Moze itekako samo sto je toliko specificnu ekipu prilicno tesko sastavit. Treba mu nesto slicno onome sto je Dirk imao u Dallasu kad su uzeli.TheChief je napisao/la: ↑23 avg 2020, 22:11Jokic prva opcija contendera ?Epidaurus je napisao/la: ↑23 avg 2020, 22:09Mislim da Denver s Jokicem umjesto Nurkica ne bi bio PO ekipa uopce. Porltandu, slazem se , Jokic nikako nije potreban. Nurkic je po mom misljenju igrac koji u najboljem slucaju moze biti neka 3. opcija kontendera, a Jokic moze biti prva. Jednostavno mislim da nivo talenta koji ima Nurkic nije ni blizu onom Jokicevom. Odnos njih dvojice mi je nesto slicno odnosu Hardena i Butlera npr ali na nizem nivou svakako. Jedan je vrhunski ofanzivac upitne odbrane, Jusuf je na oko kompletniji ali svekukupni uticaj na igru je jednostavno na Jokicevoj strani.Tracy3McGrady je napisao/la: ↑23 avg 2020, 21:59
Ne znam za šta se nisi složio. Ako misliš na Jokica, onda de mi reci samo jedno. Samo ih zamjeni, šta misliš koja bi ekipa bila bolja, Portland sa Jokicem ili Denver sa Jukom.
Mislim da bi Denver bio bolji, jer ovo što Jokić tamo radi imao bi ko raditi, jednim dijelom bi to mogao biti Juka, jer to takođe savršeno radi, jednim dijelom bi Murray imao više utjecaja na njihovu igru. Možda ne bi nadoknadio Jokica 100% što se napada tiče, al8 bi to bilo sasvim dovoljno. Ali zato sa druge strane, Portlandova odbrana bi bila duplo jača.
U Portlandu Jokić ne bi bio prva zvijezda, i uopšte im nije potrebna Jokiceva igra, više ima treba neko ko će screenove praviti poput Juke, koji sa tim čini i Dejma i CJa boljim.
Kad ovako sagledam, meni je Juka vrijedniji igrač u odnosu na Jokica, ali to je samo koje mišljenje.
Ali isto tako znam da je Jokić do sada više pokazao i da je više cijenjen u NBA, ali mislim da će uskoro pokazati da je vrijedniji u odnosu na Nikolu.
Nemoj se zezati.
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
- BosniaBoston
- Kontakt:
Stavis mu u ekipu Kembu, Browna, Harrisa, Redicka, Nurkica, Morrisa, Dragica, Haywarda, Zingisa i sa takvom ekipom bi u teoriji bio 1. igrsc kontendera
U nekim realnim situacijama, ne
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Da u pravu si.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Može se i tako gledati u pravu si, mislim na tu komparaciju Harden-Butler.Epidaurus je napisao/la: ↑23 avg 2020, 22:09Mislim da Denver s Jokicem umjesto Nurkica ne bi bio PO ekipa uopce. Porltandu, slazem se , Jokic nikako nije potreban. Nurkic je po mom misljenju igrac koji u najboljem slucaju moze biti neka 3. opcija kontendera, a Jokic moze biti prva. Jednostavno mislim da nivo talenta koji ima Nurkic nije ni blizu onom Jokicevom. Odnos njih dvojice mi je nesto slicno odnosu Hardena i Butlera npr ali na nizem nivou svakako. Jedan je vrhunski ofanzivac upitne odbrane, Jusuf je na oko kompletniji ali svekukupni uticaj na igru je jednostavno na Jokicevoj strani.Tracy3McGrady je napisao/la: ↑23 avg 2020, 21:59Ne znam za šta se nisi složio. Ako misliš na Jokica, onda de mi reci samo jedno. Samo ih zamjeni, šta misliš koja bi ekipa bila bolja, Portland sa Jokicem ili Denver sa Jukom.
Mislim da bi Denver bio bolji, jer ovo što Jokić tamo radi imao bi ko raditi, jednim dijelom bi to mogao biti Juka, jer to takođe savršeno radi, jednim dijelom bi Murray imao više utjecaja na njihovu igru. Možda ne bi nadoknadio Jokica 100% što se napada tiče, al8 bi to bilo sasvim dovoljno. Ali zato sa druge strane, Portlandova odbrana bi bila duplo jača.
U Portlandu Jokić ne bi bio prva zvijezda, i uopšte im nije potrebna Jokiceva igra, više ima treba neko ko će screenove praviti poput Juke, koji sa tim čini i Dejma i CJa boljim.
Kad ovako sagledam, meni je Juka vrijedniji igrač u odnosu na Jokica, ali to je samo koje mišljenje.
Ali isto tako znam da je Jokić do sada više pokazao i da je više cijenjen u NBA, ali mislim da će uskoro pokazati da je vrijedniji u odnosu na Nikolu.
