Sloboda Dita Tuzla

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

greska
Kontakt:

Re: Sloboda Dita Tuzla

Post Postao/la greska » 16 dec 2010, 10:14

Slobodu sinoc u Mrkonjicu rasturi bivsi igrac Ninoslav Milosevic. A Zare ga nije htio uzeti na pocetku sezone nego doveo neke levate.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 dec 2010, 13:13

Ispusili su i od Mladosti :lol: tuga i sramota,Zare i njegova kompanija su nas upropastili,dovodjenjem nekih pojacanja,koja nisu zajedno ubacila 30 poena :lol:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

greska
Kontakt:

Post Postao/la greska » 17 dec 2010, 10:47

Dolaskom milosevica u Slobodu ne bi smo dobili na kvalitetu - rece zare na pocetku sezone. eto nek je dobio na kvalitetu ovim pojacanjima koje je doveo a milosevic im zabio vise nego sva ta pojacanja zajedno. pa dobro ljudi dokad ce zareta drzati na toj funkciji za koju ionako kaze da nije njegova nego da je on dirketor drugog kluba. ko je ovdje lud?

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 17 dec 2010, 10:50

greska je napisao/la:Dolaskom milosevica u Slobodu ne bi smo dobili na kvalitetu - rece zare na pocetku sezone. eto nek je dobio na kvalitetu ovim pojacanjima koje je doveo a milosevic im zabio vise nego sva ta pojacanja zajedno. pa dobro ljudi dokad ce zareta drzati na toj funkciji za koju ionako kaze da nije njegova nego da je on dirketor drugog kluba. ko je ovdje lud?
MI smo ovdje ludi.....Slijepo vjerujemo pogresnim ljudima dugi niz godina.za nas je ona pjesma sada pao sam na DNO........iz ljubavi sve se nadamo da ce biti bolje a svake godine sve gore i gore....nema ekipe da se digne revolucija treba sve polupat,nabiti drakonske kazne da vide kako je to
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

greska
Kontakt:

Post Postao/la greska » 17 dec 2010, 15:11

Tuzlalive: Lažna obećanja, loša pojačanja, do kada traje obmana?

Februara prošle godine, na utakmici košarkaša Slobode i Gruda, navijačka skupina Fukare u Mejdanu je izvjesila poveliki transparent, na kojem je ispisana poruka: “Lažna obećanja, loša pojačanja, do kada traje obmana?”

Time su jasno dali do znanja šta misle o radu klupske uprave i menadžmenta, a posebno o rezultatima kluba koji već petu godinu nikako da makne dalje od četvrtog u državi.

Ove godine je situacija mnogo lošija i čini se poruka s transparenta nikada nije bila aktuelnija. To se vidi po rezultatima, ali trener Senad Muminović nije svemoguć. Niti odlučuje o trošenju novca, niti o igračima koje dovode iz ergele Miška Ražnjatovića. Od lošeg žita, loša je i pita, kaže narodna poslovica.

Ono što je najporaznije, svakako je sve manja posjeta utakmicama nekada kultnog kluba. Ne pamti se u novijoj istoriji kluba da je u sezoni bila manja posjeta, i to bi, pogotovo nakon loših rezultata, u nekim sredinama bio dovoljan razlog za uzbunu i radikalne promjene.

No, to može da se dogodi u Ciboni, koja je kompletnu imovinu i fotelje, kako danas pišu Sportske novosti, predala Gradu, a gradonačelnik zagreba Milan Bandić će dalje vuči poteze za spas dugovima opterećene Cibone.

Dugovima je opterećena i Sloboda. Javnosti se godinama sipa prašina o “servisiranju” prijašnjih dugova (godišnje navodno oko 150.000 maraka!), ali se tačni podaci kriju. Javna je tajna da se dugovi Slobode gomilaju, te da se mnoge obaveze (kao primjerice prema Mejdanu) ne izmiruju, pa će posla biti za sud.

S druge strane, nikada iz općinske i kantonalne blagajne nije u klub došlo “živog novca”, ne računajući plaćeni trenažni proces, pa i dodatna sredstva (za rad s mladim selekcijama!?), pa se postavlja gdje se sve troše ti, zTIM, novci od igara na sreću, reklama, sponzora itd. I sve to, dakle, nije pokriveno boljim rezultatima.

Naprotiv, ova sezona miriše na jednu od najlošijih, jer još nije sigurno ni da će Sloboda zaigrati u drugom dijelu lige, a da se i ne govori o titulama, koje je predsjednik kluba, ujedno i predsjednik Skupštine, Marjanko Divković, najavio još prije dvije godine. Klupski račun je godinama blokiran, sve se radi preko računa Škole košarke, odnosno, Omladinskog KK Sloboda.

