FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 29 nov 2020, 13:52

wolfie je napisao/la:
29 nov 2020, 13:44
Uzet cemo i Zrinjskog i Sirokog, prici na -1 i onda izgubiti u Krupi.
Tako je neko napisao da cemo pobijediti na Pecari, a naredno kolo izgubiti od Krupe kuci. Ja reko nemoguce kad ono. :mrgreen:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 29 nov 2020, 13:56

LjoZee je napisao/la:
29 nov 2020, 13:52
wolfie je napisao/la:
29 nov 2020, 13:44
Uzet cemo i Zrinjskog i Sirokog, prici na -1 i onda izgubiti u Krupi.
Tako je neko napisao da cemo pobijediti na Pecari, a naredno kolo izgubiti od Krupe kuci. Ja reko nemoguce kad ono. :mrgreen:
To tako liči na nas :D
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 nov 2020, 14:04

SudoHusika je napisao/la:
29 nov 2020, 13:40
I ovo forsiranje Kosorića mi ide na živce. Imaš Miketića kojeg ubijaš na zadnjem veznom nekada, od Vrhovca isto praviš na treninzima. A baš nešto kontam da bi tandem Ikić - Vrhovac bio beton. Jedan smiren, staložan, niže težište i ok iznosi loptu dok je drugi jak, stamen, šibadžija.
Vidjet cemo sad protiv Zrinjskog kombinaciju Miletic-Ikic (pretpostavljam). Protiv Krupe su dobro igrali zajedno, ali sad koliko je to mjerodavno s obzirom da je Krupa imala samo onu jednu sansu iz koje su i dali gol ostalo se igralo na njihovoj polovini. Ono kad su probali da predju ovamo njih dvojica su cistila to fino. Kosoric je los u zadnje vrijeme. Znaci ili ce biti isto ili bolje. :mrgreen:

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 29 nov 2020, 14:08

LjoZee je napisao/la:
29 nov 2020, 13:29
Nije Ramovic igracina, ali ako uporedimo Mujezinovica i A. Zeca sa njim sigurno da bi bio od vece koristi za ekipu. Krpic fali najvise kao lider, a ne zbog kvaliteta jer je tu negdje sa Lendricem i Juricicem.
To za Krpica se slazem, a Ramovic jest bolji od ove dvojice ali ni on nije neka sreca tako da ne bi rekao sa bas fali.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 nov 2020, 14:10

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
29 nov 2020, 14:08
To za Krpica se slazem, a Ramovic jest bolji od ove dvojice ali ni on nije neka sreca tako da ne bi rekao sa bas fali.
Pa nije, ali eto kad vec uporedjujemo sastave iz ove i prosle bolja je opcija od trenutnih.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 29 nov 2020, 14:13

LjoZee je napisao/la:
29 nov 2020, 14:10
sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
29 nov 2020, 14:08
Pa nije, ali eto kad vec uporedjujemo sastave iz ove i prosle bolja je opcija od trenutnih.
Po meni nama najvise fali Dado i nadam se da cemo moci na zimu potpisati nekoga ko lici na njega. Dobro bi bilo jos pr pozicija rijesit al nam je zadnji vezni koji je dobar i naprijed i nazad prebitan.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 nov 2020, 14:32

LjoZee je napisao/la:
29 nov 2020, 12:49
Rekose sinoc meni se cini da je Siroki ove sezone uzeo samo 6 bodova u gostima ako se racuna i ono sinoc. Kakvi smo baksuzi :mrgreen:

Najbolje je ovo pustiti od utakmice do utakmice. S obzirom da malo nisu u vinklu nasi ne mozes nista reci da ce 100% biti.
Mene je Širokog najviše strah u ove 3 utakmice što su ostale. Široki nam nikako ne leži na Grbavici, kao ni Sloboda. Vjerovali ili ne, u posljednjih 10 godina smo samo 4 puta pobjedili Širokog na Grbavici u ligaškim mečevima, a posljednja domaća pobjeda u ligi protiv njih je bila 2016. godine golovima Lendrića i Steve Nikolića. Od tada 2 remija i 2 poraza na Grbavici sa njima.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 29 nov 2020, 14:33

