Ajdin Hasić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Pitagora
Kontakt:

Re: Ajdin Hasić

Post Postao/la Pitagora » 06 jan 2021, 21:57

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
06 jan 2021, 21:18
Pa i Bešiktašu je valjda u cilju da nekad dobro unovči ono što Ajdin pruža.
Jedina dva igraca koje su likovi prodali za 8+ milijuna u zadnjih 20 godina su Demba Ba u Kinu i Tosun u Everton. Otisao je u najgoru sredinu za mladog igraca ako ima ikakvu ambiciju nekad kasnije ici na Zapad.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 06 jan 2021, 22:05

babino je napisao/la:
06 jan 2021, 21:54
sta kaze yalcin..dosao mi je u kancelariju prije 2-3 dana da pita kakva mu je uloga u 1. timu hihi
da li je pjanic do sada slicno pitao kumana:-)
Ne znam za to? :D
Imal intervju?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 06 jan 2021, 22:11

DrFilgud je napisao/la:
06 jan 2021, 22:05
babino je napisao/la:
06 jan 2021, 21:54
sta kaze yalcin..dosao mi je u kancelariju prije 2-3 dana da pita kakva mu je uloga u 1. timu hihi
da li je pjanic do sada slicno pitao kumana:-)
Ne znam za to? :D
Imal intervju?
ima navodna izjava poslije danasnje pobjede na s c s p o r t u

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 06 jan 2021, 22:44

Pitagora je napisao/la:
06 jan 2021, 21:57
Jedina dva igraca koje su likovi prodali za 8+ milijuna u zadnjih 20 godina su Demba Ba u Kinu i Tosun u Everton. Otisao je u najgoru sredinu za mladog igraca ako ima ikakvu ambiciju nekad kasnije ici na Zapad.
To apsolutno za mlade igrace nije istina. Ja ne znam odakle izvlacite te price.

Sta je sa Demiralom, Cengizom...

Puna Turska liga mladih igraca koji godinama zavrsavaju po Italiji, Spaniji... a to ce se i nastaviti. Kabak 18 godina iz Galate, Kahvesi iz Basaksehira... svi ce oni zavrsiti u dobrim klubovima lige 5.

Turska liga ima pare, a i jaka je liga. Baljic i Bolic su svoje najvece transfere napravili iz te lige.

Ako si kvalitet i prodaces se ako nisi i neces.
A prica da mladi iz Turske nemaju nikakve sanse je samo floskula.

Hasic samo neka nastavi da radi kako treba i da bude prizemljen. Puna turska liga je menadzera koji se salju iz najjacih liga.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 jan 2021, 23:20

Kad se vrate Tore i Lens, tesko da ce opet imati i ovu minutazu sto sada ima. Ne vjerujem Besiktasu po tom pitanju nikako. I na pocetku sezone su govorili da nece nikog dovoditi pa opet uzese Torea.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 06 jan 2021, 23:22

Goalgetter je napisao/la:
06 jan 2021, 23:20
Kad se vrate Tore i Lens, tesko da ce opet imati i ovu minutazu sto sada ima. Ne vjerujem Besiktasu po tom pitanju nikako. I na pocetku sezone su govorili da nece nikog dovoditi pa opet uzese Torea.
Dobice on priliku nakon ova dva gola itekako.

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 06 jan 2021, 23:47

Ko se sjeća njegovog gola s naše polovine protiv Austrije? :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 jan 2021, 23:55

emir79 je napisao/la:
06 jan 2021, 22:44
Pitagora je napisao/la:

Puna Turska liga mladih igraca koji godinama zavrsavaju po Italiji, Spaniji... a to ce se i nastaviti. Kabak 18 godina iz Galate, Kahvesi iz Basaksehira... svi ce oni zavrsiti u dobrim klubovima lige 5.

Turska liga ima pare, a i jaka je liga. Baljic i Bolic su svoje najvece transfere napravili iz te lige.

Hasic samo neka nastavi da radi kako treba i da bude prizemljen. Puna turska liga je menadzera koji se salju iz najjacih liga.
Tacno. Ovdje pojedini svrsavaju na transfere u kukuruz lige poput slovenacke ili hrvatske a hvataju se za glavu sto je neko potpisao za jedan Besiktas. Elvir Baljic je prije 20 godina otisao u Real Madrid iz te lige gospodo. Ako imas talenat, a Hasic ga ima, iz Turske se moze prodat u najvece klubove. Zadnji primjer Sørloth u Leipzig iako je vec u Engleskoj bio pokazao da je panj. Dobre partije u Turskoj se cijene. Cak je se jedan slab igrac poput Bajica prodao u tada jak Udinese.

Mada se slazem sa Goalgetterom da cesto daju priliku iskusnim igracima i misle kratkorocno. Vjerovatno zbog velikog pritiska javnosti i navijaca. Ali i od tog pritiska se moze mnogo naucit.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 07 jan 2021, 00:01

Na ljeto 2019, Elmas je otisao iz Fenerbahcea u Napoli za 16 miliona eura i Yazici je otisao iz Trabzonspora u Lille za 17 miliona
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 jan 2021, 01:39

slika
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 07 jan 2021, 06:06

emir79 je napisao/la:
06 jan 2021, 22:44
Pitagora je napisao/la:

