Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
ma sad se da diskutovati o ovome sto je Mogi rekao, mada je cinjenica da je upravu u jednom. Ova ekipa igra dosta drugacije od one ekipe , igra se puno vise na kontre tako da Krasic ima prostora . Znate i sami da smo prije davili protivnika, satjeramo ga na njegovu polovinu, pa cak i u sesnaesterac i onda okolo lagano ,strpljivo i samo je bilo pitanje vremena kad ce past go.I u toj igri bi Kamoranezi u svojim najboljim godinama bio bolji od Krasica zbog tehnike i centarsuta. Mogi nije rekao nista pogresno , istina je da Krasic u onoj igri ne bi imao toliko prostora i da je Kamoranezi pogodniji. Ne znaci to da je Kamoranezi bolji igrac od Krasica vec jednostavno da se ne uklapaju u isti sistem igre. To bi bilo isto da sad neko kaze da su ne znam Pedro ili Vilja bolji od Ibrahimovica koji se jednostavno nije uklapao u Barcin stil.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Del Piero objavio veselu vest na Facebook
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2857.html
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2857.html
Tako to radi veliki Alessandro Del Piero...
Dok mnogi ne žele da otkrivaju ništa o privatnom životu, kapiten Juventusa je još jednom pokazao da ga popularnost uopšte nije promenila. Italijanski as objavio je na sva zvona - Facebook - da je po treći put postao otac. Del Piero je dobio sina i na društvenoj mreži ostavio je status "Rodio se!", a već je stiglo nekoliko hiljada čestitki...
Alessandro Del Piero sa prelepom suprugom Soniom Amorusom ima već dvoje dece, sina Tobiasa i Doroti, tako da je Italija verovatno dobila još jednog budućeg fudbalera Sasha Del Piero...
Juventus razmišlja o Pazziniju i Gilardinu
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2858.html
Nadam se da će Marotta na svim potrebnim pozicijama pronaći rješenja, uz napadača, još jedan bek, jedan vezni igrač i bilo bi dobro za sad.
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2858.html
Sve je izglednije da će Gilardino doći u Juventus na posudbu, ali to je i bolja opcija, jer ako se ne dokaže da se može vratiti nazad, jer dosta je Amaurija i Iaquinti. Pazzini bi naravno bio bolja opcija, ali nema od toga kako sada stvari stoje ništa.Juventus je navodno spreman poslati ponudu bilo za napadača Sampdorije Giampaolo Pazzinia ili napadača Fiorentine Alberta Gilardina u Novoj godini...
Obojica su na Juventusovom radaru od ljeta. Zbog bivših članova Sampdorije Beppe Marotte i Luigi Del Neria vjeruje se da je napadač Sampdorije Pazzini favorit za dovodjenje medjutim i Alberto Gilardino je meta Bianconera već duže vrijeme.
Il Corriere dello Sport tvrdi da će za angažovanje Giampaolo Pazzinia biti potrebna velika sredstva. Juventus će morati prodati neke od igrača (Sissoka, Lanzafame i možda i Amaurija) kako bi skupili odredjena sredstva za dovodjenje Pazzinia.
Takodjer, Sampdoriji se ne žuri da proda Pazzinia koji ima ugovor sa klubom iz Genove do 2013. Odlazak Cassana je ostavio rupu u napadu i Sampdorija odoljeva ponudama koje stižu za Pazzinia.
Zbog ovoga bi Juve mogao skrenuti pažnju na Gilardina koji je prema Tuttosportu glavni prioritet za trenera Del Nerija.
Fiorentina nastavlja sa promjenljivim igrača ove sezone i odlazak Gilardina je sve izvjesniji. Dvadesetosmogodišnji napadač želi da igra u Ligi Prvaka i Juventus to može ponuditi napadaču.
Nadam se da će Marotta na svim potrebnim pozicijama pronaći rješenja, uz napadača, još jedan bek, jedan vezni igrač i bilo bi dobro za sad.