Ja bi u mostaru vako
Eric-Sinisa-Miletic-Ikic-Sehic-Hajdar-Bekric(poludesno)-Mesa(polulijevo)-Stila-Zec-Lendric

Vise ce nam valjat Lendra jer se nalozi a Juricic tesko da moze koristiti najjace oruzje tj. skok igru i duele pored Jakovljevica i Barbarica odnosno vidim ga ko igraca manje ako bude igrao

Ovo ostalo sto se kaze il' pukovnik il' pokojnik yebes mu mater

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 29 nov 2020, 14:35

braco je napisao/la:
29 nov 2020, 14:32
LjoZee je napisao/la:
Rekose sinoc meni se cini da je Siroki ove sezone uzeo samo 6 bodova u gostima ako se racuna i ono sinoc. Kakvi smo baksuzi :mrgreen:

Najbolje je ovo pustiti od utakmice do utakmice. S obzirom da malo nisu u vinklu nasi ne mozes nista reci da ce 100% biti.
Mene je Širokog najviše strah u ove 3 utakmice što su ostale. Široki nam nikako ne leži na Grbavici, kao ni Sloboda. Vjerovali ili ne, u posljednjih 10 godina smo samo 4 puta pobjedili Širokog na Grbavici u ligaškim mečevima, a posljednja domaća pobjeda u ligi protiv njih je bila 2016. godine golovima Lendrića i Steve Nikolića. Od tada 2 remija i 2 poraza na Grbavici sa njima.
Kako se sloboda vratila u ligu prvo smo dobijali ih kuci al' zato u tuzli pusiona.
Sad u tuzli dobijamo al' zato kuci pusiona.
Protiv sirokog smo vazda donji bili, ali eto u zadnje vrijeme smo poceli dobijat na pecari a kuci standardno pusiona.
Morel' se kako igrat na pecari i na tusnju sve tri utakmice :kafa:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 nov 2020, 14:38

Dje ona tablica za raspored da vidimo sta nam treba se poklopiti od rezultata da u trecem dijelu idemo na Pecaru i Tusanj :rol:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 29 nov 2020, 14:40

LjoZee je napisao/la:
29 nov 2020, 14:38
Dje ona tablica za raspored da vidimo sta nam treba se poklopiti od rezultata da u trecem dijelu idemo na Pecaru i Tusanj :rol:
:urnebes: :urnebes:
Al tacno tako

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 29 nov 2020, 14:44

LjoZee je napisao/la:
Nije Ramovic igracina, ali ako uporedimo Mujezinovica i A. Zeca sa njim sigurno da bi bio od vece koristi za ekipu. Krpic fali najvise kao lider, a ne zbog kvaliteta jer je tu negdje sa Lendricem i Juricicem.
Mujezinovicu fale jos samo dva gola da izjednaci golgeterski ucinak Ramovica u Zelji. Samo jedan od dokaza kakve smo mi ofanzivce imali u zadnjih par sezona.. :puke:

Nama treba siguran i kvalitetan golman, kvalitetan stoper, kvalitetno krilo, minimalno jedno, koje ce biti prevaga i u kontinuitetu isporucivati golove i asistencije i veznjak koji ce biti dominantan i prevaga na sredini terena. Dugorocno pored ovoga moramo zamijeniti i oba beka itd, a moramo se rijesiti i viska igraca koji ne doprinose nista..

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 nov 2020, 14:51

Brkooo je napisao/la:
29 nov 2020, 14:44
Nama treba siguran i kvalitetan golman, kvalitetan stoper, kvalitetno krilo, minimalno jedno, koje ce biti prevaga i u kontinuitetu isporucivati golove i asistencije i veznjak koji ce biti dominantan i prevaga na sredini terena. Dugorocno pored ovoga moramo zamijeniti i oba beka itd, a moramo se rijesiti i viska igraca koji ne doprinose nista..
Krilo i veznjak bi bili obavezni kad bi odlucili da se pojacamo ove zime. Stoper ne znam da vidimo kako ce Ikic-Miletic i te opcije funkcionisati. Golmana da brani fino u kontinuitetu necemo nikad ni naci dok se Sehic ne odluci vratiti. :mrgreen:

