Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Pa znam šta je, al' sad ne može svakako dzenaza ce biti danas ili sutra..
Dok se vrati pa ovo pa ono 4 dana vec 3 utakmice u koferu minimum dakle procitaj ti malo bolje malo razmisli prije nego me citiraš.
Dok se vrati pa ovo pa ono 4 dana vec 3 utakmice u koferu minimum dakle procitaj ti malo bolje malo razmisli prije nego me citiraš.
ma nema se tu sta puno pametovati, play off ili nenina dzenaza...u ovom slucaju 99% ljudi bi izabralo da ostane i igra play off, koliko god volio i postivao rahmetli nenu, nista se ne moze promijeniti osim sto moze rizikovati da jos negdje u putu ili na dzenazi i on sam pokupi virus.
Bice vremena da vec uskoro dodje neni na kabur i prouci nesto.
Bice vremena da vec uskoro dodje neni na kabur i prouci nesto.
jedan throwback
nurkic zaista nema srece (sportski gledano)
kad je trejdovan u blazerse, izborili su playoff, nurkic zadobije napuknuce kosti i propusti playoff protiv gsw (cak je i pokusao igrati, al nije mogao), zatim playoff protiv pelicansa i naleti na davisa, zatim ponovo propusta playoff protiv okc, nuggetsa i gsw, sve redom ekipe protiv kojih igra najbolju kosarku i nema sumnje da bi se proslavio u tom playoff-u i skrenuo paznju na sebe, a sad ponovo playoff i ponovo protiv davisa
dakle, il je povrijedjen il naleti na vjerovatno najgori matchup u vidu anthonyja davisa kog je nemoguce braniti, tako da i ne ocekujem nista na defanzivnom kraju parketa protiv njega, protiv drugih igraca vec da, a sto se tice ofanzivnog kraja parketa, tu ocekujem veliki doprinos
kad je trejdovan u blazerse, izborili su playoff, nurkic zadobije napuknuce kosti i propusti playoff protiv gsw (cak je i pokusao igrati, al nije mogao), zatim playoff protiv pelicansa i naleti na davisa, zatim ponovo propusta playoff protiv okc, nuggetsa i gsw, sve redom ekipe protiv kojih igra najbolju kosarku i nema sumnje da bi se proslavio u tom playoff-u i skrenuo paznju na sebe, a sad ponovo playoff i ponovo protiv davisa
dakle, il je povrijedjen il naleti na vjerovatno najgori matchup u vidu anthonyja davisa kog je nemoguce braniti, tako da i ne ocekujem nista na defanzivnom kraju parketa protiv njega, protiv drugih igraca vec da, a sto se tice ofanzivnog kraja parketa, tu ocekujem veliki doprinos
Jes' vidio Jokica 3 minute prije kraja produzetka on ima 2 lične.Chinaglia je napisao/la: ↑18 avg 2020, 17:44nurkic zaista nema srece (sportski gledano)
Boli njega k.urac lik pušta da mu poentiraju igra samo drugo poluvrijeme, u prvom se samo postavi digne ruke i ćao.

Collins out. Wenyen pocinje na cetvorci. Nebi me cudilo da Nurkic i ne doceka kraj meca ako budu napadali reket. Samo da ne skupi 2 brza faula veceras..
Da citiram Shaqa, bice ovo bbq chicken za ADa i LeBrona. Dame mora poluditi a CJ trpati ako zele bilo kakvu sansu imati. Steta...
Da citiram Shaqa, bice ovo bbq chicken za ADa i LeBrona. Dame mora poluditi a CJ trpati ako zele bilo kakvu sansu imati. Steta...
@igrajlopte 🐦
Prvih 5, 6 napada ide na Nurkica on ce dobiti 2 licne u prvih 4 i onda ide nastavak utakmice.ReX je napisao/la: ↑18 avg 2020, 18:29Collins out. Wenyen pocinje na cetvorci. Nebi me cudilo da Nurkic i ne doceka kraj meca ako budu napadali reket. Samo da ne skupi 2 brza faula veceras..
Toga se i ja bojim, a da stvar bude gora imas rookija koji do jucer nije nista igrao i ako budu mu svirali svasta, ocekujem i njega da izbace sto ranije.
Stotts da ima imalo mozga, kosto ga nema bi stavio Carmela na 4 a Trenta na 3 i jednostavno nadati se najboljem. Kako god, imali su male sanse, ovako ce imati jos manje ako se Zach ne oporavi do 2,3 utakmice. Na to dodaj da se i Rondo vraca najvjerovatnije do kraja serije.. Hmm.