+1ultrasstyle_tz je napisao/la:ma sad se da diskutovati o ovome sto je Mogi rekao, mada je cinjenica da je upravu u jednom. Ova ekipa igra dosta drugacije od one ekipe , igra se puno vise na kontre tako da Krasic ima prostora . Znate i sami da smo prije davili protivnika, satjeramo ga na njegovu polovinu, pa cak i u sesnaesterac i onda okolo lagano ,strpljivo i samo je bilo pitanje vremena kad ce past go.I u toj igri bi Kamoranezi u svojim najboljim godinama bio bolji od Krasica zbog tehnike i centarsuta. Mogi nije rekao nista pogresno , istina je da Krasic u onoj igri ne bi imao toliko prostora i da je Kamoranezi pogodniji. Ne znaci to da je Kamoranezi bolji igrac od Krasica vec jednostavno da se ne uklapaju u isti sistem igre. To bi bilo isto da sad neko kaze da su ne znam Pedro ili Vilja bolji od Ibrahimovica koji se jednostavno nije uklapao u Barcin stil.
U ovoj igri Juventusa, Camoranesi na vrhuncu karijere bi bio poput Pepea. Krasic bi u onom Juventusu grejao klupu pod uslovom da se njemu ne prilagodjava igra. Ali duo Nedved-Krasic bi bio najjaci krilni par sveta u eri modernog fudbala, jer je Nedved posedovao ono sto Krasic nema, a Krasic ima brzinu kakvu Nedved nikada nije imao.
[youtube][/youtube]
Kontroverzni Luciano Moggi, bivši direktor Juventusa, tvrdi da bi u njegovo vreme Miloš Krasić sedeo na klupi za rezerve
Ne znam sta nije jasno. Covjek je fino objasnio u tancine...znaci u njegovo vrijeme ne bi imao mjesta. Pogledali se tadasnja ekipa tima, covjek je u pravu.
Ne znam sta nije jasno. Covjek je fino objasnio u tancine...znaci u njegovo vrijeme ne bi imao mjesta. Pogledali se tadasnja ekipa tima, covjek je u pravu.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Ponos Torina
- Kontakt:
Pa ovo bi bila budalastina davati pare na starkelju poput Gilardina 10 + Amauri,pa jesu li oni u stanju naci mladog napadaca koji ubija i za njega dati 10 mill pa neka bude i iz Nexace ali neka zabija a ne tu sve neke minderpuze hoce u napad..dosta je Amaurija jos treba i Gilardino

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Krasić "Juventino 2010"?
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=554
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=557
A još Buffon kralj, kad se vrati kakve će to tek ekipa biti, koliko to igračima znači kad im je Gigi iza leđa. A što se tiče Del Piera to je više umor i mala povreda ipak mu je 36 godina, ali biće sa capitanom sve uredu aBd.
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=554
Del Neri: Ekipa je motivisanaU izboru "Tutosporta" naš as ubedljivo vodi sa skoro polovinom glasova. Procenjuje se da je ovakva pomama za Krasićem posledica činjenice da je vratio nadu navijačima.
Krasić je tek nekoliko meseci u Juventusu, ali je opčinio navijače najvećeg italijanskog kluba.
Naime, nikada se nije dogodilo da jedan fudbaler za tako kratko vreme pridobije takve simpatije. Glasanje navijača pokazuje koliko je popularan, a činjenica da ima blizu 50% glasova i da će sigurno biti proglašen za "Juventina 2010." se objašnjava na nekoliko načina.
Prvo, Juventus iza sebe ima možda i najgoru sezonu u istoriji.
Drugo, niz promašaja kluba u prelaznim rokovima je uslovio i loše rezultate, ali i smenu većeg dela uprave.
Krasić je pridobio navijače time što je od početka želeo u Juventus, što je odbio finansijski jače ponude, a dodatno ih je kupio recimo time što je platio avion kako bi stigao na početak priprema.
Naravno, ništa od toga ne bi bilo dovoljno da ne igra fantastično. Neverovatni golovi i asistencije su zacementirali status idola među navijačima.
Mnogi veruju da je ovo samo početak i da će naredna godina zaista biti u znaku Miloša Krasića.
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=557
Ovo boldirano me najviše raduje, jer polako se vraćaju povrijeđeni igrači, jedva čekam da vidim Martineza i De Cegliea poslije povreda, dali će biti i blizo one forme prije povrede, ovo se više odnosi na De Cegliea.Odrađen je prvi trening posle Božićne pauze i trener Luigi Del Neri je prokomentarisao stanje u ekipi i koja su njegova očekivanja u narednih nekoliko mjeseci.