Krilo, veznjak i Krpic umjesto jednog napadaca tj. Hajrica. Jamak, Mehic, Osmanovic, Hajric, A. Zec i tako ti igraci koji nemaju nikakav doprinos nemaju sta traziti na platnim listama.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 nov 2020, 15:00

avalPacidoroP je napisao/la:
29 nov 2020, 14:35
braco je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:

Kako se sloboda vratila u ligu prvo smo dobijali ih kuci al' zato u tuzli pusiona.
Sad u tuzli dobijamo al' zato kuci pusiona.
Protiv sirokog smo vazda donji bili, ali eto u zadnje vrijeme smo poceli dobijat na pecari a kuci standardno pusiona.
Morel' se kako igrat na pecari i na tusnju sve tri utakmice :kafa:
Tačno tako, kad se sjetim gostovanja Slobodi do prošle sezone, tačno mi muka bude pred utakmicu. Prvo tamo negdje 2015 i 2016 kad su igrali ofanzivan fudbal pod Husrefovom palicom i znaš unaprijed da će i nas i pitare tamo iskandžijat s kojim golom u mreži. E kad je otišao Azmir i kad im se osuo kadar, onda je bila muka jer Sloboda se zbog nekvalitetnog kadra morala opredjelit na čvrstu igru nazad, nabijanje lopte, udaranje, a mi svileni, bezidejni.

Sa Širokim su možda i najinteresantnije utakmice jer uvijek žele da se nadigravaju i na Pecari i na Grbavici.
Brkooo je napisao/la:
29 nov 2020, 14:44
LjoZee je napisao/la:
Mujezinovicu fale jos samo dva gola da izjednaci golgeterski ucinak Ramovica u Zelji. Samo jedan od dokaza kakve smo mi ofanzivce imali u zadnjih par sezona.. :puke:

Što se tiče veznih volio bih nekog box to box veznjaka, igrač profila Tomislava Tomića ili Olivera Petraka. Uz takvog veznog bi i Meša bio bolji.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 29 nov 2020, 15:25

braco je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:

Braco, ko nam lezi na Grbavici od kako smo travnjak promijenili? :mrgreen:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 nov 2020, 15:30

voltron30 je napisao/la:
29 nov 2020, 15:25
braco je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:

Zrinjskog i Radnika smo pobjedili svaki put otkad smo novi travnjak stavili. Ostali su nam svi bar bod izbili :D

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 29 nov 2020, 15:57

braco je napisao/la:
29 nov 2020, 15:30
voltron30 je napisao/la:
29 nov 2020, 15:25
braco je napisao/la:

Zrinjskog i Radnika smo pobjedili svaki put otkad smo novi travnjak stavili. Ostali su nam svi bar bod izbili :D
:roll: :plac:

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 29 nov 2020, 16:07

Bolji je Mujezin od Ramovica.
Ramovic i ostali dripci sto dalje ikad.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 29 nov 2020, 16:40

Nama treba brzih igraca bez obzira koja to pozicija bila.Onaj mali iz Gorazda obecava,ima materijala u njemu i mogao bi se iz njega izroditi dobar igrac uz njegovu ozbiljnost i dobar rad.Dobrog,sigurnog golmana vec godinama nemamo i red je da se kakav na zimu iskopa a ne da zavisimo od toga jel Eric ustao na desnu ili lijevu nogu.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 nov 2020, 20:39

Mi ako dobijemo Zrinju i Široki, mi 100% ostajemo u igri za titulu bez obzira kako će Sarajevo odigrati protiv Radnika i Borca.

Sad, da li imamo snage da dobijemo obje utakmice, ne znam, ja bih bio zadovoljan i sa četiri boda jer vjerujem da ćemo i tako ostati na manje od pet bodova zaostatka za prvim mjestom.

Ali, možda sam više i dosadan koliko to spominjem, bez dva kvalitetna pojačanja u januaru džaba nam i da nekim slučajem prvi završimo na kraju jesenjeg dijela.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.