Stotts da ima imalo mozga, kosto ga nema bi stavio Carmela na 4 a Trenta na 3 i jednostavno nadati se najboljem. Kako god, imali su male sanse, ovako ce imati jos manje ako se Zach ne oporavi do 2,3 utakmice. Na to dodaj da se i Rondo vraca najvjerovatnije do kraja serije.. Hmm.
@igrajlopte 🐦
Kad je vec skracena rotacija i kad te superstar napada mislim da je rezon igrati ono sto svi centri igraju.
Pravilo 1 je ne igraj odbranu prejako, i koliko god mozes cuvaj se licnih. U napadu ocekujem da ce se davis vrtittii u piku i da jusuf moze do nekog broja mismatch situacija na nizim igracima sto ce biti bitno.
Pravilo 1 je ne igraj odbranu prejako, i koliko god mozes cuvaj se licnih. U napadu ocekujem da ce se davis vrtittii u piku i da jusuf moze do nekog broja mismatch situacija na nizim igracima sto ce biti bitno.
Portland ne može da poveže dobar i napad i dobru odbranu, protiv Bostona odigraju lijepu akciju u napadu za izjednačenje ili vodstvo, očekuješ od njih da će se sad dići i u odbrani a dese se lagalni poeni Bostona u 4. sekundi napada. I tako deset puta. Tatum, Hayward, Kemba i Brown su u toj utakmici šutirali 17/23 za tri poena 

Pa ako Lakersi budu igrali sa AD na cetvorci, kako mislis da ce Trent cuvati LBJ-a, ovaj drugi mi moao citavu noc igrati iso i unijeti ga svaki put u kos. Mora jbg neko malo jaci, konstitucijom, ici na LBJ. Pretpostavljam da ce probati sa Melom i Hezonjom.ReX je napisao/la: ↑18 avg 2020, 18:34Toga se i ja bojim, a da stvar bude gora imas rookija koji do jucer nije nista igrao i ako budu mu svirali svasta, ocekujem i njega da izbace sto ranije.
Problem je sto i Wenyen nema u postu sanse protiv AD, ne znam, ovo izostajanje Collinsa ce se bas osjetiti.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Pa nemogu jer imaju jednog vrlo loseg trenera (ali je dobar igrac-trener pa ga Dame cuva i ostali, radi po njihovom).
A sto se tice toga, to stoji. Medjutim sva cetvorica koju si nabrojao su bolji suteri od bilo kojeg igraca Lakersa sa trice. Medjutim ako nekim cudom od jednom pocnu Lakersi da pucaju 40 % od trice onda pisi propalo, mogao bi biti i sweep cak.
A sto se tice toga, to stoji. Medjutim sva cetvorica koju si nabrojao su bolji suteri od bilo kojeg igraca Lakersa sa trice. Medjutim ako nekim cudom od jednom pocnu Lakersi da pucaju 40 % od trice onda pisi propalo, mogao bi biti i sweep cak.
@igrajlopte 🐦
Juka na 4, Haso na 5 i smjenjivanje
Haha al brate zato sam i napisao "i da se nadaju najboljem". Hezonju sam cak i zaboravio, sto i nije iznenadjujuce haha.. Njega ce najvjerovatnije ubacit prvog s klupe da "cuva" Brona._dreamer_ je napisao/la: ↑18 avg 2020, 19:22Pa ako Lakersi budu igrali sa AD na cetvorci, kako mislis da ce Trent cuvati LBJ-a, ovaj drugi mi moao citavu noc igrati iso i unijeti ga svaki put u kos. Mora jbg neko malo jaci, konstitucijom, ici na LBJ. Pretpostavljam da ce probati sa Melom i Hezonjom.ReX je napisao/la: ↑18 avg 2020, 18:34Toga se i ja bojim, a da stvar bude gora imas rookija koji do jucer nije nista igrao i ako budu mu svirali svasta, ocekujem i njega da izbace sto ranije.
Problem je sto i Wenyen nema u postu sanse protiv AD, ne znam, ovo izostajanje Collinsa ce se bas osjetiti.
Ja ovako gledam, ako ce Stotts (ha ha) naucit nesto iz prve utakmice i poraz nije lose, ako ce izvuc pouke za drugi mec i napraviti promjene. Ko zna. Vidjetcemo. Kakva steta za Arizu jbg, to bi vec bila skroz druga prica.