Kakvo je stanje u ekipi posle praznika?
"Mislim da su svi dobro, srećan sam što su se svi igrači okupili na vrijeme. To je primjer velike pouzdanosti i raspoloživosti, tako da možemo početi sa radom uveliko motivisani i sa najboljim perspektivama."
Ovih dana ekipa je odvojena od Torina, zašto?
"To nije baš prava odvojenost. Mislim da je važno da, posle osam dana odmora, igrači provedu neko vrijeme zajedno, da dobro jedu i spavaju, i to je razlog zašto smo odsjeli u hotelu ovde u trening centru Juventusa. Ali, pošto je srce veoma važno, planirali smo raspored koji dozvoljava igračima da se sastanu sa svojim porodicama tokom dana, na primjer provešće prvi dan nove godine kod kuće."
Na čemu se najviše radi ovih prvih dana treninga?
"Na mnogim aspektima kako bi se fokusirali na narednih pet veoma važnih mjeseci. Tjelesne vježbe su veoma važne kako bi se povratile sve funkcije kao što su na primjer snaga, izdržljivost i brzina. Posle toga slijedi taktički dio. Takođe, gledaćemo i snimke sa nekih mečeva kako bi smo analizirali određene situacije."
U međuvremenu, grupa je skoro kompletirana?
"Buffon i Amauri, a takođe Martinez i De Ceglie, oporavili su se od povrede, neki igrači će raditi po specijalnom programu kao na primjer Del Piero, ali lijepo je vidjeti grupu ponovo na okupu kako zajedno radi."
Koja su očekivanja u narednih nekoliko mjeseci?
"To je veoma važan period za nas, jer kao što je rekao i sam predsjednik, moramo dati sve od sebe da pobjedimo na svakom meču na oba takmičenja na koja učestvujemo. Moramo biti još bolji, uporediti ono što smo uradili za prvih šest mjeseci, nastaviti našim putem i na kraju ćemo vidjeti rezultat. Prvenstvo u Kup su naši prioriteti i moramo dati svoj maksimum."
A još Buffon kralj, kad se vrati kakve će to tek ekipa biti, koliko to igračima znači kad im je Gigi iza leđa. A što se tiče Del Piera to je više umor i mala povreda ipak mu je 36 godina, ali biće sa capitanom sve uredu aBd.
I ja sam već govorio, ako bi dolazio Gilardino, po meni samo posudba bi dolazila u obzir, ali Marotta ipak zna posao, pa ćemo vidjeti nadam se da će odlučiti kako je najbolje.Ponos Torina je napisao/la:Pa ovo bi bila budalastina davati pare na starkelju poput Gilardina 10 + Amauri,pa jesu li oni u stanju naci mladog napadaca koji ubija i za njega dati 10 mill pa neka bude i iz Nexace ali neka zabija a ne tu sve neke minderpuze hoce u napad..dosta je Amaurija jos treba i Gilardino![]()
pa i pozitivna strana Calciopolija jeste sto vise ne kupujemo najbolje svjetske igrace vec sto neke mi proizvedemo a neke pronadjemo koji nisu toliko poznati bili previse.. tj. nisu bili zvijezde.. i u tom sistemu Marchisio 100% nikad ne bi zaigrao za klub jer bi mjesto zauzimali starci od 30 godina i nikad ne bi dosao do izrazaja vec bi se izgubio negdje u posudbama.. Capitano
Juventusov veznjak se uporedio sa bivšim igračem i legendom Juventusa Pavelom Nedvedom, tvrdeći da se ni on ne bi mogao vidjeti kako nosi dres intera...
Dvadesetčetverogodišnji vezni igrač je u pregovorima sa Juventusom oko novog ugovora i inter je navodno želio da ga dovede u svoje redove.
"inter? Ja sam kao Nedved, ne vidim se u dresu intera." rekao je za 'Il Giorno.'
"Znam da je bilo nekih kontakata. Drago mi je da se ekipa koja je osvojila sve raspitivala o meni. Ali sada ja mislim samo o Juventusu i nadam se da ću obnoviti ugovor uskoro, želim ostati u Torinu do kraja života."
Bivši igrač Empolia je uvjeren da Bianconeri mogu do neke titule na kraju sezone, unatoč tome što su eliminisani iz Europa lige u grupnoj fazi.
