su bili ibrahimovic, dzaka i bojan djordjic - ajax, leverkusen i manchester united...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 avg 2020, 17:50

visegrad8392 je napisao/la:
30 avg 2020, 17:39
i jedine koje nismo uspjeli dovesti su bili ibrahimovic, dzaka i bojan djordjic - ajax, leverkusen i manchester united...
Sjecam se njih. svedska, njemacka, svedska. bio je jos onaj jedan iz Man U, Zahirovic, evo i dan danas ne znam je li ono prava ili fiktivna osoba? Ima isto onaj drugi sto je bio napadac za Lyn, sto je zabio 5 golova u nekoj uefa utakmici, i on je isto obecavao.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 avg 2020, 17:54

Treba odvojiti igrače kojima su oba roditelji iz BiH i kojima nisu. Zlatanova mama je iz Hrvatske, on je i religiju uzeo od mame.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 avg 2020, 17:57

Drape je napisao/la:
30 avg 2020, 17:54
Treba odvojiti igrače kojima su oba roditelji iz BiH i kojima nisu. Zlatanova mama je iz Hrvatske, on je i religiju uzeo od mame.
Ili mozda ti previse citas Hrvatske portale koji svim silama hoce da pripisu Zlatana sebi, pa ima uticaj i na tebe. Ibrahimovic je realno bio puno puno blize reprezentaciji BiH da nismo imali amatere, 100 puta ispricana prica. Druga je stvar sto njega sada boli briga za BiH i nije uopste vezan, inace bi organizirao neki turnir, neku akademiju ili slicno.

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 30 avg 2020, 17:58

Tristan10 je napisao/la:
30 avg 2020, 17:50
Sjecam se njih. svedska, njemacka, svedska. bio je jos onaj jedan iz Man U, Zahirovic, evo i dan danas ne znam je li ono prava ili fiktivna osoba? Ima isto onaj drugi sto je bio napadac za Lyn, sto je zabio 5 golova u nekoj uefa utakmici, i on je isto obecavao.

izet...meni isprica tad jedan momak iz dzemata da momak stvarno postoji, bude na ljeto u jablanici i podjeli koji dres (tad naravno). a drugi kojeg mislis je eldar (imas na stranici prije ove njegov profil). 6 golova u 65 min igre...

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 30 avg 2020, 17:58

Drape je napisao/la:
:mrgreen: :urnebes: gigante!!!!
Em' igra za Svedsku, em' ne vjeruje u Allaha, je li to?
tz tz tz tz tz tz

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 30 avg 2020, 18:01

Tristan10 je napisao/la:
30 avg 2020, 17:57
Drape je napisao/la:
Ili mozda ti previse citas Hrvatske portale koji svim silama hoce da pripisu Zlatana sebi, pa ima uticaj i na tebe. Ibrahimovic je realno bio puno puno blize reprezentaciji BiH da nismo imali amatere, 100 puta ispricana prica. Druga je stvar sto njega sada boli briga za BiH i nije uopste vezan, inace bi organizirao neki turnir, neku akademiju ili slicno.
jel tacno da je ibra tad rekao da mu je baljic najdrazi igrac? i kad je cuo da nema ni salihamidzica ni baljica ni bolica u u23 repki on je otkazao dolazak tj turneju po aziji...

ps: sjecali se neko kad je salihamidzic napucao ibru (hasan u dresu juvea) i ovaj skoro nakoutiran lezao izvan terena minut?

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 avg 2020, 18:04

slusalica je napisao/la:
30 avg 2020, 17:58
Previše ti imaš predrasuda da bi razumio. Sa vjerske strane me ne zanima u šta vjeruje, već sa strane kojem od roditelja više vuče. Otac musliman iz BiH, mama katolik iz Hrvatske, Zlatan katolik, to ide u prilog tome da je više privržen maminoj strani.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 30 avg 2020, 18:05

Drape je napisao/la:
Zar nije zlatan musliman? Brat mu je sahranjen na muslimanskom groblju sumnjam da je zlaja katolik..
Djordjic nikad i nije bio neki igrac...dzaka je pao kurcu za usi vrlo rano....ima za luksemburg par nasih sto igraju skenderovic i mahmutovic jedan igra za midlsbrough i sigurno bi kvalitetom ima mhesta kod nas...zlatko junuzovic bi bio starter da je odabrao nas..seferovic je pametno odlucio sto je odabrao svicarsku jer realno pored dzeke nikad nebi bio starter..moramo se borit za svakog naseg igraca jer nikad neznas sta moze biti od njega... Niko ti ne garantuje da ce ahmedhodzic i hadzikadunic biti top klase ali od takvih 10 njih 3 minimalno ce biti dovoljno dobri da budu starteri u repci...

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 30 avg 2020, 18:07

Anel i Dennis za razliku od ostalih kvazi talenata, kao mladi momci igraju jako dobro na seniorskom nivou i u respektabilnim ekipima koji imaju ligaške i evropske ambicije.

Oni mogu samo napredovati i ići dalje, mi još nismo svjesni šta imamo u svojim rukama, uzeli smo ovo zdravo za gotovo.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 30 avg 2020, 18:08, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 avg 2020, 18:07

30 avg 2020, 18:01
Tristan10 je napisao/la:
30 avg 2020, 17:57
Drape je napisao/la:

jel tacno da je ibra tad rekao da mu je baljic najdrazi igrac? i kad je cuo da nema ni salihamidzica ni baljica ni bolica u u23 repki on je otkazao dolazak tj turneju po aziji...

ps: sjecali se neko kad je salihamidzic napucao ibru (hasan u dresu juvea) i ovaj skoro nakoutiran lezao izvan terena minut?
Ne znam stvarno. Prateci tada mi je najvise vjerovati da su mu amateri nasi ponudili mjesto u nekoj B reprezentaciji, a oni samo htjeli A reprezentaciju i u tome ga izgubili. Opet nemam pojma, ali mi je ta teorija najvise logicna.

