Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Embiid, Davis, Jokic, Towns, Gobert, Siakam, Zinger, LMA su sigurno bolji visoki igraci od Nurkica. Giannis takodjer neupitno ako ga racunamo kao visokog. Bam Adebayo je tu negdje s njim oko 10og mjesta sto se mene tice.
To da samo s Joelom i Davisom ne moze u istu recenicu je teska glupost.
Mane koje su bile prisutne i 2014. kad se pojavio po pitanju post igre prije svega. Jedan napad odradi spin i zavrsi kao Hakeem, a onda 2 napada baca nekakve suteve koje veze s mozgom nemaju.
Mane koje su bile prisutne i 2014. kad se pojavio po pitanju post igre prije svega. Jedan napad odradi spin i zavrsi kao Hakeem, a onda 2 napada baca nekakve suteve koje veze s mozgom nemaju.
Zadnja izmjena: Epidaurus, dana/u 23 avg 2020, 21:14, ukupno mijenjano 1 put.
da je lillard igrao sa klayom, greenom, bogutom i kasnije durantom...imao bi par prstenova. ali ce neko za par decenija tvrdit da je steph svemirski brod za damea
uopste nije bitan omjer portlanda u bubbleu...dovoljno je vidjeti s kim su oni igrali, a s kim NO npr.
svaka im pobjeda na jednu loptu, juka imao 17+12...i opet nebitan

uopste nije bitan omjer portlanda u bubbleu...dovoljno je vidjeti s kim su oni igrali, a s kim NO npr.
svaka im pobjeda na jednu loptu, juka imao 17+12...i opet nebitan

- BosniaBoston
- Kontakt:
Gobert isto cesto nestane u PO i bude stetocina pa ne vidim da to koristis kao argument protiv njegaEpidaurus je napisao/la: ↑23 avg 2020, 21:13Embiid, Davis, Jokic, Towns, Gobert, Siakam, Zinger, LMA su sigurno bolji visoki igraci od Nurkica. Giannis takodjer neupitno ako ga racunamo kao visokog. Bam Adebayo je tu negdje s njim oko 10og mjesta sto se mene tice.

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ovaj put nije. Razlog je naravno defanzivna rupa Jokic. Jedan Rudy mu daje 20 PPGBosniaBoston je napisao/la: ↑23 avg 2020, 21:14Gobert isto cesto nestane u PO i bude stetocina pa ne vidim da to koristis kao argument protiv njegaEpidaurus je napisao/la: ↑23 avg 2020, 21:13Embiid, Davis, Jokic, Towns, Gobert, Siakam, Zinger, LMA su sigurno bolji visoki igraci od Nurkica. Giannis takodjer neupitno ako ga racunamo kao visokog. Bam Adebayo je tu negdje s njim oko 10og mjesta sto se mene tice.
To da samo s Joelom i Davisom ne moze u istu recenicu je teska glupost.![]()

swingman siakam mu konkurencija, a giannis nije...ili nekako naguzove jest. tako je to kad se hoce neko unizit...mogao je komotno i lebrona medju visoke...ima ih jos sigurno nekoliko samo da posluze svrsi: izbaciti juku iz top10
vidjecemo sljedecu sezonu. juka je top7 kako god okrenes. aldridge ce samo padati, a kljkavi zinger je bolji samo kad mu ide trica. centar koji sutira oko 43% iz igre....naravno da necemo spominjati koliki potegne trica. ..valjda i mi mozemo biti zlonamjerni. zinger je soft, zinger ne zna postat nikoga...hihihi
o playmakerskim umjecu i broju skokova za covjeka od 222cm nema smisla
vidjecemo sljedecu sezonu. juka je top7 kako god okrenes. aldridge ce samo padati, a kljkavi zinger je bolji samo kad mu ide trica. centar koji sutira oko 43% iz igre....naravno da necemo spominjati koliki potegne trica. ..valjda i mi mozemo biti zlonamjerni. zinger je soft, zinger ne zna postat nikoga...hihihi