Ali Jokić nije toliko skorerski dominantan da bi ga se smatralo toliko boljim napadački od Jusufa, iako je činjenica da ima veci arsenal u napadu.
Nije meni ni bitno ko je bolji, samo sam.se osvrnuo na ono "SIGURNO".
Sigurno bolji su samo Davis, Biid i Porz po mom mišljenju.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
H2H Harden - Butler i Jokic - Nurkic.Tracy3McGrady je napisao/la: ↑23 avg 2020, 22:27Može se i tako gledati u pravu si, mislim na tu komparaciju Harden-Butler.Epidaurus je napisao/la: ↑23 avg 2020, 22:09Mislim da Denver s Jokicem umjesto Nurkica ne bi bio PO ekipa uopce. Porltandu, slazem se , Jokic nikako nije potreban. Nurkic je po mom misljenju igrac koji u najboljem slucaju moze biti neka 3. opcija kontendera, a Jokic moze biti prva. Jednostavno mislim da nivo talenta koji ima Nurkic nije ni blizu onom Jokicevom. Odnos njih dvojice mi je nesto slicno odnosu Hardena i Butlera npr ali na nizem nivou svakako. Jedan je vrhunski ofanzivac upitne odbrane, Jusuf je na oko kompletniji ali svekukupni uticaj na igru je jednostavno na Jokicevoj strani.Tracy3McGrady je napisao/la: ↑23 avg 2020, 21:59Ne znam za šta se nisi složio. Ako misliš na Jokica, onda de mi reci samo jedno. Samo ih zamjeni, šta misliš koja bi ekipa bila bolja, Portland sa Jokicem ili Denver sa Jukom.
Ali Jokić nije toliko skorerski dominantan da bi ga se smatralo toliko boljim napadački od Jusufa, iako je činjenica da ima veci arsenal u napadu.
Nije meni ni bitno ko je bolji, samo sam.se osvrnuo na ono "SIGURNO".
Sigurno bolji su samo Davis, Biid i Porz po mom mišljenju.
Harden +7.4 PPG
Jokic MINUS 0.8 PPG
A o defanzivnom doprinosu beka i centra i njihovoj razlici je suvisno pricati.
Ta paralela ne moze proci.
Moze.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ne samo da moze nego je razlika izmedju Jokica i Nurkica ko izmedju Hardena i Tony Allena a ne Hardena i Butlera
Nazad ce panjina u cedevitu a Jokic magija ide da vodi DeMver do novog ispadanja u 1. run...ovaj do prstena
Nazad ce panjina u cedevitu a Jokic magija ide da vodi DeMver do novog ispadanja u 1. run...ovaj do prstena
#Punoljetstvo
Da i to sam isto rekao. Ovdje cim ti Nurkic nije bolji il jednak Jokicu i neupitni top 3 centar lige odmah ga saljes u CedevituBosniaBoston je napisao/la: ↑23 avg 2020, 22:42Ne samo da moze nego je razlika izmedju Jokica i Nurkica ko izmedju Hardena i Tony Allena a ne Hardena i Butlera

Kad smo vec kod ove teme i laiku bi trebalo biti jasno da je sveukupno talentovaniji za napad što se odbrane tice tu je Juka bolji znacajno.Epidaurus je napisao/la: ↑23 avg 2020, 23:01Da i to sam isto rekao. Ovdje cim ti Nurkic nije bolji il jednak Jokicu i neupitni top 3 centar lige odmah ga saljes u CedevituBosniaBoston je napisao/la: ↑23 avg 2020, 22:42Ne samo da moze nego je razlika izmedju Jokica i Nurkica ko izmedju Hardena i Tony Allena a ne Hardena i Butlera
Nazad ce panjina u cedevitu a Jokic magija ide da vodi DeMver do novog ispadanja u 1. run...ovaj do prstena![]()
Sve u svemu 2 igraca koja nikad nece osvojiti prsten i Jokic ce se gledati nešto bolji samo zbog toga što ce imati bolje brojke, a oni (mi) koji smo pratili u realnom vremenu njih cemo uvijek znati da Jokic nije primirisao prstenu jer nema odbranu.
Tako da u suštini 2 ista igraca ja bi najbolje opisao njegovu statistiku kao prazne kalorije.
