Samozdravlje je napisao/la: ↑16 feb 2021, 19:41
Kad si navijac koji nije blizak Klubu, onda ti nista ne preostaje nego to "AKO".
- Sta AKO Nam i Uprava smatraju ili zele da od ove sezone (+9), FKS ide putem samoodrzivog kluba ? Samoodrziv Klub je bio krajni cilj ulaska Tana.
- Sta AKO Nam nema zelju da svake sezone upunpava vise od 2 mill.€.? COVID itd...
- Sta AKO se poigralo sa Namovim povjerenjem 800 kKM duga, ako je Jahic nesto zabrljao ili neko drugi iz Uprave ?
- Sta AKO se sa dovodjenjem Italijana u Akademiju cini konacni zaokret u vodjenju Kluba ?
Nekako mi se cini da @Pantelija nesto zna, nekako mi iskljuciv i nepomirljiv
Pa baš ova sezona je ta koja realno može biti za nas historijska što se tiče prihoda i rashoda i samoodrživosti.
Dobrim radom i dobrim rezultatima smo popravili koeficijent, na ruku nam ide i formiranje trećeg europskog takmičenja - konferencijske lige.
Održimo ovaj nivo kvaliteta koji smo imali sa Rahmanovićem, Tatarom, Ahmetovićem i ponovimo prošlogodišnji rezultat u evropi i mi smo faktički po prvi put u historiji, samoodrživi, odnosno, prihodi bi nam bili veći od rashoda.
1. kolo LP (kući + na strani)
2. kolo LP (kući + na strani)
*ispadanje
3. kolo EL (kući + na strani)
4. PLAY OFF EL (kući + na strani)
*ispadanje
Ovaj rezultat nam je donio cirka
4 miliona KM, bez publike, bez TV prava.
Ovaj rezultat da ponovimo, što je realno, imali bi zagarantovanu GRUPNU FAZU Konferencijske lige, neko je napisao da bi te grupe nama donijele automatski
2 miliona EURA (treba provjeriti?), što znači:
Šest dodatnih utakmica, tri utakmice kući i tri na strani.
Vjerovatno svaki remi/pobjeda donosi prihode.
Ukoliko mogne publika biti na stadionima i ukoliko bi igrali na Koševu, mi bi sigurno imali minimalno prosjek 15 000 po utakmici. Neka je prosječna karta 10KM, u tih minimalno 7 domaćih utakmica bi od karata zaradili preko
1 milion KM.
TV prava, sponzori, igrači u izlogu.. sve su to mogući prihodi, doduše, ima i troškova organizacije i putovanja al to bi ova stavka i pokrila.
Malo je nelogično, kad smo sad na izvoru i prešli "toliki put" do samoodrživosti, da na kraju mjenjalo ploču i brišemo ono što smo godinama gradili.