"Mi želimo osvojiti nešto na kraju sezone, tu je Scudetto i Coppa Italia, i mi ćemo učiniti sve kako bi ostvarili te ciljeve." dodao je.
Juventus je ponovo u akciji 6.januara kada na svom stadionu dočekuje Parmu.
I da, kako ocekujete da Martinez zaigra pored Marchisija i Pepea? mislim da ce Martinez lagano da krupu grije i na kraju godine pronaci novi klub..
Juventusov veznjak se uporedio sa bivšim igračem i legendom Juventusa Pavelom Nedvedom, tvrdeći da se ni on ne bi mogao vidjeti kako nosi dres intera...
Dvadesetčetverogodišnji vezni igrač je u pregovorima sa Juventusom oko novog ugovora i inter je navodno želio da ga dovede u svoje redove.
"inter? Ja sam kao Nedved, ne vidim se u dresu intera." rekao je za 'Il Giorno.'
"Znam da je bilo nekih kontakata. Drago mi je da se ekipa koja je osvojila sve raspitivala o meni. Ali sada ja mislim samo o Juventusu i nadam se da ću obnoviti ugovor uskoro, želim ostati u Torinu do kraja života."
Bivši igrač Empolia je uvjeren da Bianconeri mogu do neke titule na kraju sezone, unatoč tome što su eliminisani iz Europa lige u grupnoj fazi.
"Mi želimo osvojiti nešto na kraju sezone, tu je Scudetto i Coppa Italia, i mi ćemo učiniti sve kako bi ostvarili te ciljeve." dodao je.
Juventus je ponovo u akciji 6.januara kada na svom stadionu dočekuje Parmu.
I da, kako ocekujete da Martinez zaigra pored Marchisija i Pepea? mislim da ce Martinez lagano da krupu grije i na kraju godine pronaci novi klub..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- JuveSissoko
- Kontakt:
Britos, 25 godina, Bologna , stoper but why???
valjda njega ganjamo, valjda, izvor tuttoshit 
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- JuveSissoko
- Kontakt:
Iličić je "nas" igrac, tako "cujem", samo ne odmah, kroz godinu dana ili tako nesto, vec je pristao 
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Pa zaigrat će sigurno, bar malo, i ako to iskristi može on Pepea istisnuti iz tima. A treba biti realan pa reći da Martinez i Marchisio nisu ista pozicija (silom prilika kod Del Neria je tako, jer Aquilani igra dobro, a tek Melo, za njega tu nema mjesta trenutno, ali ne mora značiti da neće biti), tako da ja mislim da on može biti bolji od Pepea, ali vidjet ćemo šta će biti.Italia je napisao/la: I da, kako ocekujete da Martinez zaigra pored Marchisija i Pepea? mislim da ce Martinez lagano da krupu grije i na kraju godine pronaci novi klub..
Kraske izabran za najboljeg igrača Serie A u anketi provedenoj na goal.com
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... 4d1b42b5fc
Izbor sajta Goal.com za najboljeg igrača Serije A u prvom dijelu sezone:
1. Miloš Krasić - 41,79% glasova
2. Zlatan Ibrahimović - 26,94%
3. Samuel Eto - 7,85%
4. Hernanes - 7,32%
5. Havijer Pastore - 4,48%
6. Edinson Kavani - 3,49%
7. Tijago Silva - 3,06%
8. Đorđo Kjelini - 1,72%
9. Felipe Melo - 1,26%
10. Alesandro Nesta 0,96%
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... 4d1b42b5fc
Izbor sajta Goal.com za najboljeg igrača Serije A u prvom dijelu sezone:
1. Miloš Krasić - 41,79% glasova
2. Zlatan Ibrahimović - 26,94%
3. Samuel Eto - 7,85%
4. Hernanes - 7,32%
5. Havijer Pastore - 4,48%
6. Edinson Kavani - 3,49%
7. Tijago Silva - 3,06%
8. Đorđo Kjelini - 1,72%
9. Felipe Melo - 1,26%
10. Alesandro Nesta 0,96%
- JuveSissoko
- Kontakt:
Sissoko u A.Villu za 8 miliona, ja bi pristao
sell sell sell
Šta uradi Del Neri od tog igrača to je nevjerovatno, ali sad je prilika drugim ekipama da za relativno male pare dobiju dobrog igračaJuveSissoko je napisao/la:Sissoko u A.Villu za 8 miliona, ja bi pristaosell sell sell
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