@igrajlopte 🐦
Ariza defanziva?ReX je napisao/la: ↑18 avg 2020, 19:26Haha al brate zato sam i napisao "i da se nadaju najboljem". Hezonju sam cak i zaboravio, sto i nije iznenadjujuce haha.. Njega ce najvjerovatnije ubacit prvog s klupe da "cuva" Brona._dreamer_ je napisao/la: ↑18 avg 2020, 19:22Pa ako Lakersi budu igrali sa AD na cetvorci, kako mislis da ce Trent cuvati LBJ-a, ovaj drugi mi moao citavu noc igrati iso i unijeti ga svaki put u kos. Mora jbg neko malo jaci, konstitucijom, ici na LBJ. Pretpostavljam da ce probati sa Melom i Hezonjom.ReX je napisao/la: ↑18 avg 2020, 18:34Toga se i ja bojim, a da stvar bude gora imas rookija koji do jucer nije nista igrao i ako budu mu svirali svasta, ocekujem i njega da izbace sto ranije.
Ja ovako gledam, ako ce Stotts (ha ha) naucit nesto iz prve utakmice i poraz nije lose, ako ce izvuc pouke za drugi mec i napraviti promjene. Ko zna. Vidjetcemo. Kakva steta za Arizu jbg, to bi vec bila skroz druga prica.
Joj tebe. Pa da stavis Boga oca na Lebrona nemoze igrat defanzivu na njemu. Mislis da postoji i jedan big men koji moze cuvati Brona ili ADa kada im se igra? Njih mozes samo usporiti.. E tu bi Ariza mogao igrat ulogu, jer je takodjer jedini u timu koji zna da izbjegne screen, i da najbolji je perimeter defanzivac daleko u Portlandu.
@igrajlopte 🐦
i ja se nazalost pribojavam da ce imati pravo losu seriju. ali sta da se radi. davisa bi samo prime KG i Duncan mogli obuzdati..ili danas giannis i mozda jos jedno ili dva imena.
sve ce se to zaboraviti do nove sezone i novog playoffa. u medjuvremenu moraju razmijeniti CJa,u paketu sa Collinsom ili pikom....ali ako je harison barnes najbolje sto mogu izvuci onda najbolje da nista ne diraju.
za ovu seriju najbolje im je da udvajaju lebrona i natjeraju davisa da kreira i da mu ostave da sutira tricu, koju gadja sa 33% u sezoni...taj problem sa faulima ja ne znam kako se moze rijesti. davis je zasticen ko bijeli medjed...mogao bi juka biti na manje od 25 minuta u seriji.
prije dvije godine je rijetko dobijao loptu u seriji protiv Pelikansa...ovdje ce ga morati vise koristiti i kao kreatora i kao potrosaca. nek nastavi sa tricama, sto da ne...nije vazno hoce li uci svaka treca. makar ce izvuci davisa, pa ce lilard i cj imati vise prostora...
sve ce se to zaboraviti do nove sezone i novog playoffa. u medjuvremenu moraju razmijeniti CJa,u paketu sa Collinsom ili pikom....ali ako je harison barnes najbolje sto mogu izvuci onda najbolje da nista ne diraju.
za ovu seriju najbolje im je da udvajaju lebrona i natjeraju davisa da kreira i da mu ostave da sutira tricu, koju gadja sa 33% u sezoni...taj problem sa faulima ja ne znam kako se moze rijesti. davis je zasticen ko bijeli medjed...mogao bi juka biti na manje od 25 minuta u seriji.
prije dvije godine je rijetko dobijao loptu u seriji protiv Pelikansa...ovdje ce ga morati vise koristiti i kao kreatora i kao potrosaca. nek nastavi sa tricama, sto da ne...nije vazno hoce li uci svaka treca. makar ce izvuci davisa, pa ce lilard i cj imati vise prostora...
Zadnja izmjena: AirRamiz, dana/u 18 avg 2020, 20:42, ukupno mijenjano 1 put.
ReX je napisao/la: ↑18 avg 2020, 20:25Joj tebe. Pa da stavis Boga oca na Lebrona nemoze igrat defanzivu na njemu. Mislis da postoji i jedan big men koji moze cuvati Brona ili ADa kada im se igra? Njih mozes samo usporiti.. E tu bi Ariza mogao igrat ulogu, jer je takodjer jedini u timu koji zna da izbjegne screen, i da najbolji je perimeter defanzivac daleko u Portlandu.
To te pitam za Arizine jače strane igre ovu dvojicu ne moze niko zaustaviti..
Ako ti ubace po 25 poena to ti je da se udaraš nogom u guzove.
Juka kad udje u ritam... Najbolji centar na planeti.
Kada pocinje utakmica
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.