-
- Kontakt:
Imamo i Nostradamusa dame i gospodo...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
To ti je jasno kao 2+2-
BosniaBoston je napisao/la: ↑23 avg 2020, 22:42Ne samo da moze nego je razlika izmedju Jokica i Nurkica ko izmedju Hardena i Tony Allena a ne Hardena i Butlera

nikola jokic je nedvojbeno bolji igrac od jusufa nurkica, top 15 igrac u nba, dame lillard i jj redick su ga uvrstili u svojih top 15, a i generalno misljenje nba fanova o njemu je takvo, uz to, decko je najbolji igrac svoje ekipe koju je u sezoni 18/19 predvodio do drugog mjesta u zapadnoj konferenciji i do druge runde playoff-a, gdje su chokirali protiv blazersa na domacem parketu, a ove sezone je njegova ekipa bila treca u trenutku prekida iste, prema tome, da bi predvodio ekipu do titule, ta ekipa bi morala biti bas skuckana i imati potrebnu sirinu, isto sto vazi za damea lillarda, koji takodjer ne bi mogao predvoditi ekipu do titule, osim ako nije ista takva
s druge strane, nurkic nije, niti ce ikad biti najbolji igrac playoff ekipe, jednostavno nije elitni igrac na ofanzivnom kraju parketa kao jokic, koji ne ovisi o saigracima, s druge strane, nurkiceva ofanzivna igra ovisi o saigracima i jednostavno nema kvalitet da ovisi iskljucivo o sebi
sve je stvar potrebe, nurkic ce sigurno dodatno napredovati kao igrac, s druge strane, jokic nema gdje napredovati i sigurno da bi neke ekipe prije uzele nurkica, nego jokica, cisto zato jer bi bio bolji fit za njihovu ekipu... u svakom slucaju, jokic je bolji igrac i to ce i ostati tako
nikola jokic je mozda cak i potencijalni "hall of fame" igrac...
s druge strane, nurkic nije, niti ce ikad biti najbolji igrac playoff ekipe, jednostavno nije elitni igrac na ofanzivnom kraju parketa kao jokic, koji ne ovisi o saigracima, s druge strane, nurkiceva ofanzivna igra ovisi o saigracima i jednostavno nema kvalitet da ovisi iskljucivo o sebi
sve je stvar potrebe, nurkic ce sigurno dodatno napredovati kao igrac, s druge strane, jokic nema gdje napredovati i sigurno da bi neke ekipe prije uzele nurkica, nego jokica, cisto zato jer bi bio bolji fit za njihovu ekipu... u svakom slucaju, jokic je bolji igrac i to ce i ostati tako
Prvo sam ti htio napisati zašto ljudi uvijek imaju potrebu da sve useru s zadnjom recenicom i preveulicaju i shvatim da NBA nije NFL i da jeste potencijalni.Chinaglia je napisao/la: ↑24 avg 2020, 00:06nikola jokic je nedvojbeno bolji igrac od jusufa nurkica, top 15 igrac u nba, dame lillard i jj redick su ga uvrstili u svojih top 15, a i generalno misljenje nba fanova o njemu je takvo, uz to, decko je najbolji igrac svoje ekipe koju je u sezoni 18/19 predvodio do drugog mjesta u zapadnoj konferenciji i do druge runde playoff-a, gdje su chokirali protiv blazersa na domacem parketu, a ove sezone je njegova ekipa bila treca u trenutku prekida iste, prema tome, da bi predvodio ekipu do titule, ta ekipa bi morala biti bas skuckana i imati potrebnu sirinu, isto sto vazi za damea lillarda, koji takodjer ne bi mogao predvoditi ekipu do titule, osim ako nije ista takva
U pravu si apsolutno svako slovo, al' ja se drzim onoga da su prakticno isti igraci koji isto pridonose ekipama mislim da je Jusuf u odbrani toliko dobar sama njegova pojava da se to može mjeriti s tim koliko Jokic trpa i asistira jer uvijek u odbrani pušta masu poena.
Zato i kazem ti poeni i asistencije ga mogu uvesti u u all star utakmicu još dosta puta, al' prsten nece primirisati.
Treba dodati da Denver ima širu ekipu dosta nije ih Jokic cinio boljima sigurno.
Chinaglia je napisao/la: ↑24 avg 2020, 00:06nikola jokic je nedvojbeno bolji igrac od jusufa nurkica, top 15 igrac u nba, dame lillard i jj redick su ga uvrstili u svojih top 15, a i generalno misljenje nba fanova o njemu je takvo, uz to, decko je najbolji igrac svoje ekipe koju je u sezoni 18/19 predvodio do drugog mjesta u zapadnoj konferenciji i do druge runde playoff-a, gdje su chokirali protiv blazersa na domacem parketu, a ove sezone je njegova ekipa bila treca u trenutku prekida iste, prema tome, da bi predvodio ekipu do titule, ta ekipa bi morala biti bas skuckana i imati potrebnu sirinu, isto sto vazi za damea lillarda, koji takodjer ne bi mogao predvoditi ekipu do titule, osim ako nije ista takva

-
- Kontakt:
Ma Juka je dobrica , njemu je bitno da saigrače ispoštuje , lijepo mu je u Portlandu , navijači ga vole vidi se da mu sve prija ...