o playmakerskim umjecu i broju skokova za covjeka od 222cm nema smisla
Zadnja izmjena: AirRamiz, dana/u 23 avg 2020, 21:25, ukupno mijenjano 1 put.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Zato sve nabrojane redovno šamara u međusobnim susretima. I ako su bolji to su nijanse, a ne sigurno.
LMA je bio bolji od njega sigurno, ali je sada lošiji.
Towns napadački jeste bolji, ali isto tako je Juka bolji od njega u odbrani, taman koliko je ovaj bolji od njega u napadu.
Jokić je veća zvijezda, atraktivniji, ali je Juka vrijedniji igrač za ekipu od njega i redovno ga šamara u duelima.
Siakam nije visoki, onda možemo i Duranta tu ubrojati kao visokog.
Robertu je drvo, u odbrani je bolji u zaštiti obruča, u napadu sam već spomenuo da je drvo kao i Capela npr.
Zingis je bolji, priznajem.
Biid i Davis su klasa iznad.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Ne bih se slozio. To za samaranje u duelima takodjer nije tacno sto i h2h statistike potvrdjuju.
Nadam se da shvacate da raspravljate uz dužno poštovanje tebi epi Lebronovim dickriderom..
Decko se sasrao naprosto nakon prve pobjede ocekivao je ispadanje Lakersa, sad se vec vraca svom normalnom položaju.
Istina u duelu su bara-bara baš s tim da onaj direktni okršaj gdje ih je ostavio bez PO mnogo toga govori i stavlja Jusufa u prednost.
Inace kad smo vec kod toga gledaj njegovog Denvera gdje je on " glavna zvijezda ".
Decko se sasrao naprosto nakon prve pobjede ocekivao je ispadanje Lakersa, sad se vec vraca svom normalnom položaju.
Istina u duelu su bara-bara baš s tim da onaj direktni okršaj gdje ih je ostavio bez PO mnogo toga govori i stavlja Jusufa u prednost.
Inace kad smo vec kod toga gledaj njegovog Denvera gdje je on " glavna zvijezda ".
Vidi se da nisi pratio NBA temu ranijih godina pa si u stanju napisat takvu glupost da sam ja LeBronov dickrider hahahahhaha
- BosniaBoston
- Kontakt:
Pratio je ranijih mjeseci ocigledno 

