Što bi kolovođu ostavili ?
Kako vama pojedinim nije jasno ma ko dosao u klub, Amar hoce da ima prste svuda i da se njemu polazu racuni.
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Što bi kolovođu ostavili ?
Mjau mjau opet ti
Dijelim misljenje sa tobom.VeteranSA je napisao/la: ↑23 sep 2020, 18:17Ma može misliti ko šta hoće, slagati se ili ne, voliti ga ili ne voliti, ali je najjači trener PL BiH ikada. Osvojeni trofeji, izjave, karizma mangupluk. Ono što mu ja zamjeram kroz ranije periode je nedostatak bilo kakvog rezultata u Europi.
Po meni današnji Amar se nije sreo sa onim iz predhodna dva mandata kada je harao BH ligom. Nije radio na sebi, nestalo je ono mangupluka, nekako ga vrijeme uzima. Loša ekipa trenera oko njega, slabo znanja više neko povjerenje...
Trenutno mu zamjeram da iako imamo 4 špica nije prodao Lendrića, iako je imao ponudu. Takođe nije prodao Dadu, iako je bila ponuda. I moglo se tu još odraditi stvari oko ekipe. Imamo 4 špica( računam i Zeca) ali jedva dva krila( Veseli i opet Zec,koji ne igra godinu dana), a zna kakva je besparica. Moglo se sigurno nekih 400 hiljada eura uzeti tu. Takođe Amar nikada nije gubio tekme protiv malih ekipa, na tim je utakmicama uvijek tiule uzimao. Sa torpedom, Zrinjskim, Borcem, Čelikom, Širokim uvijek kilavo, ali sa malim klubovima skoro uvijek 6/6.
Iskreno imam veliki upitnik oko ovih prodaja igrača, jer nam se na kraju vraća negativno (čitaj Lendrić)
eto da podijelim sa vam i ovo razmišljanje...može se neko slagati ili ne, ali mišljenje neću promijeniti.
- To je priča koja je aktuelna duži vremenski period i više od šest mjeseci. I prošla Uprava je razmišljala o tome, o načinu iznalaženja novca za Trening-kamp. Međutim, sve bi zastajalo u nekim fazama, a uvijek je problem bio novac. Kontakti i razgovori su nastavljeni sada, a to je proces koji traje nekoliko godina. Nastavljeno je traženje varijanti kako sve to isfinansirat- kazao je Džubur.
Govorio je i o gruboj procjeni, odnosno koliko bi koštao budući Trening-kamp Željezničara.
- Sve zavisi od toga u kojem formatu bi se sve to realizovalo. Da li bi bila koncesija ili kupovina zemljišta na kojem bi bio Trening-kamp. Postoje ideje o kojima razgovaramo. Gruba procjena je da bi nam za kamp trebalo između pet i sedam miliona KM. Gledali smo lokacije na Ilidži i u Novom Gradu, a sada su u opciji još dvije atraktivne lokacije- kazao je Džubur, dodavši da Upravni odbor ne donosi konačnu odluku:
- Sve to bi morala potvrditi Skupština FK Željezničar.
- Riječ je o pomoćnom terenu sa pripadajućom šumom iznad pomoćnog terena. Međutim, to ne bi ugrozilo projekte koji su ranije najavljeni, a koji se tiču stadiona. Prije svega tu mislim na zapadnu tribinu, za koju smo već predali zahtjev za dobijanje urbanističke saglasnosti (prvi korak u namjeri građenja i provjera da je na traženom lokalitetu moguće građenje, op. a.)-- naglasio je Džubur.
Svjestan je da je koronakriza ostavila posljedice i na Željezničar, ali se nada da postoji svjetlo na kraju tunela.
- O finansijskim problemima smo razgovarali sinoć, a razgovaramo i svakodnevno. Željezničar će pronaći izlaz iz krize. Mora. Pozvao bih sve one koji vole klub i koji mogu pomoći da se okupimo i da zajedno radimo za bolje sutra - poručio je Džubur dodavši:
- Imam poruku i za sve zlonamjerne, a ima ih u posljednje vrijeme: "Ako ne mogu uraditi ništa dobro, najbolje je da šute!"
SudoHusika je napisao/la: ↑23 sep 2020, 18:45https://****/vijest/predsjednik-zelje-za-faktor-trening-kamp-bi-kostao-5-do-7-miliona-km-ovo-je-poruka-za-sve-zlonamjerne/98451
Faktor*
Predsjednik malo povilenio.![]()
...poručio je Džubur dodavši:
- Imam poruku i za sve zlonamjerne, a ima ih u posljednje vrijeme: "Ako ne mogu uraditi ništa dobro, najbolje je da šute!"