Šteta što još nije to naplatio kao Jokić i Vučević ...
Njih dvojicu spominjem jer su skontali NBA "fazon" , i konstantno rade na svom ofanzivnom oružju i unapređuju ga ... Za odbranu ih boli qrac , jer znaju da ne mogu u oba pravca igrati pa ni solidno za NBA uslove ...
Lagano dižu ruke eto radi reda , i maksimalno se štede u odbrani da bi odigrali atomski u napadu ...
Juka je pokazao da može i to 30+ poena i 20+ skokova bez problema ...
Pokazao je da može imati ofanzivno njihov učinak bez problema, a njih dvojica ni blizu ne mogu defanzivno sa Jukom ...
Šteta što još nije to naplatio kao Jokić i Vučević ...
Njih dvojicu spominjem jer su skontali NBA "fazon" , i konstantno rade na svom ofanzivnom oružju i unapređuju ga ... Za odbranu ih boli qrac , jer znaju da ne mogu u oba pravca igrati pa ni solidno za NBA uslove ...
Lagano dižu ruke eto radi reda , i maksimalno se štede u odbrani da bi odigrali atomski u napadu ...
Juka je pokazao da može i to 30+ poena i 20+ skokova bez problema ...
Pokazao je da može imati ofanzivno njihov učinak bez problema, a njih dvojica ni blizu ne mogu defanzivno sa Jukom ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
necemo pretjerivati, da je pokazao da moze biti odlican, pokazao je.
s druge strane, pokazao je i ove 3 tekme protiv lakersa da moze biti 'nikakav' faktor u ekipi.
defanzivno se trudio ali malo sta odbranio, nije ni cudo jer onu dvojicu ne brani niko a ofanzivno je slabo sta mogao protiv odmornih gorostasa koji su se mijenjali na njemu, onako umornom.
sve je to ok, top 3 centar lige nece vjerovatno nikad biti ali je vise nego dobar igrac, samo da sto manje onih frljoka ispali kao ove 3 u zadnjoj tekmi, sve bi bilo super:-)
koliko god on volio portland, damea i navijace itd, nerijetko ga ne ispostuju, prvi dame pa ostali...igraju takvu indijansku kosarku, ko ce prvi osutati iz daljine od ove dvojice, antoni kad je primi, komotno ostala 4 mogu nazad u odbranu itd.
ovakvom igrom se ne mogu proci davis i lebron, nema sanse a nije da se ne nude u svakoj tekmi do sada. Kod njih i trener imam osjecaj da ne igra nikakvu ulogu u ekipi.
s druge strane, pokazao je i ove 3 tekme protiv lakersa da moze biti 'nikakav' faktor u ekipi.
defanzivno se trudio ali malo sta odbranio, nije ni cudo jer onu dvojicu ne brani niko a ofanzivno je slabo sta mogao protiv odmornih gorostasa koji su se mijenjali na njemu, onako umornom.
sve je to ok, top 3 centar lige nece vjerovatno nikad biti ali je vise nego dobar igrac, samo da sto manje onih frljoka ispali kao ove 3 u zadnjoj tekmi, sve bi bilo super:-)
koliko god on volio portland, damea i navijace itd, nerijetko ga ne ispostuju, prvi dame pa ostali...igraju takvu indijansku kosarku, ko ce prvi osutati iz daljine od ove dvojice, antoni kad je primi, komotno ostala 4 mogu nazad u odbranu itd.
ovakvom igrom se ne mogu proci davis i lebron, nema sanse a nije da se ne nude u svakoj tekmi do sada. Kod njih i trener imam osjecaj da ne igra nikakvu ulogu u ekipi.
Ne može Nurkić zakrpiti odbranu kad je šupljo sa svih strana. Nurkić izgleda loše jer ne može igrati u oba pravca 30-35 minuta dok se saigrači šeću. Pogledam npr Boston i kako oni brane Pnr i vanjsku igru, nije perfektno ali mnogo olakšaju Theisu i Kanteru odbranu u reketu. Kod Nurkića svaki PnR se završava na obruču jer Lillard i CJ ne mogu čuvati nikoga ali baš nikoga.
Ovo isto se dešava i sa Denverom, previše igrača koji ne igraju odbranu i ne moguće je sve rupe zakrpiti sa 2 odbranbena igrača.
Ovo isto se dešava i sa Denverom, previše igrača koji ne igraju odbranu i ne moguće je sve rupe zakrpiti sa 2 odbranbena igrača.
On je premoren, i sto bi mogao igrati objektivno bolje, vidi se da ne moze jer je potrosen. Kratka klupa im je dosla glave i tesko da mogu sta uraditi do kraja. Ako veceras ne uzmu, nece naravno imati nikakve sanse...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, InatSilniBosanski i 19 gostiju.