Pa to mi je i bila poenta kad sam napisao dakle mozda jeste jedan bio u vrh glave ili dva prije Tatona samo što on ništa nije odlucivao nije bio bilo kakav faktor na njihovom jugu poslije Tatona znam da im je bruku popadalo glavnih koji su držali konce što se kaze u svojim rukama upravo istog tog Alkatraza..Steelman je napisao/la: ↑28 dec 2020, 13:23@ 90minut
Fighter ti je odgovorio. Razumijem da neko bude preletac zbog interesa, ali nikad mi nece biti jasno kako to drugi navijaci prihvataju. Ipak su im se ti momci penjali na skelu, a tek poslije toga je počela predstava. Svako tu moze imati misljenje, ali realnost je da je taj Alcatraz koliko god da su bili jaki tad ipak izvor ovog sto im se sad desava. Agentura, preletanje, nenavijacka sredstva, pa onda obezbjedjenje, dodje do Splicana i ubistva. Slucaj Taton je samo to sve pogurao, a najzalosnije je vidjeti kao sto se desilo u slucaju Perovic da te tvoji "saborci" sa tribine idu ubiti. Sve su to njihovi momci u prici tako da ko se lozi na mafijanje na tribini i nije za tribinu. Ili si navijac ili nisi, moraju se znati neke granice.
Mijenjamo misljenje, mijenjamo godinu, mijenjamo olovke, mijenjamo snove, mijenjamo zene, mijenjamo kola, mijenjamo lovu... Ali nikada klub svoj!
Tako bi glasila normalna prica, jer i sa drugovima se moze desiti da se desi neka promjena. Ljudi prave greske ili se dese okolnosti pa se udalje jedni od drugih, zivot je to, ali svoj klub nikad ne mijenjas, jer klub je korijen navijackih vrijednosti.
Samim tim nakon što su oni nestali bilo je lakše da dođu preletaci i dalje je ostalo bruku kvalitetnih u vidu zabranjenih, al' nedovoljno jaki da preuzmu bili tad i bili nedovoljno jaki kad su splicani došli da preuzmu jug.