Već tri godine klub nema generalnog sponozora, već dvije sezone ne organizuju se Memorijalni turnir. Lani je sjećanje na Mišu Berberovića, Mirzu Delibašića i Antu Ramljaka trebao “osvježiti” valjevski Metalac, ali zbog “slučaja Ilija Jurišić” sugerirano im je da ne dolaze. Poslije je reda radi organizovan susret sa Bosnom, a ove godine niko i ne spominje čast, tradiciju i spomen na legende kluba. Kao da neko jednostavno želi prošlost izbrisati, a sve s objašnjenjem “nema para”!

Zajednočko između Cibone i Slobode jesu ogromni dugovi i slabi rezultati. I to je sve. U Ciboni mogu imovinu predati Gradu i Bandiću da bi spasili što se spasiti može, u Slobodi je to nemoguće. Zašto? U našem klubu izvršna i zakonodavna vlast u rukama su jednog čovjeka, Marjanka Divkovića. Nonsens nad nonsensima, neviđeno u svijetu!

Tek sada se vidi koliko je bila pogrešna odluka posljednje Skupštine kluba da se spomenute dvije poluge vlasti stave u ruke jednog čovjeka. Zamislite kako bi izgledalo da predsjednik Skupštine, Marjanko Divković, sazove sjednicu najvišeg klupskog tijela, da bi se raspravljalo o gubicima i propustima Upravnog odbora, čiji je predsjednik – Marjanko Divković!?

Posljednja Skupština održana je 1. oktobra prošle godine i u njenim aktima stoji da se mora sazvati najmanje jednom godišnje. Od tada, prošlo je 14 mjeseci, Sloboda tone na prvenstvenoj ljestvici, poslovni potezi menadžmenta su u tome veoma vidljivi, publike je sve manje, ugled kluba je srozan, a niko ni da zatalasa i zatraži sazivanje Skupštine!

Sadašnja Skupština formirana je na pomalo nedemokratski način, s opravdanjem da se sjednica nije održala pet godina. Ništa manji problem, međutim, nije što je prethodno članstvo jednostavno zaobiđeno i što su novi članovi Skupštine imenovani kao da je riječ o osnivačnom skupu neke tek stvorene nevladine organizacije ili udruženja građana.

Očevici će potvrditi da se takvom načinu izbora Skupštine usprotivio jedino bivši član, Dragan Divjak Šećo, ali da njegova kritika nije naišla na plodno tlo: društvo je obavilo svoje što su planirali, jednostavno zbrisavši ranije članove kao da nikada nisu postojali.

Sada se postavlja pitanje ima li među zakonitim članovima Skupštine onih koji će zatražiti sazivanje tog klupskog tijela, kako bi se neke stvari dovele u red, analiziralo finansijsko i svako drugo poslovanje kluba, a pogotovo da se uradi nužno za vraćanje ugleda kluba?

Sumnje u način trošenja teško stečenog novca i pravilno vođenje kluba, opasne su. U novijoj istoriji Slobode jedan takav period prvevaziđen je. Nije dobro ako se iz tog perioda nisu izvukle pouke. Iz tog turbulentnog perioda ostao je u upravi jedino Marjanko Divković, njegov mandat traje sedam godina i zaista je vrijeme da se njegov i sveukupan rad ostalih saradnika stavi na tapet i provjeri.

Ko bi to trebao uraditi? Podsjetimo, članovi Skupštine su: Marjanko Divković, predsjednik, dr. Dušan Pavlović i Damir Ćilimković, potpredsjednici, Adnan Hodžić, Nenad Ćuk, Azur Korlatović, Siniša Umljenović, Nedim Avdić, Amir Hukić, Željan Pilavdžić, Nebojša Savić, Vedran Lakić, Edin Duraković, Miroslav Kovačević, dr. Mirsad Đonlagić, Jadran Lasetović, Mirsad Muharemagić, Damir Osmanović, Emir Pašalić, Esad Karamović, Zoran Iličković, Jakov Mott, Dževad Kasumović, Edin Osmanbegović i Boris Nikolić.

Ima li razloga za optimistična očekivanja?