Nisam napisao da je nemoguce napraviti transfer, nego da je to najgora sredina za mlade igrace. Imaju pare, ali ne trose bas racionalno, uglavnom dovode stare i potrosene igrace (evo sad mrtvog Ozila) i daju im velike place, a zapostavljaju mlade. Ne, ne znaci to da ne igra nitko ispod 30 godina, ali je postotak puno manji nego u nekim drugim ligama.
Evo gledam na soccerway konkretno Besiktas, od svih igraca koji ove godine imaju dvocifren broj nastupa (a ima ih 15), njih devet su 29+, cetvorica 24-26 i jedino golman Destanoglu (20) i napadac Yalcin (21) od ovih mladjih. Kakva je to momcad za mladog igraca kojeg treba istrpiti neko vrijeme, a ne mu dati tri utakmice i kako vi kazete, ako valja valja.
Evo jedan primjer s ovih prostora. Ante Rebic, jedva punoljetan eksplodira u Splitu, odlicno odigra neke dvije godine i odmah ga pokupi Fiorentina. Tamo nije dobivao previse prilika za igru pa ga posalju u Leipzig koji je tad igrao u drugoj ligi...kasnije i u Veronu, ali sve u svemu nista vrijedno paznje. Kad su ga neki vec otpisali, jer je vec napunio 23, a prakticki ga nigdje nije bilo, Kovac preuzme Frankfurt i, znajuci o kakvom se igracu radi, dovede ga tamo. Tu se nametne do kraja, igra odlicno, a i Frankfurt gura iznad ocekivanja... I evo ga sad u Milanu, jedan od vaznijih igraca momcadi koja je prva u Italiji, a do skoro je bio "pred otpisom".

Meni kao navijacu Dinama naravno da nije drago sto je otisao, pogotovo na onako jadan nacin, ali razumio bih da je na kraju zavrsio u Ajaxu, Portu, pa i nekim slabijim klubovima iz te lige, ili recimo u Salzburgu, ali otici u Besiktas i u dvije godine ne zaigrati ozbiljno seniorski nogomet u kontinuitetu...volio bih upoznati covjeka koji bi to svom djetetu savjetovao osim oca Hasic.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 07 jan 2021, 07:19

Bešiktaš ima šampionske ambicije, vraćaju se Ghezzal, Tore i joša par njih. Doveli su onog Vincent Aboubakar, samo titula dolazi u obzir.

Da sam na njegovom mjestu, ekspresno bi trazio posudbu.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 07 jan 2021, 07:35

sve to stoji ali ova prica oko rebica nema veze sa tim sto je on otisao na zapad, u klubove koji daju sansu mladim igracima vec sto je naletio na zemljaka kovaca, koji ga je pogurao.
Hasica bi mozda kodro mogao pogurati u lozani, onoj losijoj:-)

on ako nastavi ovako, nema zime za njega, sve da je otisao u onaj primo agusto iz angole:-)

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 07 jan 2021, 11:13

babino je napisao/la:
07 jan 2021, 07:35
sve to stoji ali ova prica oko rebica nema veze sa tim sto je on otisao na zapad, u klubove koji daju sansu mladim igracima vec sto je naletio na zemljaka kovaca, koji ga je pogurao.

on ako nastavi ovako, nema zime za njega, sve da je otisao u onaj primo agusto iz angole:-)
Ma hocu samo reci da milijun okolnosti igra ulogu u tome hoce li netko uspjeti ili nece. Otici s 18 godina u Tursku je pokusaj sjebavanja vlastite karijere.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 07 jan 2021, 12:17

Pitagora je napisao/la:
07 jan 2021, 11:13
babino je napisao/la:
07 jan 2021, 07:35

Ma hocu samo reci da milijun okolnosti igra ulogu u tome hoce li netko uspjeti ili nece. Otici s 18 godina u Tursku je pokusaj sjebavanja vlastite karijere.
Neko Gotzepe neko Bešiktaš što je velika razlika sa 23 do 26 u Gotzepe,Alanyaspor,Maltayaspor itd i sa 18 u Bešiktaš,Galatasaray,Fenerbahče
Brko iz druge galaksije!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 07 jan 2021, 12:27

Kako vam nije jasno, Hasko da u Kikirisporu onakve golove daje i igra na nivou Dybale ide pravo u Napoli, Atalanta itd.

Ono sto je meni nejasno da onako mlad igrač zna da opali loptu, imam neki osjećaj da opuca 10 puta dao bi ga 6-7.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 jan 2021, 13:47

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
07 jan 2021, 12:27
Kako vam nije jasno, Hasko da u Kikirisporu onakve golove daje i igra na nivou Dybale ide pravo u Napoli, Atalanta itd.

Ono sto je meni nejasno da onako mlad igrač zna da opali loptu, imam neki osjećaj da opuca 10 puta dao bi ga 6-7.
Definitivno vrlo rijetko vidjeno kod tako mladog igraca. Neko je spomenuo i onaj gol sa centra za kadete prije nekoliko godina.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 jan 2021, 14:05

HeraklitMracni je napisao/la:
06 jan 2021, 19:20
Nije fazon gol , nego ta tehnika i prebacivanje lopte sa desne na lijevu nogu i onda ostar sut , vidi se da je jako skolovan igrac ..
Nema "skolovanje" nista s ovim brate, nema te akademije...
Ovo je cisti talenat.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 07 jan 2021, 14:06

samo mozak ako bude imao, a do sad ga baš i nije imao, uspjet će. Sve ostalo ima.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 07 jan 2021, 14:28

Slabo da postoji ekipa u evropi koja bi igracu njegovih godina zacementirala prvih 11.Govorimo o ekipama koje nesto znace naravno.
Besiktas je Turski velikan, i jako cijenjen klub u evropi. Bitno je da pokusa maksimalno iskoristiti svaku minutu na terenu, skuplja iskustvo uz starije kolege i sazrije kao igrac, jer kvalitet ima. Velikog dijamanta ima i Besiktas, i BiH samo da se pravilno izbrusi.
Momak je izgubio puno onim stvarima sa Dinamom, sada se polako vraca i zelim mu sve najbolje. Akobogda da bude novi Miske, Barba,...
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, Iceplayer, Zglavkar i 13 gostiju.