#Punoljetstvo
Da ja sam LeBronov dickrider 

Sretan rodjendan majstore
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ne znam za šta se nisi složio. Ako misliš na Jokica, onda de mi reci samo jedno. Samo ih zamjeni, šta misliš koja bi ekipa bila bolja, Portland sa Jokicem ili Denver sa Jukom.
Mislim da bi Denver bio bolji, jer ovo što Jokić tamo radi imao bi ko raditi, jednim dijelom bi to mogao biti Juka, jer to takođe savršeno radi, jednim dijelom bi Murray imao više utjecaja na njihovu igru. Možda ne bi nadoknadio Jokica 100% što se napada tiče, al8 bi to bilo sasvim dovoljno. Ali zato sa druge strane, Portlandova odbrana bi bila duplo jača.
U Portlandu Jokić ne bi bio prva zvijezda, i uopšte im nije potrebna Jokiceva igra, više ima treba neko ko će screenove praviti poput Juke, koji sa tim čini i Dejma i CJa boljim.
Kad ovako sagledam, meni je Juka vrijedniji igrač u odnosu na Jokica, ali to je samo koje mišljenje.
Ali isto tako znam da je Jokić do sada više pokazao i da je više cijenjen u NBA, ali mislim da će uskoro pokazati da je vrijedniji u odnosu na Nikolu.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
-
- Kontakt:
Na temi Jusufa Nurkića poruka LeBronovom dickrideru da ide dudlati srpske qrčine ...
NBA - gdje se čuda dešavaju ...
NBA - gdje se čuda dešavaju ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- AshburtonG
- Kontakt:
Da Tracy, ali Juka na svom najvecem levelu. Ovo sto on pruza trenutno u PO je smijesan nivo. Pogotovo u odbrani, jer realno on protiv ovakva 3 odbrambena igraca, bez P&R prilika, cak i u formi nema puno sta trazit. Pored ovakvog Nurkica, trenutno imat Jokica bi bilo mnogo korisnije, jer su u napadu totalno bezidejni, a Nurkicev odbrambeni segment je dosta losiji, od njegovih mogucnosti. Taj prvi mec su uzeli, jer je LAL odigrao vjerovatno najgoru sutersku tekmu sezone.
Dakle, ja bih vazda prije izabrao Jusufa, ali onog agresivnog, odbrambenog i cvrstog centra, koji i jest zasluzio odredjeni respekt od protivnika. Ovaj je trenutno soft. Nadam se da je samo u pitanju umor i prilagodjavanje, a ne losiji facelift starog modela.
Dakle, ja bih vazda prije izabrao Jusufa, ali onog agresivnog, odbrambenog i cvrstog centra, koji i jest zasluzio odredjeni respekt od protivnika. Ovaj je trenutno soft. Nadam se da je samo u pitanju umor i prilagodjavanje, a ne losiji facelift starog modela.
Mislim da Denver s Jokicem umjesto Nurkica ne bi bio PO ekipa uopce. Porltandu, slazem se , Jokic nikako nije potreban. Nurkic je po mom misljenju igrac koji u najboljem slucaju moze biti neka 3. opcija kontendera, a Jokic moze biti prva. Jednostavno mislim da nivo talenta koji ima Nurkic nije ni blizu onom Jokicevom. Odnos njih dvojice mi je nesto slicno odnosu Hardena i Butlera npr ali na nizem nivou svakako. Jedan je vrhunski ofanzivac upitne odbrane, Jusuf je na oko kompletniji ali svekukupni uticaj na igru je jednostavno na Jokicevoj strani.Tracy3McGrady je napisao/la: ↑23 avg 2020, 21:59Ne znam za šta se nisi složio. Ako misliš na Jokica, onda de mi reci samo jedno. Samo ih zamjeni, šta misliš koja bi ekipa bila bolja, Portland sa Jokicem ili Denver sa Jukom.
Mislim da bi Denver bio bolji, jer ovo što Jokić tamo radi imao bi ko raditi, jednim dijelom bi to mogao biti Juka, jer to takođe savršeno radi, jednim dijelom bi Murray imao više utjecaja na njihovu igru. Možda ne bi nadoknadio Jokica 100% što se napada tiče, al8 bi to bilo sasvim dovoljno. Ali zato sa druge strane, Portlandova odbrana bi bila duplo jača.
U Portlandu Jokić ne bi bio prva zvijezda, i uopšte im nije potrebna Jokiceva igra, više ima treba neko ko će screenove praviti poput Juke, koji sa tim čini i Dejma i CJa boljim.
Kad ovako sagledam, meni je Juka vrijedniji igrač u odnosu na Jokica, ali to je samo koje mišljenje.
Ali isto tako znam da je Jokić do sada više pokazao i da je više cijenjen u NBA, ali mislim da će uskoro pokazati da je vrijedniji u odnosu na Nikolu.
Jokic prva opcija contendera ?Epidaurus je napisao/la: ↑23 avg 2020, 22:09Mislim da Denver s Jokicem umjesto Nurkica ne bi bio PO ekipa uopce. Porltandu, slazem se , Jokic nikako nije potreban. Nurkic je po mom misljenju igrac koji u najboljem slucaju moze biti neka 3. opcija kontendera, a Jokic moze biti prva. Jednostavno mislim da nivo talenta koji ima Nurkic nije ni blizu onom Jokicevom. Odnos njih dvojice mi je nesto slicno odnosu Hardena i Butlera npr ali na nizem nivou svakako. Jedan je vrhunski ofanzivac upitne odbrane, Jusuf je na oko kompletniji ali svekukupni uticaj na igru je jednostavno na Jokicevoj strani.Tracy3McGrady je napisao/la: ↑23 avg 2020, 21:59Ne znam za šta se nisi složio. Ako misliš na Jokica, onda de mi reci samo jedno. Samo ih zamjeni, šta misliš koja bi ekipa bila bolja, Portland sa Jokicem ili Denver sa Jukom.
Nemoj se zezati.
U pravu je samo što on nikad nece biti u contender ekipi.
Osim ako misli da je Denver contender u tom slucaju pogrijesio sam.
Osim ako misli da je Denver contender u tom slucaju pogrijesio sam.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.