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 17 dec 2010, 18:48

slika

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 20 dec 2010, 11:10

Evo bio sam na utakmici i sa Hercegovcem pa da napisem i ako mi se nije dalo , ali zbog nekih koji citaju .. Bulic dobio vise minuta vidi se da moze samo treba iskustva , Hodzic nije igrao zbog povrede , Halilbegovic izrasta u pravog timskog igraca onog za ekipu pravo je dobar 19 poena cini mi se i 7 asista , Albijanic 29 poena i 10 skokova , ali ima problem jedan uvijek ima onaj viska dribling umjesto da ide na zakucavanje on pravi taj dodatni dribling gdje ga fauliraju ili slicno , nadam se da ce ispraviti , Jovanovic konacno pokazao da moze , ali da se s njim treba dosta raditi 19 godina je ipak njemu , vidjecemo i Albijanicu su se smijali kada je dosao pa je sada jedan od najboljih , Jeftic standardno dobar i ako je cini mi se 8 poena dao a nije bilo previse ni potrebe da igra , Tanasilovic solidan onako kapitenski kada je trebao pogodio je :) Da i senetov sin Dino postigao je prve seniorske poene , za 3 minute koliko je igrao , Asim Ahmedic jos jedan talenat i on je igrao oko 3 minute bio je dobar 2 ofanzivna skoka nije imao sansu da sutira , Kastratovic i pored 8 poena i 7 asista i dalje carini onu loptu i sve tuzno gledati odmah ga se rijesiti pod hitno , Hrnčić sta reci o njemu , neznam nekako nerijesen ni tamo ni ovamo , uglavnom 34 poena u prvom periodu ja mislim da je to rekord sto se tice efikasnosti u Slobodi , vise nego lagano ostvarena je pobjeda na kraju 107 :86 .. Srijeda 19h mala dvorana Sloboda - Slavija . Četvrtak 19:30 izbor sportiste godine Tuzlanskog kantona ulaz slobodan
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

remistarmo
Kontakt:

Post Postao/la remistarmo » 20 dec 2010, 12:30

TaRgEt,hvala na strucnom izvjestaju sa utakmice.Ove godine liga je po meni dosta izjednacena,svako svakog moze doboti.Mislim da ce nam tesko biti izboriti mjesto medju prve cetiri ekipe,ali vrijedi se boriti.
Kriza je zahvatila sport na svim nivoima,gledalaca je svakim danom sve manje,jedino se manja mkesta mogu pohvaliti nesto boljom posjetom.
Pozdrav

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 20 dec 2010, 13:00

remistarmo je napisao/la:TaRgEt,hvala na strucnom izvjestaju sa utakmice.Ove godine liga je po meni dosta izjednacena,svako svakog moze doboti.Mislim da ce nam tesko biti izboriti mjesto medju prve cetiri ekipe,ali vrijedi se boriti.
Kriza je zahvatila sport na svim nivoima,gledalaca je svakim danom sve manje,jedino se manja mkesta mogu pohvaliti nesto boljom posjetom.
Pozdrav

MA dobro ako pobjedimo sada Slaviju u sto ne sumnjamo , docemo na jednu pobjedu manje od 4 Borca cini mi se ,a u drugom djelu svi ovi kojima smo gostovali dolaze nama nije to tako i daleko , ali opet i ta liga 4 sta donosi nista ....
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

remistarmo
Kontakt:

Post Postao/la remistarmo » 20 dec 2010, 13:22

Liga za doigravanje samo donosi vece troskove,jer ako nisi prvi i nisi za NLB ligu onda je svejedno koje si mjesto na tabeli.A trenutno pored Sirokog i Igokee nema niko sanse za veci rang.Problem Slobode je sto svake godine igra sa drugom ekipom,taman naprave ekipu za nesto bočlje rezuiltate prisiljeni su ih prodati radi odrzavanja u zivotu kluba.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 dec 2010, 20:02

Sloboda u kupu gostuje Kaknju 18 januara.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 22 dec 2010, 12:46

Otisao zare iz kluba :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

remistarmo
Kontakt:

Post Postao/la remistarmo » 22 dec 2010, 16:00

Čolo umjesto Vujovića
Nakon sjednice održane 20. decembra 2010. godine, Upravni odbor KK Sloboda oglasio se saopštenjem u kojem se navodi kako je usvojen zahtjev Žarka Vujovića o razrješenju dosadašnje funkcije službenog predstavnika.
U saopštenju se navodi:

Na sjednici Upravnog odbora KK "Sloboda" Tuzla održanoj 20.12.2010. godine usvojen je zahtjev Žarka Vujovića o razrješenju sa dosadašnje funkcije službenog predstavnika kluba.

Na istoj sjednici je donesena odluka da lice koje će biti službeni predstavnik Kluba u narednom periodu pored predsjednika Kluba, bude generalni sekretar Ekrem Čolo.