“Pričao sam sa ljudima iz Saveza, sa Jusufom Pušinom sam imao korektan odnos. Insistirao sam da pozovu Zlatana, na što su mi rekli ‘ma imamo mi takvih koliko hoćeš’. Pogodilo me to, nisam više zvao. Šveđani su u njemu vidjeli svjetskog napadača, a ja sam to znao od kako je Zalatan počeo igrati fudbal. Neću reći ime trenera koji nas je odbio – neka ide njemu na čast”, ispričao je jednom prilikom Šefik Ibrahimović.

Evo konkretno se vidi da je bilo interesa da igra za nas sa strane njegovog otca. A sjecam se da sam citao na drugom mjestu da su mu samo ponudili mjesto u nekoj B reprezentaciji koja je tad postojala. I oni su normalno odbili, imajuci u obzir o kakvom talentu se radilo, a isto o egu igraca, jer takav je isto Zlatan.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 30 avg 2020, 18:17, ukupno mijenjano 2 puta.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 avg 2020, 18:10

gruezi je napisao/la:
30 avg 2020, 18:05
Zar nije zlatan musliman? Brat mu je sahranjen na muslimanskom groblju sumnjam da je zlaja katolik..
Zlatan nema braću, već polubraću, Šefikove sinove sa drugim ženama. I Zlatanova mama ima djecu koja nisu od Šefika. Ni Zlatanovom ocu ni mami to nije bio prvi brak kad su se vjenčali, a poslije su se i oni rastali.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 30 avg 2020, 18:49

Drape je napisao/la:
30 avg 2020, 18:04
slusalica je napisao/la:
30 avg 2020, 17:58
Previše ti imaš predrasuda da bi razumio. Sa vjerske strane me ne zanima u šta vjeruje, već sa strane kojem od roditelja više vuče. Otac musliman iz BiH, mama katolik iz Hrvatske, Zlatan katolik, to ide u prilog tome da je više privržen maminoj strani.
hahahahah pa ti si satkan od predrasuda. I dont have any. :mrgreen:
tz tz tz tz tz tz

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 30 avg 2020, 22:24

Kakav je dario maresic igrac? Jel valja sta? Vidim prema livescore igrao desnog beka danas. Neko je spominja da je iz BiH.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 30 avg 2020, 22:31

Maestro je napisao/la:
30 avg 2020, 22:24
Kakav je dario maresic igrac? Jel valja sta? Vidim prema livescore igrao desnog beka danas. Neko je spominja da je iz BiH.
Mislim da je iz jednog sela kod Teslića porijeklom.

Inače je u januaru ove godine izašla ova vijest, ali je vjerovatno izmišljotina.
Iz izvora bliskih selektoru Bajeviću saznajemo da su proteklih dana njegovi saradnici bili u Italiji, Švicarskoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji.

Portal ****.ba otkriva imena četiri potencijalna reprezenatativca BiH, koji bi u budućnosti trebali nositi dres Zmajeva.

Prvi je Sandi Lovrić, 21 godina, iz švicarskog Lugana. Lovrić ima austrijski pasoš. Rođen je u Lienzu, a trenutno brani boje Lugana. Igra na poziciji veznog igrača, a dvije sezone je nosio dres bivšeg austrijskog prvaka Sturma iz Graza.

Drugi je Dario Marešić, Reims, stoper, 20 godina. I Marešić kao i Lovrić ima austrijski pasoš. I on je dvije sezone nosio dres Sturma. marešić od augusta prošle godijne igra u Francuskoj,

Treći je Ammar Helać, 21 godina, golman austrijskog Lienza. On je već upisao po jedan nastupa za U-20 i U-21 reprezentaciju Austrije, ali je izrazio želju da u budućnosti bude na raspolaganje Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

I na kraju četvrti budući Zmaj bi trebao biti Ivan Ljubić, 23 godine, veznjak iz Sturma Graz. Trenutno je na posudbi u Hartbergu.
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 30 avg 2020, 22:32, ukupno mijenjano 1 put.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 30 avg 2020, 22:32

Maestro je napisao/la:
Mlad,ali nikako da dobije sansu u Reimsu.U Sturmu igrao standardno stopera ili zadnjeg veznog,inace njegovi su iz Gornje Komusine-Teslic
Zadnja izmjena: guillermo, dana/u 30 avg 2020, 22:41, ukupno mijenjano 2 puta.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 30 avg 2020, 22:37

guillermo je napisao/la:
30 avg 2020, 22:32
Maestro je napisao/la:
Mlad,ali nikako da dobije sansu u Brestu.U Sturmu igrao standardno stopera ili zadnjeg veznog,inace njegovi su iz Gornje Komusine-Teslic
brest?
to ovaj sto je danas igrao za reims?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 avg 2020, 22:38

Reims ima samo 2 stopera mimo njega.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 30 avg 2020, 22:44

Marešić bi odma mogo u roster i zasad je jedini ozbiljan od ove četvorke.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 30 avg 2020, 22:50

Filip Dujmović treći clean sheet.
Sp. Subotica drugoplasirani nakon 6 tekmi.
Dečko na kog treba najozbiljnije računat, tek mu je 21.
Ganjamo nekog Ammara Helaća, koji je godinu stariji i brani po austrijskoj po cvajti, a ignorišemo bivšeg reprezentativca koji odlično brani u Srbiji.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 30 avg 2020, 22:52, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983 i 34 gosta.