kakve veze ima Del Neri sa njim? frajer je jos od 2008 godine negdje na havajima i sunca se.. izgubio volju, nema vise onu borbenost.. jbga, desi se svima.. ali to se desilo dok je trener bio Ciro.. a i brojne povrede jbga..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- L'Avvocato
- Kontakt:
Uhakala je njega prošla sezona prepuna povreda i naravno loših rezultata.brazzo je napisao/la:Šta uradi Del Neri od tog igrača to je nevjerovatno, ali sad je prilika drugim ekipama da za relativno male pare dobiju dobrog igračaJuveSissoko je napisao/la:Sissoko u A.Villu za 8 miliona, ja bi pristaosell sell sell
Delneri ništa tu nije kriv, čovjek je uspio ludog Mela da vrati na pravi put, Grygera prije povrede igrao odlično što nisam zapamtio još od Serije B a svi znamo kako je Cassano igrao dok ga je ovaj vodio ... Delneri bi i Ronaldinha vratio u pravu formu jer je poznat kao psiholog meu trenerima ... Međutim, Momo mu se ne uklapa u sistem nikako. Aqua, Melo i Marcha su kvalitetniji od nega za par klasa i ovaj očigledno nije dorastao tome da se bori za prvi tim. Čovjek već dvije godine ne zna lopte da doda dalje od 5 metara, stalno kupi kartone i pravi bespotrebne prekršaje, nema pregled igre i sve više pada u fizičkom pogledu. Vrijeme je njemu da ode negdje gdje će skontati malo kuda mu ide karijera pa možda se i vrati u onu formu u kojoj je bio kad nam je tek došao.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
Juventus pokušava preoteti transfer Edina Džeke
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2872.html
Bonucci: Juventus mora pobjedjivati
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2873.html
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2872.html
Prema pisanju talijanskog dnevnika Tuttosporta, talijanski nogometni gigant Juventus pokušat će u posljednji tren prestići Manchester City u pokušaju dovođenja Edina Džeke u vlastite redove...
Iako je City prema pisanju engleskih medija praktički već dogovorio dolazak Džeke u siječanjskom prijelaznom roku uz odštetu od 35 milijuna eura, u Juventusu će pokušati svojom ponudom privoljeti čelne ljude Wolfsburga da prihvate njihovu ponudu.
U Juveu su već ranije najavili da u siječnju neće dovoditi velika pojačanja, a uostalom u klubu niti nemaju pravo dovođenja igrača izvan Europske unije. Stoga bi Juve u siječnju ponudio Wolfsburgu Malijca Mohameda Sissoka kao polog za transfer Džeke na ljeto. Juveov trener Luigi Del Neri nema Sissoka u svojim planovima, a napadač poput Džeke itekako bi mu dobro došao u borbi za scudetto.
Problem za Torineze predstavlja visina odštete za bosanskog napadača, budući novcima teško mogu parirati bogatim "građanima".
Ranijih se dana Momo Sissoko također spominjao u kontekstu mijenjanja sa Schalkeom. U suprotnom pravcu po toj bi kombinaciji krenuo hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.
Bonucci: Juventus mora pobjedjivati
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2873.html
Leonardo Bonucci se složio sa Andrea Agnelliem i Gigi Del Neriem da je Juventus dužan osvajati trofeje...
Gigant iz Torina je u šestom mjesecu ambiciozne rekonstrukcije momčadi i čini se da su na pravom putu.
U intervju-u za Sky Italiu, Bonucci je rekao: "Mi uvijek moramo igrati dobro izlazeći na teren sa pravim mentalitetom dostojnog Juventusa."
"Mi želimo pobjedjivati. Riječi našeg predsjednika, ponovljenje od strane našeg trenera Del Nerija, predstavljaju mišljenje cijelog tima."
Talijanski internacionalac je takodjer govorio o sebi i svom poboljšanju uz Giorgia Chiellinia. "Moj napredak je vidjen uz Giorgia Chiellinia."
"Upravo sada želim nastaviti igrati na taj način i igrati važnu ulogu i u Juventusu i u reprezentaciji."

Koji je Melo kralj, ovo sam tražio prije, ovako je igrao protiv Lecha
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.