Predsjednik U.O. KK "Sloboda"
Marjanko Divković

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 22 dec 2010, 17:17

Sada mora ici na bolje, jer na gore ne moze, naravno trebat ce vremena da se Sloboda vrati na svoje mozda i par godine, ko ce ga znati, ali samo nek je Zare otisao.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 22 dec 2010, 18:30

Nadam se boljim danima kao i svi Tuzlaci. Samo se plašim da na kraju ne bude, gdje je Žare sad jer, uzgred, "uvijek može gore", ovo je uspjeh kako je klub na rubu egzistencije, i mi i Bosna.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 dec 2010, 21:19

TaRgEt_ je napisao/la:Otisao zare iz kluba :)
ali vam je ostao marijanko :?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 22 dec 2010, 22:00

Zare hvali ti sto si nas izvukao kad nam je trebalo al jos ti vise hvala sto si otisao.Ovo za Marjanka:covjeka licno poznajem preko oca u par navrata sam pricao sa njim covjek zeli samo najbolje Slobodi.Evo odma visoka pobjeda iako je Slavija kanta od ekipe.Ima im jedan igrac bez carapa igrao potvrdit ce nas redovni gledaoc ako je bio danas ja mislim da je igrac pod brojem 10.Ne znam sto onaj Asim igra i Muminovic pa imamo mi puno boljih igraca 93 pa cak i 94 godiste.Mali Ibric je zvjer po meni tu negdje sa Irfanom........
Idu bolja vremena za klub
Slatina Bog i batina

remistarmo
Kontakt:

Post Postao/la remistarmo » 22 dec 2010, 22:09

Sloboda-Slavija 96:65

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 22 dec 2010, 23:59

10 je imao carape ali one kratke ne znam kako se zovu :) meni licno se Savovic najvise svidio u Slaviji bilo bi lijepo ga dovesti momak ima ono nesto igra krilo a ima jedno 2 metra po meni fine pokrete, sut za 3 dobar ulaz skok bio bi predobar , kakvo kucanje preko Mise je napravio ufff (igrac sa brojem 6 )... Jedino je on sto valja ovdje sto je dokazao sa 22 poena na kraju ... kod nas Albijanic igrao malo Jeftic 18 minuta(22poena) svi iz prve petorke i rotacije su realtivno odmarali sto je dobro ... jer u ovakvoj utakmici da igraju stvarno bilo bi previse , neko kaze Marijanko zeli najbolje, ne znam sto ga se onda sumnjici sa Hypo aferom ali o tom po tom :D Hodzic ponovo odlican 8 poena 7 asista 6 skokova od cega 3 u napadu , Bulic solidan moze on to bolje ispucavao se ali dao na kraju 9 poena imao strasnih blokada 2 cini mi se na kraju da su bile ali obadvije u stilu NBa , Jovanovic mi se dopao 8 poena je dao ali jako borben jos da popravi slobodna bacanja bio bi predobar , ali sa ovakvom igrom kada mu lopte ispadaju i sve posjeca me na Albijanica kada je dosao ... Hrnčić nula poena 4 faula ko Hrnja , Tanasilović ponovo kapitenski nije igrao puno ali dao poena kada je trebalo i ako je citavo vrijeme vodila Sloboda , Albijanic igrao oko 12 minuta ali nije bilo ni potrebe , Kastratovic 6 minuta sto mi je izuzetnoo drago da je toliko igrao jer onoliku kolicnu gluposti koju on ima to nema nigdje , covjek je napravio tri faula , ljudi su se smijali i kada je sjedio na klupu ljudi su pljeskali sto izlazi , Latifagic solidan 10 poena , forisarao sut za 3 koji ga nije isao moze on to mnogo bolje , Ahmedic usao , vidno s tremom od njega se treba u buducnosti tek ocekivati nesto , a sada pomalo da se uvodi u igru . .... Sutra izbor sportiste godine tuzlanskog kantona u BKC , a slijedecu tekmu Sloboda gostuje Capljini ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 23 dec 2010, 11:24

ma znam da je imao al ono je presmijesno ne vide se carape uopste..........Onaj jedan plave patike sto je imao vise na fudbalske lice ove nike total 90 nego na kosarkaske :mrgreen:
Dobar je Savovic ono jedno zakucavanje odusevio me je.......22 poena skoro pola citave ekipe.Samo koliko on ima godina vrijedili to dovoditi,jer ako nije mlad ne moze on puno toga nauciti a treba mu.Onaj Asim profula 4 bacanja pa ti i ja kad bi sutali po 2 jedno bi dali...........Ne bi ja reko da se racuna na njega ozbiljno al eto vidjet cemo.Hodzic je premal i preslab cak i za ovu nasu ligu vidjet cete za par godina kako ce samo da ispari.Zelim momku sve najbolje al eto nesto ne vjerujem u njega.Enes samo da ja pametniji bio bi igrac i po.Momak ima dobar sut skocan je sve sto treba jednom krilu pa cak bi mogao i na sutera da se spusti.Po meni puno jaci igrac od Bule al o tom potom
Slatina Bog i batina

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: JHam i 8 gostiju.